Παρότι η Ρωσία έχει μειώσει τον αριθμό των στρατιωτών που βρίσκονται στα σύνορα της με την Ουκρανία, συνεχίζει να υπάρχει στρατιωτική απειλή κατά της χώρας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι η μείωση των στρατιωτών ήταν πολύ μικρή από πλευράς Ρωσία και έτσι στρατιωτική απειλή συνεχίζει να υφίσταται σε μεγάλο βαθμό.
«Θεωρούμε ότι η μείωση (του αριθμού των ρωσικών δυνάμεων) είναι πολύ αργή, να γιατί η απειλή εξακολουθεί πάντα να υπάρχει», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Από την άλλη οι ΗΠΑ εξετάζουν ενεργά την ενίσχυση της βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στην κοινή συνέντευξη τύπου που είχε με το Βολοντομίρ Ζελένσκι στην Ουκρανία. Παράλληλα συμφώνησε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας σχετικά με τον αριθμό των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα.
«Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα να αναλάβει επιθετική δράση, αν το επιλέξει», συμπλήρωσε.














![Εικόνα από την Κωνσταντινούπολη επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (πηγή: Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη/ Travelogues/ WALSH, Robert/ALLOM, Thomas. Constantinople and the Scenery of the Seven Churches of Asia Minor illustrated. In a Series of Drawings from Nature by Thomas Allom. With an historical account of Constantinople, and descriptions of the plates, by the Rev. Robert Walsh..., Λονδίνο/Παρίσι, Fisher, Son & Co. [1836-38])](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/01/Constantinople-Seven-Churches-Mikra-Asia-120x86.jpg)

