pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ινδία: Τα κρούσματα φτάνουν τα 20 εκατ. αλλά η κυβέρνηση δεν επιθυμεί γενικό lockdown

Η χώρα δεν διαθέτει ούτε επαρκείς δόσεις εμβολίων

3/05/2021 - 10:18πμ
(Φωτ.: EPA / Piyal Adhikary)

(Φωτ.: EPA / Piyal Adhikary)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η κρίση που έχει προκαλέσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού δεν σταματά να κλιμακώνεται στην Ινδία.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 368.147 κρούσματα και ότι πέθαναν ακόμα 3.417 ασθενείς.

Πρόκειται για τη 12η συνεχόμενη ημέρα που επιβεβαιώθηκαν πάνω από 300.000 κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας έχουν μολυνθεί 19,93 εκατ. Ινδοί και έχουν πεθάνει 218.959.

Με άλλα λόγια, η Ινδία ξεπέρασε το Μεξικό και καταλαμβάνει πλέον την τρίτη θέση της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης βάσει των θανάτων λόγω της πανδημίας, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ (576.722 νεκροί) και τη Βραζιλία (407.639 θύματα).

Βέβαια, ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας θεωρούν πολύ υποτιμημένους τους επίσημους αριθμούς· εκτιμούν ότι στην πραγματικότητα  είναι από πενταπλάσιοι μέχρι δεκαπλάσιοι στο κράτος των 1,35 δισ. κατοίκων.

Αμέτρητα νοσοκομεία είναι πλήρη, τα αποθέματα ιατρικού οξυγόνου για να σωθεί η ζωή των διασωληνωμένων ασθενών είναι λιγοστά –όπου υπάρχουν–, νεκροτομεία και κρεματόρια ξεχειλίζουν.

Τουλάχιστον 11 ομόσπονδα κράτη και περιοχές έχουν επιβάλει κάποιου είδους περιοριστικά μέτρα στην προσπάθειά τους να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού, όμως η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι επιθυμεί διακαώς να αποφύγει την κήρυξη lockdown σε εθνικό επίπεδο, φοβούμενη τον αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομία.

Το σαρωτικό φονικό δεύτερο κύμα της πανδημίας αποτελεί μακράν τη σοβαρότερη κρίση που καλείται να διαχειριστεί ο Ναρέντρα Μόντι, αφότου ανέλαβε ομοσπονδιακός πρωθυπουργός της Ινδίας το 2014.

Ήδη επικρίνεται διότι δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση, αλλά και διότι επέτρεψε εκατομμύρια άνθρωποι να συμμετάσχουν σε ινδουιστικές γιορτές και προεκλογικές συγκεντρώσεις σε πέντε ομόσπονδα κράτη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Επιτροπή επιστημονικών συμβούλων της κυβέρνησης είχε προειδοποιήσει την κεντρική κυβέρνηση ήδη στις αρχές Μαρτίου πως στη χώρα άρχιζε να εξαπλώνεται νέα, πολύ πιο μολυσματική παραλλαγή του SARS-CoV-2, όπως επιβεβαίωσαν πέντε από τα μέλη της στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Την ίδια ώρα, αρκετά ομόσπονδα κράτη αναγκάστηκαν να αναβάλουν τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων, που τυπικά ξεκίνησε το Σάββατο, λόγω έλλειψης δόσεων.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας λέει πως τα αποθέματα φτάνουν τα 10 εκατ. δόσεις και ότι αναμένεται να τους παραδοθούν ακόμα 2 εκατ. μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες. Βέβαια, η ποσότητα αυτή κάθε άλλο παρά αρκεί για τους κάπου 600 εκατ. Ινδούς που θα πρέπει να εμβολιαστούν.

Παρότι παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα εμβολίων στον κόσμο, η Ινδία δεν διαθέτει ποσότητες δόσεων ικανές να καλύψουν τις ανάγκες του δικού της πληθυσμού. Μέχρι τώρα μόλις το 9% των πολιτών έχει λάβει έστω μία δόση εμβολίου.

Η χώρα δυσκολεύεται να αυξήσει την παραγωγή της πάνω από τις 80 εκατ. δόσεις το μήνα, τόσο λόγω της έλλειψης πρώτων υλών –πρωτίστως της δραστικής ουσίας τους–, όσο και λόγω πυρκαγιάς στο Serum Institute of India που παράγει το προϊόν που ανέπτυξε η AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απειλεί να «ανοίξει πυρ» σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Λιβάνου

23/04/2026 - 11:43μμ
Ο Τζον Φ. Κένεντι Τζούνιορ και η σύζυγός του Κάρολιν Μπεσέτ αποχωρούν από το ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, 1η Μαΐου 1999 (φωτ.: EPA / Manny Ceneta)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζον Κένεντι Τζούνιορ και Κάρολιν Μπεσέτ: Η ιστορία τους έγινε σειρά – και είναι η επιτυχία της χρονιάς

23/04/2026 - 6:14μμ
(Φωτ.: EPA / Steven Knap)
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Δεκαεπτά τραυματίες από μετωπική σύγκρουση τρένων

23/04/2026 - 11:07πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Φρουροί της Επανάστασης (πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Βίντεο από το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης στα πλοία «Epaminondas» και «MSC Francesca»

23/04/2026 - 10:39πμ
Εικόνα από το σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο για τους πεσόντες στην Εκστρατεία της Καλλίπολης, στη Λήμνο
(φωτ.: Θοδωρής Μανωλόπουλος / Γρ. Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας / EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Καλλίπολη: Άγνωστη ιατρική έκθεση φωτίζει την αιματηρή πραγματικότητα της μάχης – 111 χρόνια μετά

23/04/2026 - 9:33πμ
Γιγαντιαία αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη, με το εξής μήνυμα στα περσικά: «Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν κλειστά». 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Παράταση χωρίς συμφωνία – Σκηνικό έντασης ξανά στο Ορμούζ

22/04/2026 - 11:49μμ
Η φοιτήτρια Γκιουλιστάν Ντόκου πριν εξαφανιστεί, σε καρέ από βίντεο κάμερας ασφαλείας (πηγή: Χ / ComezTurhan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σκάνδαλο συγκάλυψης σε δολοφονία φοιτήτριας – Πρώην κυβερνήτης «έθαψε» το έγκλημα του γιου του

22/04/2026 - 8:30μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνει ομιλία από το μπαλκόνι του Blue Room στον Λευκό Οίκο, 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ κάνει την ανάγκη φιλοτιμία για να τελειώσει τον πόλεμο στον Κόλπο

22/04/2026 - 4:54μμ
(Φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Lufthansa: Καταργούνται 20.000 μη κερδοφόρες πτήσεις μικρών αποστάσεων έως τον Οκτώβριο

22/04/2026 - 2:52μμ
(Φωτ. αρχείου: marinetraffic.com / Brian Kushner)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από πυρά περιπολικού του Ιράν ανοιχτά του Ομάν

22/04/2026 - 1:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Τέσσερις συλλήψεις για τη δολοφονία του 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο – Ερωτική αντιζηλία το πιθανό κίνητρο

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ο Τραμπ απειλεί να «ανοίξει πυρ» σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Λιβάνου

7 ώρες πριν
Άγημα της Προεδρικής Φρουράς στο Σικάγο, για την παρέλαση της ομογένειας για τα 205 χρόνια της Επανάστασης. Κυριακή 19 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Elios Photography)

Νέα Υόρκη: Το τριήμερο των εκδηλώσεων που προετοιμάζει τη μεγάλη ελληνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο

7 ώρες πριν
(Φωτ.: kavalanews.gr)

Η Καβάλα υποδέχθηκε με λαμπρότητα την Παναγία Σουμελά από τη Βέροια

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το σημείο στην οδό Λιοσίων, όπου το απόγευμα του Σαββάτου 18 Απριλίου 2026, 16χρονη παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Στη φυλακή ο 16χρονος για την παράσυρση και εγκατάλειψη της μαθήτριας στη Λιοσίων

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Messinia Live)

111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Συγκίνηση και μνήμη στην Καλαμάτα

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign