pontosnews.gr
Δευτέρα, 31/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκική Γαλατασαράι: Κοίτα ποιος μιλάει για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Τουρκία εγκαλεί την Ελλάδα γιατί δεν υπέκυψε στα εκβιαστικά καμώματα των κακομαθημένων παραγόντων της Γαλατασαράι

13/07/2021 - 12:09πμ
Η τουρκική ομάδα περιμένει στο «Ελ. Βενιζέλος» το αεροπλάνο της επιστροφής (πηγή: Twitter)

Η τουρκική ομάδα περιμένει στο «Ελ. Βενιζέλος» το αεροπλάνο της επιστροφής (πηγή: Twitter)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η τουρκική Γαλατασαράι, που δεν πληρούσε τα πρωτόκολλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήθελε σώνει και καλά η Ελλάδα να τα παραβιάσει για χατίρι της και να επιτρέψει στους αθλητικούς εκπροσώπους του τουρκικού εθνικισμού να κάνουν το πολιτικό τους παιχνίδι ακόμη και σ’ ένα φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα. Επειδή δεν υπέκυψε η χώρα μας στον εκβιασμό, και απαίτησε από τους αλαζόνες Τούρκους να κάνουν rapid test, όπως ορίζουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες–, σηκώθηκαν κι έφυγαν και γύρισαν στην Τουρκία καταγγέλλοντας τη χώρα μας για έλλειψη Δημοκρατίας.

Δείτε ποιος μιλάει, η χώρα η οποία σε δημοσιογραφική αποστολή μου στην Κωνσταντινούπολη το 1994, όταν επί προεδρίας Τανσού Τσιλέρ οι Γκρίζοι Λύκοι είχαν σπάσει τους τάφους στο ελληνικό νεκροταφείο στο Νεοχώριο του Πέραν και είχαν πετάξει τα οστά των νεκρών στο δρόμο, πήγα να καλύψω το γεγονός.

Με κράτησαν στο αεροδρόμιο επί ώρες όρθιο μπρος στο γκισέ. Μου πήραν το διαβατήριο και εξαφανίστηκαν, για να του κάνουν δήθεν έλεγχο, και δεν έλεγαν να με αφήσουν να περάσω. Με απεγκλώβισε ο διευθυντής Ασφάλειας του ελληνικού προξενείου στην Πόλη, μετά από διαβουλεύσεις. Κι από κείνη τη στιγμή και μετά είχαν γίνει σκιά μου, επί εικοσιτετραώρου βάσεως, οι άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας, της περιβόητης ΜΙΤ.

Αυτοί λοιπόν, μιλούν για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επειδή δεν τους επέτρεψαν οι ελληνικές Αρχές να συμπεριφερθούν σαν να εισέρχονται σε κατεχόμενα εδάφη. 

Μάλιστα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία η Τουρκία και η ποδοσφαιρική της Ομοσπονδία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η συμπεριφορά που είχε η αποστολή της Γαλατσαράι κατά την άφιξη της στην Αθήνα για την φιλική αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, παρότι είχε τηρήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, ήταν απαράδεκτη. Καταδικάζουμε την συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών που δεν συνάδουν με το πνεύμα του αθλητισμού».

Πήραν όμως πληρωμένη απάντηση από τον Νίκο Χαρδαλιά: «Ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Γαλατασαράι δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β’ 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού Covid-19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

»Στην περίπτωση της Γαλατασαράι το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε το μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μην ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε  rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

»Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.

»Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της».

Οι γείτονές μας νόμιζαν πως μπορούν να συμπεριφέρονται σαν να πήγαν βόλτα σε Kατεχόμενα. Έχουν παρεξηγήσει τα πράγματα και καλά θα κάνουν να προσγειωθούν και λίγο.

Το γεγονός ότι γύρισαν σπίτι τους, δεν μας λέει και πολλά. Να είναι σίγουροι πως δεν θα μας λείψουν καθόλου τέτοιου είδους συμπεριφορές. Όταν μάθουν να συμπεριφέρονται, όπως όλος ο πολιτισμένος κόσμος, μπορούν να ξαναδοκιμάσουν να έρθουν.

Μέχρι τότε, καλά θα κάνουν να μείνουν εκεί που είναι. Η Ευρώπη δεν είναι ακόμα γι’ αυτούς.

Κρικόρ Τσακιτζιάν

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κυκλοφοριακή συμφόρηση στη λεωφόρο Συγγρού (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Drones, κάμερες και AI απέναντι στο μποτιλιάρισμα στην Αττική – Πρεμιέρα για τον ΚΟΜΒΟΣ της ΕΛΑΣ

31/08/2026 - 6:52μμ
Σε πολυκατοικία στην οδό Θάσου στην Κυψέλη, σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης βρέθηκε σορός βρέφους, κατεψυγμένη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Πάνω από 10 τραύματα από μαχαίρι στο βρέφος – Τι εξετάζεται για τα ανήλικα

31/08/2026 - 4:52μμ
(Φωτ.: Eurokinissi/Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 51χρονος με Ερυθρά Αγγελία της Τουρκίας για σοβαρά αδικήματα

31/08/2026 - 4:28μμ
Δημοσιογράφοι έξω από την πολυκατοικία της οδού Θάσου στην Κυψέλη. Σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης βρέθηκε σορός βρέφους, κατεψυγμένη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Ένα κατεψυγμένο βρέφος, έξι ένοικοι και κάμερες – Τι συνέβαινε στο διαμέρισμα;

31/08/2026 - 2:57μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μακάβρια στοιχεία για το νεκρό βρέφος που εντοπίστηκε σε κατάψυξη στην Κυψέλη – Έγκυες φέρονται να είναι η 38χρονη μητέρα και η 15χρονη κόρη

31/08/2026 - 12:34μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άρπαξε ποτό από ψιλικατζίδικο, επέστρεψε με καραμπίνα και πυροβόλησε

31/08/2026 - 12:10μμ
Αεροσκάφη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πτήση Νιουκάστλ–Ηράκλειο: 42χρονος σε κατάσταση μέθης επιτέθηκε σε επιβάτες και πλήρωμα – Αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία»

31/08/2026 - 11:20πμ
Μια τελευταία αυγουστιάτικη εικόνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Χωρίς εκπλήξεις η τελευταία μέρα του Αυγούστου

31/08/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στην Κυψέλη: Αστυνομικοί εντόπισαν νεκρό βρέφος σε βαλίτσα κατά τη διάρκεια ελέγχου σε διαμέρισμα

30/08/2026 - 10:24μμ
Το κατάστημα ψιλικών επί της οδού Κασσάνδρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: thestival.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διαπληκτίστηκε σε ψιλικατζίδικο, έφυγε και επέστρεψε με καραμπίνα

30/08/2026 - 7:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα «Γεράκια» της Γερακαρούς στο φεστιβάλ «Folk Friends Together» (πηγή: Δήμος Λαγκαδά)

«Δακρύσαμε όταν ακούστηκε η Γερακαρού»: Ποντιακοί χοροί από τα «Γεράκια» στη Ρουμανία

6 δευτερόλεπτα πριν
Ο Λιονέλ Μέσι κρατά το λάβαρο της εθνικής Αργεντινής λίγο πριν από την έναρξη του προημιτελικού του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2026 απέναντι στην Ελβετία, στο Κάνσας Σίτι των ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)

Αποσύρεται από την εθνική Αργεντινής ο Μέσι: «Ήταν απίστευτο που τα έζησα όλα αυτά μαζί σας»

24 λεπτά πριν
Υποστηρικτές της AfD περιμένουν την έναρξη προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψηφίου Ούλριχ Ζίγκμουντ στο Νάουμπουργκ, ενόψει των κρατιδιακών εκλογών της 6ης Σεπτεμβρίου στη Σαξονία-Άνχαλτ (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Γερμανία: Η AfD αγγίζει το 43% – Η κάλπη που μπορεί να γκρεμίσει το «τείχος πυρός»

48 λεπτά πριν
Κυκλοφοριακή συμφόρηση στη λεωφόρο Συγγρού (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Drones, κάμερες και AI απέναντι στο μποτιλιάρισμα στην Αττική – Πρεμιέρα για τον ΚΟΜΒΟΣ της ΕΛΑΣ

1 ώρα πριν
Εναέρια λήψη των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ ενόψει της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Παπανίκος)

Σε ρυθμούς ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη – Δυναμικό παρών από τη Ναυτεμπορική

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Δύο ασημένια μετάλλια η Στρατουδάκη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV