pontosnews.gr
Κυριακή, 21/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γιώργος Παπαδόπουλος: Ο προπάππος σέρβιρε χαβιάρι στον Πόντο, εκείνος σερβίρει στα δικά του πιάτα

Επέστρεψε από τον Καναδά στην Ελλάδα για να διευθύνει τα εστιατόρια πολυτελούς ξενοδοχείου

16/06/2021 - 3:37μμ
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην πορεία της καριέρας του ανακάλυψε ότι o προπάππος του διατηρούσε ταβερνείο στα παράλια της Οινόης στον Εύξεινο Πόντο, και μάλιστα ήταν ο μοναδικός στην περιοχή που είχε χαβιάρι. Σήμερα ο executive chef Γιώργος Παπαδόπουλος χαράσσει τη δική του… πρωτοπόρα γραμμή: Φιλοδοξεί τουλάχιστον ένα από τα εστιατόρια του ξενοδοχείου στο οποίο εργάζεται να σερβίρει το σύνολο του μενού σε σκεύη που έχει εμπνευστεί και κατασκευάσει ο ίδιος.

Έτσι ό,τι σερβίρεται διά χειρός του 48χρονου είναι 100% έμπνευση δική του.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξήγησε ότι όταν εμπνέεται μία συνταγή οραματίζεται και το κατάλληλο πιάτο το οποίο στο οποίο θα στηθεί, ώστε να δένουν απόλυτα η γεύση με τη συνολική εικόνα.

«Όταν λοιπόν επισκέφτηκα ένα εργαστήριο κεραμικής στη Θεσσαλονίκη για να παραγγείλω τα πιάτα πάνω στα οποία θα σερβίρω τις δημιουργίες μου για τη νέα μου συνεργασία με ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, εντυπωσιάστηκα τόσο από τη διαδικασία που ζήτησα να μου δείξουν πώς γίνεται», ανέφερε.

Αφού απέκτησε, λοιπόν, τις βάσεις από τους έμπειρους κεραμίστες, και μετά από πολλά πειράματα, πλέον είναι σε θέση να σχεδιάζει και να κατασκευάζει ο ίδιος το κάθε σκεύος και στη συνέχεια να δίνει το σχέδιο για παραγωγή.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Δράμα. Σε ηλικία 15 ετών, αμέσως μετά το γυμνάσιο, γράφτηκε σε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στην Κρήτη, ενώ η επαγγελματική του σταδιοδρομία ήταν ανέλπιστα στρωτή. «Εργάστηκα σε πολύ μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων, αρχικά από τον κατώτερο βαθμό, ως γ’ μάγειρας και κατέληξα να γίνω executive chef», είπε.

Μετά από μια μακρά διαδρομή σε ξενοδοχεία σε Ευρώπη, Τουρκία, Ρωσία και Αμερική, επέστρεψε από τον Καναδά στην Ελλάδα για να διευθύνει τα εστιατόρια πολυτελούς ξενοδοχείου στην Κασσάνδρα. «Ήδη από πέρσι ανήκω στο δυναμικό του ξενοδοχείου, το οποίο λόγω της πανδημίας δεν άνοιξε. Αυτή ωστόσο ήταν για μένα μία δημιουργική περίοδος, στην οποία έκανα την προετοιμασία, αναζητώντας μικρούς παραγωγούς και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, ώστε πριν από λίγες εβδομάδες που ανοίξαμε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι», υπογράμμισε.

Το ξενοδοχείο στο οποίο εργάζεται έχει 81 μάγειρες σε έξι εστιατόρια, το καθένα εκ των οποίων εξειδικεύεται σε κάτι διαφορετικό. Ο ίδιος είναι ο επικεφαλής όλων των σεφ.

Η φιλοσοφία του, όπως δήλωσε, είναι αυτή της γευστικής μνήμης. «Ουσιαστικά παίρνω παλιές συνταγές από φαγητά που τρώγαμε στην κουζίνα της γιαγιάς ή της μαμάς και τα μεταφέρω στη σύγχρονη εποχή. Για παράδειγμα, η μνήμη που έχω από τις πατάτες γιαχνί, που έτρωγα μικρός συνοδεία φέτας. Αυτό είναι ένα από τα πιάτα μου, ακριβώς ίδιο με εκείνη τη γεύση, αλλά εντελώς διαφορετικό στην όψη. Φέρνω τις πατάτες με μία σύγχρονη τεχνική σε σφαιροποίηση, κάνω το τυρί σε πούδρα και τη σάλτσα λίγο διαφορετικά και αυτομάτως η παρουσίαση γίνεται… μοντέρνα», κατέληξε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Σουρμένων)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η ένωση Ποντίων Σουρμένων γιορτάζει τα Χριστούγεννα με χορό και παραδοσιακή μουσική

20/12/2025 - 11:48μμ
(Φωτ.: facebook.com/epona.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Live το «Αντάμωμαν 2025» της ΕΠΟΝΑ στο Εκθεσιακό Κέντρο του Περιστερίου

20/12/2025 - 10:54μμ
Στιγμιότυπο από την περσινή χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο Άγιος Βασίλης θα περάσει μια βόλτα από τον Σύλλογο Ποντίων στην Ξάνθη

20/12/2025 - 10:24μμ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση (φωτ.: Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)
ΠΟΝΤΟΣ

Έξι δεκαετίες δράσης και προσφοράς γιόρτασε το Σωματείο Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

20/12/2025 - 9:28μμ
(Φωτ. αρχείου: Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου για το pontosnews.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέος ποντιακός σύλλογος στο Όφενμπαχ – Ετοιμάζονται να βάλουν άψιμον με τον πρώτο τους χορό

20/12/2025 - 8:30μμ
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών Θεσσαλονίκης)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή γεμάτη Πόντο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας-Συκεών

20/12/2025 - 5:53μμ
Μετά την εκδήλωση «Τα Κάλαντα στον Πόντο», από την Ένωση Ποντίων Βριλησσίων και την Ορχήστρα 1919 (φωτ.: Facebook / Soula-xrysoula Kokkini)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Τα κάλαντα του Πόντου ζέσταναν τα Βριλήσσια

20/12/2025 - 2:09μμ
Αθήνα, είσαι έτοιμη; (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)
ΠΟΝΤΟΣ

Μωμόγεροι on fire πριν βγουν στην Ερμού!

20/12/2025 - 12:19μμ
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο «Ανταμώματος» της ΕΠΟΝΑ (φωτ.: facebook / Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής - ΕΠΟΝΑ)
ΠΟΝΤΟΣ

ΕΠΟΝΑ: Από το ΟΑΚΑ το 2004, στο «Αντάμωμαν 2025» – Μια εικονογραφημένη ιστορία

20/12/2025 - 12:08μμ
Στιγμιότυπο από την κεντρική πλατεία της Κοζάνης, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: kozan.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Οι Μωμόγεροι ζωντάνεψαν την Κοζάνη: Μια βραδιά παράδοσης και συγκίνησης

20/12/2025 - 11:31πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Απεβίωσε η Λίλα Μαραγκού, σημαντική μορφή της ελληνικής αρχαιολογίας

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Σουρμένων)

Η ένωση Ποντίων Σουρμένων γιορτάζει τα Χριστούγεννα με χορό και παραδοσιακή μουσική

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: Χριστουγεννιάτικη γκέλα ο Ολυμπιακός – Νίκες-ανάσα για Άρη, Βόλο

4 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/epona.gr)

Live το «Αντάμωμαν 2025» της ΕΠΟΝΑ στο Εκθεσιακό Κέντρο του Περιστερίου

5 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την περσινή χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης)

Ο Άγιος Βασίλης θα περάσει μια βόλτα από τον Σύλλογο Ποντίων στην Ξάνθη

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Greek Basketball League: «Καθάρισε» στο τέλος ο Παναθηναϊκός – Στην παράταση ο Άρης

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign