pontosnews.gr
Πέμπτη, 12/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οργανωμένο έγκλημα: Συμμορία με έδρα την Αθήνα έκλεβε στοιχεία από πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Εντοπίστηκαν σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές Ολλανδίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας και Ισπανίας

10/07/2021 - 7:16μμ
(Φωτ.: Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος)

(Φωτ.: Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ψάρευαν στοιχεία από πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες στέλνοντας μηνύματα σε διάφορους χρήστες του διαδικτύου και παράλληλα νομιμοποιούσαν έσοδα από παράνομες δραστηριότητες, διακινούσαν ναρκωτικά και πλαστογραφούσαν επίσημα έγγραφα.

Ο λόγος για εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες και εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με τις ρουμανικές και τις ολλανδικές Αρχές, ενώ συμμετείχαν και οι αρχές της Ουγγαρίας και της Ισπανίας, υπό το συντονισμό της Eurojust.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης είχε συσταθεί ειδική ομάδα, αρχικά από τις ρουμανικές και τις ολλανδικές Αρχές και στην συνέχεια συμμετείχαν οι υπόλοιπες υπηρεσίες.

Κατά την κοινή αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκαν συνολικά τριάντα 30 έρευνες από τις εμπλεκόμενες αστυνομικές Αρχές, συνελήφθησαν οκτώ μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κατασχέθηκαν 220.000 ευρώ, πλήθος κινητών τηλεφώνων, φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, τραπεζικών καρτών, ταξιδιωτικών και λοιπών εγγράφων.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, το διάστημα από τον Αύγουστο 2020 έως τον Ιούνιο 2021, υπέκλεψαν μέσω ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phishing) στοιχεία πιστωτικών – χρεωστικών καρτών και διαπιστευτήρια εισόδου λογαριασμών ηλεκτρονικής τραπεζικής, εκατοντάδων πολιτών στην Ευρώπη. Στη συνέχεια μετέφεραν παράνομα χρηματικά ποσά, συνολικού ύψους πάνω από 2.000.000 ευρώ, σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τους οποίους είχαν εκδώσει με πλαστά έγγραφα, σε τραπεζικά ιδρύματα της Ουγγαρίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας κ.ά.

Ειδικότερα, η υποκλοπή των τραπεζικών στοιχείων και δεδομένων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστελλαν οι δράστες στα θύματα, τα οποία περιείχαν είτε κακόβουλο λογισμικό, είτε απατηλούς υπερσυνδέσμους που φαινομενικά ανακατεύθυναν σε δημοφιλείς ιστοσελίδες αγοραπωλησιών και βραχυπρόθεσμης μίσθωσης καταλυμάτων.

Επιπρόσθετα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δημοσίευαν απατηλές αγγελίες πώλησης πολυτελών οχημάτων σε ιστότοπους αγοραπωλησιών, όπου με τη χρήση ονομάτων ανύπαρκτων εταιρειών μεταφορών και πληρωμών εξαπατούσαν υποψήφιους αγοραστές, λαμβάνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά για πώληση πολυτελών οχημάτων, τα οποία ουδέποτε παρέδιδαν στους αγοραστές.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετείχε στη διερεύνηση της υπόθεσης, κατόπιν αιτήματος των ρουμανικών Αρχών, μέσω κατεπείγουσας ευρωπαϊκής εντολής έρευνας, και παραγγέλθηκε η διενέργεια ερευνών για δύο ύποπτα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι βρίσκονταν ενδεχομένως προσωρινά στην ελληνική επικράτεια.

Ύστερα από επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις εντοπίσθηκαν τα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία έμεναν προσωρινά στην Αθήνα σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ προέκυψε και η εμπλοκή τρίτου προσώπου.

Ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 121.335 ευρώ
  • 8 κινητά τηλέφωνα και 17 κάρτες sim
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • 56 τραπεζικές κάρτες με αναγραφόμενα στοιχεία τρίτων προσώπων και
  • πλήθος εγγράφων και παραστατικών, σχετιζόμενα με την υπόθεση.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ηλεκτρονικές πινακίδες στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Κλείνει ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» σήμερα από τις 17:30

12/03/2026 - 10:53πμ
Στιγμιότυπο από την Αθήνα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιξιάτικος καιρός την Πέμπτη, με ήλιο και έως 19 βαθμούς

12/03/2026 - 8:00πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη ανακοπή στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο

11/03/2026 - 9:56μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΗΣΑΠ: Άγνωστοι πέταξαν πέτρα σε συρμό τραυματίζοντας επιβάτη

11/03/2026 - 8:32μμ
Από την τελετή παράδοσης της νέας χάραξης της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, Πέμπτη 31 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Διόδια με βάση τα χιλιόμετρα στον Πατρών-Πύργου από την Παρασκευή

11/03/2026 - 8:03μμ
Η Ελένη Ζαρούλια μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής, 21 Σεπτεμβρίου 2016 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια για τη Χρυσή Αυγή – Ποινή 5 ετών από το Εφετείο

11/03/2026 - 6:28μμ
Στιγμιότυπο από την κατεδάφιση της γέφυρας του Πανοράματος, τον περασμένο Ιανουάριο λόγω των εργασιών του FlyOver (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κλείνει για 48 ώρες η ανατολική εσωτερική περιφερειακή – Θα κατεδαφιστεί η γέφυρα του Αγίου Παύλου

11/03/2026 - 5:40μμ
Συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την ανακοίνωση των ποινών στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ίδιες ποινές σε Ρουπακιά και «διευθυντήριο» – Η απόφαση του Εφετείου

11/03/2026 - 4:52μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Την υπόθεση θανάτου της εκπαιδευτικού εξετάζει το υπουργείο Παιδείας – «Κάθε πτυχή θα εξεταστεί με σοβαρότητα και θεσμική ευθύνη»

11/03/2026 - 4:12μμ
Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών περιστάσεων στους 42 καταδικασθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Τετάρτη 11 Μαρτίου (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ελαφρυντικά σε πέντε καταδικασθέντες, απορρίφθηκαν για τους υπόλοιπους 37

11/03/2026 - 1:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης)

Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ «Παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί» από την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

28 λεπτά πριν
Ηλεκτρονικές πινακίδες στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Παπανικολάου)

Αθήνα: Κλείνει ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» σήμερα από τις 17:30

1 ώρα πριν
Ηλικιωμένοι ποντιακής καταγωγής κάτοικοι που έγιναν  στόχος των συμμοριών (πηγή: И. Ванидис, «Греки Грузии: уехать любой ценой», Ομόνοια, τευχ. 28, 2002)

Η φυγή των Ελλήνων από την Τσάλκα και οι ένοπλες ομάδες Ποντίων τη δεκαετία του 1990 στη Γεωργία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χρηστός Μπόνης / Αρχιεπισκοπή Αθηνών)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή για τους Γ’ Χαιρετισμούς – Θα ψάλουν 1.000 μαθητές και μαθήτριες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: instagram/nea_rwmania)

Σεμινάριο ποντιακών χορών από τη «Νέα Ρωμανία» στην Καλαμάτα

3 ώρες πριν
Φωτογραφία του βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης δείχνει το πλοίο Mayuree Naree να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, στα Στενά του Ορμούζ (φωτ.: EPA/Βασιλικό Ναυτικό της Ταΐλάνδης)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νέα χτυπήματα σε δεξαμενόπλοια, το ένα ελληνικών συμφερόντων – Ξεπέρασε ξανά τα 100 δολ./βαρέλι το πετρέλαιο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign