pontosnews.gr
Τετάρτη, 28/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παρατείνονται έως 21 Ιουνίου οι αεροπορικές οδηγίες για τις πτήσεις

Οι οδηγίες αφορούν πτήσεις εσωτερικού - εξωτερικού

13/06/2021 - 7:56μμ
(Φωτ.: Pexels)

(Φωτ.: Pexels)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παρατείνονται έως τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00 το πρωί, οι αεροπορικές οδηγίες προς επιβάτες πτήσεων εξωτερικού και προς επιβάτες πτήσεων εσωτερικού, σε νησιωτικούς προορισμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων προβλέπουν:

Προϋποθέσεις εισόδου επιβατών στη χώρα για πτήσεις από το εξωτερικό: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών, πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι επιβάτες μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 23 χωρών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρουάντα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο.

NOTAM ΓΙΑ PLF: Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα έως την προηγούμενη ημέρα πριν από την άφιξή τους στη χώρα.

Είσοδος στην Ελλάδα με πιστοποιητικό εμβολίου ή αρνητικό τέστ ή βεβαίωση νόσησης ή ψηφιακό πιστοποιητικό.

Για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα προϋπόθεση εισόδου στη χώρα είναι μια από τις ακόλουθες:

  • Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων και την ημερομηνία διεξαγωγής τους.
  • Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν βεβαίωση νόσησης ισχύος δύο (2) έως εννέα (9) μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί με την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο από δημόσια αρχή, σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία,

Επίσης οι ταξιδιώτες πτήσεων από το εξωτερικό δύναται να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test ή PCR) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19.

Ειδικά, οι μόνιμοι κάτοικοι Μαυροβουνίου θα εισέρχονται στην Ελλάδα υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19.

Η υποχρέωση των προϋποθέσεων, (εμβόλιο ή αρνητικό τεστ ή βεβαίωση νόσησης), για είσοδο στη Ελλάδα ισχύει και για παιδιά από έξι (6) ετών και άνω.

Δειγματοληπτικός έλεγχος ταξιδιωτών

Σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test). Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 10 μέρες, ενώ αν ο επιβάτης εξωτερικού είναι εμβολιασμένος θα παραμένει σε απομόνωση για 7 μέρες. Και στις δύο περιπτώσεις (10 ή 7 μέρες προσωρινού περιορισμού), προκειμένου να γίνει άρση της καραντίνας τα πρόσωπα υπόκεινται σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR την τελευταία ημέρα του προσωρινού περιορισμού τους.

Οδηγίες προς επιβάτες πτήσεων εσωτερικού σε νησιωτικούς προορισμούς

Όλοι οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού προς νησιωτικούς προορισμούς, οφείλουν να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να έχουν ολοκληρώσει προ, τουλάχιστον, δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, που να έχει εκδοθεί μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/pistopoietiko-emboliasmou. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών (14) τον εμβολιασμό για κορονοϊό Covid-19 και να προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων.
  • Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό Covid-19 με τη μέθοδο PCR (με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου ή σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού Covid-19 (rapid test) εντός των τελευταίων είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, μπορούν να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού τεστ, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα.
  • Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού και να το πιστοποιούν με σχετική βεβαίωση που επιδεικνύεται έντυπα. Η πιστοποίηση του αποτελέσματος θα γίνεται μέσω της δήλωσης βεβαίωσης αποτελέσματος self-test για Covid-19, η φόρμα συμπλήρωσης της οποίας είναι αναρτημένη στη σελίδα https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.
  • Να επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο έως εννιά μήνες από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί με την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κεριά, λουλούδια και προσωπικά αντικείμενα έξω από το γήπεδο της Τούμπας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Ρουμανία: Ταυτοποιήθηκαν οι 7 οπαδοί του ΠΑΟΚ – Ο μεγαλύτερος μόλις 30 ετών

28/01/2026 - 3:48μμ
Η επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς στην βιομηχανία μπισκότων «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Φονική έκρηξη στο Βιολάντα: Το υπόγειο του εργοστασίου μετατράπηκε σε «βόμβα» προπανίου

28/01/2026 - 2:41μμ
Νεκρές βρέθηκαν δύο γυναίκες που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενες, σε υπόγειο στην περιοχή της Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη. Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: MOTIONTEAM / EUROKINISSI / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Δύο γυναίκες νεκρές σε υπόγειο 52χρονου στη Μενεμένη

28/01/2026 - 1:46μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη – Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

28/01/2026 - 12:29μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Νεκρό βρέφος 7 ημερών διακομίστηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία» – Αγοράκι 4 ετών έπαθε ανακοπή και διασωληνώθηκε λόγω γρίπης

28/01/2026 - 12:01μμ
Φωτογραφία από το σημείο της τραγωδίας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουμανία: «Μπλόκαρε το τιμόνι κατά την προσπέραση» είπε τραυματίας οπαδός του ΠΑΟΚ σε Έλληνα γιατρό – Αιμοδυναμικά σταθεροί όλοι οι τραυματίες

28/01/2026 - 11:27πμ
Οι σημαίες του δήμου Θεσσαλονίκης κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους για τους νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ (φωτ.: Δήμος Θεσσαλονίκης)
ΕΛΛΑΔΑ

«Η Εκκλησία πενθεί μαζί με τις οικογένειες των οπαδών του ΠΑΟΚ» – Μεσίστιες οι σημαίες στη Θεσσαλονίκη, αναβολή εκδηλώσεων

28/01/2026 - 10:24πμ
Ρουμάνοι αστυνομικοί στο σημείο του τροχαίου δυστυχήματος. Αριστερά διακρίνονται τα συντρίμμια του μοιραίου βαν (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουμανία: Σε καλή κατάσταση οι τραυματίες οπαδοί του ΠΑΟΚ στο νοσοκομείο της Τιμισοάρα – Σε εξέλιξη η διαδικασία επαναπατρισμού των σορών

28/01/2026 - 9:12πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 52χρονος ομολόγησε τη δολοφονία 46χρονης – Ερευνάται και για τον θάνατο 41χρονης, η σορός της βρέθηκε στο σπίτι του

28/01/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σποραδικές καταιγίδες, αλλά και γρήγορη βελτίωση

28/01/2026 - 8:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Κύπελλο Ελλάδας: Στην «οκτάδα» και ο Ηρακλής

2 λεπτά πριν
Ο Μακάριος Λαζαρίδης στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Ποιος φταίει για τα Ίμια; Χαμός στη Βουλή ανάμεσα στον Μακάριο Λαζαρίδη και το ΠΑΣΟΚ

12 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς επιβιβάζεται στο Marine One (φωτ.: Facebook / The White House)

Τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν: Τελειώνει ο χρόνος – Συμφωνία για τα πυρηνικά ή επίθεση

36 λεπτά πριν
Από αριστερά: Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Τίτος, Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Ιωακείμ. Στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Νέοι μητροπολίτες στην Εκκλησία Κρήτης, «νέα εποχή» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από τα «Τραπέζια Αγάπης» της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας)

Η αγάπη… σερβίρεται, στο τραπέζι που στρώνει η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας

1 ώρα πριν
Η είσοδος των κεντρικών της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Γερμανία: Έφοδος στην Deutsche Bank για τον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign