pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΕΛΙΑΜΕΠ: Συνεχίζει τη φιλοτουρκική του προπαγάνδα (video)

Ο πρόεδρός του, καλεί την Ελλάδα να κάνει παραχωρήσεις στο Αιγαίο, για να μη θυμώσουν οι Τούρκοι

7/06/2021 - 7:44μμ
Ο Λουκάς Τσούκαλης (φωτ.: ΕΛΙΑΜΕΠ)

Ο Λουκάς Τσούκαλης (φωτ.: ΕΛΙΑΜΕΠ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Συνεχίζει το ΕΛΙΑΜΕΠ την ανθελληνική του προπαγάνδα και την υποστήριξη των τουρκικών θέσεων με κάθε ευκαιρία. Αυτή τη φορά χτύπησαν από το Κρήτη TV, όπου σε μια οικογενειακή παρουσίαση, η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ινστιτούτου, δημοσιογράφος κ. Οντίν Λιναρδάτου, απλά καμάρωνε τον πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Λουκά Τσούκαλη, να παρουσιάζει τις φιλοτουρκικές θέσεις του, για τα θέματα του Αιγαίου και να μας τα σερβίρει ως τις ιδανικές λύσεις για να μην εμπλακεί σε περιπέτειες η Ελλάδα με την Τουρκία και να ζήσουμε οι δυο λαοί ειρηνικά.

Αναφέρθηκε σε απεμπόληση των δικαιωμάτων μας, που προκύπτουν για τη χώρα μας από τους κανόνες για το δίκαιο της θάλασσας, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δικαιούται να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της στα 12 ναυτικά μίλια.

Μάλιστα ως στοιχείο για να πείσει το ακροατήριο πως η άποψή του είναι σοφή, και να μην το επιχειρήσουμε, χρησιμοποίησε το ψήφισμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης με το οποίο προειδοποιεί τη χώρα μας, πως μια τέτοια απόφαση της Ελλάδας θα ήταν casus belli (αιτία πολέμου) για την Τουρκία. Αυτό είναι το επιχείρημά του για να παραχωρήσουμε κάτι, όπως μας συμβουλεύει, από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κατά τον πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Το τελευταίο διάστημα, έχουν ξαμολυθεί συστηματικά όλα τα φυντάνια του συγκεκριμένου Ινστιτούτου και έχουν επιδοθεί σε μια πυρετώδη προσπάθεια να πείσουν την ελληνική κοινή γνώμη, πως αυτή είναι η ορθή λύση, για να γλιτώσουμε τα χειρότερα.

Αυτό το Ινστιτούτο είναι το think tank της χώρας μας και του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο άπλωσε τα πλοκάμια του στην ελληνική επικράτεια, από την εποχή Σημίτη και καλλιεργούσε άοκνα και συστηματικά την εκχώρηση στην Τουρκία κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Φαίνεται πως έχουν αναλάβει εργολαβικά να προετοιμάσουν τον Ελληνικό λαό για τα όσα έχουν μυστικά συμφωνηθεί στο διευθυντήριο της Ευρώπης, που είναι η Γερμανία, σ’ εκείνες τις περίφημες άτυπες διερευνητικές χωρίς σημειώσεις και πρακτικά.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, να αντιδράσουμε σε όλα αυτά που φαίνεται πως θα μας σερβίρουν αιφνιδίως στο άμεσο μέλλον. Να μην επιτρέψουμε, σε όλη αυτή την κυβερνητική και φιλοτουρκική καμαρίλα των καθηγητών του ΕΛΙΑΜΕΠ, να βρουν πρόσφορο έδαφος τα σχέδιά τους.

Σε όλο αυτό το παραλήρημα του προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ, έδωσε την απάντηση που έπρεπε ο αρθρογράφος και γεωπολιτικός αναλυτής κ. Σάββας Καλεντερίδης, σε τηλεοπτική εκπομπή.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κατάθεση στεφανιού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ /EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τη Μεταπολίτευση, τους θεσμούς και την Κύπρο

24/07/2026 - 11:45πμ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθηκε η ασυλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου – «Δεν θα με απενεργοποιήσουν»

22/07/2026 - 6:20μμ
Ο Μάριος Σαλμάς στα βουλευτικά έδρανα, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας για τον Μάριο Σαλμά – Βαριές καταγγελίες κατά Γεωργιάδη

22/07/2026 - 4:28μμ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρώην πρόεδρος Σωκράτης Φάμελλος έκλεισε την πόρτα – «Αδιέξοδο και περιχαράκωση»

22/07/2026 - 2:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο εδώλιο το φθινόπωρο τέσσερις βουλευτές της ΝΔ – Οι ημερομηνίες των δικών

22/07/2026 - 1:17μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντάξεις χηρείας: Καταργούνται οι περικοπές μετά την τριετία με νέα νομοθετική ρύθμιση

21/07/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θράκη: Τι απαντάει η Ελλάδα στις αιτιάσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα μειονοτικά σχολεία

20/07/2026 - 10:11μμ
Έκτακτη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Σάββατο 18 Ιουλίου 2026.  (φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Νίκος Παππάς – Ανακοινώθηκε η νέα Πολιτική Γραμματεία

18/07/2026 - 10:13μμ
Εικόνα από την έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου νέα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

18/07/2026 - 12:15μμ
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: Δημήτρης Χριστοδούλου/pontosnews.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Οι προσφυγικές μου ρίζες από τον Πόντο και τη Σμύρνη με καθόρισαν – Αδιανόητο να μην μαθαίνουν τα παιδιά για το έγκλημα της Γενοκτονίας

17/07/2026 - 6:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: The Greek Herald)

Νέα εποχή για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στη νότια Αυστραλία – Το νέο όραμα που ενώνει γενιές εκπαιδευτικών

1 λεπτό πριν
(Φωτ.: youtube/Apolas Lermi)

Από την Τραπεζούντα στον Πόντο: Ο Απόλας Λέρμι τιμά τον Αχιλλέα Βασιλειάδη με ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: glomex/ertnews.gr)

Θρίλερ στη Σύρο με νεκρή 42χρονη διασώστρια του ΕΚΑΒ – Η συμπλοκή, το μαχαίρι και η καταδίωξη που κατέγραψαν οι κάμερες

47 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΠΟΕ)

ΠΟΕ: «Ο πολιτισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται χωρίς ιστορική γνώση και σεβασμό στη συλλογική μνήμη»

1 ώρα πριν
(Πηγή: Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων)

Συνθήκη της Λοζάνης: Η νομική επικύρωση της έξωσης Ποντίων και Μικρασιατών – Το καθεστώς της Κωνσταντινούπολης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Allwyn)

Ο Ανδρέας Πιστιόλης στο Allwyn Game Time για τον Ομπράντοβιτς και τη νέα εποχή του Παναθηναϊκού

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign