pontosnews.gr
Παρασκευή, 28/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ψηφίστηκε το «πιστοποιητικό covid-19» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Πώς θα γίνονται τα ταξίδια

Ελεύθερη μετακίνηση εντός της Ένωσης χωρίς πρόσθετους περιορισμούς

29/04/2021 - 3:01μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν για ένα «πιστοποιητικό της ΕΕ για τη νόσο covid-19» αντί ενός «πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού» σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν και υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ισχύει το πολύ για 12 μήνες. Το έγγραφο, το οποίο θα μπορεί να διατίθεται σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, θα βεβαιώνει ότι ένα άτομο είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, είτε έχει λάβει αρνητική διάγνωση μετά από διεξαγωγή τεστ στο πρόσφατο παρελθόν, είτε έχει αναρρώσει από τη νόσο.

Τα εν λόγω πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ταξιδιωτικά έγγραφα, ούτε να αποτελούν προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης.

Η νομοθετική πρόταση που αφορά τους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγκρίθηκε με 540 ψήφους υπέρ, 119 κατά και 31 αποχές, ενώ η πρόταση για τους υπηκόους τρίτων χωρών εγκρίθηκε με 540 ψήφους υπέρ, 80 κατά και 70 αποχές.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Πέμπτη το πρωί. Το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο είναι πλέον σε θέση να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με το Κοινοβούλιο, οι κάτοχοι πιστοποιητικού της ΕΕ για τη νόσο Covid-19 δεν θα πρέπει να υπόκεινται σε πρόσθετους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, όπως καραντίνα, αυτοαπομόνωση ή διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ. Οι ευρωβουλευτές τόνισαν επίσης ότι, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη διακριτική μεταχείριση εις βάρος όσων δεν έχουν εμβολιαστεί και για οικονομικούς λόγους, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει «να εξασφαλίζουν την διεξαγωγή καθολικών, εύκολα προσβάσιμων, έγκαιρων και δωρεάν διαγνωστικών τεστ».

Πιστοποιητικό συμβατό με τις εθνικές πρωτοβουλίες

Το Κοινοβούλιο θέλει να διασφαλίσει ότι το πιστοποιητικό θα είναι παράλληλα συμβατό με οποιαδήποτε πρωτοβουλία ληφθεί από τα κράτη μέλη, η οποία θα πρέπει επίσης να τηρεί το ίδιο κοινό νομικό πλαίσιο.

Τα κράτη μέλη πρέπει να δέχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδονται σε άλλα κράτη μέλη για άτομα που έχουν εμβολιαστεί με εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) εμβόλια στην ΕΕ (προς το παρόν έχουν εγκριθεί αυτά των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Janssen), υπογράμμισαν οι ευρωβουλευτές. Εναπόκειται στα κράτη μέλη να αποφασίσουν εάν θα δέχονται επίσης πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί από άλλα κράτη μέλη και αφορούν εμβόλια που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για επείγουσα χρήση.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Τα πιστοποιητικά θα ελέγχονται για την πρόληψη περιστατικών απάτης και πλαστογράφησης, ενώ θα ελέγχεται επίσης και η γνησιότητα των ηλεκτρονικών σφραγίδων που περιλαμβάνονται στο έγγραφο. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που θα βρίσκονται στα πιστοποιητικά δεν θα μπορούν να αποθηκευτούν στα κράτη μέλη προορισμού και δεν θα δημιουργηθεί κεντρική βάση δεδομένων σε επίπεδο ΕΕ. Ο κατάλογος των φορέων που θα επεξεργάζονται τα δεδομένα θα είναι δημόσιος, ώστε οι πολίτες να μπορούν να ασκούν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, βάσει του γενικού κανονισμού για την προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Οι ευρωβουλευτές επισήμαναν ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 πρέπει να παράγονται σε μεγάλη κλίμακα, να διατίθενται σε προσιτές τιμές και να κατανέμονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκφράζουν επίσης την ανησυχία τους για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής και παράδοσης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο νέος πρόεδρος της FED Κέβιν Γουόρς στην πρώτη ομιλία του στο Τζάκσον Χολ (πηγή; YouTube/CNBC Television)
ΚΟΣΜΟΣ

Fed: «Ανησυχητικός» ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – Τι είπε ο νέος πρόεδρος

28/08/2026 - 8:14μμ
Πολίτες στην επαρχία Νουβακότ του Νεπάλ, ψάχνουν στις λίστες αγνοουμένων τους συγγενείς τους, έξω από το στρατιωτικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Νεπάλ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Φόβοι για νέες φονικές πλημμύρες από παγετωνικές λίμνες

28/08/2026 - 6:35μμ
(Φωτ.: EPA/Cornelius Poppe)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Απεβίωσε στα 98 ο βασιλιάς Χάραλντ – Στο θρόνο ο γιος του, Χάακον

28/08/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ-Θιβέτ: Αναστέλλονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης – Υπερχείλισε λίμνη που σχηματίστηκε μετά την καταστροφή

28/08/2026 - 9:59πμ
**Λεζάντα Εικόνας:**

Φωτογραφία αρχείου χωρίς ημερομηνία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 27 Αυγούστου 2026 από το Μουσείο της Βιγένα. Απεικονίζονται διάφορα αντικείμενα της Εποχής του Χαλκού που απαρτίζουν τον «Θησαυρό της Βιγένα», στη Βιγένα του Αλικάντε, στην ανατολική Ισπανία (φωτ.: EPA/Museum of Villena)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη κλοπή στην Ισπανία: Άφαντος ο «Θησαυρός της Βιγένα» από το δημοτικό μουσείο

27/08/2026 - 11:37μμ
Χάρτης με τη μετονομασία της λίμνης Οντάριο σε «Λίμνη της Αμερικής», στο Οβάλ Γραφείο, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράφει το σχετικό διάταγμα (φωτ.: EPA / Al Drago / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ «βάφτισε» τη λίμνη Οντάριο «Λίμνη της Αμερικής» – Η κοφτή απάντηση του Καναδά

27/08/2026 - 11:29μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Βρετανό πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ, στο Κίεβο, στις 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: X / @ZelenskyyUa)
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα και Λονδίνο ανεβάζουν τους τόνους – Η Ευρώπη δεν «βλέπει» επίθεση στο ΝΑΤΟ

27/08/2026 - 8:54μμ
Αεροφωτογραφία κατεστραμμένων σπιτιών στο χωριό Ντελάιτ μετά από την ξαφνική πλημμύρα, στην περιοχή Νουβακότ του Νεπάλ, στις 27 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ-Θιβέτ: Άνιση μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία – Κίνδυνος για νέα πλημμύρα

27/08/2026 - 7:23μμ
Ο Ράτκο Μλάντιτς πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου στο Διεθνές Μηχανισμό για τη Διεξαγωγή των Εναπομεινάντων Ποινικών Δικαστηρίων (IRMCT) στη Χάγη της Ολλανδίας, στις 08 Ιουνίου 2021 (φωτ. αρχείου: EPA/JERRY LAMPEN)
ΚΟΣΜΟΣ

Ράτκο Μλάντιτς: Πέθανε στη Χάγη ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας

27/08/2026 - 4:46μμ
Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτ.: x.com/Kyrylo_Budanov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πιθανή επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία τον Σεπτέμβριο

27/08/2026 - 2:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: The Greek Herald)

Ειρήνη Λουκαΐδη: Η Κύπρια της Αυστραλίας που κέρδισε διεθνές βραβείο με μια ιστορία για την πατρίδα

9 λεπτά πριν
(Εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

The Chios Festival: Ο Ποντιακός Ελληνισμός στο επίκεντρο με τη βράβευση του Δημήτρη Μελισσανίδη

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA/ SHAWN THEW / POOL)

Τραμπ: Νέα εθνική διαστημική ακαδημία στις ΗΠΑ – Στο επίκεντρο ο ανταγωνισμός με την Κίνα

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews/glomex)

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: «Της έλεγε ότι θα τη σκοτώσει» – Συγκλονίζουν οι καταγγελίες της ξαδέρφης της 44χρονης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Super League 2: Πρωτάθλημα με χορηγό και τριετές συμφωνία με την ΕΡΤ – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛ.ΑΣ.)

Αττική: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν πάνω από 1,8 κιλά ουσιών και 15.565 ευρώ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV