pontosnews.gr
Σάββατο, 22/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μένιος Φουρθιώτης: Τι είπε στην απολογία του για όσα κατηγορείται

Απολογήθηκαν και οι συγκατηγορούμενοί του

10/05/2021 - 10:58μμ
Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή του Μένιου Φουρθιώτη στον εισαγγελέα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Κώστας Τσιρώνης)

Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή του Μένιου Φουρθιώτη στον εισαγγελέα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Κώστας Τσιρώνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ως ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων είναι κρατούμενοι από το Μεγάλο Σάββατο ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο φυσικοί αυτουργοί των σκηνοθετημένων επιθέσεων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο σπίτι του παρουσιαστή, μετά τις απολογίες που έδωσαν το Μεγάλο Σάββατο.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με σκεπτικό ότι σε βάρος τους προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής τους. Τόσο για τον παρουσιαστή όσο και για τους δύο συγκατηγορουμένους του, που βαρύνονται επιπλέον και για τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε αναφέρει πως «από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως συνάγεται πως αν αφεθεί ελεύθερος θα διαπράξει νέα κακουργήματα ή πλημμελήματα».

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, στον οποίο αποδίδεται πως σχεδίασε δύο επιθέσεις έξω από το σπίτι του με σκοπό να καταφέρει να επιστρέψει σε καθεστώς αστυνομικής φρούρησης, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η φρουρά ουδέποτε αφαιρέθηκε. Πρόκειται για παρερμηνεία».

Σύμφωνα με τον παρουσιαστή: «Φρουρούμαι μέχρι σήμερα, απλά όχι στο βαθμό που φρουρούμουν πριν. Το σπίτι αυτή τη στιγμή φυλάσσεται όπως και ο εργασιακός μου χώρος. Και στις υπόλοιπες επαγγελματικές μου δραστηριότητες, δηλαδή την εκπομπή, την εφημερίδα, το ραδιόφωνο και τις ιστοσελίδες υπάρχει αυστηρή επιτήρηση και φρούρηση. Η προσωπική μου φρουρά είναι αυτή που αφαιρέθηκε».

Η απολογία του τηλεπαρουσιαστή

Ο Μένιος Φουρθιώτης είπε στον ανακριτή ότι όταν στις αρχές Απριλίου περιορίστηκε η προσωπική του φρούρηση και αφού δεν βρήκε άτομα από εταιρίες φύλαξης «απευθύνθηκα σε άτομα που δουλεύουν για τον κ. Βρυώνη και στο κανάλι Έψιλον και απασχολούνται στη φύλαξη των εγκαταστάσεων του», προσλαμβάνοντας αρχικά τον έναν και κατόπιν τον δεύτερο συγκατηγορούμενο του με τους οποίους συμφώνησε «να με συνοδεύουν σε διάφορες μετακινήσεις μου και να επιτηρούν το χώρο της οικίας μου και εσωτερικά και εξωτερικά. Συναντήσεις δεν είχαμε αρκετές, είχαμε όμως τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ μας πάρα πολλές».

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε ερωτήσεις από τον δικαστικό λειτουργό για συγκεκριμένο τηλεφωνικό νούμερο και μηνύματα που εστάλησαν από αυτό προς έναν εκ των συγκατηγορουμένων του στον χρόνο που σημειώθηκε το περιστατικό με τους αστυνομικούς.

Όπως απάντησε ο Μένιος Φουρθιώτης, δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο τηλέφωνο καθώς «είμαι διαχειριστής και εκπρόσωπος πολλών εταιρειών και έχουμε πολλά εταιρικά τηλέφωνα και αδυνατώ να γνωρίζω ποιος συγκεκριμένα χρησιμοποιεί τον αριθμό αυτό».

Ανακριτής: Άρα δεν στείλατε και το μήνυμα στις 16.04.2021 και ώρα 01:55 στον συγκατηγορούμενο σας με περιεχόμενο «αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να βοηθήσω»;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν έστειλα αυτό το μήνυμα.

Ανακριτής: Στις 16.4. 2021 και ώρα 01:00 όταν συνέβη το περιστατικό των πυροβολισμών στους αστυνομικούς εσείς απασχολούσατε στη φύλαξή σας ήδη τους συγκατηγορούμενούς σας;

Κατηγορούμενος: Εγώ σίγουρα μιλούσα με τον (..) με τον οποίο είχα περισσότερη οικειότητα και τον πίεζα να έρθει γιατί φοβόμουν, αλλά πάντως νομίζω ότι δεν είχαν αναλάβει ακόμη καθήκοντα φύλαξής μου. Μάλιστα, θυμάμαι ότι λόγω των πυροβολισμών στους αστυνομικούς είχα τρομοκρατηθεί και είχα καλέσει και τους δικηγόρους μου.

Ανακριτής: Στο περιστατικό των πυροβολισμών στην οικία σας στις 16.04.2021 και ώρα 22:11 απασχολούσατε τους ανωτέρω;

Κατηγορούμενος: Σίγουρα δεν είχαν ξεκινήσει ή αν είχε ξεκινήσει η φύλαξη θα είχε ξεκινήσει περιμετρικά της οικίας- και πάλι σας λέω δεν το θυμάμαι με βεβαιότητα. Εγώ το βράδυ των πυροβολισμών μιλούσα με τον (….), ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς από το τηλέφωνο. Αμέσως έκλεισα το τηλέφωνο έπεσα κάτω και χτύπησα το συναγερμό. Κάλεσε ο (αναφέρει το όνομα του προσώπου με το οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο) την Αστυνομία και εγώ κάλεσα όλους τους δικηγόρους μου τρομοκρατημένος.

Ανακριτής: Καλέσατε επίσης τους συγκατηγορουμένους σας;

Απάντηση: Δεν θυμάμαι.

Ανακριτής: Γνωρίζετε που ήταν οι συγκατηγορούμενοι σας εκείνη τη στιγμή;

Απάντηση: Όχι δεν το γνωρίζω.

Τι είπαν οι φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων

Στις δικές τους απολογίες οι δύο θεωρούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων που φέρονται να άνοιξαν πυρ σε βάρος των αστυνομικών, αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους σε όσα τους αποδίδονται.

Ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, που ανέλαβε αρχικά τη φύλαξη του παρουσιαστή, ανέφερε πως η συμφωνία που έκαναν για την φύλαξη ήταν «αρχικά ημέρα παρά ημέρα, αλλά το τελευταίο δεκαήμερο πριν τη σύλληψη μου είχε γίνει ιδιαίτερα φορτικός και μάλιστα δεχόμουν κλήσεις και από τη γραμματέα του και από διάφορα τρίτα πρόσωπα».

Ανακριτής: Στις 22:10 της 16ης Απριλίου, το βράδυ που έγιναν οι πυροβολισμοί, δεν σας κάλεσε ο Φουρθιώτης;

Απάντηση: Δεν νομίζω να με κάλεσε αλλιώς θα είχα γυρίσει πίσω. Κάθε φορά που συνέβαινε το οτιδήποτε με καλούσε και μας πίεζε και μας έβριζε και καλά γιατί δεν ήμασταν εκεί να τον προστατεύσουμε. Την τελευταία φορά που πήγα με το αμάξι πάνω ήμουν μόνος μου, ήταν λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή μου, δεν θυμάμαι όμως ημερομηνία. Ο Φουρθιώτης ήταν πολύ φορτικός και μας ενοχλούσε διαρκώς…

Ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε ότι το μήνυμα «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω» που έλαβε τη νύχτα των πυροβολισμών κατά των αστυνομικών είχε αποστολέα τον Φουρθιώτη και υποστήριξε πως ήταν ένα από τα πολλά μηνύματα που του έστελνε ο παρουσιαστής. «Εγώ σίγουρα εκείνη τη νύχτα ήμουν σπίτι και κοιμόμουν και το μήνυμα το είδα το πρωί» είπε αρνούμενος επίσης πως έχει σχέση είτε με τους πυροβολισμούς είτε με την έκρηξη έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος είπε στον ανακριτή πως δεν έχει σχέση με τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών, αναφέροντας πως η μηχανή του, που κατά τη δικογραφία είναι αυτή που ενεπλάκη στο περιστατικό, ήταν χαλασμένη και δεν μπορούσε να κινηθεί. Αρνήθηκε επίσης κάθε σχέση του και με τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή, τονίζοντας πως δέχθηκε να εργαστεί για τη φύλαξή του καθώς του υποσχέθηκε ένα δελεαστικό ποσό πληρωμής. Τέλος ισχυρίστηκε πως το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον παρουσιαστή πέντε ώρες πριν το περιστατικό με τους αστυνομικούς αφορούσε τη συνοδεία της ημέρας ή της επομένης και τίποτε άλλο.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τζ.Βιν.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δράμα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Λευκόγια

22/08/2026 - 5:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΚΤΕΛ Κηφισού: Συνελήφθη οδηγός ταξί για υπερβολικό κόμιστρο – Ο έλεγχος έδειξε ότι δεν είχα καν δίπλωμα

22/08/2026 - 4:47μμ
(Πηγή: Υπουργείο Τουρισμού)
ΕΛΛΑΔΑ

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Ξεπέρασαν το 1,1 εκατομμύριο οι αιτήσεις

22/08/2026 - 4:18μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέλλα: Σύλληψη άνδρα στην Αλμωπία για οπλοκατοχή

22/08/2026 - 3:53μμ
Για κάποιους οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν αλλά για άλλους μόλις αρχίζουν... (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αύγουστος 2026: Φεύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι για διακοπές από τα λιμάνια της Αττικής

22/08/2026 - 11:37πμ
Εικόνα από τον σταθμό «Μίκρα» στο μετρό Καλαμαριάς  (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέες λεωφορειακές γραμμές στην Καλαμαριά από τον Σεπτέμβριο

22/08/2026 - 10:48πμ
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους: Εντός 20 ημερών δόθηκαν οι πρώτες στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

22/08/2026 - 9:04πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Λίγο ακόμα ανεβαίνει η θερμοκρασία – Έχουμε περάσει και χειρότερα!

22/08/2026 - 8:08πμ
Η φυλακή της Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Μάντζιαρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Προσπάθησαν να περάσουν κινητά και κάρτες SIM στις φυλακές – Τους σταμάτησε ο «Τεύκρος»

21/08/2026 - 11:53μμ
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: x.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Σίφνος: Στο μικροσκόπιο των ερευνητών μηχανικό πρόβλημα που ενδέχεται να οδήγησε στη συντριβή του ελικοπτέρου, με τρεις νεκρούς

21/08/2026 - 10:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(facebook / Ι.Ν. Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής)

Ρόδος: Ο «Διγενής» εκπροσώπησε επάξια τον Πόντο στο παραδοσιακό γλέντι του Ιερού Ναού Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής

31 λεπτά πριν
(Πηγή: enosivourlioton.gr)

Ένωση Βουρλιωτών: Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Δράμα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Λευκόγια

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

ΚΤΕΛ Κηφισού: Συνελήφθη οδηγός ταξί για υπερβολικό κόμιστρο – Ο έλεγχος έδειξε ότι δεν είχα καν δίπλωμα

2 ώρες πριν
(Πηγή: Υπουργείο Τουρισμού)

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Ξεπέρασαν το 1,1 εκατομμύριο οι αιτήσεις

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Πέλλα: Σύλληψη άνδρα στην Αλμωπία για οπλοκατοχή

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV