pontosnews.gr
Δευτέρα, 21/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων δείχνει το δρόμο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής

Καμία προσπάθεια για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας δεν είναι χαμένη

19/05/2021 - 2:44μμ
Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) και βουλευτής Λαρίσης Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος (φωτ.: maximos.gr)

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) και βουλευτής Λαρίσης Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος (φωτ.: maximos.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αποτέλεσμα ενός καλά οργανωμένου σχεδίου που στόχο είχε την εξάλειψη του χριστιανικού στοιχείου από τα άγια χώματα της Μικράς Ασίας ήταν η Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, όπως και όλων των χριστιανών της Ανατολής, υπογραμμίζει στο μήνυμά του για τη 19η Μαΐου, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας και Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Και όπως σημειώνει, «Η πρόσφατη επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ αποδεικνύει ότι καμία προσπάθεια για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας δεν είναι χαμένη, παρά μόνον αν την εγκαταλείψουν αυτοί που έχουν ευθύνη να την φέρουν εις πέρας».

Ο μικρασιατικής καταγωγής βουλευτής στη δήλωσή του επισημαίνει ότι «η Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, όπως και όλων των Χριστιανών της Ανατολής, ήταν αποτέλεσμα ενός καλά οργανωμένου σχεδίου που στόχευε στην εξάλειψη του χριστιανικού στοιχείου από τα άγια χώματα της Μικράς Ασίας. Σε αυτό το μακάβριο εγχείρημα είχαν συμμετοχή και δήθεν χριστιανικές δυνάμεις, ενώ και μετά την τέλεσή του επικράτησαν τα ιδιοτελή συμφέροντα των κρατών έναντι της δικαιοσύνης.

«Αυτή, όμως, η στάση επέτρεψε την επανάληψη της Γενοκτονίας, αυτή τη φορά εκ μέρους των ναζιστών, με θύματα εκατομμύρια Εβραίους, στο Ολοκαύτωμα. Αυτή η αναντίρρητη ιστορική αλήθεια οφείλει να λειτουργήσει αφυπνιστικά σε όσους ακόμη διεθνείς παράγοντες εξακολουθούν να παραμερίζουν το χρέος τους έναντι της αλήθειας και να μην πιέζουν την Τουρκία, ως χώρα που έχει την ευθύνη να αναγνωρίσει την Γενοκτονία. Η στάση αποσιώπησης είναι που επιτρέπει στην Άγκυρα όχι μόνον να μην πράττει το αυτονόητο αλλά και να απειλεί ευθέως τις γειτονικές της χώρες, προβάλλοντας αναθεωρητικά αφηγήματα.
»Ωστόσο, η πρόσφατη απόφαση του προέδρου Μπάιντεν προσδίδει μια νέα δυναμική στην προσπάθεια όλων όσοι συνεχίζουν για χρόνια να εργάζονται για την ενημέρωση της διεθνούς γνώμης για την Γενοκτονία των Χριστιανών της Μικράς Ασίας, Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας, Αρμενίων και Ασσυρίων. Τα πρόσφατα γεγονότα μας γεμίζουν ελπίδα ότι η ημέρα της διεθνούς αναγνώρισης δεν είναι μακριά.
Αυτό είναι το χρέος μας προς όλα τα αθώα θύματα της Γενοκτονίας, αλλά και τους πρόσφυγες προγόνους μας που άφησαν εστίες 3.000 ετών, φάρους πολιτισμού και παιδείας στην Ανατολή, για να καταφύγουν στην Ελλάδα και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή από το μηδέν».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Istiklalden/instagram)
ΠΟΝΤΟΣ

Όταν ο Ερντογάν τραγούδησε παραδοσιακό τραγούδι από τον Πόντο – Η μελωδία από τη Ριζούντα που ακούστηκε στη Σαμψούντα

20/09/2026 - 11:57μμ
(Φωτ.: spnx.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αγιασμός και έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς στον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης

20/09/2026 - 6:56μμ
Το χειρόγραφο τηλεγράφημα σε έντυπο της Eastern Telegraph Company, με το μήνυμα γραμμένο με μολύβι και λατινικούς χαρακτήρες. Ο ένοπλος είναι ο Τοπάλ Οσμάν (πηγή:  Ψηφιομνήμων ΑΠΘ / Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης· εικ.: pontosnews.gr)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Σαν σήμερα, 1920: Το τηλεγράφημα των 39 λέξεων που προειδοποιούσε για σφαγές στον Πόντο

20/09/2026 - 3:55μμ
Ο μητροπολίτης Καστορίας τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση για τους καταδικασθέντες από τα Δικαστήρια Ανεξαρτησίας. Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: fouit.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αμάσεια 1921: Τα ονόματα των Ποντίων της αγχόνης ακούστηκαν ξανά, στην Καστοριά

20/09/2026 - 11:39πμ
Η Λένα Νίτσου-Ψαθά φωτογραφίζεται μπροστά από την ιστορική φωτογραφία του Δημήτρη Ψαθά με τον πρωταγωνιστή της κωμωδίας του Εταιρεία Θαυμάτων Δημήτρη Χορν. Κάτω ο συγγραφέας εικονίζεται με τον πρωταγωνιστή της κωμωδίας του Ο εαυτούλης μου Νίκο Σταυρίδη (φωτ.: Μάνος Βλαστός)
ΠΟΝΤΟΣ

Η «Γη του Πόντου» στη μικρή οθόνη; Το όνειρο της Λένας Νίτσου-Ψαθά

20/09/2026 - 9:40πμ
Η επιστολή της Ευδοξίας Αποστολίδου, με ημερομηνία 2 Απριλίου 1921. Επάνω δεξιά διακρίνεται η ιδιόχειρη σύσταση του μητροπολίτη Χαλδίας Λαυρεντίου (πηγή: Πολιτικό Αρχείο του Πόντου / Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης / ΑΠΘ)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

«Άνευ ουδενός υποστηρίγματος»: Η επιστολή μιας Πόντιας μητέρας για τα τέσσερα ορφανά της

19/09/2026 - 10:30μμ
Οικογενειακή φωτογραφία πριν από το φετινό τουρνουά, που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Χριστόφορου Κοσκενίδη (φωτ.: Οργανωτική Επιτροπή)
ΠΟΝΤΟΣ

Από το Ταράζ στην Ελλάδα με μια μπάλα: Οι Πόντιοι του Καζακστάν κρατούν τη μνήμη ζωντανή στα γήπεδα

19/09/2026 - 7:22μμ
Στιγμιότυπο από το 19ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ που έγινε πέρυσι στην Καρδίτσα (πηγή:. livemedia.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

20ό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ: Στη μνήμη του Γιώργου Παρχαρίδη αφιερωμένη η γιορτή του πολιτισμού

19/09/2026 - 11:05πμ
Ο Βαυαρός γλωσσολόγος Μιχαήλ Δέφνερ μελέτησε ιδιαίτερα τη διάλεκτο των ελληνόφωνων μουσουλμάνων του Όφεως, την οποία περιέγραψε αξιοποιώντας τις πληροφορίες του εκπαιδευτικού και λόγιου Ιωάννη Παρχαρίδη (εικ.: Βιβλιοθήκη Κ.Θ. Δημαρά/en.wikipedia.org/wiki/Of,_Trabzon/ Selehattin Sezeroglu )
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Μιχαήλ Δέφνερ: Ο Γερμανός φιλέλληνας που χαρτογράφησε γλωσσικά μυστικά του Πόντου και αμφισβητήθηκε

18/09/2026 - 9:07μμ
(Φωτ.: facebook σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου "Ποντιακή Λύρα")
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου «Ποντιακή Λύρα»: Πότε αρχίζουν τα μαθήματα ποντιακών χορών και εικαστικών

18/09/2026 - 1:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΟΦΥΠΕΚΑ)

Παμβώτιδα: Δύο οβίδες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο απομακρύνθηκαν από το βυθό της λίμνης

6 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Μικρασιατών Κοζάνης)

Κοζάνη: Στη νέα πλατεία Μικράς Ασίας τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής

34 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ιωάννης Παππάς/Facebook)

Ρόδος: Με τιμή και συγκίνηση η Ημέρα Μνήμης για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας

59 λεπτά πριν
(Φωτ.: Αρχείο Μαριλένας Καραντινινή)

Με το ποδήλατο από τη Δανία στο Λιτόχωρο: Το ταξίδι των 3.500 χιλιομέτρων της Μαριλένας Καραντινινή

1 ώρα πριν
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη θα υπογραφεί η συμφωνία Δανίας, ΗΠΑ και Γροιλανδίας (φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)

ΗΠΑ, Δανία και Γροιλανδία ετοιμάζονται να υπογράψουν συμφωνία για την ασφάλεια στην Αρκτική

2 ώρες πριν
Συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη (φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας /EUROKINISSI)

Δίκη για τα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV