pontosnews.gr
Πέμπτη, 27/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ινδία: Τα κρούσματα φτάνουν τα 20 εκατ. αλλά η κυβέρνηση δεν επιθυμεί γενικό lockdown

Η χώρα δεν διαθέτει ούτε επαρκείς δόσεις εμβολίων

3/05/2021 - 10:18πμ
(Φωτ.: EPA / Piyal Adhikary)

(Φωτ.: EPA / Piyal Adhikary)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η κρίση που έχει προκαλέσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού δεν σταματά να κλιμακώνεται στην Ινδία.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 368.147 κρούσματα και ότι πέθαναν ακόμα 3.417 ασθενείς.

Πρόκειται για τη 12η συνεχόμενη ημέρα που επιβεβαιώθηκαν πάνω από 300.000 κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας έχουν μολυνθεί 19,93 εκατ. Ινδοί και έχουν πεθάνει 218.959.

Με άλλα λόγια, η Ινδία ξεπέρασε το Μεξικό και καταλαμβάνει πλέον την τρίτη θέση της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης βάσει των θανάτων λόγω της πανδημίας, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ (576.722 νεκροί) και τη Βραζιλία (407.639 θύματα).

Βέβαια, ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας θεωρούν πολύ υποτιμημένους τους επίσημους αριθμούς· εκτιμούν ότι στην πραγματικότητα  είναι από πενταπλάσιοι μέχρι δεκαπλάσιοι στο κράτος των 1,35 δισ. κατοίκων.

Αμέτρητα νοσοκομεία είναι πλήρη, τα αποθέματα ιατρικού οξυγόνου για να σωθεί η ζωή των διασωληνωμένων ασθενών είναι λιγοστά –όπου υπάρχουν–, νεκροτομεία και κρεματόρια ξεχειλίζουν.

Τουλάχιστον 11 ομόσπονδα κράτη και περιοχές έχουν επιβάλει κάποιου είδους περιοριστικά μέτρα στην προσπάθειά τους να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού, όμως η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι επιθυμεί διακαώς να αποφύγει την κήρυξη lockdown σε εθνικό επίπεδο, φοβούμενη τον αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομία.

Το σαρωτικό φονικό δεύτερο κύμα της πανδημίας αποτελεί μακράν τη σοβαρότερη κρίση που καλείται να διαχειριστεί ο Ναρέντρα Μόντι, αφότου ανέλαβε ομοσπονδιακός πρωθυπουργός της Ινδίας το 2014.

Ήδη επικρίνεται διότι δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση, αλλά και διότι επέτρεψε εκατομμύρια άνθρωποι να συμμετάσχουν σε ινδουιστικές γιορτές και προεκλογικές συγκεντρώσεις σε πέντε ομόσπονδα κράτη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Επιτροπή επιστημονικών συμβούλων της κυβέρνησης είχε προειδοποιήσει την κεντρική κυβέρνηση ήδη στις αρχές Μαρτίου πως στη χώρα άρχιζε να εξαπλώνεται νέα, πολύ πιο μολυσματική παραλλαγή του SARS-CoV-2, όπως επιβεβαίωσαν πέντε από τα μέλη της στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Την ίδια ώρα, αρκετά ομόσπονδα κράτη αναγκάστηκαν να αναβάλουν τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων, που τυπικά ξεκίνησε το Σάββατο, λόγω έλλειψης δόσεων.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας λέει πως τα αποθέματα φτάνουν τα 10 εκατ. δόσεις και ότι αναμένεται να τους παραδοθούν ακόμα 2 εκατ. μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες. Βέβαια, η ποσότητα αυτή κάθε άλλο παρά αρκεί για τους κάπου 600 εκατ. Ινδούς που θα πρέπει να εμβολιαστούν.

Παρότι παράγει τη μεγαλύτερη ποσότητα εμβολίων στον κόσμο, η Ινδία δεν διαθέτει ποσότητες δόσεων ικανές να καλύψουν τις ανάγκες του δικού της πληθυσμού. Μέχρι τώρα μόλις το 9% των πολιτών έχει λάβει έστω μία δόση εμβολίου.

Η χώρα δυσκολεύεται να αυξήσει την παραγωγή της πάνω από τις 80 εκατ. δόσεις το μήνα, τόσο λόγω της έλλειψης πρώτων υλών –πρωτίστως της δραστικής ουσίας τους–, όσο και λόγω πυρκαγιάς στο Serum Institute of India που παράγει το προϊόν που ανέπτυξε η AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εθελοντές προσφέρουν υπηρεσίες και αγαθά στους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά (φωτ.: EPA / Leung Man Hei)
ΚΟΣΜΟΣ

Χονγκ Κονγκ: Έσβησαν οι φλόγες στους ουρανοξύστες – Συνελήφθησαν κορυφαία στελέχη κατασκευαστικής εταιρείας

27/11/2025 - 11:05μμ
(Φωτ.: EPA / Alessandro di Meo)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο πάπας Λέων ΙΔ’ συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα

27/11/2025 - 7:25μμ
(Φωτ.: EPA / Leung Man Hei)
ΚΟΣΜΟΣ

Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε συγκρότημα ουρανοξυστών

27/11/2025 - 5:05μμ
(Φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του Τραμπ για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος

27/11/2025 - 1:52μμ
Οι διαδηλωτές κραδαίνουν… μαλλί της γριάς, σε ένα διαφορετικό είδος διαμαρτυρίας, εναντίον των αστυνομικών στη διάρκεια πορείας στην πλατεία Ταξίμ, μπροστά από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Μάρτιο (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δικαστήριο αθώωσε τέσσερις δημοσιογράφους που είχαν κατηγορηθεί για παράνομη διαδήλωση

27/11/2025 - 12:28μμ
Εθνοφρουροί και αστυνομικοί ερευνούν την περιοχή όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί (φωτ.: EPA/Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Αφγανός που πυροβόλησε τους εθνοφρουρούς είχε εργαστεί στον αμερικανικό στρατό και τη CIA στο Αφγανιστάν

27/11/2025 - 11:58πμ
(Φωτ.:Facebook/ Bruce Lee)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπρους Λι: Ο μύθος, ο θάνατος στα 33, η «κατάρα» και τα νέα στοιχεία

27/11/2025 - 11:27πμ
Πράκτορες του FBI στο σημείο όπου δύο μέλη της Εθνοφρουράς δέχθηκαν πυροβολισμούς. Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στη σκιά του Λευκού Οίκου: Νεκροί δύο εθνοφρουροί – Οργή Τραμπ

26/11/2025 - 11:30μμ
Πρώτες βοήθειες σε έναν από τους τραυματίες (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Στο στόχαστρο μέλη της Εθνοφρουράς

26/11/2025 - 10:20μμ
Πυροσβέστες επιχειρούν στους φλεγόμενους ουρανοξύστες στο Tai Po του Χονγκ Κονγκ, 26 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Leung Man Hei)
ΚΟΣΜΟΣ

Η τραγωδία στο Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε από τα μπαμπού – 36 νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι

26/11/2025 - 9:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τα φύλλα περέκ φτιάχνονται οι ποντιακές πίτες (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

«Γεύσεις Πόντου» κερνάει ο Ξενιτέας Ποντίων Σταυρού

11 λεπτά πριν
Εθελοντές προσφέρουν υπηρεσίες και αγαθά στους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά (φωτ.: EPA / Leung Man Hei)

Χονγκ Κονγκ: Έσβησαν οι φλόγες στους ουρανοξύστες – Συνελήφθησαν κορυφαία στελέχη κατασκευαστικής εταιρείας

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Europa League: Έχασε την ευκαιρία για οκτάδα ο ΠΑΟΚ

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI)

«Κόκκινος» συναγερμός στην Πολιτική Προστασία λόγω της κακοκαιρίας «ADEL»

1 ώρα πριν

Χορευτικός Όμιλος «Σέρρα»: Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ζουρνατζίδη «Συμβολή στην έρευνα των χορών του Πόντου»

2 ώρες πριν
(Fωτ.: facebook.com/GreekCommunity)

Ελληνική Κοινότητα Τορόντο: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την περίοδο 2026-2030

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign