pontosnews.gr
Δευτέρα, 7/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χαρακόπουλος: Διεθνείς και ευρωπαϊκοί θεσμοί να πιέσουν την Τουρκία για την Αγία Σοφία

Την ανάγκη πίεσης της Τουρκίας για ανατροπή της απαράδεκτης απόφασης υπογράμμισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

25/05/2021 - 11:43πμ
(Φωτ.: Μάξιμος Χαρακόπουλος)

(Φωτ.: Μάξιμος Χαρακόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πίεση προς την Τουρκία πρέπει να ασκήσουν οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί θεσμοί για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σύμφωνα με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο. Ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε στο Sputnik για το θέμα της Αγίας Σοφίας, μετά από τις συναντήσεις που είχε μαζί με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ και μέλος της ρωσικής κρατικής Δούμα Σεργκέι Γκαβρίλοφ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της ΔΣΟ και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε λόγο για προσβολή της ιστορικής αλήθειας από την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει σε μουσουλμανικό τέμενος την Αγία Σοφία.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το ζήτημα των θρησκευτικών μνημείων είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς συχνά διαπιστώνεται η απόπειρα βίαιης εξάλειψης της ιστορικής μνήμης δια της εξαφανίσεως μνημείων και χώρων που υπενθυμίζουν το ιστορικό παρελθόν, ακόμη και νεκροταφείων, ή την αυθαίρετη μετατροπή άλλων σε κάτι διαφορετικό από την αρχική τους λειτουργία. Εμβληματική ως προς αυτό είναι η απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να κάνει τζαμί την Αγία Σοφία, έναν ναό οικοδομημένο τον 6ο αιώνα, που αποτέλεσε το πνευματικό κέντρο της βυζαντινής αυτοκρατορίας και τον φάρο της ορθοδοξίας επί αιώνες μέχρι την κατάληψη της Κωνσταντινουπόλεως το 1453.

Η συγκεκριμένη απόφαση και όλα όσα έχουν ακολουθήσει, συνιστούν προσβολή προς την ιστορική αλήθεια αλλά και τη διεθνή κοινότητα, καθώς ο περικαλλής αυτός ναός ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ελπίζουμε ότι οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί θεσμοί θα ασκήσουν την προσήκουσα στην περίσταση πίεση προς την ηγεσία της Τουρκίας, ώστε να επανεξετάσει την απαράδεκτη απόφασή της».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ένταση στη Μέση Ανατολή ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και τις ελληνικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να υπάρξει άμεση εκεχειρία και διάλογος για την επίλυση του προβλήματος.

«Ανησυχία μας προκάλεσαν βεβαίως και οι πρόσφατες συγκρούσεις στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη, όπου πέραν των δεκάδων ανθρώπινων ζωών που χάθηκαν και τις καταστροφές που σημειώθηκαν, μπήκε σε κίνδυνο και μια ελπιδοφόρα διαδικασία επαναπροσέγγισης όλων των μερών στην Μέση Ανατολή, που μπορεί να κλείσει πληγές δεκαετιών. Μάλιστα καλέσαμε όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες της περιοχής να γίνουν οι θετικοί καταλύτες των πολιτικών εξελίξεων, συμβάλλοντας ουσιαστικά, λόγω και έργω, στην άμεση επίτευξη της εκεχειρίας και στην εμπέδωση κλίματος σταθερότητας και ειρήνης.

Ελπίζουμε μέσα από έναν καλόπιστο διάλογο, μετά και την επιτευχθείσα εκεχειρία, να φτάσουμε και σε μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει μια μόνιμη και βιώσιμη επίλυση του προβλήματος, προς όφελος της ειρήνης και της ευημερίας Ισραηλινών και Παλαιστινίων, καθώς και ολόκληρης της Μέσης Ανατολής», σημείωσε ο γενικός γραμματέας της ΔΣΟ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο Βελλίδειο, για την ομιλία του πρωθυπουργού 
στα εγκαίνια της 90ής ΔΕΘ. Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Νέα τρένα από το 2027 – «Οι σταθμοί παίρνουν ζωή»

6/09/2026 - 2:04μμ
Συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.  Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026  (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Εκλογές το 2027 – «Ο Σαμαράς έχει τεχνογνωσία στο πώς να κάνει κακό στην παράταξη»

6/09/2026 - 1:16μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια της 90ης ΔΕΘ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο

6/09/2026 - 12:04μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης  Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις προαγωγές στο Δημόσιο, τους προϊσταμένους και το ΕΚΔΔΑ

5/09/2026 - 11:04πμ
O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντόνιο Κόστα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο μετά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για την άμυνά της

3/09/2026 - 9:21μμ
(Φωτ.: EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικό διάβημα στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και τις τουρκικές αιτιάσεις

3/09/2026 - 5:17μμ
Ο πρόεδρος της Ελληνικής 
Αριστερής Συμπαράταξης Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MOTION TEAM)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

3/09/2026 - 12:20πμ
Εικόνα από την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η Θεσσαλονίκη κινείται», όπου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας μίλησε για τα έργα του Μετρό και τον Flyοver (φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο τραπέζι η 24ωρη λειτουργία τα σαββατοκύριακα

2/09/2026 - 10:44μμ
Ρένα Δούρου και Έλενα Ακρίτα στα βουλευτικά έδρανα. Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Δεν εξελέγη αντιπρόεδρος η Έλενα Ακρίτα

2/09/2026 - 3:36μμ
Η σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα: Διακοίνωση με απειλές για το Αιγαίο

2/09/2026 - 3:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: youtube/Οικουμενικό Πατριαρχείο)

Ο Βαρθολομαίος προειδοποιεί: «Μας εκδικείται η φύσις» – Η οικολογική κρίση και η ανθρώπινη πλεονεξία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Super League: Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πάρνηθα: Αίσιο τέλος για επιχείρηση της Πυροσβεστικής για δύο πεζοπόρους που χάθηκαν στο Σπήλαιο Πανός

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)

Σορός σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε περιοχή έξω από την Κοζάνη

3 ώρες πριν
Διαδηλωτής κρατά πλακάτ με τη μορφή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη λέξη «Yok» [«Όχι»] (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)

Το ιρανικό ντόμινο απειλεί τον Ερντογάν: Πετρέλαιο, πληθωρισμός και η σκιά της κάλπης

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Πάνος Πραγιάννης)

Super League: Απίθανο 3Χ3 ο Παναιτωλικός – Νίκη ο ΟΦΗ, μοιρασιά στο Περιστέρι

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV