pontosnews.gr
Πέμπτη, 26/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ινδία: Τα κρούσματα φτάνουν τα 20 εκατ. αλλά η κυβέρνηση δεν επιθυμεί γενικό lockdown

Η χώρα δεν διαθέτει ούτε επαρκείς δόσεις εμβολίων

3/05/2021 - 10:18πμ
(Φωτ.: EPA / Piyal Adhikary)

(Φωτ.: EPA / Piyal Adhikary)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η κρίση που έχει προκαλέσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού δεν σταματά να κλιμακώνεται στην Ινδία.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 368.147 κρούσματα και ότι πέθαναν ακόμα 3.417 ασθενείς.

Πρόκειται για τη 12η συνεχόμενη ημέρα που επιβεβαιώθηκαν πάνω από 300.000 κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας έχουν μολυνθεί 19,93 εκατ. Ινδοί και έχουν πεθάνει 218.959.

Με άλλα λόγια, η Ινδία ξεπέρασε το Μεξικό και καταλαμβάνει πλέον την τρίτη θέση της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης βάσει των θανάτων λόγω της πανδημίας, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ (576.722 νεκροί) και τη Βραζιλία (407.639 θύματα).

Βέβαια, ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας θεωρούν πολύ υποτιμημένους τους επίσημους αριθμούς· εκτιμούν ότι στην πραγματικότητα  είναι από πενταπλάσιοι μέχρι δεκαπλάσιοι στο κράτος των 1,35 δισ. κατοίκων.

Αμέτρητα νοσοκομεία είναι πλήρη, τα αποθέματα ιατρικού οξυγόνου για να σωθεί η ζωή των διασωληνωμένων ασθενών είναι λιγοστά –όπου υπάρχουν–, νεκροτομεία και κρεματόρια ξεχειλίζουν.

Τουλάχιστον 11 ομόσπονδα κράτη και περιοχές έχουν επιβάλει κάποιου είδους περιοριστικά μέτρα στην προσπάθειά τους να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού, όμως η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι επιθυμεί διακαώς να αποφύγει την κήρυξη lockdown σε εθνικό επίπεδο, φοβούμενη τον αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομία.

Το σαρωτικό φονικό δεύτερο κύμα της πανδημίας αποτελεί μακράν τη σοβαρότερη κρίση που καλείται να διαχειριστεί ο Ναρέντρα Μόντι, αφότου ανέλαβε ομοσπονδιακός πρωθυπουργός της Ινδίας το 2014.

Ήδη επικρίνεται διότι δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση, αλλά και διότι επέτρεψε εκατομμύρια άνθρωποι να συμμετάσχουν σε ινδουιστικές γιορτές και προεκλογικές συγκεντρώσεις σε πέντε ομόσπονδα κράτη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Επιτροπή επιστημονικών συμβούλων της κυβέρνησης είχε προειδοποιήσει την κεντρική κυβέρνηση ήδη στις αρχές Μαρτίου πως στη χώρα άρχιζε να εξαπλώνεται νέα, πολύ πιο μολυσματική παραλλαγή του SARS-CoV-2, όπως επιβεβαίωσαν πέντε από τα μέλη της στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Την ίδια ώρα, αρκετά ομόσπονδα κράτη αναγκάστηκαν να αναβάλουν τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων, που τυπικά ξεκίνησε το Σάββατο, λόγω έλλειψης δόσεων.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας λέει πως τα αποθέματα φτάνουν τα 10 εκατ. δόσεις και ότι αναμένεται να τους παραδοθούν ακόμα 2 εκατ. μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες. Βέβαια, η ποσότητα αυτή κάθε άλλο παρά αρκεί για τους κάπου 600 εκατ. Ινδούς που θα πρέπει να εμβολιαστούν.

Παρότι παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα εμβολίων στον κόσμο, η Ινδία δεν διαθέτει ποσότητες δόσεων ικανές να καλύψουν τις ανάγκες του δικού της πληθυσμού. Μέχρι τώρα μόλις το 9% των πολιτών έχει λάβει έστω μία δόση εμβολίου.

Η χώρα δυσκολεύεται να αυξήσει την παραγωγή της πάνω από τις 80 εκατ. δόσεις το μήνα, τόσο λόγω της έλλειψης πρώτων υλών –πρωτίστως της δραστικής ουσίας τους–, όσο και λόγω πυρκαγιάς στο Serum Institute of India που παράγει το προϊόν που ανέπτυξε η AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)
ΚΟΣΜΟΣ

Εύξεινος Πόντος: Επίθεση με drones σε δεξαμενόπλοιο τουρκικής διαχείρισης – Συναγερμός στην Άγκυρα

26/03/2026 - 9:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αραγτσί δεν αποτελεί πλέον στόχο του Ισραήλ – Τραμπ: «Ιρανοί διαπραγματευτές ικετεύουν για συμφωνία»

26/03/2026 - 4:23μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα συνεργασίας από την Άγκυρα: Η Ελλάδα επενδύει σε διάλογο και σταθερότητα με την Τουρκία

26/03/2026 - 12:29μμ
Φωτογραφία από έκρηξη σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στον εύξεινο Πόντο, τον περασμένο Νοέμβριο (φωτ. αρχείου: ΕΡΑ/Τουρκική Γενική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στον Εύξεινο Πόντο – Συστάσεις Πακιστάν στο Ισραήλ: «Αν τους σκοτώσετε όλους, δεν θα έχετε με ποιους να διαπραγματευτείτε»

26/03/2026 - 10:25πμ
Ιρανοί με σημαίες και αφίσες του νέου ανώτατου ηγέτη της χώρας, Μοτζταμπά Χαμενεΐ μετέχουν σε συγκέντρωση στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Οι Ιρανοί που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν για να μην τους σκοτώσουν – «Τα μηνύματα δεν είναι διαπραγμάτευση» απαντά ο Ιρανός ΥΠΕΞ

26/03/2026 - 8:37πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ» – Με «κόλαση» απειλεί ο Τραμπ, αρνητικό στην εκεχειρία το Ισραήλ

25/03/2026 - 11:55μμ
Κατεστραμμένο κτήριο στην Τεχεράνη μετά από ισραηλινό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν απορρίπτει τους 15 όρους των ΗΠΑ και προτείνει 5 δικούς του – «Σοκ για την πραγματική οικονομία, ίσως η χειρότερη βιομηχανική κρίση»

25/03/2026 - 6:46μμ
Πεζοί περνούν μπροστά από κτήριο που χτυπήθηκε από ρωσικό drone στον ιστορικό κέντρο της Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία (φωτ.: EPA/Mykola Tys)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Drones συνετρίβησαν σε Εσθονία και Λετονία – Χωρίς ρεύμα 212.000 καταναλωτές στην Ουκρανία από ρωσικές επιθέσεις

25/03/2026 - 3:48μμ
Παλαιστίνιος έχει σκαρφαλώσει σε ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο που κατέπεσε στη Δυτική Όχθη (φωτ.: EPA/Alaa Badarneh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Πακιστάν έδωσε πρόταση των ΗΠΑ στο Ιράν, η Τουρκία μεταφέρει μηνύματα και η Ρωσία δεν γνωρίζει κάτι

25/03/2026 - 1:26μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Μη εχθρικά πλοία» μπορούν να διέλθουν από το Στενό του Ορμούζ, λέει η Τεχεράνη

25/03/2026 - 8:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Θεσσαλονίκη: Διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ λόγω μεγάλης φωτιάς στη Χαλάστρα

38 δευτερόλεπτα πριν
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)

Εύξεινος Πόντος: Επίθεση με drones σε δεξαμενόπλοιο τουρκικής διαχείρισης – Συναγερμός στην Άγκυρα

25 λεπτά πριν
Ο πρώτος Έλληνας κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος, στο Μουσείο Κοσμοναυτικής στη Μόσχα (VDNKh) (πηγή: TASS / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος: Ο Πόντιος που κατέκτησε το διάστημα

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Whittlesea «Παναγία Σουμελά»)

Ένωση Ποντίων Whittlesea «Παναγία Σουμελά»: Μήνυμα ενότητας και μνήμης για την 25η Μαρτίου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες)

Παγκόσμιο Κύπελλο IBSA Τζούντο: Ασημένιο μετάλλιο για την Πασχαλίδου στην Τιφλίδα

2 ώρες πριν
(Πηγή: astynomia.gr)

ΕΛΑΣ: Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας στο Κολωνάκι, με λεία άνω των 200.000 ευρώ σε κοσμήματα και μετρητά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign