pontosnews.gr
Τρίτη, 11/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αρμενία: Διεθνείς παρατηρητές στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, ζήτησε από τις ΗΠΑ ο Αρμένιος πρωθυπουργός

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αφού οι Αζέροι προκαλούν καθημερινά ένταση στην περιοχή

6/06/2021 - 10:39πμ
(Φωτ.: state.gov)

(Φωτ.: state.gov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ απηύθυνε έκκληση ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, για ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών στην περιοχή της λίμνης Σιουνίκ, στην επαρχία Γκεγκαρκουνίκ, στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, όπου οι Αζέροι συνεχίζουν να προκαλούν στην αρμενική επικράτεια με πυροβολισμούς και πλιάτσικο κατά την προσφιλή τους τακτική.

Οι ΗΠΑ ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα Πασινιάν για την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών, ως όφειλαν αφού είναι  μέλη της τριμερούς ομάδας του ΜΙΝΣΚ (Ρωσία-ΗΠΑ-Γαλλία) του ΟΑΣΕ.

Επίσης, όπως μεταδίδουν τα Αρμενικά μέσα ενημέρωσης, τις τελευταίες ώρες επιχειρούν οι Αζέροι να παγιώσουν την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει με την παραβίαση των συνόρων, μετά την εισβολή στρατευμάτων τους στην περιοχή και να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα, κατασκευάζοντας έργα οδοποιΐας, τα οποία θα διευκολύνουν τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού, ώστε να ενισχυθούν οι στρατιωτικές τους δυνάμεις στη συγκεκριμένη περιοχή.

Χθες πάλι άρχισαν οι εχθροπραξίες από πλευράς Αζέρων. Επιτέθηκαν με πυροβολισμούς σε έναν βοσκό στα βόρεια σύνορα της Αρμενίας, κοντά στη λίμνη Σεβάν, στο χωριό Kut (Κουτ) της επαρχίας Γκερχαρκουνίκ (Gergharkunik).

Αζέροι στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά βοσκού που έβοσκε ένα κοπάδι με 80 βόδια κοντά στις όχθες του ποταμού. Ο βοσκός άρχισε να τρέχει για να γλιτώσει με το άλογό του, το οποίο όμως τραυματίστηκε στο πόδι, ενώ σκοτώθηκαν 4 βόδια και τα υπόλοιπα τα άρπαξαν οι Αζέροι. Στην επιχείρηση αυτή, αμέσως μετά ενεπλάκησαν Αρμένιοι στρατιώτες οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά και ανάγκασαν τους Αζέρους να εγκαταλείψουν τα περισσότερα από τα ζώα που είχαν κλέψει και να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη τους.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Αρμενίας, συνταγματάρχης Σεϊράν Οχανιάν (φωτ.: Armradio.arm)

Η κατάσταση στην περιοχή φαίνεται να οξύνεται συστηματικά μέρα με τη μέρα, όσο πλησιάζουν οι ημέρες των εκλογών.

Οι Αζέροι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν όπως όλα δείχνουν, το κενό που δημιουργείται με την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Αρμενίας και προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένο.

Εξάλλου είναι γνωστές οι προθέσεις του Αζέρου προέδρου Αλίεφ, ο οποίος μιμούμενος το μέντορά του, καθοδηγητή του και προστάτη του Ερντογάν, διακατέχεται κι ο ίδιος από μικρομεγαλισμό, και δήλωσε ότι: «Ο αρμενικός λαός δεν μπορεί να χτίσει τη δική του Πολιτεία. Οι Αρμένιοι μπορούν μόνο να ζήσουν ως μέρος μεγαλύτερων κρατών».

Τέτοιες δηλώσεις προδίδουν τις αντιλήψεις που έχουν οι Αζέροι, για την τήρηση της εκεχειρίας και τις συμφωνίες που υπέγραψαν.

Για το φόβο επανάληψης των γενικευμένων εχθροπραξιών από το Αζερμπαϊτζάν, ο πρώην υπουργός άμυνας Συνταγματάρχης Σεϊράν Οχανιάν δήλωσε «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο. Το στρατιωτικό ιατρικό σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και το σύστημα κινητοποίησης, είναι σίγουρα έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο. Και είμαστε υποχρεωμένοι να ενωθούμε γύρω από το κράτος και το στρατό, για να σώσουμε τη χώρα από τον κίνδυνο».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: YouTube/Al Jazeera English)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική απόφαση στην Τουρκία για την επανένταξη μαχητών του PKK

11/08/2026 - 12:05μμ
Μέλη της Μονάδας Έρευνας και Διάσωσης της Αστυνομίας καθώς και άλλοι πολίτες διεξάγουν επιχειρήσεις σε κτήριο απέναντι από το Πάρκο Λα Λιμπερτάδ, μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ που έπληξε, χθες, την Κολομβία (φωτ.: EPA/CARLOS ORTEGA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες μετά τον ισχυρότερο σεισμό της 10ετίας

11/08/2026 - 9:22πμ
Κάτοικοι εξετάζουν τα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε μετά το σεισμό των 7,4 βαθμών στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Αυξάνονται οι νεκροί από το σεισμό των 7,4 Ρίχτερ – Άνθρωποι στα συντρίμμια, φόβοι για βαρύ απολογισμό

10/08/2026 - 10:38μμ
Επιβατηγό πλοίο περνά μπροστά από το κάστρο Pfalzgrafenstein στον Ρήνο, στο Κάουμπ της Γερμανίας. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στον Ρήνο: Η ξηρασία απειλεί να «κόψει» στα δύο την εμπορική αρτηρία της Ευρώπης

10/08/2026 - 9:50μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ παρίσταται στην τελετή υποδοχής των σορών Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση με το Ιράν, στην αεροπορική βάση του Ντόβερ, στο Ντέλαγουερ. 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ αξιώνει αποζημιώσεις από το Ιράν – Η νέα εντολή για κάθε διαπραγμάτευση

10/08/2026 - 9:26μμ
Η έδρα της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας στη Στοκχόλμη (φωτ.: sakerhetspolisen.se/)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπλόκο της Säpo σε ρωσικό δίκτυο κατασκοπίας στη Σουηδία

10/08/2026 - 9:02μμ
Εικόνα από το Κάλι στην Κολομβία, όπου προς το παρόν έχουν καταγραφεί υλικές (φωτ.: EPA/ERNESTO GUZMAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία

10/08/2026 - 4:54μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεταναστευτικό: Συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη αναδημοσίευσε ο Ντόναλντ Τραμπ 

10/08/2026 - 1:25μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Το PKK καταγγέλλει «λάθη» στο νομοσχέδιο για το μέλλον των μαχητών του

10/08/2026 - 11:13πμ
(Πηγή: x.com/ZelenskyyUa)
ΚΟΣΜΟΣ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έως 50.000 Βορειοκορεάτες θα πολεμήσουν στο πλευρό της Ρωσίας

9/08/2026 - 8:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η είσοδος του «Μελισσανιδείου Μέλαθρου», που βρίσκεται κοντά στο Ηγουμενείο της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο. Το 7ώροφο κτήριο αρχιτεκτονικά θυμίζει τη Μονή Σιμωνόπετρας του Αγίου Όρους (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

Παναγία Σουμελά: Τιμώντας τις ρίζες, ευεργετώντας τον τόπο – Ένα έργο ζωής στο Βέρμιο

10 λεπτά πριν
(Πηγή: YouTube/Al Jazeera English)

Ιστορική απόφαση στην Τουρκία για την επανένταξη μαχητών του PKK

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Τοξοτών)

Παραδοσιακό γλέντι στους Τοξότες Ξάνθης

60 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Εθνική ομάδα: Χωρίς Γιάννη, αλλά με 17 παίκτες η προετοιμασία για Ουκρανία και Ισπανία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Αιτήσεις από όλα τα ΑΦΜ – Έως 600 ευρώ

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/profile.php/Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Ν. Τραπεζούντας «Αλέξανδρος Υψηλάντης»)

«Οφίτικο Συναπάντεμα» στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign