pontosnews.gr
Κυριακή, 12/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δημήτρης Τσοβόλας: Καταγγέλει ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από τους πολιτικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis

Αφορμή το υπόμνημα που έστειλαν στο Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο και μιλούν για «υποτιθέμενο σκάνδαλο»

25/06/2021 - 5:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

“Ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λυδία Τσοβόλα, ως συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με αφορμή το πρόσφατο υπόμνημα που απέστειλαν οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτριος Αβραμόπουλος, Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Ιωάννης Στουρνάρας και Ανδρέας Λοβέρδος, προς το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο –και το οποίο δόθηκε (από ποιους άραγε;) στη δημοσιότητα– έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αποστολή και το απαράδεκτο και παράνομο περιεχόμενο του ανωτέρω υπομνήματος, που προφανώς εξυπηρετεί προθέσεις και εξωθεσμικούς σχεδιασμούς εκ μέρους των αιτούντων.

»Καταρχάς, με ποια ιδιότητα παρεμβαίνουν στην ανακριτική διαδικασία, αφού δεν είναι διάδικοι, δεδομένου ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν επιτρέπει την παράσταση για στήριξη κατηγορίας; Οι κύριοι αυτοί, για κάποιους από τους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή είναι σε εκκρεμότητα η υπόθεσή τους στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, έχουν κληθεί από την κ. Ανακρίτρια και έχουν καταθέσει ενόρκως ως μάρτυρες και μόνο και όχι ως παραστάντες για στήριξη της κατηγορίας. Επομένως δικαιούνται και υποχρεούνται να καταθέσουν όσα γνωρίζουν εξ ιδίας αντιλήψεως ή από πληροφορίες προερχόμενες από συγκεκριμένα πρόσωπα. Δεν έχουν κατά συνέπεια δικαίωμα να παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης και να υποβάλλουν αιτήματα, παρεμποδίζοντας έτσι το έργο της Ανάκρισης και αποσκοπώντας στον επηρεασμό της κρίσης των αρμοδίων δικαστικών οργάνων (άρθρο 15 παρ. 5 του Ν. 3126/2003 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και Α.Π. 286/2019).

»Το πιο τραγικό όμως στο ανωτέρω υπόμνημα είναι ότι πρώην πρωθυπουργός, πρώην και νυν υπουργοί και καθηγητές Νομικής σχολής, αναγράφουν ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν καταθέσει σε βάρος τους στην υπόθεση “για το υποτιθέμενο σκάνδαλο Novartis”. Δηλαδή, για τους ανωτέρω υπογράφοντες το υπόμνημα δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis; Βεβαίως αυτή φαίνεται ότι είναι η αντίληψή τους ακόμη και σήμερα, γι αυτό η Κυβέρνηση από ότι πληροφορούμαστε δεν έχει κάνει αγωγή αποζημίωσης κατά της Novartis, παρότι η τελευταία ομολόγησε εγγράφως στις ΗΠΑ ότι δωροδόκησε αξιωματούχους στην Ελλάδα και εισέπραξαν οι τελευταίες (ΗΠΑ) τετρακόσια πενήντα εκατομμύρια δολάρια.

»Επίσης γι αυτό δεν δήλωσε ακόμη το ελληνικό δημόσιο παράσταση για στήριξη των κατηγοριών για τις εκκρεμούσες ποινικές υποθέσεις που αφορούν το σκάνδαλο αυτό, παρότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με το 2485/23.12.2020 πρακτικό του, ομόφωνα γνωμοδότησε υπέρ της διενέργειας των ανωτέρω πράξεων.

»Ακόμη προκλητικό και παράνομο είναι το αναγραφόμενο στο ανωτέρω υπόμνημα ότι “ενόψει των ανωτέρω και της προφανούς άμεσης συμμετοχής των ως άνω ψευδομαρτύρων στην τέλεση των ερευνώμενων αδικημάτων από τον Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, τότε αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης και την Ελένη Τουλουπάκη, δεδομένου ότι οι εν λόγω μάρτυρες αποτέλεσαν τα βασικά όργανα με τα οποία οι ως άνω κατηγορούμενοι (δηλ. ο Δ. Παπαγγελόπουλος και Ε. Τουλουπάκη) διέπραξαν τα αδικήματα για τα οποία ανακρίνονται”.

»Βεβαίως γνωρίζουν λόγω της ιδιότητάς τους όλοι οι ανωτέρω εξ (6) παρανόμως παρεμβαίνοντες ότ σύμφωνα με το άρθρο 7, σε συνδυασμό με το άρθρο 71 του ν. 4620/2019, του Ν 4596/2019 “πρωτόκολλο Σύμβασης Προάσπισης των Δικαιωμάτων /οδηγ. 2016/343/τεκμήριο αθωότητας κλπ. οι ύποπτοι και οι κατηγορούμενοι τεκμαίρονται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους σύμφωνα με τον νόμο. Επίσης ότι “ο ύποπτος ή κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει αγωγή αποζημίωσης προς αποκατάσταση της βλάβης την οποία υπέστη εξαιτίας της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητας του από δηλώσεις δημοσίων αρχών που έλαβαν χώρα σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας πριν την έκδοση απόφασης σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό, οι οποίες αναφέρονται, κατά τρόπο άμεσο στην εκκρεμή ποινική διαδικασία και είτε παροτρύνουν το κοινό να πιστέψει στην ενοχή του, είτε προβαίνουν σε εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών με την οποία προδικάζουν την δικαστική κρίση της υπόθεσης”.

»Είναι σαφές λοιπόν ότι οι ανωτέρω, βρισκόμενοι σε δεινή επικοινωνιακή θέση, μετά την πρόσφατη εξέλιξη της περίπτωσης του φερόμενου ως βασικού μάρτυρα αντιεισαγγελέα του ΑΠ στην υπόθεση κατά Δημ. Παπαγγελόπουλου, οπότε και άρχισε η αποκάλυψη της σκευωρίας και εν όψει του κινδύνου να αντιστραφούν τελείως τα πράγματα, παρανόμως χωρίς να έχουν τέτοιο δικαίωμα, επιδιώκουν στην κρίσιμη αυτή φάση να παρέμβουν και να επηρεάσουν την κρίση του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου (θέλουμε να πιστεύουμε αστόχως) και επιπλέον να δημιουργήσουν ψευδή εικόνα στο κοινό.

»Κατά τα άλλα έχουν το “θάρρος”, που πηγάζει από την άσκηση εξουσίας, να κατηγορούν τον Δημ. Παπαγγελόπουλο για παρέμβαση δήθεν στην Δικαιοσύνη, επειδή εστάλησαν οι φάκελοι των δέκα πολιτικών προσώπων στη Βουλή, όπως είχε υποχρέωση εκ του Συντάγματος και του νόμου περί ποινικής ευθύνης υπουργών να πράξει, η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, μετά από πλειάδα μαρτυρικών καταθέσεων και εγγράφων αλλοδαπών Αρχών που βρίσκονται στη δικογραφία.

»Δάσκαλοι που δίδασκαν και νόμο δεν εκράτουν».

Επιμέλεια: Κρικόρ Τσακιτζιάν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έως 38 βαθμούς ο υδράργυρος, τοπικές μπόρες στα ορεινά

12/07/2026 - 8:49πμ
Το σημείο όπου δέχθηκε τις σφαίρες ο 20χρονος, εγκλωβισμένος ανάμεσα στους αστυνομικούς και τον μαντρότοιχο, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.:  EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Άργος: Πέθανε ο 20χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς – Προφυλακίστηκαν οι δύο ένστολοι

12/07/2026 - 8:26πμ
(Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπλιο: Στη φυλακή οι δύο αστυνομικοί για τον τραυματισμό 20χρονου στην καταδίωξη στο Άργος

11/07/2026 - 10:26μμ
Στο βάθος διακρίνεται ο καπνός από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο. Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: firefightingreece.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο, κοντά στο κανάλι του Μόρνου

11/07/2026 - 7:00μμ
Στα δικαστήρια οι κατηγορούμενοι για τις εμπρηστικές επιθέσεις και τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα στη Θεσσαλονίκη. Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Βαριές κατηγορίες για τους τρεις της επίθεσης στο σπίτι Νέστορα

11/07/2026 - 5:50μμ
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 14χρονης από γαστρικό δακτύλιο: Κάθειρξη 7 ετών στον γιατρό

11/07/2026 - 4:40μμ
Καπνός από τη φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά, Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Lia Vavoura)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Λαγκαδά: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής κοντά στο Περιβολάκι

11/07/2026 - 4:16μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που φιλοξενήθηκε στο δημαρχείο Ανθηρού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Απ. Ζώης)
ΕΛΛΑΔΑ

Το σχέδιο για να ξαναζωντανέψουν τα ελληνικά βουνά: Πώς η Αργιθέα θέλει να φέρει πίσω νέους κατοίκους

11/07/2026 - 3:29μμ
Στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες για  εμπρηστική επίθεση σε τραπεζικό κατάστημα της Marfin το 2010 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρφίν: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στους δύο 42χρονους – Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και το νέο αποδεικτικό υλικό

11/07/2026 - 2:41μμ
Από τις τραγικές στιγμές που έζησαν οι εργαζόμενοι στη Marfin το 2010 (φωτ.: PHASMA / Αντώνης Πασβάντης)
ΕΛΛΑΔΑ

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη –Επικοινώνησε αυτοβούλως με τις ελληνικές Αρχές

11/07/2026 - 11:53πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιρανοί περνούν δίπλα από μια τεράστια αντιαμερικανική πινακίδα που αναφέρεται στον Ντόναλντ Τραμπ και το Στενό του Ορμούζ στην πλατεία Βαλιάσρ, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Φλέγονται τα Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ χτύπησαν 140 στόχους στο Ιράν – Πυραυλικός συναγερμός στον Κόλπο

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Καιρός: Έως 38 βαθμούς ο υδράργυρος, τοπικές μπόρες στα ορεινά

35 λεπτά πριν
Το σημείο όπου δέχθηκε τις σφαίρες ο 20χρονος, εγκλωβισμένος ανάμεσα στους αστυνομικούς και τον μαντρότοιχο, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.:  EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Άργος: Πέθανε ο 20χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς – Προφυλακίστηκαν οι δύο ένστολοι

58 λεπτά πριν
Πανηγυρισμοί για την πρόκριση της Αργεντινής στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2026, μετά τη νίκη με 3-1 επί της Ελβετίας στην παράταση, στο Κάνσας Σίτι των ΗΠΑ, 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)

Μουντιάλ 2026: Αναβιώνει η μεγάλη βεντέτα – Αργεντινή και Αγγλία ξανά απέναντι

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Greek Orthodox Community of Melbourne and Victoria/Facebook)

Στη Θεσσαλονίκη οι νέοι της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης – Ένα ταξίδι γνωριμίας με την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης - Αγίου Δημητρίου - Παλαιού Φαλήρου/Facebook)

Όταν η ποντιακή παράδοση γίνεται γιορτή – Ξεχωριστό γλέντι από την Ένωση Ποντίων «Η Μαύρη Θάλασσα»

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign