pontosnews.gr
Παρασκευή, 26/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χρυσοχοΐδης: Ασφαλής χώρα η Ελλάδα – Ειδικό σχέδιο για Μύκονο και Σαντορίνη

Όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην ημερίδα με θέμα «Τουρισμός και Ασφάλεια»

8/06/2021 - 3:09μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην κατάρτιση ειδικού σχεδίου από την Ελληνική Αστυνομία για την ασφάλεια των επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές και ειδικότερα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, με δημιουργία καινούργιων αστυνομικών υπηρεσιών και ενίσχυση σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και στην Αττική, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Τουρισμός και Ασφάλεια».

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το υπουργείο και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Ο υπουργός έκανε λόγο για εμφανή μείωση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, τόνισε ιδιαίτερα τη διαχείριση των συναθροίσεων και την εφαρμογή του νόμου από πλευράς αστυνομίας, καθώς και τις εκκενώσεις καταλήψεων και τις επιχειρήσεις σε πάρκα και πλατείες.

«Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής και φιλόξενη χώρα. Η κατάσταση στην Αθήνα άλλαξε και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον τουρισμό. Τα στατιστικά στοιχεία είναι εμφανή όσον αφορά στη μείωση της εγκληματικότητας και στην ασφάλεια της χώρας. Μπορεί να δει κανείς την πραγματικότητα μέσα στις πόλεις μας. Με ποιον τρόπο εφαρμόζουμε τον νόμο για τις συναθροίσεις. Προστατεύουμε το δικαίωμα της συνάθροισης αλλά ταυτόχρονα δεν διαταράσσεται δυσανάλογα η κοινωνική και η οικονομική ζωή», σημείωσε.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι πλέον «μόλις στο 2,25% των συγκεντρώσεων έχουμε επεισόδια» για να προσθέσει: «Το τονίζω αυτό γιατί παλιότερα διάφορες ταιδιωτικές οδηγίες και ιστοσελίδες είχαν αναδείξει τα επεισόδια στις συγκεντρώσεις ως ένα ζήτημα που έπρεπε να προσέχουν οι επισκέπτες στην Αθήνα. Αυτό πια έχει αλλάξει. Έχουμε εκκενώσεις καταλήψεων, δώσαμε γειτονιές πίσω στους πολίτες, βγάλαμε τα ναρκωτικά από τα πάρκα και τις πλατείες… Είναι κρίσιμο ο τουρίστας επισκέπτης να νιώθει ασφαλής, να μπορεί να κάνει τη βόλτα του χωρίς να ανησυχεί πως θα πέσει πάνω σε επεισόδια με μολότοφ και κάδους που καίγονται».

Ακόμη, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει ως ανταγωνιστικό στοιχείο του τουρισμού της την ασφάλεια» και σημείωσε: «Αυτό ήταν εμφανές και από την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και τα ειδικά πρωτόκολλα για τους επιβάτες που έχουν καταστήσει την Ελλάδα ασφαλή προορισμό. Ωστόσο, ποτέ δεν εφησυχάζουμε. Ο κόσμος, με σταθερά βήματα, επιστρέφει σε μία κανονικότητα που ακόμα δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα πώς θα μοιάζει».

Για την ασφάλεια και την αστυνόμευση κατά την τουριστική περίοδο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι το υπουργείο και η ΕΛΑΣ έχουν ετοιμάσει ένα συνολικό σχέδιο που περιλαμβάνει ενισχυμένη παρουσία αστυνομικού προσωπικού αλλά και τεχνολογικών μέσων σε προορισμούς υψηλής τουριστικής κίνησης, όπως είναι η Μύκονος, αλλά η Αττική.

Ειδικά για Μύκονο και Σαντορίνη, ο υπουργός ανέφερε: «Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει δημιουργήσει καινούργιες υπηρεσίες, έχει στείλει πάρα πολύ προσωπικό, έχει διαμορφώσει υποδομές τεχνολογικές, ούτως ώστε να υπάρχει άμεσα εικόνα και αντίδραση από την πλευρά των δυνάμεων και ταυτόχρονα ενισχύουμε με προσωπικό τα αεροδρόμια για να γίνονται οι έλεγχοι ταχύτερα και ασφαλέστερα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έκρυψε την αγωνία του για το πώς θα εξελιχθούν συνολικά η ανθρωπότητα και ο πλανήτης μετά τα lockdowns και την απομόνωση και τόνισε: «Θα πρέπει να παρακολουθούμε συνεχώς πώς αντιδρούν οι άνθρωποι και θα πρέπει να είμαστε κοντά στους πολίτες. Υπάρχει διαρκής ασφάλεια λόγω Covid. Η αστυνομία και οι άλλες υπηρεσίες πρέπει να είναι κοντά στους πολίτες έτσι ώστε να νιώθουν ασφαλείς».

Επιπλέον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη Βρετανίδα πρέσβη για τη διαχρονική υποστήριξη της Βρετανίας προς την Ελλάδα σε θέματα ασφάλειας, τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, καθώς και όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην ημερίδα.

«Είναι μία καλή ευκαιρία να συζητηθούν όλα τα ζητήματα και να δοθούν απαντήσεις. Κυρίως έχει σημασία η επόμενη μέρα, η ΕΛΑΣ, η Αυτοδιοίκηση, το υπουργείο Τουρισμού και ο επιχειρηματικός κόσμος, δεμένοι σε μία αλυσίδα συνεργασίας να μπορέσει να επιτύχει τον στόχο, για μια πολύ καλή, μαζική και ασφαλή τουριστική χρονιά», τόνισε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την πρώτη αποστολή Έλληνα αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου ο σχεδιασμός για την πρώτη ελληνική αποστολή αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

26/06/2026 - 12:19μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη εκδήλωση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, στη Νίκαια (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Στόχος η κυβερνητική πρωτιά με την ΕΛ.Α.Σ. και τέλος στον κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ

25/06/2026 - 11:59μμ
Tο εμβληματικό μνημείο «Είμαστε τα βουνά μας» ή «Τατίκ-Παπίκ» (δηλαδή «Η Γιαγιά και ο Παππούς»). Το γλυπτό, έργο του Σαργκίς Μπαγκντασαριάν από το 1967, βρίσκεται βόρεια του Στεπανακέρτ και απεικονίζει έναν ηλικιωμένο άνδρα και μια γυναίκα λαξευμένους σε ηφαιστειακή πέτρα (πηγή: Matthew Karanian/ alchetron.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κραυγή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος για τους ομήρους του Αρτσάχ: Έκκληση να μην μετατραπεί σε «ξεχασμένη υπόθεση» η πολιτική ομηρία 19 ανθρώπων

25/06/2026 - 6:40μμ
Φωτ.: (europeancommission/ Instagram)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Καμία ενημέρωση για άρση ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

23/06/2026 - 6:21μμ
(Πηγή: © European Union, 2019 - Source: EP)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Στη Βουλή το αίτημα άρσης ασυλίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου

23/06/2026 - 2:43μμ
(Φωτ.: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά – Πολιτικές αντιδράσεις μετά το περιστατικό

23/06/2026 - 11:38πμ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ήταν Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην ΕΕ, τον Νοέμβριο 2019 (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatargate: Ένταλμα σύλληψης από τις Βρυξέλλες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

22/06/2026 - 6:01μμ
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (με το λευκό πουκάμισο) προσερχόμενη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με ακόμα δύο άτομα (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή

22/06/2026 - 2:58μμ
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσίαση της εφαρμογής PosoKanei, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για την ακρίβεια: Δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις

21/06/2026 - 12:33μμ
Ο Β. Χελένσκι στις Βρυξέλλες, 18/6/2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρυξέλλες: Με τον Ζελένσκι συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

18/06/2026 - 8:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Ριζού)

Εκεί όπου η λύρα συναντά τη μνήμη: Γιορτή στο Ριζό Πέλλας

41 λεπτά πριν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τελετής απονομής μεταλλίων σε στρατιωτικούς που τιμήθηκαν με τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας, 17 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool)

Ρωσία: Τα «γεράκια» πιέζουν τον Πούτιν για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και εγκατάλειψη των συνομιλιών με τις ΗΠΑ

1 ώρα πριν
Ο Μάκης είναι... παντού, και σε συναυλία στο Πασαλιμάνι – έστω και μέσω βιντεοκλήσης

Ο Μάκης που κέρδισε το Eurojackpot συνεχίζει να κυκλοφορεί και να κερνάει ακόμη κι όταν δεν είναι εκεί

1 ώρα πριν
Τουρκικές σημαίες και ταμπέλα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, κάτω από την Πλατυτέρα. Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη μελών της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας στην Παναγία Σουμελά, στις 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Κατερίνα Δουβλέκα)

Τουρκία: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών στην Παναγία Σουμελά – «Θα την μεταφέρουμε στο μέλλον», λέει ο υπουργός Πολιτισμού

1 ώρα πριν
Από ψηλά, πυρρίχιος χορός σέρρα στο προαύλιο του ναού του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιο, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Ναύπλιο: Για τα 30 χρόνια του Εργαστηρίου «Ελληνικού Χορού» στήθηκε μεγάλη γιορτή για τον Πόντο

2 ώρες πριν
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταδίκη για 57 Κρητικούς αγρότες – Δήλωναν χιλιάδες στρέμματα στην Καστοριά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign