pontosnews.gr
Τρίτη, 7/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δημήτρης Τσοβόλας: Καταγγέλει ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από τους πολιτικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis

Αφορμή το υπόμνημα που έστειλαν στο Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο και μιλούν για «υποτιθέμενο σκάνδαλο»

25/06/2021 - 5:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

“Ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λυδία Τσοβόλα, ως συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με αφορμή το πρόσφατο υπόμνημα που απέστειλαν οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτριος Αβραμόπουλος, Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Ιωάννης Στουρνάρας και Ανδρέας Λοβέρδος, προς το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο –και το οποίο δόθηκε (από ποιους άραγε;) στη δημοσιότητα– έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αποστολή και το απαράδεκτο και παράνομο περιεχόμενο του ανωτέρω υπομνήματος, που προφανώς εξυπηρετεί προθέσεις και εξωθεσμικούς σχεδιασμούς εκ μέρους των αιτούντων.

»Καταρχάς, με ποια ιδιότητα παρεμβαίνουν στην ανακριτική διαδικασία, αφού δεν είναι διάδικοι, δεδομένου ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν επιτρέπει την παράσταση για στήριξη κατηγορίας; Οι κύριοι αυτοί, για κάποιους από τους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή είναι σε εκκρεμότητα η υπόθεσή τους στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, έχουν κληθεί από την κ. Ανακρίτρια και έχουν καταθέσει ενόρκως ως μάρτυρες και μόνο και όχι ως παραστάντες για στήριξη της κατηγορίας. Επομένως δικαιούνται και υποχρεούνται να καταθέσουν όσα γνωρίζουν εξ ιδίας αντιλήψεως ή από πληροφορίες προερχόμενες από συγκεκριμένα πρόσωπα. Δεν έχουν κατά συνέπεια δικαίωμα να παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης και να υποβάλλουν αιτήματα, παρεμποδίζοντας έτσι το έργο της Ανάκρισης και αποσκοπώντας στον επηρεασμό της κρίσης των αρμοδίων δικαστικών οργάνων (άρθρο 15 παρ. 5 του Ν. 3126/2003 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και Α.Π. 286/2019).

»Το πιο τραγικό όμως στο ανωτέρω υπόμνημα είναι ότι πρώην πρωθυπουργός, πρώην και νυν υπουργοί και καθηγητές Νομικής σχολής, αναγράφουν ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν καταθέσει σε βάρος τους στην υπόθεση “για το υποτιθέμενο σκάνδαλο Novartis”. Δηλαδή, για τους ανωτέρω υπογράφοντες το υπόμνημα δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis; Βεβαίως αυτή φαίνεται ότι είναι η αντίληψή τους ακόμη και σήμερα, γι αυτό η Κυβέρνηση από ότι πληροφορούμαστε δεν έχει κάνει αγωγή αποζημίωσης κατά της Novartis, παρότι η τελευταία ομολόγησε εγγράφως στις ΗΠΑ ότι δωροδόκησε αξιωματούχους στην Ελλάδα και εισέπραξαν οι τελευταίες (ΗΠΑ) τετρακόσια πενήντα εκατομμύρια δολάρια.

»Επίσης γι αυτό δεν δήλωσε ακόμη το ελληνικό δημόσιο παράσταση για στήριξη των κατηγοριών για τις εκκρεμούσες ποινικές υποθέσεις που αφορούν το σκάνδαλο αυτό, παρότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με το 2485/23.12.2020 πρακτικό του, ομόφωνα γνωμοδότησε υπέρ της διενέργειας των ανωτέρω πράξεων.

»Ακόμη προκλητικό και παράνομο είναι το αναγραφόμενο στο ανωτέρω υπόμνημα ότι “ενόψει των ανωτέρω και της προφανούς άμεσης συμμετοχής των ως άνω ψευδομαρτύρων στην τέλεση των ερευνώμενων αδικημάτων από τον Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, τότε αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης και την Ελένη Τουλουπάκη, δεδομένου ότι οι εν λόγω μάρτυρες αποτέλεσαν τα βασικά όργανα με τα οποία οι ως άνω κατηγορούμενοι (δηλ. ο Δ. Παπαγγελόπουλος και Ε. Τουλουπάκη) διέπραξαν τα αδικήματα για τα οποία ανακρίνονται”.

»Βεβαίως γνωρίζουν λόγω της ιδιότητάς τους όλοι οι ανωτέρω εξ (6) παρανόμως παρεμβαίνοντες ότ σύμφωνα με το άρθρο 7, σε συνδυασμό με το άρθρο 71 του ν. 4620/2019, του Ν 4596/2019 “πρωτόκολλο Σύμβασης Προάσπισης των Δικαιωμάτων /οδηγ. 2016/343/τεκμήριο αθωότητας κλπ. οι ύποπτοι και οι κατηγορούμενοι τεκμαίρονται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους σύμφωνα με τον νόμο. Επίσης ότι “ο ύποπτος ή κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει αγωγή αποζημίωσης προς αποκατάσταση της βλάβης την οποία υπέστη εξαιτίας της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητας του από δηλώσεις δημοσίων αρχών που έλαβαν χώρα σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας πριν την έκδοση απόφασης σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό, οι οποίες αναφέρονται, κατά τρόπο άμεσο στην εκκρεμή ποινική διαδικασία και είτε παροτρύνουν το κοινό να πιστέψει στην ενοχή του, είτε προβαίνουν σε εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών με την οποία προδικάζουν την δικαστική κρίση της υπόθεσης”.

»Είναι σαφές λοιπόν ότι οι ανωτέρω, βρισκόμενοι σε δεινή επικοινωνιακή θέση, μετά την πρόσφατη εξέλιξη της περίπτωσης του φερόμενου ως βασικού μάρτυρα αντιεισαγγελέα του ΑΠ στην υπόθεση κατά Δημ. Παπαγγελόπουλου, οπότε και άρχισε η αποκάλυψη της σκευωρίας και εν όψει του κινδύνου να αντιστραφούν τελείως τα πράγματα, παρανόμως χωρίς να έχουν τέτοιο δικαίωμα, επιδιώκουν στην κρίσιμη αυτή φάση να παρέμβουν και να επηρεάσουν την κρίση του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου (θέλουμε να πιστεύουμε αστόχως) και επιπλέον να δημιουργήσουν ψευδή εικόνα στο κοινό.

»Κατά τα άλλα έχουν το “θάρρος”, που πηγάζει από την άσκηση εξουσίας, να κατηγορούν τον Δημ. Παπαγγελόπουλο για παρέμβαση δήθεν στην Δικαιοσύνη, επειδή εστάλησαν οι φάκελοι των δέκα πολιτικών προσώπων στη Βουλή, όπως είχε υποχρέωση εκ του Συντάγματος και του νόμου περί ποινικής ευθύνης υπουργών να πράξει, η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, μετά από πλειάδα μαρτυρικών καταθέσεων και εγγράφων αλλοδαπών Αρχών που βρίσκονται στη δικογραφία.

»Δάσκαλοι που δίδασκαν και νόμο δεν εκράτουν».

Επιμέλεια: Κρικόρ Τσακιτζιάν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: March of Life/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση μνήμης στον Λευκό Πύργο για τα θύματα της επίθεσης της Χαμάς, δυο χρόνια πριν

7/10/2025 - 9:40πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φθινόπωρο στο φουλ με άστατο καιρό σε όλη τη χώρα

7/10/2025 - 8:08πμ
Ο απεργός πείνας Πάνος Ρούτσι με τη δικηγόρο του Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Σύνταγμα (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκτά τα αιτήματα των οικογενειών για τοξικολογικές εξετάσεις στις σορούς των θυμάτων των Τεμπών

6/10/2025 - 7:27μμ
Η Μαρία Καρυστιανού στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Αίτημα ενημέρωσης κατέθεσε η Μαρία Καρυστιανού

6/10/2025 - 5:23μμ
Εν αναμονή στο «Ελ. Βενιζέλος» των μελών του «Οξυγόνου» που συνελήφθησαν από το Ισραήλ στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Γάζα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν οι 27 Έλληνες του στολίσκου για τη Γάζα – Απελάθηκαν από το Ισραήλ

6/10/2025 - 4:59μμ
Φωτογραφία του Ντένις Ρούτσι στο σημείο όπου ο πατέρας του πραγματοποιεί απεργία πείνας (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάνος Ρούτσι: Εντός της ημέρας η απόφαση για τις τοξικολογικές εξετάσεις

6/10/2025 - 3:36μμ
Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Πάνο Ρούτσι, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας για 22η ημέρα, στο Σύνταγμα (φωτ.: toklik.gr / Δήμητρα Κούτρα / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι – «Ήρθα να δω έναν άνθρωπο που υποφέρει»

6/10/2025 - 1:08μμ
Οι συλληφθέντες για απάτες μέσω επιστροφών ΦΠΑ από εμπορικές συναλλαγές οδηγούνται στον εισαγγελέα, Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2025. (Φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα ΦΠΑ: Στη φυλακή άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους

6/10/2025 - 12:20μμ
Το κάμπινγκ στη Φοινικούντα, στην περιοχή της Λούτσας, όπου έγινε η διπλή δολοφονία (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

6/10/2025 - 8:39πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Η εβδομάδα αρχίζει με έντονες βροχές και καταιγίδες

6/10/2025 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: March of Life/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση μνήμης στον Λευκό Πύργο για τα θύματα της επίθεσης της Χαμάς, δυο χρόνια πριν

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)

Δύο χρόνια από την φονική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ: Ελπίδες για συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται για δεύτερη μέρα

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: instagram/pontos.bonn)

Οι Πόντιοι της Βόννης θα γιορτάσουν τα γενέθλιά τους μαζί με τον Σύλλογο Ποντίων ν. Ξάνθης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Φθινόπωρο στο φουλ με άστατο καιρό σε όλη τη χώρα

2 ώρες πριν
Αστυνομικοί ερευνούν το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στο Croydon Park του Σίδνεϊ (φωτ.: EPA/Sitthixay Ditthavong)

Ομογενής σκόρπισε τον τρόμο στο Σίδνεϊ πυροβολώντας αδιακρίτως με δεκάδες σφαίρες

10 ώρες πριν
Παλαιστίνιοι κινούνται στην πλατεία Αλ Σαράγια στη Γάζα, ενώ στο βάθος υψώνεται καπνός από ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή, παρά την έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Αίγυπτο μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Χαμάς στην Αίγυπτο

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign