pontosnews.gr
Πέμπτη, 7/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οργανωμένο έγκλημα: Συμμορία με έδρα την Αθήνα έκλεβε στοιχεία από πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Εντοπίστηκαν σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές Ολλανδίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας και Ισπανίας

10/07/2021 - 7:16μμ
(Φωτ.: Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος)

(Φωτ.: Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ψάρευαν στοιχεία από πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες στέλνοντας μηνύματα σε διάφορους χρήστες του διαδικτύου και παράλληλα νομιμοποιούσαν έσοδα από παράνομες δραστηριότητες, διακινούσαν ναρκωτικά και πλαστογραφούσαν επίσημα έγγραφα.

Ο λόγος για εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες και εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με τις ρουμανικές και τις ολλανδικές Αρχές, ενώ συμμετείχαν και οι αρχές της Ουγγαρίας και της Ισπανίας, υπό το συντονισμό της Eurojust.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης είχε συσταθεί ειδική ομάδα, αρχικά από τις ρουμανικές και τις ολλανδικές Αρχές και στην συνέχεια συμμετείχαν οι υπόλοιπες υπηρεσίες.

Κατά την κοινή αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκαν συνολικά τριάντα 30 έρευνες από τις εμπλεκόμενες αστυνομικές Αρχές, συνελήφθησαν οκτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κατασχέθηκαν 220.000 ευρώ, πλήθος κινητών τηλεφώνων, φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, τραπεζικών καρτών, ταξιδιωτικών και λοιπών εγγράφων.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, το διάστημα από τον Αύγουστο 2020 έως τον Ιούνιο 2021, υπέκλεψαν μέσω ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phishing) στοιχεία πιστωτικών – χρεωστικών καρτών και διαπιστευτήρια εισόδου λογαριασμών ηλεκτρονικής τραπεζικής, εκατοντάδων πολιτών στην Ευρώπη. Στη συνέχεια μετέφεραν παράνομα χρηματικά ποσά, συνολικού ύψους πάνω από 2.000.000 ευρώ, σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τους οποίους είχαν εκδώσει με πλαστά έγγραφα, σε τραπεζικά ιδρύματα της Ουγγαρίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας κ.ά.

Ειδικότερα, η υποκλοπή των τραπεζικών στοιχείων και δεδομένων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστελλαν οι δράστες στα θύματα, τα οποία περιείχαν είτε κακόβουλο λογισμικό, είτε απατηλούς υπερσυνδέσμους που φαινομενικά ανακατεύθυναν σε δημοφιλείς ιστοσελίδες αγοραπωλησιών και βραχυπρόθεσμης μίσθωσης καταλυμάτων.

Επιπρόσθετα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δημοσίευαν απατηλές αγγελίες πώλησης πολυτελών οχημάτων σε ιστότοπους αγοραπωλησιών, όπου με τη χρήση ονομάτων ανύπαρκτων εταιρειών μεταφορών και πληρωμών εξαπατούσαν υποψήφιους αγοραστές, λαμβάνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά για πώληση πολυτελών οχημάτων, τα οποία ουδέποτε παρέδιδαν στους αγοραστές.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετείχε στη διερεύνηση της υπόθεσης, κατόπιν αιτήματος των ρουμανικών Αρχών, μέσω κατεπείγουσας ευρωπαϊκής εντολής έρευνας, και παραγγέλθηκε η διενέργεια ερευνών για δύο ύποπτα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι βρίσκονταν ενδεχομένως προσωρινά στην ελληνική επικράτεια.

Ύστερα από επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις εντοπίσθηκαν τα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία έμεναν προσωρινά στην Αθήνα σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ προέκυψε και η εμπλοκή τρίτου προσώπου.

Ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 121.335 ευρώ
  • 8 κινητά τηλέφωνα και 17 κάρτες sim
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • 56 τραπεζικές κάρτες με αναγραφόμενα στοιχεία τρίτων προσώπων και
  • πλήθος εγγράφων και παραστατικών, σχετιζόμενα με την υπόθεση.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το πορτρέτο του 21χρονου Νικήτα βρισκόταν στην είσοδο του Ι.Ν Αγίας Κυριακής στον Χώνο Μυλοποτάμου, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Στη φυλακή ο 54χρονος και η σύζυγός του για τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα στην Αμμουδάρα

7/05/2026 - 10:15μμ
Σε τρεις συλλήψεις μελών της  Greek Mafia, προχώρησαν οι Αρχές για την εμπλοκή τους στη δολοφονία Μοσχούρη στο Χαλάνδρι (φωτ.: Αρετή Τηλιακού/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μοσχούρης: Βαριά ποινική δίωξη για τη δολοφονία του στο Χαλάνδρι – Εννέα κακουργήματα και έξι πλημμελήματα βαραίνουν τρεις συλληφθέντες

7/05/2026 - 5:42μμ
(Πηγή: allwyn.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωπαϊκή πρωτιά για την Allwyn Hellas και το Pamestoixima.gr στα SBC Awards 2026

7/05/2026 - 4:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Κιβωτός του Κόσμου»: Βαριές κατηγορίες για τον π. Αντώνιο και την πρεσβυτέρα προτείνει ο εισαγγελέας

7/05/2026 - 3:05μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Σε κλίμα βαριάς οδύνης η κηδεία του 21χρονου Νικήστρατου – Έδιωξαν τους αστυνομικούς οι συγγενείς

7/05/2026 - 1:40μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρικά πατίνια: Άλλος ένας ανήλικος δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από σύγκρουση με ΙΧ

7/05/2026 - 12:16μμ
(Φωτ. αρχείου: marinetraffic.com / Nikolaos Gorgorinis)
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο «Corsage C»: Καταδύσεις δυτών για έλεγχο στο κύτος – Έρευνες για τα αίτια

7/05/2026 - 11:20πμ
Το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Γ. Μοσχούρης (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Greek Mafia: Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη στο Χαλάνδρι

7/05/2026 - 9:31πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θεόδωρος Χριστοδουλάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος: 15χρονη έπεσε από ύψος 50 μέτρων στον Ισθμό

7/05/2026 - 9:05πμ
Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 21χρονος Νικήστρατος Γεμιστός, Δευτέρα 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Σήμερα η κηδεία του 21χρονου Νικήστρατου – Βαρύ πένθος και φόβοι

7/05/2026 - 8:37πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πορτρέτο του 21χρονου Νικήτα βρισκόταν στην είσοδο του Ι.Ν Αγίας Κυριακής στον Χώνο Μυλοποτάμου, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)

Κρήτη: Στη φυλακή ο 54χρονος και η σύζυγός του για τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα στην Αμμουδάρα

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: ministryofjustice.gr)

Νέα τροπολογία Φλωρίδη: Δίκη για πολιτικά πρόσωπα εντός τριών μηνών

57 λεπτά πριν
Στο φόντο, σκίτσο του Βύρωνα Απτόσογλου από το βιβλίο του Γ.Ν. Λαμψίδη «Τοπάλ Οσμάν» (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

ΟΣΕΠΕ: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την εξόντωση της ελίτ στην Αμάσεια

1 ώρα πριν
Το κτήριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 
στη Γενεύη από τη νοτιοδυτική πλευρά (φωτ.: en.wikipedia.org/wiki/World_Health_Organization/Thorkild Tylleskar)

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Δεν συνιστά πανδημία» ο χανταϊός στο κρουαζιερόπλοιο – Σε συναγερμό 12 χώρες

2 ώρες πριν
Ο Ρούμεν Ράντεφ, ηγέτης του συνασπισμού «Προοδευτική Βουλγαρία» (φωτ.: EPA/BORISLAV TROSHEV)

Βουλγαρία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ρούμεν Ράντεφ

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτ.: Θοδωρής Μανωλόπουλος/ Γρ. Τύπου Προεδρίας/ EUROKINISSI)

Μήνυμα ειρήνης και αιχμές κατά του εθνοφυλετισμού από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Προεδρικό Μέγαρο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign