pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ινδία: Τα κρούσματα φτάνουν τα 20 εκατ. αλλά η κυβέρνηση δεν επιθυμεί γενικό lockdown

Η χώρα δεν διαθέτει ούτε επαρκείς δόσεις εμβολίων

3/05/2021 - 10:18πμ
(Φωτ.: EPA / Piyal Adhikary)

(Φωτ.: EPA / Piyal Adhikary)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η κρίση που έχει προκαλέσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού δεν σταματά να κλιμακώνεται στην Ινδία.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 368.147 κρούσματα και ότι πέθαναν ακόμα 3.417 ασθενείς.

Πρόκειται για τη 12η συνεχόμενη ημέρα που επιβεβαιώθηκαν πάνω από 300.000 κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας έχουν μολυνθεί 19,93 εκατ. Ινδοί και έχουν πεθάνει 218.959.

Με άλλα λόγια, η Ινδία ξεπέρασε το Μεξικό και καταλαμβάνει πλέον την τρίτη θέση της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης βάσει των θανάτων λόγω της πανδημίας, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ (576.722 νεκροί) και τη Βραζιλία (407.639 θύματα).

Βέβαια, ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας θεωρούν πολύ υποτιμημένους τους επίσημους αριθμούς· εκτιμούν ότι στην πραγματικότητα  είναι από πενταπλάσιοι μέχρι δεκαπλάσιοι στο κράτος των 1,35 δισ. κατοίκων.

Αμέτρητα νοσοκομεία είναι πλήρη, τα αποθέματα ιατρικού οξυγόνου για να σωθεί η ζωή των διασωληνωμένων ασθενών είναι λιγοστά –όπου υπάρχουν–, νεκροτομεία και κρεματόρια ξεχειλίζουν.

Τουλάχιστον 11 ομόσπονδα κράτη και περιοχές έχουν επιβάλει κάποιου είδους περιοριστικά μέτρα στην προσπάθειά τους να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού, όμως η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι επιθυμεί διακαώς να αποφύγει την κήρυξη lockdown σε εθνικό επίπεδο, φοβούμενη τον αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομία.

Το σαρωτικό φονικό δεύτερο κύμα της πανδημίας αποτελεί μακράν τη σοβαρότερη κρίση που καλείται να διαχειριστεί ο Ναρέντρα Μόντι, αφότου ανέλαβε ομοσπονδιακός πρωθυπουργός της Ινδίας το 2014.

Ήδη επικρίνεται διότι δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση, αλλά και διότι επέτρεψε εκατομμύρια άνθρωποι να συμμετάσχουν σε ινδουιστικές γιορτές και προεκλογικές συγκεντρώσεις σε πέντε ομόσπονδα κράτη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Επιτροπή επιστημονικών συμβούλων της κυβέρνησης είχε προειδοποιήσει την κεντρική κυβέρνηση ήδη στις αρχές Μαρτίου πως στη χώρα άρχιζε να εξαπλώνεται νέα, πολύ πιο μολυσματική παραλλαγή του SARS-CoV-2, όπως επιβεβαίωσαν πέντε από τα μέλη της στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Την ίδια ώρα, αρκετά ομόσπονδα κράτη αναγκάστηκαν να αναβάλουν τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων, που τυπικά ξεκίνησε το Σάββατο, λόγω έλλειψης δόσεων.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας λέει πως τα αποθέματα φτάνουν τα 10 εκατ. δόσεις και ότι αναμένεται να τους παραδοθούν ακόμα 2 εκατ. μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες. Βέβαια, η ποσότητα αυτή κάθε άλλο παρά αρκεί για τους κάπου 600 εκατ. Ινδούς που θα πρέπει να εμβολιαστούν.

Παρότι παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα εμβολίων στον κόσμο, η Ινδία δεν διαθέτει ποσότητες δόσεων ικανές να καλύψουν τις ανάγκες του δικού της πληθυσμού. Μέχρι τώρα μόλις το 9% των πολιτών έχει λάβει έστω μία δόση εμβολίου.

Η χώρα δυσκολεύεται να αυξήσει την παραγωγή της πάνω από τις 80 εκατ. δόσεις το μήνα, τόσο λόγω της έλλειψης πρώτων υλών –πρωτίστως της δραστικής ουσίας τους–, όσο και λόγω πυρκαγιάς στο Serum Institute of India που παράγει το προϊόν που ανέπτυξε η AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στις Βρυξέλλες (φωτ.: Facebook / European Commission)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι για το μέλλον, θέλουν ισχυρότερη ΕΕ – Η ακρίβεια «καίει» τους Έλληνες

4/02/2026 - 2:24μμ
Τα πρόσωπα των Τραμπ και Πούτιν σε ματριόσκες (φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο όριο ο πυρηνικός έλεγχος: Εκπνέει η τελευταία συνθήκη ΗΠΑ-Ρωσίας

4/02/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Αραβική Θάλασσα: Καταρρίφθηκε ιρανικό drone κοντά σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο

3/02/2026 - 10:32μμ
Μέλη τηλεοπτικών συνεργείων έχουν στηθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο του Όσλο για την έναρξη της δίκης του Μάριους Μποργκ Χόιμπι, γιου της πριγκίπισσας διαδόχου Μέτε-Μάριτ (φωτ.: . EPA/Lise Aserud)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Υπέρ της μοναρχίας ψήφισε με διαφορά το κοινοβούλιο – Τα σκάνδαλα μειώνουν την υποστήριξη των πολιτών

3/02/2026 - 7:44μμ
Ο Ίλον Μασκ κατά τη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας στο 6ο φόρουμ «Choose France», στο Παλάτι των Βερσαλλιών, έξω από το Παρίσι. 15 Μαΐου 2023 (φωτ.: EPA / Ludovic Marin / POOL MAXPPP OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εισαγγελική έφοδος στα γραφεία του Χ στο Παρίσι

3/02/2026 - 1:15μμ
(Φωτ.: Αρχείου  EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Το σφοδρό κύμα ψύχους που πλήττει τις ΗΠΑ μετρά ήδη 13 νεκρούς από υποθερμία

2/02/2026 - 11:52μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Είναι ρεαλιστικό να επιτευχθεί μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη με τη Ρωσία»

2/02/2026 - 9:05μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Πρόστιμο 350€ στον υπουργό Δικαιοσύνης – Δεν έδωσε προτεραιότητα σε πεζή

2/02/2026 - 8:09μμ
Ασθενοφόρο περιμένει στην αιγυπτιακή πλευρά του συνοριακού περάσματος στη Ράφα κατά τη διάρκεια του ανοίγματος (φωτ.: ΕΡΑ/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ανοιχτά τα σύνορα ανάμεσα σε Γάζα και Αίγυπτο για περιορισμένο αριθμό πεζών

2/02/2026 - 3:00μμ
Το λεωφορείο που ανατράπηκε στην Αττάλεια, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026 (πηγή: hurriyetdailynews.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο θανατηφόρα τροχαία στην Τουρκία: 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

1/02/2026 - 4:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο μέσο ο Πόντιος ήρωας Φώτης Κοτάνοφ, με τα μετάλλιά του (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

Μικρή Γη, μεγάλη ιστορία: Η απόβαση-θρύλος και ο Πόντιος ήρωας Φώτης Κοτάνοφ

21 λεπτά πριν
Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Χίου, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Αναγνώστου)

ΕΔΕ για την τραγωδία με τους 15 νεκρούς στη Χίο – Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα

44 λεπτά πριν
Σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, στη Νίκαια Λάρισας, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες: Στο τραπέζι νέες κινητοποιήσεις – «Δεν δόθηκαν απαντήσεις, τα προβλήματα παραμένουν»

1 ώρα πριν
Ο Γιώργος Παρχαρίδης σε παλιότερη ομιλία του (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας)

Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας: «Τεράστια η απώλεια του Γιώργου Παρχαρίδη, πρόεδρος όλων των Ποντίων»

2 ώρες πριν
Από την αυτοψία που έγινε στον Αλφειό, Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: ilialive.gr)

Σε αυξημένο συναγερμό η Ηλεία ενόψει της νέας κακοκαιρίας

2 ώρες πριν
Στις Βρυξέλλες (φωτ.: Facebook / European Commission)

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι για το μέλλον, θέλουν ισχυρότερη ΕΕ – Η ακρίβεια «καίει» τους Έλληνες

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign