Αίτηση στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έχει κάνει η εταιρία του Ίλον Μασκ «Starlink», έτσι ώστε να δημιουργήσει δορυφορικό σταθμό στα Σπάτα.
Ήδη χθες η ΕΕΤΤ έδωσε άδεια για 300 δορυφορικά τερματικά της «Starlink». Τα συγκεκριμένα τερματικά θα διατεθούν σε χρήστες στην Ελλάδα για πιλοτική χρήση. Η εμπορική χρήση του δορυφορικού Internet στη χώρα μας αναμένεται να ξεκινήσει σε έξι μήνες, σύμφωνα με υπολογισμούς της εταιρίας.
Όσο για το δορυφορικό σταθμό, ο οποίος έχει ζητηθεί να φτιαχτεί κοντά στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, η ΕΕΤΤ δεν έχει δώσει ακόμα απάντηση.



![Φωτογραφία με έξι άγνωστα μέχρι τώρα παράξενα αστρονομικά αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν με τη βοήθεια του εργαλείου της ESA. [φωτ.: ESA/Hubble & NASA, D. O'Ryan, P. Gómez (European Space Agency), M. Zamani (ESA/Hubble)]](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/01/agnosta_Astronomika_Antikeimena_diastima-360x180.jpg)












