pontosnews.gr
Τρίτη, 25/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νεκρός ο Αζέρος ακτιβιστής Μπαϊράμ Μαμάντοφ – Βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Φίλοι του είπαν ότι τον εντόπισαν στη θάλασσα

5/05/2021 - 11:09μμ
Ο νεαρός ακτιβιστής σε παλαιότερο στιγμιότυπο (φωτ.: jam-news.net)

Ο νεαρός ακτιβιστής σε παλαιότερο στιγμιότυπο (φωτ.: jam-news.net)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες πέθανε ο Αζέρος ακτιβιστής Μπαϊράμ Μαμάντοφ, που το 2016 συνελήφθη γιατί είχε γράψει στο μνημείο του εκλιπόντος πρώην προέδρου Γκαϊντάρ Αλίεφ, πατέρα του νυν προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ, «Κάτω το σύστημα!» και «Χρόνια πολλά για την Ημέρα του Σκλάβου!».

Η σορός του νεαρού μέλους της αντιπολιτευόμενης νεολαίας του Αζερμπαϊτζάν NIDA, βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα, στην Κωνσταντινούπολη. 

Ένας από τους φίλους του Μαμάντοφ στην Κωνσταντινούπολη, ο Ελγκίχ Καχραμάν, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Turan, ότι η τουρκική αστυνομία διερευνά την υπόθεση και εξετάζει όλες τις εκδοχές.

Οι φίλοι του έσπευσαν να γράψουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο θάνατός του είναι απίθανο να οφείλεται σε αυτοκτονία, απαντώντας στα άρθρα φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης που κάνουν λόγο για αυτοκτονία. 

«Επισκέφτηκα τον Μπαϊράμ στην Κωνσταντινούπολη πριν λίγες μέρες. Μιλήσαμε πολύ. Γράφτηκε σε πρόγραμμα μάστερ στην Ευρώπη. Προετοιμαζόταν για αυτό το πρόγραμμα στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν πολύ απασχολημένος. Έκλεισε και τους λογαριασμούς του στα social media. Είχε μεγάλα σχέδια για την πατρίδα. Είπε ότι θα επέστρεφε στο Αζερμπαϊτζάν αφού αποκτούσε καλή μόρφωση.

»Έως τώρα δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες για το γεγονός αλλά ιστοσελίδες προσκείμενες στην κυβέρνηση γράφουν ήδη ότι ήταν αυτοκτονία, αλλά η έρευνα δεν έχει αρχίσει ακόμα. Δεν είναι γνωστό πώς ο Μπαϊράμ κατέληξε στη θάλασσα σε μια περίοδο που δεν είναι αδύνατο να βγεις στην Τουρκία. Από την άλλη, στο σημείο που συνέβη αυτό, υπάρχουν καθημερινά εκατοντάδες αστυνομικοί σε υπηρεσία.

»Πώς συνέβη και γιατί δεν σταμάτησαν τον Μπαϊράμ, αφού απαγορεύεται η έξοδος; Δεν υπάρχει ούτε ένας μάρτυρας για το γεγονός. Ποιος είναι ο σκοπός να κυκλοφορήσουν τα νέα της αυτοκτονίας; Μίλησα με φίλους και αύριο θα μάθουμε λεπτομέρειες», έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ο Αζέρος δημοσιογράφος Αφγκάν Μουχταρλί που πλέον ζει στη Γερμανία.

Ο Μαμάντοφ είχε συλληφθεί για την αναγραφή των συνθημάτων στο μνημείο, ανήμερα των γενεθλίων του Ιλχάμ Αλίεφ, μαζί με τον Γκιγιασεντίν Ιμπραήμοφ. Μετά το γεγονός ανέβασαν φωτογραφίες με το μνημείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθησαν με την κατηγορία κατοχής ναρκωτικών. Δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 10 ετών. Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο Μαμάντοφ δήλωσε ότι τον ανάγκασαν να ομολογήσει την ενοχή του υπό την πίεση των βασανιστηρίων που υπέστη.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, το 2020 υποχρέωσε τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν να καταβάλλουν στους δύο ακτιβιστές αποζημίωση, επειδή εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη με αβάσιμες κατηγορίες και επειδή υπέστησαν «βάναυση μεταχείριση με σκοπό να τους αποσπάσουν τις ομολογίες». Η Διεθνής Αμνηστία (Amnesty International) χαρακτήρισε τους δυο ακτιβιστές κρατούμενους συνείδησης και την ποινική δίωξη εναντίον τους σκόπιμα κατασκευασμένη.

Τον Μάρτιο του 2019 ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ απένειμε χάρη στον Μαμάντοφ και Ιμπραήμοφ μαζί με την αμνηστία που έδωσε σε περισσότερους από 400 ανθρώπους που είχαν καταδικαστεί για εγκληματικές πράξεις στο Αζερμπαϊτζάν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Menahem Kahan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους του

24/08/2026 - 11:59μμ
Το χρυσό δακικό κράνος και δύο από τα τρία χρυσά βραχιόλια που είχαν κλαπεί από το Μουσείο Drents παρουσιάζονται στους δημοσιογράφους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο Άσεν της Ολλανδίας, στις 2 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Europol: Οι ληστείες μουσείων γίνονται «έγκλημα ως υπηρεσία» – Στρατολόγηση δραστών από τα social media

24/08/2026 - 7:24μμ
Οι σημαίες της ΕΕ και της Ουκρανίας στην έδρα του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: ΕPA / Stefanie Le Cocq)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει για πολύ να βοηθά την Ουκρανία

24/08/2026 - 5:49μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην τελετή έπαρσης της εθνικής σημαίας στο Κίεβο, στις 23 Αυγούστου 2026, ενώ συνεχίζεται η ρωσική εισβολή. Η Ουκρανία γιορτάζει κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου την Ημέρα της Εθνικής Σημαίας (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 35 χρόνια ανεξαρτησίας, 4,5 χρόνια πολέμου – Ο Ζελένσκι ζητά ειρήνη χωρίς παράδοση

24/08/2026 - 1:51μμ
Φωτογραφία αρχείου από κατοικία στο Όρεγκον των ΗΠΑ (φωτ.: By 46percent - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7736568)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Όρεγκον με 5 νεκρούς σε αγροτική περιοχή – «Ποτέ δεν είδα σκηνή εγκλήματος τόσο περίπλοκη»

24/08/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η Τεχεράνη απορρίπτει τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – «Θα αποτύχουν»

23/08/2026 - 9:10μμ
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ σε παλαιότερη φωτογραφία, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για το 2026 στην Τουρκία (φωτ.: EPA/NECATI SAVAS)
ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: «Δεχθήκαμε επίθεση» – Απάντηση με αντίμετρα στους νέους δασμούς των ΗΠΑ

23/08/2026 - 3:06μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο (φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ επιμένει να αποκαλεί «νέο αμερικανικό έδαφος» τα Στενά του Ορμούζ

23/08/2026 - 11:11πμ
(Πηγή: YouTube/CRUX)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 5,9 ρίχτερ στο Τόκιο – Φόβοι για κατολισθήσεις

23/08/2026 - 9:00πμ
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: x.com/YappAppLtd)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Επτά νεκροί από σύγκρουση οχήματος που κινούνταν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας με περιπολικό

22/08/2026 - 8:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Menahem Kahan)

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους του

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»/Facebook)

Ποντιακές μελωδίες στη Σταυρούπολη Ξάνθης: Ξεχώρισε η χορωδία «Τραντέλλενες»

5 ώρες πριν
(Στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ)

Απόλας Λέρμι: Τιμή στη μνήμη του Γιώργου Αμαραντίδη με έναν κερασουντέικο καρσιλαμά

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ακόμα τρία μετάλλια για την ελληνική κολύμβηση

6 ώρες πριν
Άτομο από την αναπηρική κοινότητα της Αθήνας σε μία διαδρομή από το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών προς την πλατεία Αγ. Ειρήνης, Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ: Νέες αιτήσεις από 26 Αυγούστου – Δικαιούχοι, ποσά και προθεσμία

7 ώρες πριν
Ο παππούς Ζαχαρίας με φόντο οικογένεια προσφύγων στην Καλαμαριά (εικ.: ΧΚ)

«Πέντε πρόβατα και μία αγελάδα»: Η οικογενειακή μαρτυρία ενός Πόντιου που έχασε τα πάντα στον ξεριζωμό

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV