pontosnews.gr
Πέμπτη, 16/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μουσακάς σε μπέργκερ: Μια ελληνική νοστιμιά που διεκδικεί την πρωτιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα… μπάρμπεκιου (photos)

Η Μυρσίνη Λαμπράκη και ο Αλέξανδρος Πράντζιος ζητούν την υποστήριξή μας μέσω του λογαριασμού @traegergrillseurope στο Instagram

20/06/2021 - 1:53μμ
Η αγαπημένη σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη που συμμετέχει στο διαγωνισμό (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η αγαπημένη σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη που συμμετέχει στο διαγωνισμό (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μπορεί φέτος η Ελλάδα να απουσιάζει από τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου που διαγωνίζονται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οι Έλληνες όμως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μπορούν να υποστηρίξουν αυτούς που εκπροσωπούν τη χώρα μας σε ένα παράλληλο πρωτάθλημα που διεξάγεται εκτός γηπέδων. Στους αγώνες… μπάρμπεκιου, τους οποίους διοργανώνει εταιρεία με είδη ψησίματος του εξωτερικού που δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο, οι «αθλητές» σκοπεύουν να βάλουν «γκολ» στη γεύση.

Η… εθνική μας ομάδα αποτελείται από δύο ειδικούς του είδους: Τη meat & fire chef Μυρσίνη Λαμπράκη, σεφ που ειδικεύεται στη «μαγειρική στη φωτιά», και τον Τρικαλινό φαρμακοποιό Αλέξανδρο Πράντζιο που αν και δεν έχει επαγγελματική σχέση με το μπάρμπεκιου διαπρέπει στο είδος.

Οι δώδεκα διαγωνιζόμενες χώρες υπέδειξαν από έναν εκπρόσωπο, από τον οποίο ζητήθηκε να ετοιμάσει φαγητό, κατάλληλο για θέαση αγώνα, μέσα σε 45 λεπτά, όσο δηλαδή διαρκεί το πρώτο ημίχρονο και το οποίο να έχει γευστικά χαρακτηριστικά από την παράδοση της κάθε χώρας.

Η ελληνική ομάδα

Η πρώτη ελληνική συμμετοχή διαγωνίζεται κόντρα στην Αγγλία την Τρίτη 22 Ιουνίου και είναι η Μυρσίνη Λαμπράκη. Μία γυναίκα που, αν και έχει κάνει σπουδές και μεταπτυχιακά στη νομική, πήγε σε σχολή κρεοπωλών για να εξειδικευτεί σε κοπές κρεάτων, μετεκπαιδεύτηκε πάνω σ’ αυτό σε Σκωτία και Λονδίνο και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει έναν δικό της πριβέ χώρο, που ετοιμάζει «γεύματα στη φωτιά», στην οποία, όπως τονίζει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μαγειρεύονται τα πάντα, ακόμη και γλυκά.

Για το Euro… μαγειρικής, σχεδίασε ένα μπέργκερ …μουσακά!

«Έψησα στο μπάρμπεκιου μπιφτέκι από αρνίσιο κιμά, όπως και τα λαχανικά μου. Καπνιστές μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες baby και μία κρύα κρέμα μπεσαμέλ, συνθέτουν το μπέργκερ, που συνοδεύεται από φέτα μπουγιουρντί επίσης ψημένη στη φωτιά», λέει η 45χρονη σεφ, που έχει στείλει ήδη στη διοργανώτρια εταιρεία το 45λεπτο βίντεό της.

Η καρτέλα… προσόντων μπάρμπεκιου της Μυρσίνης Λαμπράκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Το “EURO INFLUENCER BATTLE ’21” εξελίσσεται στο Instagram, όπου όλοι οι διαγωνιζόμενοι έχουν λογαριασμούς, καθώς και κανάλια στο youtube, στα οποία προωθούν αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη μάρκετινγκ του επίσημου αντιπροσώπου της εταιρείας στην Ελλάδα, Άννα-Μαρία Παπαδάκη.

Το οπτικοακουστικό υλικό από τους διαγωνιζόμενους όλων των χωρών έχει παραδοθεί και ύστερα από κατάλληλη επεξεργασία, προκύπτει ένα σύντομο βίντεο, με τους δύο «μονομάχους» κάθε φορά, να εξηγούν εναλλάξ τι πρόκειται να ετοιμάσουν, ποια είναι η φιλοσοφία της επιλογής τους, τι υλικά χρησιμοποιούν και με ποια τεχνική θα μαγειρέψουν το πιάτο τους. Την ίδια στιγμή, ανάμεσα στις δηλώσεις τους προβάλλονται τα πλάνα της εκτέλεσης της συνταγής τους.

«Στο λογαριασμό της εταιρείας στο Instagram, η γιορτή του ψησίματος έχει ήδη ξεκινήσει, αφού δύο μέρες πριν από την κάθε αναμέτρηση αναρτώνται τα στοιχεία των influensers που διαγωνίζονται και πληροφορίες για την πορεία τους στο χώρο. Ακολουθεί ένα story με ένα σύντομο τρέιλερ αγώνα, πριν «ανέβει» σε συγκεκριμένη ώρα post με το τελικό βίντεο και στη συνέχεια άλλο ένα story με poll (ψηφοφορία), όπου οι “θεατές” θα πατήσουν πάνω στη σημαία της χώρας που επιθυμούν να προκριθεί», περιγράφει η Άννα-Μαρία Παπαδάκη τη διαδικασία.

Ο κάθε «μονομάχος» έχει τη δική του κάρτα… υπερατού. Η Μυρσίνη Λαμπράκη ξεχωρίζει με 15 χρόνια εμπειρίας, 24 συνεχόμενες ώρες ψησίματος, με 4000 άτομα, για τα οποία έχει μαγειρέψει σε μία φορά (με την πολύτιμη βοήθεια της ομάδας της) και με 17 μηχανές ψησίματος στην κατοχή της.

Ο φαρμακοποιός Αλέξανδρος Πράντζιος που διεκδικεί μαγειρικό τίτλο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σε περίπτωση που το «μπέργκερ μουσακά» της επικρατήσει της συνταγής του Άγγλου ψήστη, τότε αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Πράντζιος από τα Τρίκαλα να αντιμετωπίσει το νικητή που θα προκύψει από το ματς Ουαλία-Σουηδία.

«Η δική μου φιλοσοφία είναι να κάνω κάτι εύκολο και απλό, που μπορείς να το καταναλώσεις χωρίς να πάρεις τα μάτια σου από την τηλεόραση. Να μη χρειαστείς μαχαιροπίρουνο, να μην έχεις να διαχειριστείς κόκαλα ή κελύφη, ενώ ταυτόχρονα να είναι γευστικό και να έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο», δηλώνει ο 39χρονος που διατηρεί φαρμακείο στην πόλη των Τρικάλων, αλλά ο ελεύθερος χρόνος του είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στις ιδιαίτερες κοπές κρεάτων και τον ιδανικό τρόπο ψησίματός τους, κάτι που προβάλλει στο κανάλι του στο youtube, το οποίο έχει πάνω από 1,5 εκατομμύριο εγγεγραμμένους.

«Κατέληξα λοιπόν να κάνω κάτι τυλιχτό, που θα έχει όψη πιτόγυρου αλλά θα είναι χοιρινή πανσέτα, η οποία αφού ψηθεί, θα κοπεί όπως ο γύρος. Θα σερβιριστεί σε πίτα και θα έχει σος από γιαούρτι με καπνισμένο σκόρδο, μυρωδικά και τσιπς πατάτας, που επίσης θα ετοιμάσω στην ψησταριά», εξηγεί.

Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη στο λογαριασμό @traegergrillseurope στο Instagram και οι Έλληνες συμμετέχοντες περιμένουν τη στήριξη της πατρίδας τους την ερχόμενη Τρίτη. Όποιος στεφθεί πρωταθλητής του Euro μαγειρικής, θα ταξιδέψει στην Κοπεγχάγη και σε μία ειδική εμπειρία στο grilling, θα… καυχηθεί ότι είναι ο καλύτερος ψήστης μπάρμπεκιου στην Ευρώπη.

Βαρβάρα Καζαντζίδου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Νεκρός άνδρας σε επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών έξω από ξενοδοχείο στους Ευζώνους

15/10/2025 - 11:59μμ
Οι δυο 22χρονοι που συνελήφθησαν για το διπλό φονικό στην Φοινικούντα οδηγούνται στον εισαγγελέα Καλαμάτας, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025 (Φωτ.: Eurokinissi/Νικήτας Κώτσιαρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Την Κυριακή οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων για την διπλή δολοφονία στο κάμπινγκ της Φοινικούντας

15/10/2025 - 10:25μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ μετά τον ξυλοδαρμό μαθητή σε δημοτικό σχολείο στο Παλαιόκαστρο

15/10/2025 - 8:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΜΟΔ Έδεσσας παραπέμπονται οι τρεις Τούρκοι για τους πυροβολισμούς κατά στελεχών της ΕΥΠ

15/10/2025 - 8:09μμ
Μέρος των ευρημάτων της ΕΛΑΣ (φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Έξι συλλήψεις για πλαστογραφίες και απάτες σε βάρος του ΕΦΚΑ – Η εγκληματική οργάνωση δρούσε από το 2014

15/10/2025 - 6:40μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου η δίκη για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας

15/10/2025 - 6:05μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Σε ισόβια κάθειρξη συν 26 χρόνια καταδικάστηκε ο δράστης της δολοφονίας με τσεκούρι στη ΔΟΥ

15/10/2025 - 2:58μμ
Λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία που είχε εξαγγελθεί για τις 22 και 23 Οκτωβρίου

15/10/2025 - 12:55μμ
Το κάμπινγκ στη Φοινικούντα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Στον εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγούνται οι δύο 22χρονοι – Δεν αποκλείεται η εμπλοκή τρίτου προσώπου

15/10/2025 - 12:27μμ
Στιγμιότυπα από την εφαρμογή (φωτ.: Σάκης Ευαγγέλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Περιήγηση στη Δυτική Μακεδονία με ξεναγό τον Παύλο Μελά ή έναν… δράκο

15/10/2025 - 8:37πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κιλκίς: Νεκρός άνδρας σε επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών έξω από ξενοδοχείο στους Ευζώνους

5 ώρες πριν
(Φωτ.: x.com/vonderleyen)

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Σκόπια: Αλλάξτε το Σύνταγμα συμπεριλαμβάνοντας την βουλγαρική μειονότητα για να μπείτε στην ΕΕ

6 ώρες πριν
Κατεστραμμένα κτήρια στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, την παλαιστινιακή πόλη στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Γάζα: Δυσκολεύεται η Χαμάς να βρει τα λείψανα όλων των ομήρων, χρειάζεται χρόνο και εξοπλισμό λέει

6 ώρες πριν
Οι δυο 22χρονοι που συνελήφθησαν για το διπλό φονικό στην Φοινικούντα οδηγούνται στον εισαγγελέα Καλαμάτας, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025 (Φωτ.: Eurokinissi/Νικήτας Κώτσιαρης)

Καλαμάτα: Την Κυριακή οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων για την διπλή δολοφονία στο κάμπινγκ της Φοινικούντας

7 ώρες πριν

MTV: Τέλος εποχής για το θρυλικό κανάλι που άλλαξε τη σχέση μας με τη μουσική

7 ώρες πριν
Άποψη της Πάφρας, το 1877 (πηγή: eskiturkiye.net/813/bafra)

Ελματσίκ: Το αιματοβαμμένο χωριό της Πάφρας – Επέζησαν μόνο 40 Έλληνες

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign