pontosnews.gr
Κυριακή, 9/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η κατάσταση στα ΜΜΕ: Πρωτοσέλιδα γίνονται τα φαιδρά και ανούσια – Τα ουσιώδη έπονται

Γράφει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν

8/06/2021 - 5:30μμ
(Φωτ.: pixabay)

(Φωτ.: pixabay)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την ώρα που η πανδημία έχει γονατίσει τη χώρα. Τα προβλήματα έχουν διαλύσει τα νοικοκυριά. Την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις δοκιμάζονται, όσο ποτέ άλλοτε και οι ιδιοκτήτες τους είναι με το λουκέτο ανά χείρας, έτοιμοι να κατεβάσουν ρολά.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και μας σερβίρει ένα τεράστιο ψέμα, πως δεν πρόκειται να επιβαρυνθούμε παραπάνω, αφού δεν θα υπάρξει αύξηση του ΕΝΦΙΑ.

Μάλιστα σε κάποιες περιοχές, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών έφτασε και το 229%.

Θα μου πείτε πως τέτοια αύξηση εμφανίζεται μόνο στη Μύκονο. Δηλαδή σε περιοχές που η αύξηση ήταν γύρω στο 100% θεωρείται μικρή και αμελητέα; Όπως για παράδειγμα σε περιοχές σαν την Ιθάκη, Ρόδο, Κω, Χαλκιδική, Λαγονήσι, Κέντρο Αθήνας; Ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής που κυμάνθηκε μεταξύ 30% και 55%, από το Χαλάνδρι και το Μαρούσι, μέχρι το Παλαιό Φάληρο, το Ελληνικό, τη Γλυφάδα και το Λαγονήσι, τη λες μικρή αύξηση; Όσο κι αν επιμένει ο κ. Σταϊκούρας, πως δεν θα επηρεάσουν τον ΕΝΦΙΑ οι νέες αντικειμενικές αξίες, δεν πείθει κανέναν.

Γιατί, ακόμα κι αν κάνει την καρδιά του πέτρα και κρατήσει τον ΕΝΦΙΑ στα ίδια επίπεδα για ένα έτος, τον επόμενο χρόνο είναι σίγουρο πως θα εναρμονιστούν οι τιμές του ΕΝΦΙΑ με τα νέα δεδομένα, αφού οι τιμές του προκύπτουν από συγκεκριμένους μαθηματικούς υπολογισμούς και το αποτέλεσμά τους σημαίνει έσοδα για ένα κράτος που έχει τεράστια ελλείμματα, ειδικά τώρα, λόγω πανδημίας και κλειστών επιχειρήσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αλλά ακόμα κι αν δεν υπήρχε αύξηση του ΕΝΦΙΑ, θα αυξηθούν εκ των πραγμάτων, πρώτα απ’ όλα τα δημοτικά τέλη, τα οποία υπολογίζονται σύμφωνα με τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων και εισπράττονται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Θα απογειωθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας οι τιμές των ενοικίων, οι οποίες έχουν ήδη πάρει τον ανήφορο εδώ και καιρό. Κι αυτό, γιατί οι τιμές των ενοικίων υπολογίζονται σύμφωνα με τις αντικειμενικές τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι ενοικιαστές θα ζήσουν ακόμα πιο δύσκολες μέρες από εδώ και πέρα. Επίσης θα αυξηθούν άλλοι 18 φόροι που ακολουθούν τα ακίνητα.

Στα εθνικά θέματα κάτι περίεργο μαγειρεύεται υπογείως από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες. Ο κόσμος πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για να μην πιαστούμε στον ύπνο.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα γεγονότα που δημιουργούν μια ζοφερή πραγματικότητα για την κοινωνία και τη χώρα, βλέπουμε να δεσπόζουν στα ειδησεογραφικά μέσα θλιβερές εικόνες, όπως αυτές της υποδοχής του Τριαντάφυλλου από το Survivor με τιμές ήρωα, από δεκάδες συμπατριώτες μας, σαν να βρίσκονταν σε παραλήρημα, όταν συνάντησαν το είδωλό τους.

Σηκώθηκαν όλοι αυτοί οι αθεόφοβοι και κίνησαν από την άλλη άκρη του λεκανοπεδίου να πάνε στο αεροδρόμιο, για να υποδεχθούν το πρότυπό τους. Τον άνθρωπο που τους ενέπνεε να παραμείνουν κι αυτοί ζωντανοί-νεκροί, από τον περασμένο Δεκέμβριο, μέχρι χθες, μέχρι που τον είδαν από κοντά και παραλήρησαν.

Η δεύτερη σημαντική είδηση που απασχολεί βδομάδα παρά βδομάδα τον Τύπο, είναι η περίπτωση του τραγουδιστή Θέμη Αδαμαντίδη, ο οποίος συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω κάθε τρεις και λίγο, να παίζει τζόγο σε παράνομες λέσχες της Αθήνας. Λες και πρόκειται ένας άνθρωπος που νοσεί βαριά και είναι εξαρτημένος από διάφορες αδυναμίες, να τις κόψει επειδή συνελήφθη. Κι αυτό είναι η είδηση που δεσπόζει στις πρώτες σελίδες των ΜΜΕ και καπελώνει κάθε άλλη είδηση που εμφανίζει την καθημερινότητα ολόκληρης της κοινωνίας να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.

Επίσης μόνιμο στασίδι στα πρωτοσέλιδα των μεγάλων, αλλά και μικρών sites, έχουν οι εξελίξεις στο Ελληνοτουρκικό ριάλιτι του Survivor. Για να μάθουμε αν ο Αλί και η Αϊσέ, κέρδισαν τον Τριαντάφυλλο, με την Μαριαλένα, την Καρολίνα, το Σάλιαγκα, το Μάλιαγκα και όλα τα άλλα δίποδα.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική, έως απελπιστική. Η ευθύνη των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων είναι τεράστια. Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει από το λήθαργο στον οποίο έχει περιέλθει και να δει τα προβλήματα κατάματα.

Οι καιροί ου μενετοί.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Σεχμπάζ Σαρίφ υπογράφουν τη «Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας». Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Τι σημαίνει ένα σουνιτικό ΝΑΤΟ;

9/08/2026 - 4:04μμ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ με τη «Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας». 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Saudi Press Agency)
ΓΝΩΜΕΣ

Θα γίνει η «Συμφωνία της Μέκκας» το Μουσουλμανικό ΝΑΤΟ;

8/08/2026 - 9:23πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)
ΓΝΩΜΕΣ

Τι σημαίνει η προσέγγιση Κούρδων-Τούρκων

7/08/2026 - 3:54μμ
Ο Ιωσήφ και τα αδέλφια του, διά χειρός Gerbrand van den Eeckhout (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος ΣΤ’)

4/08/2026 - 10:32πμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΓΝΩΜΕΣ

Νέοι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί

2/08/2026 - 3:46μμ
Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση φωτιάς που  καίει στην περιοχή Φίχτια Αργολίδας, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Ευρώπη στις φλόγες: Από την κλιματική κρίση στη γεωπολιτική αστάθεια

1/08/2026 - 9:45πμ
Ο Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός σε τοιχογραφία της Μονής Αράκου, στη Λαγουδέρα της Κύπρου (φωτ.: 
Sonia Halliday)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος Ε’)

28/07/2026 - 9:33πμ
Από τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, χθες, για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Δημοκρατία δεν χρειάζεται δεξιώσεις, αλλά μνήμη

25/07/2026 - 9:46πμ
Ο Ιωσήφ με τα αδέλφια του, σε πίνακα του Girodet (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ιωσήφ (Μέρος Δ’)

21/07/2026 - 10:40πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)
ΓΝΩΜΕΣ

Κύπρος 1974-2026: Από την εισβολή στην παγίωση των τετελεσμένων – Και τώρα;

18/07/2026 - 10:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Boeing 747-284B «Olympic Zeus» της Ολυμπιακής Αεροπορίας, δύο χρόνια πριν από το περιστατικό της πτήσης ΟΑ 411 (φωτ.: Wikimedia Commons / Rivet Joint)

Σαν σήμερα: Το Boeing της Ολυμπιακής που δεν έγινε… αεροπορική τραγωδία

8 λεπτά πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Σεχμπάζ Σαρίφ υπογράφουν τη «Συμφωνία Κοινής Άμυνας της Μέκκας». Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)

Τι σημαίνει ένα σουνιτικό ΝΑΤΟ;

48 λεπτά πριν
Άσκηση για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στο Δήμο Λαυρεωτικής, Πέμπτη 22 Μαΐου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Πυρκαγιές: Κόκκινος συναγερμός και τη Δευτέρα – Επεκτείνεται το Red Code

1 ώρα πριν
Χειροκρότημα μετά το τέλος της παράστασης «Ινάτενα» στην Αρχαία Πύδνα, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Αρχαία Πύδνα / Ancient Pydna)

Πύδνεια 2026: Η βραβευμένη «Ινάτενα» έφερε την ποντιακή λαλιά στην Αρχαία Πύδνα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας

Μήλος: «Πάρκαραν» ελικόπτερο στο Σαρακήνικο για μια βουτιά!

2 ώρες πριν
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ. 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Από το Ορμούζ στην Ερυθρά Θάλασσα: Πώς σκληραίνει το ενεργειακό μέτωπο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign