pontosnews.gr
Δευτέρα, 22/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δημήτρης Τσοβόλας: Καταγγέλει ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από τους πολιτικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis

Αφορμή το υπόμνημα που έστειλαν στο Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο και μιλούν για «υποτιθέμενο σκάνδαλο»

25/06/2021 - 5:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

“Ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λυδία Τσοβόλα, ως συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με αφορμή το πρόσφατο υπόμνημα που απέστειλαν οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτριος Αβραμόπουλος, Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Ιωάννης Στουρνάρας και Ανδρέας Λοβέρδος, προς το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο –και το οποίο δόθηκε (από ποιους άραγε;) στη δημοσιότητα– έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αποστολή και το απαράδεκτο και παράνομο περιεχόμενο του ανωτέρω υπομνήματος, που προφανώς εξυπηρετεί προθέσεις και εξωθεσμικούς σχεδιασμούς εκ μέρους των αιτούντων.

»Καταρχάς, με ποια ιδιότητα παρεμβαίνουν στην ανακριτική διαδικασία, αφού δεν είναι διάδικοι, δεδομένου ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν επιτρέπει την παράσταση για στήριξη κατηγορίας; Οι κύριοι αυτοί, για κάποιους από τους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή είναι σε εκκρεμότητα η υπόθεσή τους στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, έχουν κληθεί από την κ. Ανακρίτρια και έχουν καταθέσει ενόρκως ως μάρτυρες και μόνο και όχι ως παραστάντες για στήριξη της κατηγορίας. Επομένως δικαιούνται και υποχρεούνται να καταθέσουν όσα γνωρίζουν εξ ιδίας αντιλήψεως ή από πληροφορίες προερχόμενες από συγκεκριμένα πρόσωπα. Δεν έχουν κατά συνέπεια δικαίωμα να παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης και να υποβάλλουν αιτήματα, παρεμποδίζοντας έτσι το έργο της Ανάκρισης και αποσκοπώντας στον επηρεασμό της κρίσης των αρμοδίων δικαστικών οργάνων (άρθρο 15 παρ. 5 του Ν. 3126/2003 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και Α.Π. 286/2019).

»Το πιο τραγικό όμως στο ανωτέρω υπόμνημα είναι ότι πρώην πρωθυπουργός, πρώην και νυν υπουργοί και καθηγητές Νομικής σχολής, αναγράφουν ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν καταθέσει σε βάρος τους στην υπόθεση “για το υποτιθέμενο σκάνδαλο Novartis”. Δηλαδή, για τους ανωτέρω υπογράφοντες το υπόμνημα δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis; Βεβαίως αυτή φαίνεται ότι είναι η αντίληψή τους ακόμη και σήμερα, γι αυτό η Κυβέρνηση από ότι πληροφορούμαστε δεν έχει κάνει αγωγή αποζημίωσης κατά της Novartis, παρότι η τελευταία ομολόγησε εγγράφως στις ΗΠΑ ότι δωροδόκησε αξιωματούχους στην Ελλάδα και εισέπραξαν οι τελευταίες (ΗΠΑ) τετρακόσια πενήντα εκατομμύρια δολάρια.

»Επίσης γι αυτό δεν δήλωσε ακόμη το ελληνικό δημόσιο παράσταση για στήριξη των κατηγοριών για τις εκκρεμούσες ποινικές υποθέσεις που αφορούν το σκάνδαλο αυτό, παρότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με το 2485/23.12.2020 πρακτικό του, ομόφωνα γνωμοδότησε υπέρ της διενέργειας των ανωτέρω πράξεων.

»Ακόμη προκλητικό και παράνομο είναι το αναγραφόμενο στο ανωτέρω υπόμνημα ότι “ενόψει των ανωτέρω και της προφανούς άμεσης συμμετοχής των ως άνω ψευδομαρτύρων στην τέλεση των ερευνώμενων αδικημάτων από τον Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, τότε αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης και την Ελένη Τουλουπάκη, δεδομένου ότι οι εν λόγω μάρτυρες αποτέλεσαν τα βασικά όργανα με τα οποία οι ως άνω κατηγορούμενοι (δηλ. ο Δ. Παπαγγελόπουλος και Ε. Τουλουπάκη) διέπραξαν τα αδικήματα για τα οποία ανακρίνονται”.

»Βεβαίως γνωρίζουν λόγω της ιδιότητάς τους όλοι οι ανωτέρω εξ (6) παρανόμως παρεμβαίνοντες ότ σύμφωνα με το άρθρο 7, σε συνδυασμό με το άρθρο 71 του ν. 4620/2019, του Ν 4596/2019 “πρωτόκολλο Σύμβασης Προάσπισης των Δικαιωμάτων /οδηγ. 2016/343/τεκμήριο αθωότητας κλπ. οι ύποπτοι και οι κατηγορούμενοι τεκμαίρονται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους σύμφωνα με τον νόμο. Επίσης ότι “ο ύποπτος ή κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει αγωγή αποζημίωσης προς αποκατάσταση της βλάβης την οποία υπέστη εξαιτίας της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητας του από δηλώσεις δημοσίων αρχών που έλαβαν χώρα σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας πριν την έκδοση απόφασης σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό, οι οποίες αναφέρονται, κατά τρόπο άμεσο στην εκκρεμή ποινική διαδικασία και είτε παροτρύνουν το κοινό να πιστέψει στην ενοχή του, είτε προβαίνουν σε εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών με την οποία προδικάζουν την δικαστική κρίση της υπόθεσης”.

»Είναι σαφές λοιπόν ότι οι ανωτέρω, βρισκόμενοι σε δεινή επικοινωνιακή θέση, μετά την πρόσφατη εξέλιξη της περίπτωσης του φερόμενου ως βασικού μάρτυρα αντιεισαγγελέα του ΑΠ στην υπόθεση κατά Δημ. Παπαγγελόπουλου, οπότε και άρχισε η αποκάλυψη της σκευωρίας και εν όψει του κινδύνου να αντιστραφούν τελείως τα πράγματα, παρανόμως χωρίς να έχουν τέτοιο δικαίωμα, επιδιώκουν στην κρίσιμη αυτή φάση να παρέμβουν και να επηρεάσουν την κρίση του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου (θέλουμε να πιστεύουμε αστόχως) και επιπλέον να δημιουργήσουν ψευδή εικόνα στο κοινό.

»Κατά τα άλλα έχουν το “θάρρος”, που πηγάζει από την άσκηση εξουσίας, να κατηγορούν τον Δημ. Παπαγγελόπουλο για παρέμβαση δήθεν στην Δικαιοσύνη, επειδή εστάλησαν οι φάκελοι των δέκα πολιτικών προσώπων στη Βουλή, όπως είχε υποχρέωση εκ του Συντάγματος και του νόμου περί ποινικής ευθύνης υπουργών να πράξει, η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, μετά από πλειάδα μαρτυρικών καταθέσεων και εγγράφων αλλοδαπών Αρχών που βρίσκονται στη δικογραφία.

»Δάσκαλοι που δίδασκαν και νόμο δεν εκράτουν».

Επιμέλεια: Κρικόρ Τσακιτζιάν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεγχόμενοι για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων για επιδοτήσεις τρεις αγρότες

22/12/2025 - 7:42μμ
(Φωτ.: facebook / Δήμος Περιστερίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Περιστέρι: 530 λίτρα ελαιόλαδο από τις ελιές του Δήμου μοιράστηκε σε ευάλωτους πολίτες

22/12/2025 - 5:52μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Τι θα φορεθεί αυτά τα Χριστούγεννα; Ο Λάκης Γαβαλάς δίνει τα πιο χρήσιμα fashion tips στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ

22/12/2025 - 5:25μμ
Αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας με τα τρακτέρ τους έχουν αποκλείσει τη σήραγγα των Τεμπών. Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Απόστολος Ντόμαλης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Αγρότες έκλεισαν τη σήραγγα – Τι απαντά η ΕΛΑΣ για τις εκτροπές

22/12/2025 - 3:32μμ
Χειροπέδες στα χέρια νεαρού (φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

«Σε πέντε λεπτά εκεί ή θα φας ξύλο»: Οι διάλογοι που ξεσκέπασαν το κύκλωμα ναρκωτικών στα σχολεία

22/12/2025 - 10:17πμ
Αγρότες άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια Μακρυχωρίου και μοίρασαν μήλα στους οδηγούς. Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικά μπλόκα: Κλείνουν σήμερα τα Τέμπη για τα φορτηγά, ανοιχτοί οι δρόμοι για τα ΙΧ στις γιορτές

22/12/2025 - 8:41πμ
(Φωτ.: pexel.com / Matheus Oliveira)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες – Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

22/12/2025 - 8:11πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια των Αφιδνών και της Τραγάνας επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων

21/12/2025 - 7:13μμ
Κατασχεμένες πινακίδες κυκλοφορίας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαρία Μαρογιάννη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Επιστρέφονται οι πινακίδες των οχημάτων που είχε αφαιρέσει η Δημοτική Αστυνομία

21/12/2025 - 6:00μμ
(Φωτ.:  (EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Κλειστές οι μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου – Μοιράζουν όσπρια και κηπευτικά

21/12/2025 - 4:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Για μια ακόμη χρονιά στο πλευρό της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας στο «Χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου»

13 λεπτά πριν

Επιτροπή Ποντιακών Μελετών: Κοπή βασιλόπιτας με διαλέξεις για τα έθιμα του Δωδεκαημέρου

42 λεπτά πριν
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

1 ώρα πριν

Χρύσανθος Θεοδωρίδης: Tο «αηδόνι του Πόντου» που έγινε η φωνή του ποντιακού ελληνισμού

2 ώρες πριν

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»: Τον Κούντουρον ο ετήσιος χορός

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σεραφείμ Καραμβαλάσης)

Super League: Νικηφόρα έκλεισε το 2025 ο Λεβαδειακός

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign