pontosnews.gr
Παρασκευή, 10/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λευκορωσία: Μπλόκαραν ιστότοπο εφημερίδας επειδή ασκούσε κριτική στον Λουκασένκο

Επιπλέον συνέλαβαν το διευθυντή σύνταξης

8/07/2021 - 9:19μμ
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο (φωτ.: EPA / Alexander Astafyev / Sputnik)

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο (φωτ.: EPA / Alexander Astafyev / Sputnik)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Λευκορωσία βρίσκεται πολέμια απέναντι στην Ελευθερία του Τύπου για ακόμη μία φορά, καθώς οι Αρχές της ανακοίνωσαν ότι μπλόκαραν τον ιστότοπο εφημερίδας που ασκούσε κριτική στον βετεράνο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο. Επιπλέον η σύζυγος του διευθυντή σύνταξης δήλωσε ότι ο σύζυγός της συνελήφθη και οδηγήθηκε στην ανάκριση.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα πρόκειται για μία από τις παλιότερες της Λευκορωσίας και κάλυπτε, το περασμένο, καλοκαίρι, τις διαμαρτυρίες κατά του Αλεξάντερ Λουκασένκο. Έτσι αποτελούσε σημαντική πηγή ενημέρωσης για του υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.

Η εφημερίδα ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιήσαν επιδρομή στα γραφεία της και συνέλαβαν τον διευθυντή σύνταξης Γιαχόρ Μαρτσινόβιτς.

Το υπουργείο Ενημέρωσης της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι μπλόκαρε τον ιστότοπο της εφημερίδας ύστερα από αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος την κατηγόρησε για διάδοση πληροφοριών «εξ ονόματος οργανώσεων που δεν έχουν δηλώσει έδρα στην Λευκορωσία».

Οι αρχές της Λευκορωσίας, όπως δηλώνει η αντιπολίτευση, έχουν προβεί στο κλείσιμο μη κρατικών μέσων ενημέρωσης που ασκούσαν κριτική, μετά από μαζικές διαδηλώσεις που σάρωσαν την πρώην αυτή Σοβιετική Δημοκρατία τον περασμένο Αύγουστο μετά από προεδρικές εκλογές.

Στο αποκορύφωμα των διαδηλώσεων, η «Nasha Niva» δημοσίευσε βίντεο τα οποία έδειχναν πως η αστυνομία κακοποιούσε βάναυσα τους διαδηλωτές. Η αστυνομία είχε δηλώσει ότι η χρήση βίας ήταν αναλογική.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ένας από τους δημοσιογράφους και έναν φωτογράφος συνελήφθησαν επίσης σήμερα, αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Νωρίτερα η Ένωση δημοσιογράφων της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει με αρκετούς δημοσιογράφους της εφημερίδας «Nasha Niva» ενώ στα σπίτια μερικών πραγματοποιούνται έρευνες.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τις αρχές σχετικά με τις συλλήψεις ή την επιδρομή στα γραφεία της εφημερίδας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμένη γη μετά τη δασική πυρκαγιά στο χωριό Αϊγουαμούρθια, στην Ταραγόνα. Η φωτιά ανάγκασε 9.000 κατοίκους γειτονικών οικισμών να παραμείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας (φωτ.: EPA / Alex Lopez)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: 12 νεκροί στη φωτιά της Ανδαλουσίας – Εφιάλτης μέσα στον καύσωνα

10/07/2026 - 8:30πμ
Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Πούτιν επιλέγει την κλιμάκωση αντί της ειρήνης – «Μεγάλη πιθανότητα» νέας φάσης του πολέμου

9/07/2026 - 4:37μμ
Ύποπτοι που φέρονται να συμμετείχαν σε κέντρα διαδικτυακών απατών συνελήφθησαν στη Σρι Λάνκα, στο πλαίσιο της τρίμηνης διεθνούς επιχείρησης «First Light 2026» (φωτ.: Interpol)
ΚΟΣΜΟΣ

Έστησαν ολόκληρο… αστυνομικό τμήμα για να αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς – 5.800 συλλήψεις από την Interpol

9/07/2026 - 2:50μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχεται τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. 7 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Dogukan Keskinkilic / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

S-400, CAATSA και F-35: Η «φόρμουλα» που μπορεί να ξεμπλοκάρει τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ

9/07/2026 - 2:26μμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Αντόνιο Κόστα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα. Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Μετά το ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν βάζει ξανά στο τραπέζι την ένταξη στην ΕΕ – Τι συζήτησε με φον ντερ Λάιεν και Κόστα

9/07/2026 - 12:27μμ
Πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ φέρονται να καταγράφουν αμερικανικά πλήγματα εναντίον ιρανικών στρατιωτικών στόχων (πηγή: U.S. Central Command)
ΚΟΣΜΟΣ

Η εκεχειρία κατέρρευσε: Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν και απειλές Τραμπ για «20 φορές ισχυρότερα» αντίποινα

9/07/2026 - 9:39πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Βαυαρία: Τραυματίες σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης – Για αμόκ κάνουν λόγο τα τοπικά ΜΜΕ

8/07/2026 - 6:20μμ
Ο Μαρκ Ρούτε με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Άγκυρα. Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ άνοιξε νέο μέτωπο με την Ισπανία και κήρυξε «τέλος» στην εκεχειρία με το Ιράν

8/07/2026 - 12:33μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Συγκρότημα Μπεστεπέ, στην Άγκυρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Τρίτη 7 Ιουλίου 2027 (φωτ.: Official White House Photo / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ ανοίγει ξανά την πόρτα στην Τουρκία για τα F-35 και τις κυρώσεις CAATSA

8/07/2026 - 10:32πμ
Ονόματα αγνοουμένων γραμμένα σε κατεστραμμένο κτήριο στη Λα Γουάιρα της Βενεζουέλας, δύο εβδομάδες μετά τον διπλό σεισμό των 7,2 και 7,5 Ρίχτερ (φωτ.: EPA / Xaume Olleros)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στη Βενεζουέλα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Αγώνας για να ανοίξει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο

8/07/2026 - 9:20πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καμένη γη μετά τη δασική πυρκαγιά στο χωριό Αϊγουαμούρθια, στην Ταραγόνα. Η φωτιά ανάγκασε 9.000 κατοίκους γειτονικών οικισμών να παραμείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας (φωτ.: EPA / Alex Lopez)

Ισπανία: 12 νεκροί στη φωτιά της Ανδαλουσίας – Εφιάλτης μέσα στον καύσωνα

16 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Καιρός: Ανεβαίνει λίγο ακόμα ο υδράργυρος σήμερα – Πού αναμένονται βροχές

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Will Oliver)

Μουντιάλ 2026: Με Εμπαπέ και Ντεμπελέ στα ημιτελικά η Γαλλία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Βουλή: Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας

9 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com / stevepb)

Υγεία: Πέντε συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα που δυσκολεύουν την αντιμετώπιση του καύσωνα

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας: «Καραγκιόζης, ο Πόντιος» – Μια παράσταση για κάθε ηλικία, με τον μοναδικό Τάκη Βαμβακίδη

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign