pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντροπή για τον Έλληνα πρέσβη στο Αζερμπαϊτζάν Νίκο Πιπερίγκο

Πήγε στο Σουσί, να γιορτάσει μαζί με τους Αζέρους, τη σφαγή των Αρμενίων

12/07/2021 - 8:47πμ
Αναμνηστική φωτογραφία των διπλωματών που πήραν μέρος στη φιέστα ντροπής και μίσους στο Σουσί (φωτ.: apa.az/infoteka24.ru)

Αναμνηστική φωτογραφία των διπλωματών που πήραν μέρος στη φιέστα ντροπής και μίσους στο Σουσί (φωτ.: apa.az/infoteka24.ru)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν 

Μέρα ντροπής για την ελληνική εξωτερική πολιτική θα πρέπει να θεωρείται η 9η Ιουλίου 2021. Η Ελλάδα πήρε μέρος στην προκλητική φιέστα που διοργάνωσε η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, στις περιοχές του Αρτσάχ, στήνοντας μια γιορτή για τα εγκλήματα που διέπραξε. Κάλεσε μάλιστα να παραστούν σ’αυτή τη φιέστα παρωδία, με την οποία θέλουν οι Αζέροι να νομιμοποιήσουν όλα τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν σε βάρος των Αρμενίων, όλους τους ξένους πρεσβευτές που βρίσκονται στο Μπακού, σε μια εκδήλωση που έγινε στο Σουσί, την πόλη σύμβολο αυτού του πολέμου για τους Αρμένιους.

Τα αχνάρια του Ερντογάν, ακολουθεί όπως φαίνεται και το πνευματικό του τέκνο, ο δικτάτορας Αλίγιεφ και στήνει επικοινωνιακά σόου.

Στο συγκεκριμένο σόου, ανάμεσα στους πρέσβεις που πήραν μέρος ήταν και ο Έλληνας Νικόλαος Πιπερίγκος. Ο άνθρωπος που εξευτέλισε ο Αλίγιεφ τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν τον επισκέφθηκε στην προεδρική κατοικία στο Μπακού, για να του επιδώσει τα διαπιστευτήριά του. Είναι εκείνος ο διπλωμάτης που του είπε κατάμουτρα ο δικτάτορας του Αζερμπαϊτζάν, ότι η χώρα του είναι με το μέρος της Τουρκίας, σε όποια απόφαση κι αν πάρει κι εκείνος τον κοίταζε απαθής, δεχόμενος τον εξευτελισμό και καθόταν σα δαρμένο σκυλί, χωρίς να τολμήσει να πει κουβέντα. 

Φυσικά ο Έλληνας διπλωμάτης, όχι απλά δεν τόλμησε να ψελίσει έστω και μια λέξη, έστω για να κρατήσει τα προσχήματα, αλλά από τότε έριξε ακόμη περισσότερο νερό στο κρασί του και φαίνεται πως αποφάσισε να σπάσει και τη μέση του αρκετές φορές, κάνοντας υποκλίσεις στον «αφέντη» του αζερικού φυσικού αερίου και πετρελαίου και στο τέλος να παρευρεθεί στην εκδήλωση ντροπής και μίσους για την ελληνική, αλλά και για την παγκόσμια διπλωματία.

Ο Έλληνας πρέσβης Νίκος Πιπερίγκος

Κάποιες χώρες παρευρέθηκαν, γιατί ενδεχομένως δεν είχαν καμία σχέση με την Αρμενία, ούτε φιλική, ούτε διπλωματική. Η Ελλάδα η οποία υποτίθεται πως έχει αδελφικές σχέσεις με τον αρμενικό λαό, πως τόλμησε να παραστεί σε αυτή την εκδήλωση; Να γιορτάσει τι; Τα εγκλήματα που διέπραξε το Αζερμπαϊτζάν βομβαρδίζοντας κατά τη διάρκεια του πολέμου άμαχο πληθυσμό και νοσοκομεία και μάλιστα με απαγορευμένα όπλα; ή μήπως να γιορτάσει το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα δεν παραδίδει τους αιχμαλώτους πολέμου παραβιάζοντας τη συνθήκη που υπέγραψε το Αζεμπαϊτζάν με την Αρμενία και τη Ρωσία; ή τέλος γιορτάζει ο κύριος Πιπερίγκος την καταστροφή των πολιτιστικών και θρησκευτικών ιστορικών μνημείων των Αρμενίων στην περιοχή του Αρτσάχ από τους Αζέρους;

Η απάντηση που έδιναν αρχικά από το Υπουργείο Εξωτερικών γι’ αυτό το αίσχος που έγινε, ήταν ότι ο Πιπερίγκος ασκεί δική του πολιτική στο Μπακού. Πού το βρήκαν αυτό γραμμένο, ότι ένας πρέσβης μιας σοβαρής και πολιτισμένης χώρας της δύσης, ασκεί δική του πολιτική; Σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να τον έχουν ξηλώσει από τη θέση του, απ’ την πρώτη στιγμή. 

Στη συνέχεια που κατάλαβαν πως δεν τρώγεται το κουτόχορτο που πήγαν να ταΐσουν τους ενδιαφερόμενους κι αποφάσισαν να πουν την αλήθεια, ότι ήταν εν γνώση του υπουργού κυρίου Δένδια η συμμετοχή του Έλληνα πρέσβη στη φιέστα της ντροπής και μάλιστα είχε πάρει την έγκρισή του.

Συγχαρητήρια λοιπόν και στον Υπουργό Εξωτερικών για τη διγλωσσία που δείχνει και την άφιλη στάση του, απέναντι στον πιο στενό του σύμμαχο λαό, τους Αρμένιους.

Ποιά είναι τελικά η πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης στα Εθνικά μας θέματα; Να στέκεται στο πλευρό εκείνων που της ανοίγουν το λάκκο συστηματικά και δηλώνουν κατάμουτρα στους διπλωμάτες μας, εχθροί της και να εγκαταλείπει η Ελλάδα τους παραδοσιακούς συμμάχους της με την πρώτη ευκαιρία; 

Αν ακολουθείς τέτοιες αήθεις τακτικές σε τόσο σοβαρά ζητήματα, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα τις βρεις μπροστά σου και μάλιστα θα τις πληρώσεις πολύ ακριβά.

Δυστυχώς, φαίνεται πως η χώρα ακολουθεί ένα πολύ ολισθηρό δρόμο σε διπλωματικό επίπεδο.

Για την ιστορία να πούμε ότι δεν παρευρέθηκαν σε αυτή την αθλιότητα, η Γαλλία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Κύπρος. Οι χώρες αυτές, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Φυσικά και ενόχλησε τους Αζέρους αυτό το γεγονός και προσπάθησαν και πάλι με ψέματα να το καλύψουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Οι χώρες που συμμετείχαν για να γιορτάσουν τα εγκλήματα πολέμου κατά του αρμενικού λαού είναι:

Ελλάδα, Αυστρία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Κίνα, Αφγανιστάν, Αλγερία, Παλαιστίνη, Γεωργία, Κροατία, Ιορδανία, Ισραήλ, Σουηδία, Ελβετία, Ιταλία, Κολομβία, Κορέα, Κατάρ, Λετονία, Ουγγαρία, Μαλαισία, Μεξικό, Μαρόκο, Ολλανδία, Πακιστάν, Πολωνία, Σερβία, Σαουδική, Αραβία, Τατζικιστάν, Τουρκία, Ουκρανία, Ιαπωνία, ΗΑΕ, Χιλή, Εσθονία, Ιράκ, Ιράν, Καζακστάν, Λιθουανία, Λιβύη, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουδάν, Βενεζουέλα.

Δεν δίστασαν ξεδιάντροπα όλοι οι διπλωμάτες που πήγαν στο Σουσί, να ποζάρουν για την αναμνηστική φωτογραφία, για να μη ξεχάσουν την προδοσία που έκαναν, απέναντι σε ένα λαό που δέχθηκε μια σφοδρή και οργανωμένη επίθεση από την Τουρκία και το δορυφόρο της, το Αζερμπαϊτζάν.

Το βέβαιο είναι πως οι Έλληνες πολίτες στέκονται απέναντι σε τέτοιες πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες εκθέτουν τη χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο και σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούν με αυτούς που διαπράττουν τέτοια ανήθικα πράγματα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης: Συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

25/07/2026 - 3:05μμ
Εικόνα από το Προεδρικό Μέγαρο και τη συνάντηση του Κωσταντίνου Τασούλα με τους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων, για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52η επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Τα πολιτικά «πηγαδάκια» στο Προεδρικό Μέγαρο και οι εκλογές

24/07/2026 - 11:59μμ
Κατάθεση στεφανιού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ /EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τη Μεταπολίτευση, τους θεσμούς και την Κύπρο

24/07/2026 - 11:45πμ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθηκε η ασυλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου – «Δεν θα με απενεργοποιήσουν»

22/07/2026 - 6:20μμ
Ο Μάριος Σαλμάς στα βουλευτικά έδρανα, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας για τον Μάριο Σαλμά – Βαριές καταγγελίες κατά Γεωργιάδη

22/07/2026 - 4:28μμ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρώην πρόεδρος Σωκράτης Φάμελλος έκλεισε την πόρτα – «Αδιέξοδο και περιχαράκωση»

22/07/2026 - 2:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο εδώλιο το φθινόπωρο τέσσερις βουλευτές της ΝΔ – Οι ημερομηνίες των δικών

22/07/2026 - 1:17μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντάξεις χηρείας: Καταργούνται οι περικοπές μετά την τριετία με νέα νομοθετική ρύθμιση

21/07/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θράκη: Τι απαντάει η Ελλάδα στις αιτιάσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα μειονοτικά σχολεία

20/07/2026 - 10:11μμ
Έκτακτη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Σάββατο 18 Ιουλίου 2026.  (φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Νίκος Παππάς – Ανακοινώθηκε η νέα Πολιτική Γραμματεία

18/07/2026 - 10:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γάλλοι πυροσβέστες επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Σεστά-Πιεροτόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sophie Garcia)

Γαλλία: Η φωτιά δημιουργεί τον δικό της «καιρό» και απειλεί το Μπορντό – Συναγερμός για τον καύσωνα

6 λεπτά πριν
Άποψη από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Προεδρία της Δημοκρατίας/Θοδωρής Μανωλόπουλος)

Ραντεβού στο Προεδρικό Μέγαρο με φόντο τις διεθνείς εξελίξεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

30 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Δίκη για τα Τέμπη: Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις συνηγόρων επί της εισαγγελικής πρότασης για τα αιτήματα αναβολής

54 λεπτά πριν
(Πηγή: x.com)

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Σιάτλ, στη διάρκεια φεστιβάλ φαγητού – Δύο νεκροί

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία – Αφρικανική σκόνη θα φέρουν οι νοτιάδες

2 ώρες πριν
Μετανάστες αποβιβάζονται στην Αυστραλία το 1921, σε μια εποχή κατά την οποία η χώρα αποτέλεσε νέο τόπο εγκατάστασης για χιλιάδες ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και κοινότητες (φωτ.: National Archives of Australia / Wikimedia Commons – Public Domain)

Ιστορικό εγχείρημα για την καταγραφή της ζωής των Κύπριων μεταναστών στην Αυστραλία

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign