pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τσίπρας εναντίον κυβέρνησης για την πανδημία: Είδε… Μητσοτάκη, αντί για Παπαδάκη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για τεχνητή αισιοδοξία

28/04/2021 - 1:05μμ
(Φωτ.: Facebook / Καλημέρα Ελλάδα ANT1)

(Φωτ.: Facebook / Καλημέρα Ελλάδα ANT1)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σοβαρές ευθύνες για το σχεδιασμό και τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

«Δύσκολο Πάσχα και το φετινό, έχουμε όλοι ανάγκη από αισιοδοξία, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι εύκολο να δημιουργήσει κανείς τεχνητή αισιοδοξία με όλα όσα συμβαίνουν γύρω», σχολίασε.

Όπως είπε, καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown η κυβέρνηση λειτούργησε χωρίς σχέδιο και στρατηγική, χωρίς σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση, με τις εστίες υπερμετάδοσης ανοιχτές.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «προβληματικό έως επικίνδυνο ότι δεν έχει βγει μία φορά ο πρωθυπουργός να πει ότι δεν πάμε καλά», και πρόσθεσε πως δεν γίνεται να υπάρχει διαφορά σε ό,τι αφορά στις διαπιστώσεις, τις στατιστικές και την πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι το πρώτο εξάμηνο είχαμε 400 νεκρούς και το δεύτερο εξάμηνο έχουμε 10.000 και με το πιο μακροχρόνιο lockdown, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «μακάβριες συγκρίσεις» με άλλες χώρες.

«Να βγούμε, λοιπόν, να πούμε πώς έχουν τα πράγματα, να μην ωραιοποιούμε την πραγματικότητα και μετά να πούμε τι έφταιξε. Αν δεν είμαστε καν στο σημείο να πούμε ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά, κάτι δεν πάει καλά», ανέφερε.

Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε «ποιος αμφισβητεί τους επιστήμονες», δίνοντας ο ίδιος την απάντηση, ότι το κάνει η κυβέρνηση με τον τρόπο που τους εργαλειοποιεί, αλλά και υποτιμώντας τους θεσπίζοντας το ακαταδίωκτο.

«Δεν είναι υποτιμητικό για αυτούς να θεσπίζεται ακαταδίωκτο; Για ποιον λόγο; Γνωμοδοτικός είναι ο ρόλος τους. Σας έχει πει κανένας από αυτούς ότι θέλει να μην λογοδοτεί πουθενά; Κανείς. Αλλά επειδή υπάρχει ανάγκη να θεσπιστεί ακαταδίωκτο για τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετέχουν στις επιτροπές και ασκούν πιέσεις, να τα πούμε τα πράγματα καθαρά», είπε.

Το σαρδάμ που προκάλεσε γέλιο και η αντίδραση του Παπαδάκη

Η πιο χαλαρή στιγμή της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα ήταν όταν εκ παραδρομής αποκάλεσε τον Γιώργο Παπαδάκη… Μητσοτάκη.

«Είπαμε να είμαστε χαλαροί αλλά όχι κι έτσι» ακούγεται να λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την γκάφα.

«Το παρακάνατε, κύριε πρόεδρε. Με όλο το σεβασμό, το παρακάνατε» απάντησε ο δημοσιογράφος.

Δείτε στο 3:55:

https://www.facebook.com/watch/?v=743784909630345&t=235

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

28/07/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: 33 διατάξεις εγκρίθηκαν για να προχωρήσει η διαδικασία – Οι συσχετισμοί της επόμενης Βουλής θα κρίνουν τις τελικές αλλαγές

27/07/2026 - 11:14μμ
Άποψη της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία – Οι αλλαγές που προτείνει η ΝΔ

27/07/2026 - 12:08μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης: Συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

25/07/2026 - 3:05μμ
Εικόνα από το Προεδρικό Μέγαρο και τη συνάντηση του Κωσταντίνου Τασούλα με τους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων, για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52η επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Τα πολιτικά «πηγαδάκια» στο Προεδρικό Μέγαρο και οι εκλογές

24/07/2026 - 11:59μμ
Κατάθεση στεφανιού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ /EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τη Μεταπολίτευση, τους θεσμούς και την Κύπρο

24/07/2026 - 11:45πμ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθηκε η ασυλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου – «Δεν θα με απενεργοποιήσουν»

22/07/2026 - 6:20μμ
Ο Μάριος Σαλμάς στα βουλευτικά έδρανα, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας για τον Μάριο Σαλμά – Βαριές καταγγελίες κατά Γεωργιάδη

22/07/2026 - 4:28μμ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρώην πρόεδρος Σωκράτης Φάμελλος έκλεισε την πόρτα – «Αδιέξοδο και περιχαράκωση»

22/07/2026 - 2:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο εδώλιο το φθινόπωρο τέσσερις βουλευτές της ΝΔ – Οι ημερομηνίες των δικών

22/07/2026 - 1:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στη Λευκωσία. Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Χ / UN Cyprus)

Κυπριακό: Συγκρατημένη αισιοδοξία Χριστοδουλίδη μετά το δείπνο με Γκουτέρες και Έρχιουρμαν

8 ώρες πριν
Τα δύο πρόωρα βρέφη, πιθανότατα δίδυμα, όπως βρέθηκαν τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο στον μικρό κιβωτιόσχημο τάφο. Η ταφή χρονολογείται στον 8ο ή τον 9ο αιώνα μ.Χ. (φωτ.: OeAW–OeAI / L. Zabrana)

Έφεσος: Δύο πρόωρα βρέφη είχαν ταφεί μέσα σε… ρωμαϊκή τουαλέτα πριν από 1.200 χρόνια

8 ώρες πριν
Το ανασκαφικό πεδίο της Γκραν Ντολίνα στην Αταπουέρκα της Ισπανίας, όπου έχουν εντοπιστεί τα απολιθώματα του Homo antecessor (φωτ.: Malopez 21 / Wikimedia Commons)

Κανιβαλισμός πριν από 850.000 χρόνια: Στο «μενού» του Homo antecessor έμπαιναν μικροί και μεγάλοι

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Αρχείο Ομάδας Διαχείρισης Εκβρασμών Κητωδών «ΑΡΙΩΝ»)

Φάλαινα στον Παγασητικό: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» – Τι πρέπει να προσέχουν τα σκάφη

9 ώρες πριν
Η φωτιά στην Πάρο,  Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.:  Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Gina Paros)

Φωτιά στην Πάρο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων

9 ώρες πριν
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign