pontosnews.gr
Κυριακή, 1/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Αύξηση της εγκληματικότητας δεν υπάρχει – Ο νόμος Παρασκευόπουλου απελευθερώνει εγκληματίες (video)

Καταγράφεται μείωση της εγκληματικότητας, τόνισε

4/06/2021 - 6:07μμ
(Πηγή: YouTube)

(Πηγή: YouTube)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα, πολύ τα τελευταία χρόνια, στη χώρα μας απέρριψε σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας πως στην πραγματικότητα έχει μειωθεί παρόλο που ο νόμος Παρασκευόπουλου επιτρέπει σε πολλούς από αυτούς να αποφυλακίζονται.

«Αύξηση εγκληματικότητας δεν υπάρχει. Και το 2021 έχουμε μειωμένα νούμερα στα μεγάλα εγκλήματα, ανθρωποκτονίες, ληστείες κ.ά. Στο πρώτο 5μηνο του 2021 είχαμε μείωση 10 έως 40% στα σκληρά εγκλήματα σε Αθήνα και Επικράτεια σε σχέση με το 2020. Να σημειωθεί ότι το 2020 είχαμε χαμηλά νούμερα λόγω πανδημίας και περιορισμών στις μετακινήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Τι υπήρξε όμως και πυροδότησε φόβο και ανασφάλεια;» αναρωτήθηκε ο υπουργός. «Η βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά και το ξεκαθάρισμα των μπράβων. Στα Γλυκά Νερά έγινε κάτι ανήκουστο. Στραγγάλισαν μια μητέρα δίπλα στο βρέφος της. Μας εξοργίζει και μας ξεπερνά, αλλά αυτό το περιστατικό είναι μοναδικό, όσο και αν μας φοβίζει. Τους δράστες τους αναζητά η ΕΛΑΣ με πείσμα. Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά δεν μεταφράζεται αυτόματα σε ανασφάλεια», πρόσθεσε.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιτέθηκε στο νόμο Παρασκευόπουλου, λέγοντας πως μόνο στο κέντρο της Αθήνας έχουν παρατηρηθεί 117 περιπτώσεις κλοπών από άτομα που βγήκαν από τη φυλακή από τις ευεργετικές του διατάξεις.

«Αλήθεια, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, είστε ακόμα περήφανοι για το νόμο Παρασκευόπουλου; Ασχολούμαι με μια υπόθεση, υπάρχει κακοποιός που το 2015 φυλακίστηκε με 15 χρόνια φυλακή! Αυτός ο κακοποιός βγήκε από τη φυλακή 12 Ιουλίου του 2019, 4 μέρες δηλαδή μετά τις εκλογές, με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου! Στις 5/8, 20 μέρες μετά, κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου! Τον Φεβρουάριο του ’20 καταδιώκεται από την αστυνομία και πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Είναι καταζητούμενος αυτή τη στιγμή!

»Ξέρετε πόσες τέτοιες περιπτώσεις είναι; Μόνο στην Αττική και μόνο στο τμήμα κλοπών και διαρρήξεων, δηλαδή τους κλέφτες, είναι 117 περιπτώσεις την τελευταία διετία, εννοώ έως ότου έληξε ο νόμος Παρασκευόπουλου. Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Αν σας πονάει η ανακύκλωση της εγκληματικότητας, αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση για το έγκλημα, είμαστε εδώ, υπάρχει περιθώριο συνεννόησης. Τα υπόλοιπα που μας λέτε είναι έπεα πτερόεντα, ασυγχώρητης επιπολαιότητας και μηδενικής κοινωνικής ευαισθησίας», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμο σχέδιο εκκένωσης για τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή – Οι συστάσεις του ΥΠΕΞ για όσους βρίσκονται εκεί

28/02/2026 - 10:59μμ
Ανδρουλάκης και Μητσοτάκης στη Βουλή, στην «Ώρα του πρωθυπουργού», Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεύμα, υποκλοπές και σκληρές ατάκες: Η μετωπική Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή

27/02/2026 - 12:50μμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα (φωτ. αρχείου: EPA/ NECATI SAVAS)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματική αντίδραση της Αθήνας στην προκλητική επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ

27/02/2026 - 11:20πμ
Εικόνα από τη συνάντηση ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Marco Rubio στον Λευκό Οίκο (φωτ.: U.S. Department of State 
@StateDept)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Λευκό Οίκο ο Γιώργος Γεραπετρίτης: Συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο

27/02/2026 - 9:35πμ
Συζήτηση και έγκριση του πορίσματος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, «Για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε), με γνώμονα την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, ώστε να αποτελεί έναν αξιόπιστο, αποτελεσματικό και δίκαιο μηχανισμό για όλους τους παράγωγους της χώρας» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυλαία στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής με το πόρισμα που θα παραδοθεί στον Νικήτα Κακλαμάνη

26/02/2026 - 5:33μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 2ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (πηγή: YouTube / 
Νέα Δημοκρατία)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: Ο φράχτης θα καλύψει όλο τον Έβρο

25/02/2026 - 9:23μμ
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από τον Έβρο: Αυτοψία στις πλημμυρόπληκτες περιοχές και μέτρα αποκατάστασης

25/02/2026 - 4:34μμ
Στιγμιότυπο από την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης Και Δικαιοσύνης και ελληνισμού της Διασποράς (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολική ψήφος: Θετικές οι αντιδράσεις των αποδήμων, τι προτείνουν – «Το ζητούσαμε χρόνια και γίνεται πράξη»

24/02/2026 - 10:30μμ
Μία από τις συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες υπουργών, λέει η ΝΔ – Σύσταση προανακριτικής επιτροπής ζητά η αντιπολίτευση

24/02/2026 - 8:50μμ
Στιγμιότυπο απο την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Βαχάγκν Χατσατουριάν (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υποδέχθηκε στη Βουλή τον Πρόεδρο της Αρμενίας Vahagn Khachaturyan

19/02/2026 - 6:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: el.wikipedia.org/Harris & Ewing)

Η ομογένεια της Νέας Υόρκης τιμά τον Ελευθέριο Βενιζέλο με επετειακή διάλεξη στην Αστόρια

10 λεπτά πριν
Ισχυρές εκρήξεις από πυραύλους και αεροπορικά πλήγματα ακούστηκαν σε πολλές περιοχές της Τεχεράνης. Κυριακή 1 Μαρτίου 2026 (πηγή: Χ / 
Ihtisham Ul Haq)

Μετά τον Χαμενενεΐ όλα φλέγονται: Το ντόμινο από το Ιράν που τρομάζει τον πλανήτη

34 λεπτά πριν
Ψυχοσάββατο των Αγίων Θεοδώρων στην Πτολεμαΐδα, 28 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Κυριακή Χατζηγιάννη)

Τα ρεβίθια των Αγίων Θεοδώρων μοιράστηκαν στην Πτολεμαΐδα – Ένα προσφυγικό έθιμο αιώνων

1 ώρα πριν
Ιρανές πανηγυρίζουν στο Λος Άντζελες μετά τα αμερικανικά και ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν, 28 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Chris Torres)

Ταυτόχρονα θρήνος και χαρά για τον Χαμενεΐ: Το Ιράν σε ιστορικό ρήγμα

1 ώρα πριν
Ορισμένα από τα δενδρύλλια που φυτεύτηκαν στο ΑΠΘ (φωτ.: ΑΠΘ)

Θεσσαλονίκη: 500 δέντρα φύτεψε το ΑΠΘ, το πρώτο αφιερώθηκε στους φοιτητές-θύματα των Τεμπών

2 ώρες πριν
Θρήνος στην Τεχεράνη για το θάνατο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. 1 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA  / Abedin Taherkenareh)

Μετά τον Χαμενεΐ το Ιράν: Πυραύλοι, απειλές και φόβος γενικευμένου πολέμου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign