pontosnews.gr
Τρίτη, 12/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Διχάζουν τα νέα περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις στα νησιά, την προσέλευση στην εργασία και σε χώρους ψυχαγωγίας

Ισχύουν από σήμερα και αφορούν τους ανεμβολίαστους και όλους όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους

5/07/2021 - 12:23πμ
Ταξιδιώτες και αυτοκίνητα επιβιβάζονται στα πλοία για τις καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά του Αιγαίου υπό προϋποθέσεις (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ταξιδιώτες και αυτοκίνητα επιβιβάζονται στα πλοία για τις καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά του Αιγαίου υπό προϋποθέσεις (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μια νέα περίοδος που πολύ πιθανό να φέρει αντιμέτωπες μεγάλες κοινωνικές ομάδες και θα ανοίξει μέτωπα για την κυβέρνηση, αρχίζει σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου, με την εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων που διαχωρίζουν τον ελληνικό λαό σε εμβολιασμένους κατά της Covid-19 και ανεμβολίαστους ή εμβολιασμένους μόνο με την α’ δόση.

Τα «προνόμια» για τους εμβολιασμένους, για τα οποία ακούγαμε το προηγούμενο διάστημα, είναι εδώ και ανοίγουν πόρτες στους μεν ενώ τις κλείνουν σχεδόν σε όλους τους υπόλοιπους εκτός κι αν τηρούνται προϋποθέσεις που θα έχουν οικονομικό κόστος.

Εν μέσω υψηλής τουριστικής περιόδου η κυβέρνηση αποφάσισε να υποχρεώσει όλους όσοι θέλουν να προσεγγίσουν τα ελληνικά νησιά να επιδεικνύουν μια σειρά από έγγραφα που θα πιστοποιούν είτε πως είναι εμβολιασμένοι, είτε πως είχαν νοσήσει ή έχουν αρνητικό PCR ή rapid-test ή self test.

Αποκλείονται από τα νησιά οι ανεμβολίαστοι και οικονομικά ασθενείς

Συγκεκριμένα, από σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου, οι μετακινήσεις με αεροπλάνα και πλοία προς τα νησιά προϋποθέτουν πως οι ενήλικες διαθέτουν:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού (με παρέλευση 14 ημερών από τη δεύτερη δόση),
  • πιστοποιητικό νόσησης,
  • αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες,
  • αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Επίσης, συμπληρώνεται και το Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας από κάθε επιβάτη, πριν την επιβίβασή του στα πλοία.

Εντός του πλοίου, η πληρότητα στα επιβατηγά δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 80% της χωρητικότητάς τους (και 85% εάν υπάρχουν καμπίνες), ενώ σε ποσοστό 50% ανέρχεται η επιτρεπόμενη κάλυψη στο κατάστρωμα.

Οι ανήλικοι 12-17 ετών μπορούν να ταξιδεύουν έχοντας πραγματοποιήσει self-test 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

Από το μέτρο εξαιρούνται:

  1. Όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test.
  2. Επιβάτες σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test, σε εβδομαδιαία βάση, είτε εντός 24 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.
  3. Όσοι μετακινούνται στις πορθμειακές γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος – Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ρίο-Αντίρριο, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια, καθώς και στις πορθμειακές γραμμές Πόρου – Γαλατά Τροιζηνίας, Πούντα – Ελαφόνησος Λακωνίας και Τρυπητή – Αμμουλιανή Χαλκιδικής, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.
  • Ειδικά για τις πτήσεις εσωτερικού προς τα νησιά, δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την κατοχή των απαραίτητων πιστοποιητικών θα πραγματοποιούνται από τις αστυνομικές αρχές στα κατά τόπους αεροδρόμια, ενώ οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, υποχρεούνται να επιδεικνύουν στα σημεία ελέγχου την ηλεκτρονική φόρμα Passenger Locator Form (PLF), η οποία εκδίδεται μέσω της διαδικτυακής πύλης travel.gov.gr.
  • Ως προς τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εξακολουθούν τα μέτρα για περιορισμένες πληρότητες προς αποφυγή συνωστισμού, που ανέρχονται σε 65% στα λεωφορεία δημόσιας χρήσης και 85% στα υπεραστικά ΚΤΕΛ και τον σιδηρόδρομο. Με την ίδια πληρότητα θα κινούνται και τα τουριστικά λεωφορεία, αλλά και τα λεωφορεία για την ξενάγηση στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Πώς θα γίνεται η προσέλευση στο χώρο εργασίας

Στο Δημόσιο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το μέτρο της εξυπηρέτησης του κοινού με ραντεβού και υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας και σε εξωτερικό χώρο. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες με φυσική παρουσία υποχρεούνται σε self-test μια φορά την εβδομάδα. Την ίδια υποχρέωση έχουν και οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, όπως και οι στρατιωτικοί δικαστές.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα υποχρεούνται σε self-test έως και 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που προσέρχονται στην εργασία τους με φυσική παρουσία. Επιπλέον, σταθερή παραμένει η υποχρέωση των ανεμβολίαστων εργαζόμενων για τη διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση στον τόπο εργασίας, το οποίο θα ισχύει για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Σινεμά θα πηγαίνουμε αλλά με τα ανάλογα έγγραφα

Για να δούμε κινηματογραφική ταινία σε σινεμά, κατά την είσοδο, θα απαιτείται να δείξουμε:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού (με παρέλευση 14 ημερών από τη δεύτερη δόση),
  • πιστοποιητικό νόσησης,
  • αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες,
  • αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες πριν την προβολή,
  • αρνητικό self-test εντός 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προβολής.

Τι θα γίνει με τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης

Τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης, που άνοιξαν στις 2 Ιουλίου, με περιορισμό στο 25% της πληρότητάς τους, θα πρέπει να ζητούν από τους πελάτες:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού (με παρέλευση 14 ημερών από τη δεύτερη δόση),
  • πιστοποιητικό νόσησης,
  • βεβαίωση αρνητικού rapid test εντός 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προσέλευσης.

Στο νέο πλαίσιο, παραμένουν η υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο από το προσωπικό, όσο και από τους θαμώνες, οι οποίες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 10 άτομα ανά τραπέζι.

«Ναι» στα πανηγύρια αλλά υπό προϋποθέσεις

Πράσινο φως έδωσε η κυβέρνηση για τη διεξαγωγή πανηγυριών, μόνο στις γεωγραφικές περιοχές που το ποσοστό του εμβολιασμού του πληθυσμού 14 ημέρες μετά από την πρώτη δόση υπερβαίνει το 50%.

Πώς θα μπαίνουμε σε αθλητικούς χώρους

Με πληρότητα 50% θα λειτουργούν οι αθλητικοί χώροι, στους οποίους η είσοδος θα επιτρέπεται με:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • πιστοποιητικό νόσησης,
  • αρνητικό αποτέλεσμα self-test εντός 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα του αγώνα.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βαρύ κατηγορητήριο για τους οκτώ συλληφθέντες της ληστείας στην Κάτω Τιθορέα

12/05/2026 - 10:01μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά επεισόδια με κουκουλοφόρους στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Τραυματίες και προσαγωγές

12/05/2026 - 7:44μμ
Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή στον Εισαγγελέα των οκτώ συλληφθέντων για την ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Τιθορέα Φθιώτιδας (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Οι ληστές με τις περούκες – Πώς εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση μετά την ένοπλη ληστεία στην Κάτω Τιθορέα

12/05/2026 - 7:15μμ
Στιγμιότυπο στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Δημογραφική κατάρρευση» βλέπουν οι ειδικοί: Η Ελλάδα μπορεί να χάσει 1,7 εκατ. κατοίκους έως το 2060

12/05/2026 - 6:17μμ
Ο Μάκης κερνά τους επισκέπτες του φεστιβάλ
ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός στο Athens Street Food Festival: Ο Μάκης που κέρδισε το Eurojackpot κέρασε τους foodies του φεστιβάλ

12/05/2026 - 5:59μμ
Αστυνομικοί βγαίνουν με προσαχθέντες από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτεπάγγελτη προανάκριση για τα επεισόδια στο ΑΠΘ – Νοσηλεύεται 20χρονος με κάταγμα και κακώσεις σε κεφάλι και θώρακα

12/05/2026 - 5:14μμ
Σπασμένα ακουστικά κοντά στην πολυκατοικία στην Ηλιούπολη από την ταράτσα της οποίας έπεσαν οι 17χρονες, Τρίτη 12 Μαΐου 2026.  (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαζί πήδηξαν από την ταράτσα οι δύο 17χρονες στην Ηλιούπολη – Η μία νεκρή, η άλλη διασωληνωμένη

12/05/2026 - 3:40μμ
Ο 30χρονος σύζυγος οδηγείται στα δικαστήρια Ηρακλείου, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στην Κρήτη με την 28χρονη μητέρα: Νέα προθεσμία ζήτησε ο 30χρονος – Κρίσιμη η κατάθεση της γυναίκας

12/05/2026 - 3:01μμ
Το Eurojackpot έχει αποκτήσει το δικό του κοινό και στην Ελλάδα (φωτ.: Allwyn)
ΕΛΛΑΔΑ

Eurojackpot: Απόψε η κλήρωση για τα 87 εκατ. ευρώ – Κατάθεση δελτίων αποκλειστικά στα καταστήματα Allwyn

12/05/2026 - 1:40μμ
Η πολυκατοικία στην Ηλιούπολη από την ταράτσα της οποίας έπεσαν οι 17χρονες, Τρίτη 12 Μαΐου 2026.  (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στην Ηλιούπολη: Δύο 17χρονες έπεσαν από ταράτσα πολυκατοικίας – Η μία είναι νεκρή

12/05/2026 - 1:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook.com/ AkritesAspropirgou1979)

19η Μαΐου στον Ασπρόπυργο: Τιμή στους νεκρούς της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Super League – Play Out: Άλμα παραμονής ο Αστέρας – Μειώθηκαν οι ελπίδες για ΑΕΛ, Πανσερραϊκό

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)

Βαρύ κατηγορητήριο για τους οκτώ συλληφθέντες της ληστείας στην Κάτω Τιθορέα

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: «Οι Νεράιδες του Πόντου»)

Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντοηράκλειας «Διγενής Ακρίτας» υποδέχεται τις «Νεράιδες του Πόντου»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό: Χάλκινα μετάλλια οι Κλακάλα, Παπαδόπουλος και Δημητρόπουλος

2 ώρες πριν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο (φωτ.: EPA/ Miklail Metzel/ SPUTNIK/ KREMLIN POOL)

Βλαντίμιρ Πούτιν: Στις φήμες περί «καταφυγίων και φόβο» το Κρεμλίνο αντεπιτίθεται επικοινωνιακά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign