pontosnews.gr
Δευτέρα, 18/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία 

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

11/06/2021 - 4:25μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Όταν το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο «Ευαγγελισμός», εν μέσω βραδινής εφημερίας μένει στο σκοτάδι για μιάμιση ώρα και αντιμετωπίζεται από τη Διοίκηση και τους συνδικαλιστές ως ζήτημα ήσσονος σημασίας, τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για τη χώρα.

Υπολειτούργησαν οι γεννήτριες του νοσοκομείου λόγω υποστελέχωσης του τμήματος τεχνικής υποστήριξης, μας είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Για το λόγο αυτό έμεινε χωρίς ρεύμα ακόμη και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που φιλοξενούσε ασθενή και δεν υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή κανενός, δήλωσε ανερυθρίαστα ο εν λόγω κύριος. Και ρωτάμε εμείς: Πότε μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή ενός ασθενούς, αν δεν μπαίνει όταν βρίσκεται καλωδιωμένος στην εντατική και κόβεται το ρεύμα για μιάμιση ώρα;

Αν δεν είχε ανάγκη τη μηχανική υποστήριξη, για ποιο λόγο να μπει στη ΜΕΘ ένας ασθενής; Κι όταν αυτή η μηχανική υποστήριξη διακόπτεται ξαφνικά για μιάμιση ώρα, ποιος θα βεβαιώσει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν κινδυνεύει, ο εντατικολόγος ή ο συνδικαλιστής εργαζόμενος σε μια άσχετη ειδικότητα;

Το να προσπαθείς να δικαιολογήσεις την κατάντια των δημόσιων νοσοκομείων με τέτοιες αναφορές και να καθησυχάζεις την κοινή γνώμη πως δεν κινδυνεύουν ζωές προκειμένου να μην χρεωθεί η κυβέρνηση την εγκατάλειψη των δημόσιων νοσοκομείων –η οποία επιπροσθέτως δεν πιστεύει στο δημόσιο χαρακτήρα της υγείας–, είναι η χειρότερη υπηρεσία που μπορείς να προσφέρεις στον τόπο και καλά θα κάνεις να κλείνεις το στόμα σου σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, όπως στο «Σισμανόγλειο» για παράδειγμα, οι διευθυντές των κλινικών κάνουν συνεχείς εκκλήσεις στη διοίκηση για στελέχωση με γιατρούς. Με το που έγινε το «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο Covid-19, πολλοί ειδικευμένοι παραιτήθηκαν και πήγαν σε ιδιωτικά νοσοκομεία όπου τους προσέλαβαν αμέσως διότι ανέλαβαν τα περιστατικά γενικής ιατρικής του δημοσίου, και είχαν έλλειψη σε γιατρούς. Οι δε εκπαιδευόμενοι φοβήθηκαν την Covid-19 και δήλωσαν παραίτηση για να κάνουν το αγροτικό τους. Έτσι με το που άνοιξαν ξανά οι κλινικές δεν υπάρχουν γιατροί για να κάνουν ακόμα και τις εφημερίες. Κινδυνεύει να μείνει το νοσοκομείο σε γενική εφημερία χωρίς γιατρούς. 

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε πολλά ακόμη δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες των λοιμωξιολόγων για τέταρτο κύμα κορονοϊού τον Οκτώβριο. Κι όταν όλα περάσουν θα αντικρίσουμε τα κουφάρια των δημόσιων νοσοκομείων και οι ελπίδες όλων μας θα εναποτίθενται πλέον στον ιδιωτικό τομέα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται; Γεγονός που θα σημαίνει ότι θα επιζούν όσοι μπορούν να πληρώσουν και οι υπόλοιποι θα έχουν βοηθό μόνο το Θεό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Τραμπ χαιρετά στρατιωτικά κατά την υποδοχή του Πούτιν  στην αμερικανική στρατιωτική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον στην Αλάσκα (φωτ.: Sputnik / Kremlin Pool / Sergey Bobylev)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Αλάσκα, ο Τραμπ και η «Νέα Γιάλτα»

16/08/2025 - 6:40μμ
Η εικόνα της αιμορροούσας που αγγίζει το χιτώνα του Ιησού για να θεραπευθεί, στις κατακόμβες της Ρώμης (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στην Αιμορροούσα (Μέρος Α’)

12/08/2025 - 9:45πμ
Εικόνα από συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (φωτ. αρχείου: EPA / Sarah Yenesel)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο ΟΗΕ να μην αποτελεί άλλοθι της Τουρκίας

10/08/2025 - 4:22μμ
Ελληνική σημαία ανεμίζει με φόντο σύννεφα καταιγίδας στην πόλη των Τρικάλων (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Ελλάδα στο περιθώριο

9/08/2025 - 10:58πμ
Ο Ερντογάν υποδέχεται τη Μελόνι πριν από τη Σύνοδο Κορυφής Συνεργασίας Τουρκίας-Ιταλίας-Λιβύης, 1η Αυγούστου 2025 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Πώς η Τουρκία έσυρε τη Μελόνι στην Τριμερή

8/08/2025 - 4:53μμ
Ο εξορκισμός του δαιμονισμένου Γερασηνού (ψηφιδωτό στη Βασιλική του Αγίου Απολλινάριου του Νέου, στη Ραβέννα. Πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Σε αυτόν που είχε λεγεώνα δαιμόνων (Μέρος Γ’)

5/08/2025 - 9:24πμ
Στιγμιότυπο από τη Σύνοδο Κορυφής Συνεργασίας Τουρκίας-Ιταλίας-Λιβύης (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Άγκυρα παίζει σε πολλά ταμπλό

3/08/2025 - 3:54μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΓΝΩΜΕΣ

Οι καμπάνες ηχούν επικίνδυνα

2/08/2025 - 10:26πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στη Χάγη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο Τραμπ μεταξύ Νετανιάχου και Ερντογάν

1/08/2025 - 3:58μμ
Τρέλα γενική [Διάβολος με αγγελικό πρόσωπο].  Φρανθίσκο Γκόγια υ Λουθιέντες [1864], οξυγραφία και ακουατίντα σε χαρτί (φωτ.: Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου)
ΓΝΩΜΕΣ

Σε αυτόν που είχε λεγεώνα δαιμόνων (Μέρος B’)

29/07/2025 - 10:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημοσιογράφοι έξω από τον Λευκό Οίκο περιμένουν την έναρξη των συνομιλιών για το μέλλον του πολέμου στην Ουκρανία (φωτ.: EPA/Will Oliver)

Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι εδώ για να σταματήσω τον πόλεμο, έχω επιλύσει 6 πολέμους σε 6 μήνες»

41 λεπτά πριν
Φωτογραφία αρχείου με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1960, του Αμερικανού τραγουδιστή Έλβις Πρίσλεϊ ενώ δείχνει στους δημοσιογράφους τα σειρίτια της στρατιωτικής στολής του (πηγή: ANA-MPA Copyright © 2004-2005 All rights reserved)

Τελικά ο Έλβις Πρίσλεϊ ζει; Ο θάνατος το 1977, η σπουδαία καριέρα και τα απανωτά δράματα της οικογένειας

1 ώρα πριν
Ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι κάθεται δίπλα στη μητέρα του, πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ, σε εκδήλωση το 2022 (φωτ.: EPA/Lise Aserud)

Νορβηγία: Κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ – Κινδυνεύει με φυλάκιση 10 ετών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμώνα)

Οι «Τραντέλληνες» του Καλαμώνα ετοιμάζονται για μεγάλο γλέντι

2 ώρες πριν
Τα ερείπια του κέντρου της Θεσσαλονίκης μετά την πυρκαγιά (φωτ.: Gallica Digital Library)

18 Αυγούστου 1917: Η πυρκαγιά που άλλαξε τη φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την μεταγωγή του 25χρονου κατηγορούμενου για τον εμπρησμό του γηροκομείου, στον ανακριτή για την απολογία του (φωτ.: EUROKINISSI)

Φωτιά στην Αχαΐα: Συνελήφθη για εμπρησμό ο μάρτυρας υπεράσπισης του 25χρονου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign