pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γιώργος Παπαδόπουλος: Ο προπάππος σέρβιρε χαβιάρι στον Πόντο, εκείνος σερβίρει στα δικά του πιάτα

Επέστρεψε από τον Καναδά στην Ελλάδα για να διευθύνει τα εστιατόρια πολυτελούς ξενοδοχείου

16/06/2021 - 3:37μμ
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην πορεία της καριέρας του ανακάλυψε ότι o προπάππος του διατηρούσε ταβερνείο στα παράλια της Οινόης στον Εύξεινο Πόντο, και μάλιστα ήταν ο μοναδικός στην περιοχή που είχε χαβιάρι. Σήμερα ο executive chef Γιώργος Παπαδόπουλος χαράσσει τη δική του… πρωτοπόρα γραμμή: Φιλοδοξεί τουλάχιστον ένα από τα εστιατόρια του ξενοδοχείου στο οποίο εργάζεται να σερβίρει το σύνολο του μενού σε σκεύη που έχει εμπνευστεί και κατασκευάσει ο ίδιος.

Έτσι ό,τι σερβίρεται διά χειρός του 48χρονου είναι 100% έμπνευση δική του.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξήγησε ότι όταν εμπνέεται μία συνταγή οραματίζεται και το κατάλληλο πιάτο το οποίο στο οποίο θα στηθεί, ώστε να δένουν απόλυτα η γεύση με τη συνολική εικόνα.

«Όταν λοιπόν επισκέφτηκα ένα εργαστήριο κεραμικής στη Θεσσαλονίκη για να παραγγείλω τα πιάτα πάνω στα οποία θα σερβίρω τις δημιουργίες μου για τη νέα μου συνεργασία με ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, εντυπωσιάστηκα τόσο από τη διαδικασία που ζήτησα να μου δείξουν πώς γίνεται», ανέφερε.

Αφού απέκτησε, λοιπόν, τις βάσεις από τους έμπειρους κεραμίστες, και μετά από πολλά πειράματα, πλέον είναι σε θέση να σχεδιάζει και να κατασκευάζει ο ίδιος το κάθε σκεύος και στη συνέχεια να δίνει το σχέδιο για παραγωγή.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Δράμα. Σε ηλικία 15 ετών, αμέσως μετά το γυμνάσιο, γράφτηκε σε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στην Κρήτη, ενώ η επαγγελματική του σταδιοδρομία ήταν ανέλπιστα στρωτή. «Εργάστηκα σε πολύ μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων, αρχικά από τον κατώτερο βαθμό, ως γ’ μάγειρας και κατέληξα να γίνω executive chef», είπε.

Μετά από μια μακρά διαδρομή σε ξενοδοχεία σε Ευρώπη, Τουρκία, Ρωσία και Αμερική, επέστρεψε από τον Καναδά στην Ελλάδα για να διευθύνει τα εστιατόρια πολυτελούς ξενοδοχείου στην Κασσάνδρα. «Ήδη από πέρσι ανήκω στο δυναμικό του ξενοδοχείου, το οποίο λόγω της πανδημίας δεν άνοιξε. Αυτή ωστόσο ήταν για μένα μία δημιουργική περίοδος, στην οποία έκανα την προετοιμασία, αναζητώντας μικρούς παραγωγούς και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, ώστε πριν από λίγες εβδομάδες που ανοίξαμε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι», υπογράμμισε.

Το ξενοδοχείο στο οποίο εργάζεται έχει 81 μάγειρες σε έξι εστιατόρια, το καθένα εκ των οποίων εξειδικεύεται σε κάτι διαφορετικό. Ο ίδιος είναι ο επικεφαλής όλων των σεφ.

Η φιλοσοφία του, όπως δήλωσε, είναι αυτή της γευστικής μνήμης. «Ουσιαστικά παίρνω παλιές συνταγές από φαγητά που τρώγαμε στην κουζίνα της γιαγιάς ή της μαμάς και τα μεταφέρω στη σύγχρονη εποχή. Για παράδειγμα, η μνήμη που έχω από τις πατάτες γιαχνί, που έτρωγα μικρός συνοδεία φέτας. Αυτό είναι ένα από τα πιάτα μου, ακριβώς ίδιο με εκείνη τη γεύση, αλλά εντελώς διαφορετικό στην όψη. Φέρνω τις πατάτες με μία σύγχρονη τεχνική σε σφαιροποίηση, κάνω το τυρί σε πούδρα και τη σάλτσα λίγο διαφορετικά και αυτομάτως η παρουσίαση γίνεται… μοντέρνα», κατέληξε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΝΤΟΣ

Απέλαση Νίκου Ασλανίδη: Και δεύτερη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της Όλγας Μαρκογιαννάκη

20/10/2025 - 11:29μμ
Άποψη της Τραπεζούντας από τον Νότο διά χειρός Godfrey Thomas Vigne, 1833 (πηγή: en.wikipedia.org)
ΠΟΝΤΟΣ

«Πολιτική κάσσα»: Το περιουσιολόγιο της Τραπεζούντας – Η Εκκλησία απειλούσε με αφορισμό όποιον έκρυβε εισοδήματα

20/10/2025 - 8:37μμ
Από την Τακτική Περιφερειακή Σύνοδο του ΣΠΟΣ Ν. Θεσσαλονίκης (φωτ.: facebook / Katerina Bili)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΣΠΟΣ Νομού Θεσσαλονίκης: Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο – Την ερχόμενη Τετάρτη θα συγκροτηθεί σε σώμα

20/10/2025 - 6:58μμ
(Πηγή: poe.org.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Νέο Περιφερειακό Συμβούλιο εξέλεξε ο ΣΠΟΣ Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου

20/10/2025 - 5:14μμ
(Φωτ. αρχείου: pasok.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Σάκης Αρναούτογλου: Ποια η θέση της ΕΕ για την απέλαση του Νίκου Ασλανίδη από την Τουρκία;

20/10/2025 - 4:39μμ
Η γέφυρα των Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποντιακής καταγωγής Έλληνες που ενοχλούν την Τουρκία – Οι ανεπιθύμητοι μέχρι τώρα

20/10/2025 - 1:59μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ξάνθη: Στην τελετή λήξης της λαμπαδηδρομίας της Φλόγας της Αγάπης ο Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες»

19/10/2025 - 8:01μμ
Ο Νίκος Ασλανίδης μπροστά στην αφίσα του βραβευμένου (και ίσως επίμαχου) ντοκιμαντέρ του «Η μπάντα» (πηγή: voria.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Η ΕΣΗΕΜ-Θ για την απέλαση του Νίκου Ασλανίδη: «Μαρτυρεί την ανελεύθερη αντίληψη των τουρκικών Αρχών σχετικά με τη δημοσιογραφία»

19/10/2025 - 7:24μμ
Από τη φιλανθρωπική εκδήλωση του Φούρνου Λεμονή (φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Πανοράματος)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Πανοράματος: Χόρεψαν για το «ψωμί» των παιδιών του Ελληνικού Παιδικού Χωριού

19/10/2025 - 4:12μμ
(Φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Περιστερίου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Περιστέρι: Ψηφίζουν από το πρωί οι Πόντιοι της Ένωσης – Και μετά θα το ρίξουν στο χορό

19/10/2025 - 3:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Απέλαση Νίκου Ασλανίδη: Και δεύτερη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της Όλγας Μαρκογιαννάκη

19 λεπτά πριν
Πυροσβέστες, διασώστες και το κατεστραμμένο βαγόνι του εμβληματικού  τελεφερίκ Γκλόρια της Λισαβόνας (φωτ.: EPA / Miguel A. Lopes)

Πορτογαλία: «Εκτός προδιαγραφών» το καλώδιο που συνέδεε τα βαγόνια του τελεφερίκ Γκλόρια

51 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

ΕΝΦΙΑ 2026: Διπλάσιος ο αριθμός των δικαιούχων που θα λάβουν μειωμένο εκκαθαριστικό

1 ώρα πριν
Ροζ χλιδή με φόντο υα Γλυπτά του Παρθενώνα

Γλυπτά Παρθενώνα: Νέο ελληνοβρετανικό πόλεμο πυροδότησε το «ροζ» γκαλά μπροστά στα ελληνικά αγάλματα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για τη χρήση του χώρου του Άγνωστου Στρατιώτη

3 ώρες πριν
Άποψη της Τραπεζούντας από τον Νότο διά χειρός Godfrey Thomas Vigne, 1833 (πηγή: en.wikipedia.org)

«Πολιτική κάσσα»: Το περιουσιολόγιο της Τραπεζούντας – Η Εκκλησία απειλούσε με αφορισμό όποιον έκρυβε εισοδήματα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign