pontosnews.gr
Δευτέρα, 11/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νεκρός ο Αζέρος ακτιβιστής Μπαϊράμ Μαμάντοφ – Βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Φίλοι του είπαν ότι τον εντόπισαν στη θάλασσα

5/05/2021 - 11:09μμ
Ο νεαρός ακτιβιστής σε παλαιότερο στιγμιότυπο (φωτ.: jam-news.net)

Ο νεαρός ακτιβιστής σε παλαιότερο στιγμιότυπο (φωτ.: jam-news.net)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες πέθανε ο Αζέρος ακτιβιστής Μπαϊράμ Μαμάντοφ, που το 2016 συνελήφθη γιατί είχε γράψει στο μνημείο του εκλιπόντος πρώην προέδρου Γκαϊντάρ Αλίεφ, πατέρα του νυν προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ, «Κάτω το σύστημα!» και «Χρόνια πολλά για την Ημέρα του Σκλάβου!».

Η σορός του νεαρού μέλους της αντιπολιτευόμενης νεολαίας του Αζερμπαϊτζάν NIDA, βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα, στην Κωνσταντινούπολη. 

Ένας από τους φίλους του Μαμάντοφ στην Κωνσταντινούπολη, ο Ελγκίχ Καχραμάν, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Turan, ότι η τουρκική αστυνομία διερευνά την υπόθεση και εξετάζει όλες τις εκδοχές.

Οι φίλοι του έσπευσαν να γράψουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο θάνατός του είναι απίθανο να οφείλεται σε αυτοκτονία, απαντώντας στα άρθρα φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης που κάνουν λόγο για αυτοκτονία. 

«Επισκέφτηκα τον Μπαϊράμ στην Κωνσταντινούπολη πριν λίγες μέρες. Μιλήσαμε πολύ. Γράφτηκε σε πρόγραμμα μάστερ στην Ευρώπη. Προετοιμαζόταν για αυτό το πρόγραμμα στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν πολύ απασχολημένος. Έκλεισε και τους λογαριασμούς του στα social media. Είχε μεγάλα σχέδια για την πατρίδα. Είπε ότι θα επέστρεφε στο Αζερμπαϊτζάν αφού αποκτούσε καλή μόρφωση.

»Έως τώρα δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες για το γεγονός αλλά ιστοσελίδες προσκείμενες στην κυβέρνηση γράφουν ήδη ότι ήταν αυτοκτονία, αλλά η έρευνα δεν έχει αρχίσει ακόμα. Δεν είναι γνωστό πώς ο Μπαϊράμ κατέληξε στη θάλασσα σε μια περίοδο που δεν είναι αδύνατο να βγεις στην Τουρκία. Από την άλλη, στο σημείο που συνέβη αυτό, υπάρχουν καθημερινά εκατοντάδες αστυνομικοί σε υπηρεσία.

»Πώς συνέβη και γιατί δεν σταμάτησαν τον Μπαϊράμ, αφού απαγορεύεται η έξοδος; Δεν υπάρχει ούτε ένας μάρτυρας για το γεγονός. Ποιος είναι ο σκοπός να κυκλοφορήσουν τα νέα της αυτοκτονίας; Μίλησα με φίλους και αύριο θα μάθουμε λεπτομέρειες», έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ο Αζέρος δημοσιογράφος Αφγκάν Μουχταρλί που πλέον ζει στη Γερμανία.

Ο Μαμάντοφ είχε συλληφθεί για την αναγραφή των συνθημάτων στο μνημείο, ανήμερα των γενεθλίων του Ιλχάμ Αλίεφ, μαζί με τον Γκιγιασεντίν Ιμπραήμοφ. Μετά το γεγονός ανέβασαν φωτογραφίες με το μνημείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθησαν με την κατηγορία κατοχής ναρκωτικών. Δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 10 ετών. Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο Μαμάντοφ δήλωσε ότι τον ανάγκασαν να ομολογήσει την ενοχή του υπό την πίεση των βασανιστηρίων που υπέστη.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, το 2020 υποχρέωσε τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν να καταβάλλουν στους δύο ακτιβιστές αποζημίωση, επειδή εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη με αβάσιμες κατηγορίες και επειδή υπέστησαν «βάναυση μεταχείριση με σκοπό να τους αποσπάσουν τις ομολογίες». Η Διεθνής Αμνηστία (Amnesty International) χαρακτήρισε τους δυο ακτιβιστές κρατούμενους συνείδησης και την ποινική δίωξη εναντίον τους σκόπιμα κατασκευασμένη.

Τον Μάρτιο του 2019 ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ απένειμε χάρη στον Μαμάντοφ και Ιμπραήμοφ μαζί με την αμνηστία που έδωσε σε περισσότερους από 400 ανθρώπους που είχαν καταδικαστεί για εγκληματικές πράξεις στο Αζερμπαϊτζάν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απορρίπτει την «εντελώς απαράδεκτη» πρόταση του Ιράν

11/05/2026 - 12:31πμ
Και ενώ το διπλωματικό παιχνίδι συνεχίζεται οι τιμές των καυσίμων εξακολουθούν να ανεβαίνουν σε όλον τον πλανήτη παρά το ότι πλοία έχουν αρχίσει να περνούν από τα Στενά του Ορμούζ (φωτ.: 
EPA/ARSHAD ARBAB)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματικό άνοιγμα από το Ιράν που απάντησε στην ειρηνευτική πρόταση των ΗΠΑ μέσω Πακιστάν

10/05/2026 - 7:45μμ
Ρωσικές και αμερικανικές σημαίες στο κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα, 12 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Κινητικότητα στο Ουκρανικό: Στη Μόσχα σύντομα Γουίτκοφ και Κούσνερ – «Πλησιάζουμε στο τέλος του πολέμου» λέει ο Τραμπ

10/05/2026 - 2:39μμ
Υγειονομικό προσωπικό περιμένει την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius στο λιμάνι της Γραναδίγια ντε Αμπόνα, στην Τενερίφη. Κυριακή 10 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Miguel Barreto)
ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησε η εκκένωση του MV Hondius στην Τενερίφη – Δρακόντεια μέτρα μετά το ξέσπασμα χανταϊού

10/05/2026 - 10:55πμ
Το κέντρο επιχειρήσεων που στήθηκε στο λιμάνι της Γραναδίγια ντε Αμπόνα στην Τενερίφη, για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius (φωτ.: EPA / Miguel Barreto)
ΚΟΣΜΟΣ

Χανταϊός: Στην Τενερίφη το κρουαζιερόπλοιο – Πρωτοφανής επιχείρηση του ΠΟΥ μετά τους τρεις θανάτους

10/05/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Pavel Bednyakov, Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Η σύγκρουση με την Ουκρανία οδεύει προς το τέλος της» – Παρεμβάσεις για Δύση και Μέση Ανατολή

9/05/2026 - 11:48μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Riccardo Antimiani)
ΚΟΣΜΟΣ

Χανταϊός: Τι είναι ο ιός των Άνδεων και γιατί οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού

9/05/2026 - 11:29μμ
Το «Caribbean Princess» (φωτ.: EPA / Andy Newman)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο ένας ιός μετά τον άλλον σε κρουαζιερόπλοια: Πάνω από 100 κρούσματα νοροϊού στο Caribbean Princess

9/05/2026 - 6:15μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταθέτει λουλούδια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, δίπλα στο τείχος του Κρεμλίνου, ανήμερα της 81ης επετείου της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (φωτ.: EPA / Alexander Nemenov / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

«Σκιά» πολέμου πάνω από την Κόκκινη Πλατεία: Η πιο περιορισμένη παρέλαση της Ρωσίας και το μήνυμα Πούτιν προς το ΝΑΤΟ

9/05/2026 - 3:05μμ
Γιγαντιαία αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη, με το εξής μήνυμα στα περσικά: «Το Στενό του Ορμούζ θα παραμείνει κλειστό». 5 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν σφίγγει τον κλοιό στα Στενά του Ορμούζ – Γιατί ο πλανήτης φοβάται νέο σοκ σε πετρέλαιο και ναυτιλία

9/05/2026 - 1:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)

Ο Τραμπ απορρίπτει την «εντελώς απαράδεκτη» πρόταση του Ιράν

3 ώρες πριν
Κολάζ από την αφίσα της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων για τις εκδηλώσεις της 19ης Μαΐου.

Η μνήμη του Πόντου ζωντανεύει στα Μελίσσια μέσα από αφηγήσεις, μουσική και ιστορικά κείμενα

3 ώρες πριν
Αεροπορική επίδειξη στην παραλία του Φλοίσβου για τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη συγκρότηση της Πολεμικής Αεροπορίας ως ανεξάρτητου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)

Η Πολεμική Αεροπορία γιόρτασε 95 χρόνια δόξας με ένα μοναδικό airshow στον Φλοίσβο

4 ώρες πριν
Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «MV Hondius» στην αεροπορική βάση του Αϊντχόβεν, στην Ολλανδία, στις 10 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA/ROB ENGELAAR)

Χανταϊός: Ασθενής είναι ο Έλληνας επιβάτης του «MV Hondius» που επιστρέφει στην Ελλάδα

4 ώρες πριν
Στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωϊκού καταδρομέα της ΕΛΔΥΚ, Μανώλη Μπικάκη, στον Αμύγδαλο του Ηρακλείου Κρήτης (φωτ.: Στέφανος Ραπάνης/ EUROKINISSI)

Μανώλης Μπικάκης: Αποκαλυπτήρια προτομής για τον «ξεχασμένο ήρωα» καταδρομέα της Κρήτης που σταμάτησε τον Αττίλα

5 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την προβολή του βίντεο για τη Γενοκτονία των Ποντίων σε τάξη του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου (φωτ.: 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου)

Η Γενοκτονία των Ποντίων στα σχολεία: Μαθητές στον Τύρναβο μίλησαν για μνήμη, ξεριζωμό και ανθρώπινα δικαιώματα

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign