pontosnews.gr
Τετάρτη, 19/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Ευρωβουλή «παγώνει» τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία – Η αντίδραση της Άγκυρας

Το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

20/05/2021 - 12:44μμ
(Φωτ. αρχείου)

(Φωτ. αρχείου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία κρατά η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς «παγώνει» τις ενταξιακές συνομιλίες. Με 520 ψήφους το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Η παράγραφος 6 του κειμένου, η οποία αφορά στην πρόταση για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, «πέρασε» με 520 ψήφους υπέρ, 72 κατά και 97 αποχές.

Στην εν λόγω παράγραφο επισημαίνεται ότι «μετά την τελευταία έκθεση του Κοινοβουλίου, η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά επιδεινώθηκε περαιτέρω όσον αφορά την εσωτερική, τη θεσμική και την εξωτερική πολιτική».

Γι’ αυτό υπογραμμίζεται ότι εάν δεν αντιστραφεί επειγόντως και με συνέπεια η υφιστάμενη αρνητική τάση, η Επιτροπή θα πρέπει να προτείνει, σύμφωνα με το διαπραγματευτικό πλαίσιο από τον Οκτώβριο του 2005, την επίσημη αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Οι δύο πλευρές θα πρέπει να επανεξετάσουν με ρεαλισμό και μέσω ενός δομημένου και ολοκληρωμένου διαλόγου υψηλού επιπέδου, την καταλληλότητα του υφιστάμενου πλαισίου και την ικανότητά του να λειτουργεί ή, αν είναι αναγκαίο, να διερευνήσουν ενδεχόμενα νέα μοντέλα για τις μελλοντικές σχέσεις.

Επισημαίνει ότι, σε κάθε περίπτωση, «οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να διεξάγονται καλόπιστα και δεν θα πρέπει να εκτροχιάζονται ή να ανατρέπονται με βάση απλώς πολιτιστικά ή θρησκευτικά κίνητρα».

«Μεροληπτικό και ψευδές το κείμενο»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, την οποία απέρριψε ως «μονόπλευρη και κατά κανένα τρόπο αντικειμενική».

Η έγκριση ενός τέτοιου ψηφίσματος σε μια περίοδο κατά την οποία καταβάλλονται προσπάθειες για την αναζωογόνηση των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ βάσει της προοπτικής ένταξής της στην ΕΕ στο πλαίσιο μιας θετικής ατζέντας «είναι απαράδεκτο», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Απορρίπτουμε αυτό το μεροληπτικό κείμενο που δεν περιλαμβάνει μόνο ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τη δομή διακυβέρνησής μας και τα πολιτικά κόμματα και θεωρεί απειλή την αποτελεσματική, προσανατολισμένη στην εξεύρεση λύσεων, ανθρωπιστική και επιχειρηματική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, αλλά επίσης αντικατοπτρίζει τα εντελώς άδικα και μεροληπτικά ελληνικά και ελληνοκύπρια επιχειρήματα για τα ζητήματα στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο και στηρίζει τις μονόπλευρες και αντιφατικές αρμενικές αφηγήσεις σχετικά με τα γεγονότα του 1915», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο επισήμανε ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αποτελεί στρατηγικό στόχο της Άγκυρας και θα ωφελήσει ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει «αποφασιστικά» τις προσπάθειές της με βάση αυτόν τον στόχο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar (φωτ. αρχείου: EPA/DAN ROSENBAUM / BRITISH MINISTRY OF DEFENCE HANDOUT/ CROWN COPYRIGHT, HANDOUT EDITORIAL USE)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η κρίση Βρετανίας-Ρωσίας μετά τον εντοπισμό ρωσικού κατασκοπευτικού πλοίου κοντά στα βρετανικά ύδατα

19/11/2025 - 2:49μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται στους καλεσμένους στη διάρκεια του δείπνου (φωτ.: EPA/Anna Rose Layden/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Με Ρονάλντο και Μασκ το επίσημο δείπνο του Τραμπ για τον σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο

19/11/2025 - 10:33πμ
Δύο πολωνικά μαχητικά αεροσκάφη FA50 i MiG-2 στη διάρκεια παλιότερης επίδειξης στο Ράντομ (φωτ.: EPA/Radek Pietruszka)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη εν μέσω ρωσικών επιδρομών στα σύνορα με την Ουκρανία

19/11/2025 - 8:30πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλωσορίζει τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Nathan Howard/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Eπενδύσεις ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων υποσχέθηκε στις ΗΠΑ ο σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος

18/11/2025 - 9:07μμ
Στιγμιότυπο από παλιότερη συνεδρίαση της ουκρανικής Βουλής (φωτ.: EPA/Andrii Nesterenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Διακοπή ψηφοφορίας στη Βουλή για τη διαφθορά

18/11/2025 - 8:33μμ
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία εκτός των συνομιλιών στην Τουρκία – Αντιδράσεις για τα γαλλικά μαχητικά προς την Ουκρανία

18/11/2025 - 1:33μμ
Ο εκπρόσωπος της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη πρεσβευτής Fu Cong, απείχε από την ψηφοφορία για την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/OLGA FEDOROVA)
ΚΟΣΜΟΣ

«Όχι» της Χαμάς στην απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ να υιοθετήσει το σχέδιο Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας

18/11/2025 - 8:37πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: 11 συλλήψεις για το θάνατο τριών ανθρώπων από δηλητηρίαση

17/11/2025 - 10:15μμ
Ζευγάρι που πρόκειται να παντρευτεί φωτογραφίζεται στη λίμνη Τσάκα, έναν δημοφιλή προορισμό στην επαρχία Τσινγκχάι της Κίνας (φωτ.: EPA / Roman Pilipey)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε πληθυσμιακή κρίση η Κίνα, πόλεις εκδίδουν «καταναλωτικά κουπόνια γάμου»

17/11/2025 - 12:13μμ
Στους δρόμους της Πράγας, για την 33η επέτειο από τη Βελούδινη Επανάσταση, 17 Νοεμβρίου 2022 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

36 χρόνια από τη Βελούδινη Επανάσταση, ξανά στους δρόμους σε Τσεχία και Σλοβακία

17/11/2025 - 11:48πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: instagram / jamie_warfield)

Χριστίνα Ωνάση: Το τραγικό τέλος της γυναίκας που παρά τα πλούτη, δεν κατάφερε να αγοράσει την αγάπη

42 λεπτά πριν
Εικόνα από την τελετή μνήμης και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στη μνήμη της Κυριακής Γρίβα, που δολοφονήθηκε μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων την 01/04/24, από τον πρώην σύντροφό της (φωτ. αρχείου: Μάρκος Χουζούρης/EUROKINISSI)

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος ο αστυνομικός που είχε πει πως «τα περιπολικά δεν είναι ταξί»

1 ώρα πριν
Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar (φωτ. αρχείου: EPA/DAN ROSENBAUM / BRITISH MINISTRY OF DEFENCE HANDOUT/ CROWN COPYRIGHT, HANDOUT EDITORIAL USE)

Κλιμακώνεται η κρίση Βρετανίας-Ρωσίας μετά τον εντοπισμό ρωσικού κατασκοπευτικού πλοίου κοντά στα βρετανικά ύδατα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ένωση Ποντίων Περιστερίου)

Χριστουγεννιάτικο παρακάθ’ από την Ένωση Ποντίων Περιστερίου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο 27χρονος που κατήγγειλε ληστεία – Συνελήφθη για προσέλκυση ανηλίκων

3 ώρες πριν
(Φωτ. κάλπης: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Οι υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο – Στις 23 Νοεμβρίου οι εκλογές

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign