pontosnews.gr
Τετάρτη, 21/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Διχάζουν τα νέα περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις στα νησιά, την προσέλευση στην εργασία και σε χώρους ψυχαγωγίας

Ισχύουν από σήμερα και αφορούν τους ανεμβολίαστους και όλους όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους

5/07/2021 - 12:23πμ
Ταξιδιώτες και αυτοκίνητα επιβιβάζονται στα πλοία για τις καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά του Αιγαίου υπό προϋποθέσεις (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ταξιδιώτες και αυτοκίνητα επιβιβάζονται στα πλοία για τις καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά του Αιγαίου υπό προϋποθέσεις (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μια νέα περίοδος που πολύ πιθανό να φέρει αντιμέτωπες μεγάλες κοινωνικές ομάδες και θα ανοίξει μέτωπα για την κυβέρνηση, αρχίζει σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου, με την εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων που διαχωρίζουν τον ελληνικό λαό σε εμβολιασμένους κατά της Covid-19 και ανεμβολίαστους ή εμβολιασμένους μόνο με την α’ δόση.

Τα «προνόμια» για τους εμβολιασμένους, για τα οποία ακούγαμε το προηγούμενο διάστημα, είναι εδώ και ανοίγουν πόρτες στους μεν ενώ τις κλείνουν σχεδόν σε όλους τους υπόλοιπους εκτός κι αν τηρούνται προϋποθέσεις που θα έχουν οικονομικό κόστος.

Εν μέσω υψηλής τουριστικής περιόδου η κυβέρνηση αποφάσισε να υποχρεώσει όλους όσοι θέλουν να προσεγγίσουν τα ελληνικά νησιά να επιδεικνύουν μια σειρά από έγγραφα που θα πιστοποιούν είτε πως είναι εμβολιασμένοι, είτε πως είχαν νοσήσει ή έχουν αρνητικό PCR ή rapid-test ή self test.

Αποκλείονται από τα νησιά οι ανεμβολίαστοι και οικονομικά ασθενείς

Συγκεκριμένα, από σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου, οι μετακινήσεις με αεροπλάνα και πλοία προς τα νησιά προϋποθέτουν πως οι ενήλικες διαθέτουν:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού (με παρέλευση 14 ημερών από τη δεύτερη δόση),
  • πιστοποιητικό νόσησης,
  • αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες,
  • αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Επίσης, συμπληρώνεται και το Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας από κάθε επιβάτη, πριν την επιβίβασή του στα πλοία.

Εντός του πλοίου, η πληρότητα στα επιβατηγά δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 80% της χωρητικότητάς τους (και 85% εάν υπάρχουν καμπίνες), ενώ σε ποσοστό 50% ανέρχεται η επιτρεπόμενη κάλυψη στο κατάστρωμα.

Οι ανήλικοι 12-17 ετών μπορούν να ταξιδεύουν έχοντας πραγματοποιήσει self-test 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

Από το μέτρο εξαιρούνται:

  1. Όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test.
  2. Επιβάτες σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test, σε εβδομαδιαία βάση, είτε εντός 24 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.
  3. Όσοι μετακινούνται στις πορθμειακές γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος – Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ρίο-Αντίρριο, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια, καθώς και στις πορθμειακές γραμμές Πόρου – Γαλατά Τροιζηνίας, Πούντα – Ελαφόνησος Λακωνίας και Τρυπητή – Αμμουλιανή Χαλκιδικής, για τους οποίους παραμένει ενεργή η δυνατότητα μετακίνησης με self-test 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.
  • Ειδικά για τις πτήσεις εσωτερικού προς τα νησιά, δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την κατοχή των απαραίτητων πιστοποιητικών θα πραγματοποιούνται από τις αστυνομικές αρχές στα κατά τόπους αεροδρόμια, ενώ οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, υποχρεούνται να επιδεικνύουν στα σημεία ελέγχου την ηλεκτρονική φόρμα Passenger Locator Form (PLF), η οποία εκδίδεται μέσω της διαδικτυακής πύλης travel.gov.gr.
  • Ως προς τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εξακολουθούν τα μέτρα για περιορισμένες πληρότητες προς αποφυγή συνωστισμού, που ανέρχονται σε 65% στα λεωφορεία δημόσιας χρήσης και 85% στα υπεραστικά ΚΤΕΛ και τον σιδηρόδρομο. Με την ίδια πληρότητα θα κινούνται και τα τουριστικά λεωφορεία, αλλά και τα λεωφορεία για την ξενάγηση στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Πώς θα γίνεται η προσέλευση στο χώρο εργασίας

Στο Δημόσιο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το μέτρο της εξυπηρέτησης του κοινού με ραντεβού και υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας και σε εξωτερικό χώρο. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες με φυσική παρουσία υποχρεούνται σε self-test μια φορά την εβδομάδα. Την ίδια υποχρέωση έχουν και οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, όπως και οι στρατιωτικοί δικαστές.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα υποχρεούνται σε self-test έως και 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που προσέρχονται στην εργασία τους με φυσική παρουσία. Επιπλέον, σταθερή παραμένει η υποχρέωση των ανεμβολίαστων εργαζόμενων για τη διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση στον τόπο εργασίας, το οποίο θα ισχύει για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Σινεμά θα πηγαίνουμε αλλά με τα ανάλογα έγγραφα

Για να δούμε κινηματογραφική ταινία σε σινεμά, κατά την είσοδο, θα απαιτείται να δείξουμε:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού (με παρέλευση 14 ημερών από τη δεύτερη δόση),
  • πιστοποιητικό νόσησης,
  • αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες,
  • αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες πριν την προβολή,
  • αρνητικό self-test εντός 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προβολής.

Τι θα γίνει με τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης

Τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης, που άνοιξαν στις 2 Ιουλίου, με περιορισμό στο 25% της πληρότητάς τους, θα πρέπει να ζητούν από τους πελάτες:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού (με παρέλευση 14 ημερών από τη δεύτερη δόση),
  • πιστοποιητικό νόσησης,
  • βεβαίωση αρνητικού rapid test εντός 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προσέλευσης.

Στο νέο πλαίσιο, παραμένουν η υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο από το προσωπικό, όσο και από τους θαμώνες, οι οποίες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 10 άτομα ανά τραπέζι.

«Ναι» στα πανηγύρια αλλά υπό προϋποθέσεις

Πράσινο φως έδωσε η κυβέρνηση για τη διεξαγωγή πανηγυριών, μόνο στις γεωγραφικές περιοχές που το ποσοστό του εμβολιασμού του πληθυσμού 14 ημέρες μετά από την πρώτη δόση υπερβαίνει το 50%.

Πώς θα μπαίνουμε σε αθλητικούς χώρους

Με πληρότητα 50% θα λειτουργούν οι αθλητικοί χώροι, στους οποίους η είσοδος θα επιτρέπεται με:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • πιστοποιητικό νόσησης,
  • αρνητικό αποτέλεσμα self-test εντός 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα του αγώνα.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη συνέλευση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας στο πολιτιστικό κέντρο της Νίκαιας (φωτ.: OFFNETWORK.GR/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αποχωρούν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας και των Μαλγάρων

20/01/2026 - 11:59μμ
(Φωτ. αρχεία: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Μακεδονία: Την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες

20/01/2026 - 11:40μμ
Το κτήριο της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Το χαρτζιλίκι δεν είναι δωρεά και δεν δηλώνεται μέσω IRIS

20/01/2026 - 10:54μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/APOHXOS.GR)
ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν στη Δυτική Ελλάδα, 120 κλήσεις δέχθηκε μέχρι στιγμής η Πυροβεστική – Κλειστά τα σχολεία και σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

20/01/2026 - 8:00μμ
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τον περασμένο Σεπτέμβριο (φωτ.: Ιερά Σύνοδος/Χρήστος Μπόνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελευταία ευθεία η δίκη του Π. Ψωμιάδη για τα «45αρια» – Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες

20/01/2026 - 6:20μμ
Εικόνες να αυτήν αναμένεται να δούμε αύριο στην Αθήνα (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιδείνωση καιρού: Στο «κόκκινο» πέντε περιφέρειες από την Πολιτική Προστασία – Κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική

20/01/2026 - 4:00μμ
Από τη συνάντηση του Κ. Τσιάρα με εκπροσώπους των μπλόκων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Κώστα Τσιάρα – «Είναι η στιγμή ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί» δήλωσε ο υπουργός

20/01/2026 - 3:04μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

20/01/2026 - 2:06μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πτώση γυναίκας από μπαλκόνι 3ου ορόφου, στο κέντρο της πόλης

20/01/2026 - 1:10μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων, στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026. (Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικό μέτωπο: Οι εκπρόσωποι των αγροτών κρατούν «μικρό καλάθι»

20/01/2026 - 11:47πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου για τον ένα χρόνο στην προεδρία των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/AARON SCHWARTZ / POOL)

Ντόναλντ Τραμπ: Μεταναστευτικό, Βενεζουέλα, Οικονομία, ΝΑΤΟ και Γροιλανδία – Τι είπε για Ερντογάν

17 λεπτά πριν
Επιβάτες στον σιδηροδρομικό σταθμό Sants στη Βαρκελόνη της Καταλονίας (φωτ. αρχείου: EPA/MARTA PEREZ)

Ισπανία: Εκτροχιάστηκαν επιβατικές αμαξοστοιχίες σε Βαρκελόνη και Ζιρόνα – Υπάρχει νεκρός και τραυματίες

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θεόδωρος Χριστοδουλάκης)

Champions League: Νίκησε τη Λεβερκούζεν και ελπίζει ο Ολυμπιακός

1 ώρα πριν
Εικόνα από τη συνέλευση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας στο πολιτιστικό κέντρο της Νίκαιας (φωτ.: OFFNETWORK.GR/EUROKINISSI)

Αποχωρούν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας και των Μαλγάρων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Euroleague: Ξέσπασε με τους Έλληνες κόντρα στη Μπασκόνια ο Παναθηναϊκός

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχεία: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Δυτική Μακεδονία: Την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign