pontosnews.gr
Παρασκευή, 10/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επανακυκλοφορεί το βιβλίο «κι όμως το πιστεύω…» του Ευάγγελου Πούλιου – Εξαντλήθηκε σε μόλις μία εβδομάδα!

Από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

20/06/2021 - 10:54μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σκέψεις και διαπιστώσεις του Ευάγγελου Πούλιου σχετικά με τη ζωή και τις αξίες της, το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι και υποθέσεις για το τι μέλλει γενέσθαι ξετυλίγονται στο βιβλίο του κι όμως το πιστεύω… που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας.

Ένας εύστοχος, θα λέγαμε, τίτλος, καθώς κεντρίζει ευθύς το ενδιαφέρον του υποψήφιου αναγνώστη και οξύνει την περιέργειά του για να ανακαλύψει τι είναι αυτό που τελικά πιστεύει ο συγγραφέας. Όπως τονίζει στο τέλος του βιβλίου, ανάμεσα στην κατακλείδα των σκέψεών του, «Πιστεύω ότι όλα όσα περνάμε και όλα όσα έρχονται θα πάνε την ανθρωπότητα ένα τεράστιο βήμα μπροστά» (σελ. 154), συνδέοντας αυτό το βήμα με την τεχνολογία και την εξέλιξη.

Ο συγγραφέας, με νομικές σπουδές στο πανεπιστήμιο Nicolae Titulescu στη Ρουμανία και διδακτορικό από το ίδιο ίδρυμα, επαναλαμβάνει σε καίρια σημεία του βιβλίου ότι «ειδικός δεν είμαι, απλώς μία σκέψη καταθέτω», τονίζοντας, κατά τη διά ζώσης συνομιλία μας, ότι οι απόψεις καθενός μπορούν να αλλάξουν στο πλαίσιο του διαλόγου.

Μας αναφέρει ότι η συγγραφή του βιβλίου άρχισε πριν από δυόμισι χρόνια, από την επιθυμία του να μοιραστεί την ανάλυση που είχε κάνει εντός του το προηγούμενο διάστημα· μία διαδικασία εσωτερικής ζύμωσης, δίνοντας στον αναγνώστη, μεταξύ άλλων, συνοπτική περιγραφή ορισμένων κοινωνικοπολιτικών γεγονότων που έχουν προηγηθεί, ώστε να «δει» τι θα ακολουθήσει.

Το εξώφυλλο του βιβλίου

Πριν από την καταγραφή τους ο Ευάγγελος Πούλιος αρχίζει την αφήγησή του εστιάζοντας στον άνθρωπο και εκφράζοντας τον στόχο καθενός: «Να ζήσει μία ζωή με όλο και περισσότερες ευτυχισμένες στιγμές». Διευκρινίζει ότι για να την επίτευξη αυτού του στόχου πρέπει «να αναπτύξουμε κάποιες ικανότητες που αφορούν τον εσωτερικό μας κόσμο, να αντιδρούμε σωστά στους επηρεασμούς που δημιουργεί καθημερινά γύρω μας η πραγματικότητα», να είμαστε ταπεινοί, όχι εγωιστές, και να νιώθουμε κοντά στον Θεό.

Έτσι, υπογραμμίζει, δεν θα χαθούν οι αξίες και καθένας θα ακολουθεί τον δρόμο του, θα είναι ακέραιος. Θεωρεί «σπάνιο κάποιος να ανέλθει στην εξουσία και να παραμείνει ακέραιος», δίχως να το αποκλείει. Επισημαίνει ότι «σωστός ηγέτης είναι εκείνος που ξέρει τι απόφαση θα πάρει για το καλό του συνόλου, τη σωστή στιγμή, με οποιοδήποτε κόστος, κι ας φύγει», επισημαίνοντας ότι «η ιστορία θα δείξει αν όντως ήταν ο ιδανικός ηγέτης».

Εκφράζει τις ανησυχίες του για το πόσο εύκολα παρασύρεται ο κόσμος από ένα γεγονός, με αποτέλεσμα μία εξέγερση με αρνητικές συνέπειες για το σύνολο. Παρατηρεί μία ισοπέδωση στον τομέα της τέχνης, κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: τον αυτοχαρακτηρισμό ατόμων ως καλλιτεχνών, λόγω της αποδοχής τους και των σχολίων που λαμβάνουν σε λογαριασμούς που διαθέτουν στα ανωτέρω μέσα. Και στις δύο περιπτώσεις –της εξέγερσης και του αυτοχαρακτηρισμού– θεωρεί υπαίτια την απουσία συγκροτημένης σκέψης.

Στο τέλος του βιβλίου επανέρχεται στο ατομικό, διότι «από εκεί ξεκινούν όλα», υποστηρίζοντας ότι «οι προσωπικές σχέσεις και διασυνδέσεις αποτελούν το κατάλληλο εργαλείο για να υπερπηδήσεις κάθε δυσκολία, οποιασδήποτε μορφής». Θεωρεί τον «ιό αυτό (σ.σ.: κορονοϊό) αφορμή, μία ευκαιρία. Και ήρθε στην επιφάνεια όπως πολλά άλλα πράγματα που περίμεναν χρόνια την κατάλληλη στιγμή για να ξεπηδήσουν» (σελ. 149), να μας κάνει να αναλογιστούμε, να αναθεωρήσουμε.

Ευκαιρία όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας, καθώς, όπως επαναλαμβάνει, «όλα είναι θέμα οπτικής» και ό,τι αλλάζει «αλλάζει είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο».

Το βιβλίο ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Εξαντλήθηκε σε μόλις μία εβδομάδα από την κυκλοφορία του και πλέον διατίθεται η δεύτερη έκδοση.

Νεκταρία Μαραγιάννη

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας: Τοιχογραφία με παράσταση Σταύρωσης από το 1400 παρουσιάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

9/04/2026 - 2:43μμ
Επιφανειακή έρευνα στην κορυφή του Ευβοϊκού Ολύμπου (φωτ.: ΥΠΠΟΑ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ερέτρια: Νέος «χάρτης» ζωής χιλιάδων ετών – Τι αποκάλυψε η μεγάλη αρχαιολογική έρευνα

8/04/2026 - 11:36πμ
Το εντυπωσιακό μωσαϊκό της αρχαιοελληνικής Κίβυρας, από ψηλά (φωτ.: Χ / Şükrü Özüdoğru)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «ματιά» της Μέδουσας ξανά στο φως – Το εντυπωσιακό μωσαϊκό της αρχαιοελληνικής Κίβυρας που περίμενε… την άνοιξη

5/04/2026 - 2:30μμ
Πασχαλινά αυγά ζωγραφισμένα με την τεχνική «περδίκα»
(φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περδίκες, τα πασχαλινά αυγά ζωγραφισμένα με κερί: Από το Βόιο Κοζάνης ζωντανεύει η παράδοση

4/04/2026 - 2:02μμ
(Πηγή: Radu Oltean / Wikimedia Commons)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρουμανία: Αίσιο τέλος στο θρίλερ της κλοπής εθνικού θησαυρού – Βρέθηκε το χρυσό κράνος του Κοτοφενέστι

2/04/2026 - 7:46μμ
Η ταφή της Μαρινέλλας έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μαρινέλλα, αρχόντισσά μας» – Με δάκρυα στα μάτια και παρατεταμένο χειροκρότημα το «ύστατο χαίρε»

31/03/2026 - 5:07μμ
Η Μαρία Κίτσου στην παράσταση «Η Δούκισσα της Πλακεντίας» (φωτ. Γκέλυ Καλαμπάκα/ facebook.com/tagaristheatre)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H «Δούκισσα της Πλακεντίας» συγκινεί ακόμα – Η ιστορία, το θεατρικό και η ταινία του 1955

31/03/2026 - 3:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαρινέλλα: Με αμείωτη προσέλευση συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της μεγάλης ερμηνεύτριας

31/03/2026 - 12:03μμ
Από συναυλία της με τον Κώστα Χατζή, το 2013 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαρινέλλα: Την Τρίτη στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία της – Σε λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωί

29/03/2026 - 9:46μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Γιάννης ο φονιάς»: Το έγκλημα που έγινε τραγούδι, με τη φωνή του Μανώλη Μητσιά

29/03/2026 - 9:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περιφορά του Επιταφίου στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Μεγάλη Παρασκευή: Ο Επιτάφιος, η Αποκαθήλωση και τα έθιμα του πένθους

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μέσα μαζικής μεταφοράς: Αλλαγές στα δρομολόγια λόγω των αργιών του Πάσχα

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας)

Μυτιλήνη: Ένα ιστορικό τσουρέκι… έργο τέχνης – Ήρθε από την Πόλη πριν από τρεις γενιές, και συνεχίζει να μαγεύει

1 ώρα πριν
Από τη συνάντηση των Επιταφίων στην πλατεία Αριστοτέλους, τη Μεγάλη Παρασκευή του 2025 
(φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Θεσσαλονίκη: Για τρίτη χρονιά θα συναντηθούν πέντε Επιτάφιοι στην πλατεία Αριστοτέλους

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Πάσχα 2026: Με κάθε μέσο κορυφώνεται η έξοδος – Επί ποδός Τροχαία και Λιμενικό

2 ώρες πριν
Μοναστηριακές φακές αλάδωτες, διαφορετικές!

Μοναστηριακές φακές αλάδωτες, διαφορετικές!

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign