pontosnews.gr
Πέμπτη, 4/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σύνοδος Κορυφής: Απογοητευμένη η Τουρκία – «Ξεκάθαρο μήνυμα» λέει ο Μητσοτάκης

Τι αναφέρεται στο κείμενο συμπερασμάτων

25/06/2021 - 6:28μμ
(Φωτ.: European Union)

(Φωτ.: European Union)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την απογοήτευσή της για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής εξέφρασε η Τουρκία διά του υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει πολλά περισσότερα απ’ όσα της αναλογούν «για να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος και η συνεργασία».

Η τουρκική διπλωματία εκφράζει τη λύπη της για την απουσία προόδου σε ό,τι αφορά στον εκσυγχρονισμό της συμφωνίας για την τελωνειακή ένωση, ενώ χαρακτηρίζει «μεγάλο λάθος» τον περιορισμό της συνεργασίας για το Μεταναστευτικό στις χρηματοδοτικές πλευρές.

«Τα συμπεράσματα [σ.σ. της Συνόδου Κορυφής] που αφορούν την Τουρκία απέχουν πολύ από τα αναμενόμενα και αναγκαία μέτρα», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, με τουρκική πλευρά να κατηγορεί την ΕΕ για «έλλειψη καλής θέλησης».

Το κείμενο συμπερασμάτων

Στο κείμενο των συμπερασμάτων οι «27» χαιρετίζουν την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, «η οποία πρέπει να διατηρηθεί», επαναλαμβάνουν την ετοιμότητα της Ένωσης να συνεργαστεί σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος με την Τουρκία, υπό την επιφύλαξη των όρων που τέθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, και προαναγγέλλουν έναρξη των εργασιών σε τεχνικό επίπεδο για τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης.

Επιπλέον, στο ίδιο κείμενο γίνεται λόγος για προπαρασκευαστικές εργασίες για υψηλού επιπέδου διαλόγους με την Τουρκία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η μετανάστευση, η δημόσια υγεία, το κλίμα, η αντιτρομοκρατία, και περιφερειακά θέματα.

Ακόμα, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Επιτροπή να υποβάλει χωρίς καθυστέρηση επίσημες προτάσεις για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των Σύρων προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής στην Τουρκία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και σε άλλα μέρη της περιοχής.

Αναφορά υπήρξε και στο κράτος δικαίου και στα θεμελιώδη δικαιώματα στην Τουρκία, που χαρακτηρίζονται «βασικό μέλημα». Οι ηγέτες επισημαίνουν ότι «η στόχευση πολιτικών κομμάτων, υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης δείχνει μεγάλη οπισθοδρόμηση στα ανθρώπινα δικαιώματα και αντιβαίνει στις υποχρεώσεις της Τουρκίας να σέβεται τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα των γυναικών».

Μητσοτάκης: Ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η Ευρώπη στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία. «Και θεωρώ πως θα συνεχίσει στη λογική της αποκλιμάκωσης», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την Κύπρο και το ενδεχόμενο η Τουρκία να επιδιώξει ένταση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τόνισε ότι έχει υπάρξει συστηματική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη. «Θεωρώ πως η παράγραφος 19 του κειμένου συμπερασμάτων καλύπτει πλήρως τις κοινές μας ανησυχίες», είπε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ενημέρωσε τους Ευρωπαίους εταίρους για τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Έχω εκφράσει με σαφέστατο τρόπο τον έντονο προβληματισμό για την οποιαδήποτε εκδήλωση έντασης στην Κύπρο με αφορμή την επέτειο από την τουρκική εισβολή. Είναι σαφές πλέον πως οποιαδήποτε ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα ή την Κύπρο έχει επιπτώσεις στις ευρωτουρκικές σχέσεις», ξεκαθάρισε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από το αεροδρόμιο του Βίλνιους στη Λιθουανία (πηγή: x.com/NetAxisGroup/status/1996293359523057954)
ΚΟΣΜΟΣ

Λιθουανία: Ύποπτα αερόστατα στον εναέριο χώρο του Βίλνιους

3/12/2025 - 10:10μμ
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς (δεύτερος από δεξιά) στη διάρκεια παλιότερης επίσκεψής του σε εργοστάσιο στο Ντίσελντορφ (φωτ.: EPA/Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η οικονομία στη «βαθύτερη ιστορικά κρίση» από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

3/12/2025 - 7:27μμ
Οικογενειακή φωτογραφία των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του NATO, στην έδρα του στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/GIUSEPPE LAMI)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία ζητούν «να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο» στον Εύξεινο Πόντο

3/12/2025 - 5:30μμ
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδέχθηκε μερικώς το αμερικανικό σχέδιο για τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία

3/12/2025 - 2:19μμ
Η πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι (φωτ.: facebook/Federica Mogherini)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ευνοιοκρατία στην Φεντερίκα Μογκερίνι

3/12/2025 - 12:53μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλάει σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο του επενδυτικού φόρουμ «Russia Calling!», στη Μόσχα. 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ρητορική στα άκρα: Ο Πούτιν απειλεί με πόλεμο την Ευρώπη – Ζελένσκι: Έχουμε σχέδιο ειρήνης 20 σημείων

2/12/2025 - 6:40μμ
Η Φεντερίκα Μογκερίνι, πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια ομιλίας της για τα 75 χρόνια του Κολεγίου της Ευρώπης, στο Βέλγιο (φωτ. αρχείου: 
EPA/OLIVIER MATTHYS)
ΚΟΣΜΟΣ

Φεντερίκα Μογκερίνι: Συνελήφθη η πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν για απάτη με κονδύλια της ΕΕ

2/12/2025 - 5:04μμ
(Πηγή: vesselfinder.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλοίο με σημαία Ρωσίας δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών

2/12/2025 - 10:16πμ
(Φωτ.: x.com/MigracionCol/status/1995644745700474894)
ΚΟΣΜΟΣ

Εβραϊκή σέκτα συνδέεται με κακοποιήσεις παιδιών σε διάφορες χώρες – Απελάσεις στην Κολομβία

2/12/2025 - 9:23πμ
Διαδηλωτές συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Τιφλίδα, στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: EPA/David Mdzinarishvili)
ΚΟΣΜΟΣ

Γεωργία: Έρευνα μετά το ρεπορτάζ του BBC ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον διαδηλωτών

1/12/2025 - 11:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βροχή άρχισε να πέφτει ήδη από το βράδυ της Τετάρτης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη – Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για την κακοκαιρία «BYRON»

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ μίλησε στο φινάλε και άφησε εκτός τετράδας τον Άρη

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

ENBL: Τέταρτη νίκη για τον Ηρακλή

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Eλληνική ορθόδοξη ενορία στο Kongarah)

«Μύρισε» Χριστούγεννα στην ελληνορθόδοξη ενορία και κοινότητα του Kongarah στη Νέα Νότια Ουαλία

8 ώρες πριν
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «ΙΘΑΚΗ», στο θέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Αλέξης Τσίπρας: Η πατρίδα μας χρειάζεται άμεσα ένα σοκ εντιμότητας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας

8 ώρες πριν
Εικόνα από το αεροδρόμιο του Βίλνιους στη Λιθουανία (πηγή: x.com/NetAxisGroup/status/1996293359523057954)

Λιθουανία: Ύποπτα αερόστατα στον εναέριο χώρο του Βίλνιους

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign