pontosnews.gr
Σάββατο, 18/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ακάρ: Οι Έλληνες πρέπει να εγκαταλείψουν την προκλητική γλώσσα και τις εσφαλμένες δηλώσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

13/05/2021 - 5:49μμ
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ (φωτ. αρχείου: EPA / Turkish Defence Ministry Handout)

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ (φωτ. αρχείου: EPA / Turkish Defence Ministry Handout)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Όσοι αποκαλούν την Τουρκία “επεκτατική”, ας κοιτάξουν το χάρτη μεταξύ 1821 και 2020 και θα δουν ποιος είναι επεκτατικός», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σηκώνοντας φανερά το δάχτυλο προς την Ελλάδα.

«Οι Έλληνες γείτονές μας πρέπει να εγκαταλείψουν την προκλητική και απειλητική γλώσσα, τις ψευδείς και εσφαλμένες δηλώσεις», υποστήριξε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα τουρκοιρακινά σύνορα για τον εορτασμό του μπαϊραμιού μαζί με το τουρκικό στράτευμα.

«Όσοι αποκαλούν την Τουρκία “επεκτατική”, ας κοιτάξουν το χάρτη μεταξύ 1821 και 2020 και θα δουν ποιος είναι επεκτατικός. Αυτό είναι εντελώς λάθος, δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας, το διεθνές δίκαιο και την πρακτική, είναι απειλές! Περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να απαλλαγούν από αυτή τη ρητορική που κλιμακώνει την ένταση», δήλωσε.

Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία και προάσπιση των αδελφών μας στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο και των δικαιωμάτων τους. Είμαστε υπέρ του διαλόγου, του δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά ποτέ δεν θα αφήσουμε τα δικαιώματά μας στην Κύπρο, στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο να καταπατηθούν. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία είδους παραχώρηση, κανείς να μην περιμένει κάτι τέτοιο».

Ο Τούρκος υπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτες τις ενέργειες από Ελληνικής πλευράς.

«Εμείς παρ’ όλα αυτά, έχουμε φτάσει στο σήμερα ακολουθώντας τις δικές μας πολιτικές με πείσμα και επιμονή, χωρίς να προκαλούμε, κάτι που άνοιξε το δρόμο για πολιτικές συνομιλίες. Προσδοκία μας είναι με τις διαβουλεύσεις από τη μία και τις συναντήσεις για την αποφυγή συγκρούσεων από την άλλη, να ξεκινήσουν και οι συναντήσεις τις επόμενες ημέρες για στρατιωτικά ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης»., είπε τελικά για την Ελλάδα.

Κυπριακό

Όσον αφορά στην Κύπρο, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: «Είμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας στο δίκαιο σκοπό τους και θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε. Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά η σύσταση ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου κράτος. Ως Τουρκία έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Και από την πλευρά μας, ως τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να εκτελούμε τα καθήκοντά μας».

ΗΠΑ και S-400

Όσον αφορά στις ΗΠΑ, απολογητικός φάνηκε ο υπουργός αφού τους ζήτησε κατανόηση και δήλωσε πως η αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος ήταν μία ανάγκη για την προστασία της Τουρκίας.

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η μόνη μας έγνοια είναι η άμυνα και η πυραυλική θωράκιση της χώρας μας και του έθνους μας. Πρέπει αυτό να γίνει κατανοητό και αντιληπτό. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα σύστημα αεροπορικής άμυνας, είναι ένα σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο όταν εκτοξεύεται ένας πύραυλος και μια αεροπορική επίθεση. Αυτό δεν ενέχει επιθετική πτυχή. Το σύστημα δεν μπορεί να απειλήσει κανέναν με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν αποτελεί κίνδυνο ή απειλή για κανέναν», υποστήριξε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από περιοχή της Μόσχας που δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drone (φωτ.: x.com/BohuslavskaKate)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εφιαλτική νύχτα με εκατοντάδες drones, νεκρούς και τραυματίες

18/07/2026 - 11:01πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 5 Ρίχτερ συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία

18/07/2026 - 8:55πμ
(Πηγή: x.com/CENTCOM)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράν – Η Τεχεράνη απειλεί με γενικευμένη σύρραξη

17/07/2026 - 11:49μμ
Ο Ιταλός κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο με τη σύζυγό του Μαριάντζελα Σαντρόνε (πηγή: Instagram/MARIO ROGGERO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης Μάριο Ροτζέρο για τον φόνο δυο ληστών – Η υπόθεση έχει διχάσει τη χώρα

17/07/2026 - 11:25μμ
(Φωτ. αρχείου: Weston Observatory in Massachusetts)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι

17/07/2026 - 7:33μμ
Μαχητής των Χούθι σε πολυβόλο, δίπλα σε ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς τη Χεζμπολάχ στη Σαναά της Υεμένης (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Σχέδιο για «μπλόκο» στην Ερυθρά Θάλασσα – Σε ετοιμότητα οι Χούθι

17/07/2026 - 3:33μμ
Στιγμιότυπο από την τελευταία συνεδρίαση της Κνεσέτ με την παρούσα σύνθεση, καθώς το κοινοβούλιο του Ισραήλ διαλύθηκε ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Πέμπτη 13 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Διαλύθηκε η Κνεσέτ – Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έμεινε στα χαρτιά

17/07/2026 - 1:09μμ
Στιγμιότυπο από τη μετάδοση του διαγγέλματος του Ντόναλντ Τραμπ στην αίθουσα ενημέρωσης Τύπου «Τζέιμς Σ. Μπρέιντι» του Λευκού Οίκου. Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Βλέπει «πειρατεία» από την Κίνα και στρώνει το έδαφος για τις ενδιάμεσες εκλογές

17/07/2026 - 12:45μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

16/07/2026 - 11:39μμ
Ιρανός εργαζόμενος τοποθετεί αντιαμερικανική πινακίδα με φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ και μελών της οικογένειάς του πάνω σε φέρετρα καλυμμένα με αμερικανικές σημαίες, στην πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη (φωτ.: ΕΡΑ  / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ στοχοποιεί την «καρδιά» του ιρανικού πετρελαίου – Πλήγματα στην Κεσμ, σχέδιο κατάληψης της Χαργκ

16/07/2026 - 8:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Amy Kontras)

Γαλλία και Αγγλία στον τελικό της παρηγοριάς – Το πανόραμα του Μουντιάλ

21 λεπτά πριν
Εικόνα από την έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)

Η Ρένα Δούρου νέα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/ profile.php?id/ Καϊστρι Πόντος)

Πόντος και Κρήτη ανταμώνουν στον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Αμπελοκήπων-Μενεμένης «Το Καΐστρι»

1 ώρα πριν
Ένα μπλε καβούρι σε παραλία της Λάρισας, όπου καταλήγει το Δέλτα του Πηνειού και ενώνεται με τα νερά του Αιγαίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Απόστολος Ντόμαλης)

Μπλε καβούρι: Ο «Ιταλός» των εκβολών του Πηνειού – Πονοκέφαλος για τους ψαράδες αλλά και εκλεκτός καλοκαιρινός μεζές

2 ώρες πριν
Εικόνα από περιοχή της Μόσχας που δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά drone (φωτ.: x.com/BohuslavskaKate)

Ρωσία: Εφιαλτική νύχτα με εκατοντάδες drones, νεκρούς και τραυματίες

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)

Κύπρος 1974-2026: Από την εισβολή στην παγίωση των τετελεσμένων – Και τώρα;

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign