pontosnews.gr
Παρασκευή, 11/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρωσία καλεί Τουρκία: Μην ενθαρρύνετε την Ουκρανία πουλώντας εξοπλισμό – Κρατήστε τη μακριά από το NATO

Οι δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ

22/06/2021 - 12:36μμ
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ με τη γενική γραμματέα του ΟΑΣΕ στην Ευρώπη Χέλγκα Μαρία Σμιτ (φωτ.: EPA/YURI KOCHETKOV / POOL)

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ με τη γενική γραμματέα του ΟΑΣΕ στην Ευρώπη Χέλγκα Μαρία Σμιτ (φωτ.: EPA/YURI KOCHETKOV / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στο τραπέζι των συνομιλιών σχεδιάζει η Ρωσία να φέρει την Τουρκία, με αφορμή το… μιλιταριστικό σιγοντάρισμα της Ουκρανίας που έχει εκφράσει την πρόθεσή της να γίνει μέλος του NATO.

Όπως δήλωσε, χθες, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντησή του με τη γενική γραμματέα του ΟΑΣΕ Χέλγκα Σμιτ, η Μόσχα σύντομα θα έχει διαβουλεύσεις με την Τουρκία και για το θέμα της συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας με αυτό της Άγκυρας.

«Αναφέρατε τις δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, οι οποίες αφορούν στα σχέδια συνεργασίας μεταξύ του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας και της Τουρκίας. Με πολλή σαφήνεια προσδιορίσαμε ξεκάθαρα τη θέση μας ως προς τις προσπάθειες να τραβηχτεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Δεν έχω αμφιβολίες ότι τα σοβαρά, υπεύθυνα κράτη κατανοούν πλήρως για τι πράγμα μιλάμε. Στον τακτικό μας διάλογο με τους Τούρκους συναδέλφους, σε σύντομο χρόνο σχεδιάζεται άλλη μια επαφή μας, νομίζω, φυσικά, ότι θα συνομιλήσουμε και γι’ αυτό το θέμα επίσης», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την επικεφαλής του ΟΑΣΕ.

Επανειλημμένως τους τελευταίους μήνες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έχει αναφερθεί στις «επίμονες συστάσεις» της Μόσχας, προς «υπεύθυνες χώρες», κατονομάζοντας ωστόσο ειδικά την Τουρκία, η οποία έχει κληθεί από τη Ρωσία στις 12 Απριλίου «να αναλύσει την κατάσταση, τις αιώνιες επιθετικές δηλώσεις του καθεστώτος του Κιέβου», αλλά και προειδοποιηθεί (σ.σ. μαζί με άλλα κράτη) «να μην τροφοδοτούν τις μιλιταριστικές διαθέσεις του και να μην ενθαρρύνουν την πολεμική επιθετικότητά του», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρo Κουλέμπα δήλωσε χθες, στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu ότι το Κίεβο έχει προμηθευτεί τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, γιατί «είναι απαραίτητα για τη συγκράτηση της Ρωσίας, ώστε να σκεφτεί δύο φορές πριν σχεδιάσει οποιαδήποτε κλιμάκωση ή μεγάλου μεγέθους επίθεση στην Ουκρανία», όπως μεταδίδει τις δηλώσεις του το ρωσικό ΡΙΑ-Νόβοστι.

Στις 24 Μαΐου ο Λαβρόφ επανήλθε στο θέμα, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αργκουμέντι Ι Φάκτι ότι «η ενθάρρυνση των επιθετικών ουκρανικών πρωτοβουλιών για την Κριμαία ισοδυναμούν με επιβουλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας», γι’ αυτό και η Μόσχα υπολογίζει ότι η γραμμή της Τουρκίας «θα διορθωθεί λαμβάνοντας υπόψη τις νόμιμες ανησυχίες μας».

Με δηλώσεις του στις 21 Απριλίου στο τουρκικό δίκτυο Habertürk, σύμφωνα με το ίδιο ρωσικό πρακτορείο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε διαβεβαιώσει ότι το συμβόλαιο για την πώληση των μη επανδρωμένων Bayraktar στην Ουκρανία «δεν στρέφεται κατά της Ρωσίας».

  • Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του Θανάση Αυγερινού.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(x.com/@ferozwala)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο

10/09/2026 - 11:20μμ
(Φωτ,: x.com/Drone Wars)
ΚΟΣΜΟΣ

11η Σεπτεμβρίου: 2.977 drones σχημάτισαν τους Δίδυμους Πύργους πάνω από τη Νέα Υόρκη

10/09/2026 - 10:05μμ
Μια γυναίκα περνά δίπλα από προεκλογική πινακίδα στη Μόσχα, στις 31 Αυγούστου 2026. Οι βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία θα διεξαχθούν από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία ψηφίζει με τον πόλεμο στην πόρτα της – Τι θα μετρήσει πραγματικά το Κρεμλίνο

10/09/2026 - 3:39μμ
Το θερμόμετρο φαρμακείου στο Γκρίμπεργκεν, έξω από τις Βρυξέλλες, δείχνει 45 βαθμούς Κελσίου (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΟΣΜΟΣ

Αύγουστος 2026: Η Γη ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ ζέστης – Στους 16,96°C η μέση θερμοκρασία

10/09/2026 - 2:06μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δείχνει προς τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς, μετά το διάγγελμά του από την Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου, στην Ουάσινγκτον, στις 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Saul Loeb / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τις «λίγες εβδομάδες» στο 2029: Ο πόλεμος με το Ιράν βαθαίνει και ο χειμώνας έρχεται

10/09/2026 - 8:58πμ
Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο αγκυροβολημένο στον κόλπο του Φος-σι-Μερ, στη νότια Γαλλία (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακός συναγερμός στην Ευρώπη: Το φυσικό αέριο άγγιξε τα 81 ευρώ – Πάνω από τα 100 δολάρια το Brent

9/09/2026 - 7:34μμ
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ετοιμάζεται να ψηφίσει στις τοπικές και δημοτικές εκλογές στο Βελιγράδι, στις 2 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EPA / Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Ο Βούτσιτς παίζει την εξουσία του στις πρόωρες κάλπες – Το στοίχημα για τα Βαλκάνια

9/09/2026 - 2:55μμ
Το δεξαμενόπλοιο New Andros, υπό σημαία Παναμά (πηγή: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Drone χτύπησε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στο Ιράκ – Μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ

9/09/2026 - 2:31μμ
Το γενικό προξενείο της Βρετανίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στις 9 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία-Ισραήλ στα άκρα: Το προξενείο του 1839 και η ρήξη για τους εποικισμούς

9/09/2026 - 1:39μμ
Λούλουδια σε ειδικές υποδοχές, δίπλα στα ονόματα των θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων της Αλ Κάιντα (φωτ.: EPA / Bonnie Cash / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο «εχθρός» βρίσκεται μέσα στις ΗΠΑ

9/09/2026 - 12:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ελπιδοφόρος: Ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν, σύμβολο ελπίδας 25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Νίκησε την Κηφισιά και έκανε το 3Χ3 ο Παναθηναϊκός

3 ώρες πριν
(x.com/@ferozwala)

Ελβετία: Τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο

4 ώρες πριν
Ο δάσκαλος Σπύρος Μαντίδης με τη μητέρα του, τη σύζυγό του Χριστίνα, τα παιδιά και τα εγγόνια του (πηγή: Facebook / Χρήστος Αηδονίδης – «Ψηφιακή Σάντα»)

Σπύρος Μαντίδης: Ο δάσκαλος της Σάντας κόντρα στο «τα πολλά τα γράμματα τη διαβόλ’»

4 ώρες πριν
(Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook/pliroforiodotis.gr)

Με 50μελή αποστολή ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου στο Φεστιβάλ της Βέροιας

5 ώρες πριν
(Φωτ,: x.com/Drone Wars)

11η Σεπτεμβρίου: 2.977 drones σχημάτισαν τους Δίδυμους Πύργους πάνω από τη Νέα Υόρκη

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV