pontosnews.gr
Δευτέρα, 5/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: Μπαίνουν κανόνες στην εργασιακή ζούγκλα

«Προκάλεσε» την αντιπολίτευση καταθέτοντας αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία των άρθρων

16/06/2021 - 1:43μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Μπελτές)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Μπελτές)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με επίθεση στη Φώφη Γεννηματά και τον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Κατηγόρησε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για κρεσέντο μηδενισμού, με αφορισμούς και με αναμάσημα ξεπερασμένων κλισέ. «Είχα την εντύπωση πως άκουγα τον κ. Τσίπρα», είπε.

Αφού ανέλυσε όλες τις θετικές, όπως είπε, ρυθμίσεις και τη συμβολή τους στον εκσυγχρονισμό της εργασίας στη χώρα μας, σημείωσε ότι ο νέος νόμος έρχεται να αλλάξει αυτή την κατάσταση για πρώτη φορά μετά το 1982.

«Εργαζόμενοι και μη, πάντως, αναστατώνονται από απεργίες, που αν και κρίνονται παράνομες τελικώς γίνονται από λίγους σε βάρος των πολλών. Γι’ αυτό και ο νέος νόμος έρχεται να αλλάξει την κατάσταση μετά το 1982. Βάζει κανόνες στη ζούγκλα, όσοι τον αμφισβητούν αποδεικνύονται οπαδοί της συντήρησης και της καθήλωσης», υποστήριξε.

Διαμήνυσε πως δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του 8ωρου, καθώς αυτό προστατεύεται από άρθρο του νόμου, ενώ κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για «προπαγάνδα» όσον αφορά στο «μύθο» ότι αντικαθίστανται οι υπερωρίες με ρεπό.

Αναφερόμενος στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, τόνισε πως «χτυπά» τη μαύρη εργασία και βάζει ένα τέλος στις αδήλωτες υπερωρίες, ενώ οι ώρες απασχόλησης θα ελέγχονται χωρίς καμία μεσολάβηση. «Καταργείται κάθε αυθαιρεσία, σε κάθε πλευρά. Είναι ένα πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ που γίνεται πραγματικότητα για όλη την αγορά», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις αντιδράσεις για την Επιθεώρηση Εργασίας, απευθύνθηκε στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ρωτώντας γιατί αντιδρά στο ότι παύει να ανήκει στην αρμοδιότητα του κάθε υπουργού και ενισχύεται με μέσα και προσωπικό, καθώς γίνεται Ανεξάρτητη Αρχή. «Μήπως σπάμε κάποια παραμάγαζα που είχαν στηθεί;» διερωτήθηκε.

Για τη δε ρύθμιση περί διευθέτησης χρόνου εργασίας, επεσήμανε πως δίνει στον εργαζόμενο τη δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος το πώς θα εργαστεί (χρονικά) και να κρατά ελεύθερες τρεις μέρες την εβδομάδα.

Σημείωσε πως «ευνοεί τα εποχικά επαγγέλματα, αλλά διευκολύνει και μεγάλους κλάδους».

Ανέφερε, επίσης, πως ορίζεται το πλαίσιο εργασίας για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε ψηφιακές πλατφόρμες. «Τα αυτοαπασχολούμενα παιδιά κούριερ και ντελίβερι θα έχουν κράνη και οχήματα από τις εταιρίες και θα εργάζονται με ασφάλιση και, εάν το επιθυμούν, συνδικαλιστική εκπροσώπηση», δήλωσε.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «θεσπίζεται για πρώτη φορά η άδεια πατρότητας 14 ημερών με αποδοχές», ενώ έκανε και λόγο για γονική άδεια τεσσάρων μηνών και στους δύο γονείς, προστασία του πατέρα από απόλυση για ένα εξάμηνο, αλλά και προστασία εγκύου και μητέρας – είτε αφορά φυσικό τέκνο, είτε υιοθετημένο είτε περιπτώσεις παρένθετης μητρότητας».

«Απευθύνομαι στην αντιπολίτευση. Και σήμερα επιμένετε να μην μιλάτε για τα άρθρα του νομοσχεδίου. Σας ρωτώ κ. Τσίπρα και κ. Γεννηματά. Θα ψηφίσετε την ψηφιακή κάρτα, που καταργεί την μαύρη και την υποδηλωμένη εργασία; Θα ψηφίσετε την επαγγελματική αποκατάσταση και ασφάλιση των ταχυμεταφορών; Θα ψηφίσετε την εξίσωση εργατοτεχνιτών με υπαλλήλους; Θα ψηφίσετε τους λόγους απαγόρευσης της απόλυσης; Θα πείτε ναι ή όχι στην καθιέρωση της άδειας πατρότητας; Θα αρνηθείτε την απαγόρευση απόλυσης του νέου πατέρα. Τελικά συμφωνείτε ή διαφωνείτε ότι όποιος εργάζεται από απόσταση έχει το δικαίωμα να αποσυνδέεται όταν τελειώνει το ωράριο εργασίας του; Θα σας διευκολύνω. Καταθέτω αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα άρθρα. Για να καταδειχθεί η υποκρισία σας, εκτός εάν επιλέξετε τον δρόμο αποχώρησης από την αίθουσα, που μας έχετε συνηθίσει τελευταία», κατέληξε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μετά την τριμερή της Ιερουσαλήμ

23/12/2025 - 9:06πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

22/12/2025 - 9:35μμ
Συνάντηση Αμπάς-Μητσοτάκη στη Ραμάλα, 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόλο-γέφυρα στη Μέση Ανατολή διεκδικεί η Ελλάδα – Στη Ραμάλα ο Μητσοτάκης

22/12/2025 - 3:08μμ
Από αριστερά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για στρατηγικές επαφές γεωπολιτικής σημασίας

20/12/2025 - 8:58μμ
Ο Νίκος Παππάς σε συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τους νέους και τις νέες (φωτ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για το επεισόδιο στο Στρασβούργο: «Ξέφυγα και ζητώ συγγνώμη» – Τι λέει για τον δημοσιογράφο

19/12/2025 - 4:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος, Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Σκέρτσου στην ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

18/12/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: Instagram 3pfamilia Nikos Pappas)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: «Αντέδρασα λάθος» – Το πρώτο μήνυμα μετά το επεισόδιο με δημοσιογράφο

17/12/2025 - 10:15μμ
Ο Νίκος Παππάς στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωομάδας ο Νίκος Παππάς – Κινείται διαδικασία διαγραφής μετά από σοβαρό επεισόδιο

17/12/2025 - 5:59μμ
Ταμπέλα στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφές μήνυμα ΥΠΕΞ προς Μίτσκοσκι: Καμία αλλοίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν γίνεται ανεκτή

17/12/2025 - 5:47μμ
Συνάντηση του Κώστα Τασούλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για εκτόνωση στο αγροτικό – Αυξήσεις σε συντάξεις και στήριξη εισοδήματος

17/12/2025 - 12:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»)

Το Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά» οργανώνει το πρώτο ποντιακό αντάμωμα για το 2026 στην καρδιά της Λευκωσίας

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Κραν Μοντανά: Τραγικός επίλογος για τη 15χρονη Αλίκη Καλλέργη – Ταυτοποιήθηκε επίσημα η σορός της

4 ώρες πριν
Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης από βαρύ έμφραγμα που υπέστη. Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου ανακοινώθηκε ο θάνατός του, Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Αρχείο/EUROKINISSI)

Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη – Ο πολιτικός κόσμος τον αποχαιρετά

4 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Τραντέλλενες Αξιούπολης)

Οι Μωμόγεροι της «Αμάσειας» σπεύδουν στην Αξιούπολη μαζί με τους Τραντέλλενες

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κουρκουρίκης)

Λαϊκές αγορές: Τριήμερες κινητοποιήσεις για την πανελλαδική απεργία από τις 7 Ιανουαρίου

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες»)

Σύλλογος Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες»: Συγκινεί η συναυλία αγάπης για τη στήριξη παιδιών που δίνουν μάχη με τον καρκίνο

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign