pontosnews.gr
Τετάρτη, 26/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πορεία στο Γερεβάν για την 106η επέτειο από τη Γενοκτονία των Αρμενίων (photos, video)

Κατάθεση στεφάνων από την πολιτική ηγεσία της Αρμενίας

24/04/2021 - 3:57μμ
Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την πολιτική ηγεσία της χώρας στο μνημείο Τσιτσερνακαμπέρτ, στο Γερεβάν (φωτ.: 
EPA/Tigran Mehrabyan/ARMENIAN GOVERNMENT PRESS OFFICE HANDOUT)

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την πολιτική ηγεσία της χώρας στο μνημείο Τσιτσερνακαμπέρτ, στο Γερεβάν (φωτ.: EPA/Tigran Mehrabyan/ARMENIAN GOVERNMENT PRESS OFFICE HANDOUT)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με το νου σε όλους εκείνους που έπεσαν θύματα της μανίας των Οθωμανών Τούρκων στις αρχές του 20ού αιώνα, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Γερεβάν για να τιμήσουν την 106η επέτειο από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Κρατώντας λουλούδια και αναμμένα κεριά πολίτες και η ηγεσία της χώρας περπάτησαν από το κέντρο της πόλης έως το ιερό μνημείο Τσιτσερνακαμπέρτ, όπου ο Καθολικός Πατριάρχης της Αρμενικής Εκκλησίας Καρεκίν Β΄ τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση.

Στρατιώτες, κληρικοί, γυναίκες με μικρά παιδιά και κυβερνητικά στελέχη, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, έκαναν αυτήν την πορεία, όπως κάθε χρόνο στις 24 Απριλίου, την επέτειο της σφαγής του 1915.

Στιγμιότυπο από την κατάθεση στεφάνων του Αρμένιου προέδρου Αρμέν Σαρκισιάν και του Αρμένιου πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν στο Τσιτσερνακαμπέρτ (φωτ.: EPA/Tigran Mehrabyan/ARMENIAN GOVERNMENT PRESS OFFICE HANDOUT)

«Η επεκτατική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και οι εδαφικές βλέψεις της απέναντι στην Αρμενία είναι μια απόδειξη της αναγέννησης της γενοκτονικής ιδεολογίας της», ανέφερε ο Πασινιάν σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το πρωί.

https://www.youtube.com/watch?v=wa-QfMugmWw

«Η αρμενοφοβία είναι η ουσία του παντουρκισμού και σήμερα βλέπουμε τις πιο αποκρουστικές εκφάνσεις του στο Αζερμπαϊτζάν», πρόσθεσε.

(Φωτ.: EPA/Tigran Mehrabyan/ARMENIAN GOVERNMENT PRESS OFFICE HANDOUT)

Εντός της ημέρας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται ότι θα αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, μια απόφαση που ενδέχεται να οξύνει τις εντάσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τουρκίας.

Η Άγκυρα αρνείται τη χρήση του όρου και υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε βούληση εξόντωσης των Αρμενίων, κάνοντας λόγο για σφαγές εκατέρωθεν, με φόντο τον εμφύλιο πόλεμο και τον λιμό που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και από τις δύο πλευρές.

Η οργή των Αρμενίων απέναντι στην Τουρκία εντάθηκε μετά και την ήττα του Γερεβάν στον αυτονομιστικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το φθινόπωρο, από το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο στηρίζεται από την Άγκυρα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ουκρανές ανάβουν κεριά σε αυτοσχέδιο βωμό στο Κίεβο για τους  νεκρούς στρατιώτες και εθελοντές που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των μαχών (φωτ.: EPA/Sergey Dolzhenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Η Μόσχα συμφώνησε σε μερικές παραχωρήσεις – Την ερχόμενη εβδομάδα ο Γουίτκοφ στη Ρωσία

26/11/2025 - 10:20πμ
Το πλοίο Spiridon II  όσο ήταν αραγμένο στην Πάνορμο (φωτ.: Χ/Murat)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αποβιβάστηκαν στη Λιβύη οι χιλιάδες αγελάδες από την Ουρουγουάη

26/11/2025 - 8:35πμ
Μία από τις εισόδους του Λούβρου, κλειστή για το κοινό, μετά τη ληστεία των κοσμημάτων (φωτ. αρχείου: EPA/Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Άλλες τέσσερις συλλήψεις για την κλοπή στο Λούβρο

25/11/2025 - 11:57μμ
Η άτυχη οικογένεια σε παλιότερες, ευτυχισμένες στιγμές (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τοξικό εντομοκτόνο πέθανε η τουρκογερμανική οικογένεια στην Κωνσταντινούπολη

25/11/2025 - 10:57μμ
Από αριστερά, ο Στιβ Γουίτκοφ με τον Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Σεπτέμβριο (φωτ.: EPA/Sarah Yenesel)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ να συναντήσει τον Πούτιν και τον Ντρίσκολ στους Ουκρανούς

25/11/2025 - 10:25μμ
Ουκρανοί διασώστες επιχειρούν σε εννιαώροφη οικοδομή στο Κίεβο όπου χτύπησε ρωσικός πύραυλος το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες (φωτ.: EPA/Maxym Marusenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Πολύ κοντά η επίτευξη συμφωνίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Φον ντερ Λάιεν: Θα αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία

25/11/2025 - 9:15μμ
Στιγμιότυπο από συνάντηση που είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Μ. Ρήγα τον περασμένο Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ (φωτ.: Χ/Michael J. Rigas)
ΚΟΣΜΟΣ

Στην Τουρκία ο αν. ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικλ Ρήγας – Θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

25/11/2025 - 8:39μμ
Εργάτες κολλούν τη νέα πρόσοψη των γραφείων της ΕΕ στα Σκόπια, η οποία αναγράφει «Η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί σου» (φωτ. αρχείου: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Επίθεση από άγνωστο δέχθηκε στέλεχος της βουλγαρικής μειονότητας – «Εσείς, Βούλγαροι, να πάτε στη Βουλγαρία!»

25/11/2025 - 7:29μμ
Περιπολικό στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Χειροπέδες σε τρία στελέχη αμυντικών εταιρειών για κατασκοπεία – Αναζητείται και τέταρτος ύποπτος

25/11/2025 - 5:42μμ
Από αριστερά, ο Ντόναλντ Τραμπ σφίγγει το χέρι του Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτ.: Χ/Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία συμφώνησε στα βασικά στοιχεία του ειρηνευτικού σχεδίου των ΗΠΑ

25/11/2025 - 4:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: freepik)

ΑΑΔΕ: Ψηφιοποιείται η φορολογία κληρονομιών και δωρεών – Οδηγός με 86 ερωτήσεις και απαντήσεις

22 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στέλιος Γιανσακίδης)

Ελπιδοφόρος: «Αναχρονισμός» η μη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

54 λεπτά πριν
Ουκρανές ανάβουν κεριά σε αυτοσχέδιο βωμό στο Κίεβο για τους  νεκρούς στρατιώτες και εθελοντές που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των μαχών (φωτ.: EPA/Sergey Dolzhenko)

Ντ. Τραμπ: Η Μόσχα συμφώνησε σε μερικές παραχωρήσεις – Την ερχόμενη εβδομάδα ο Γουίτκοφ στη Ρωσία

1 ώρα πριν
Πορεία προς τον Άγνωστο Στρατιώτη, 26 Νοεμβρίου 1961  (φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών / Ψηφιακό Μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού)

500 χρόνια από την Άλωση της Τραπεζούντας: Οι ιστορικές φωτογραφίες-ντοκουμέντα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/ Σύλλογος Ποντίων Βερολίνου / Verein der Griechen aus Pontos in Berlin e.V.)

Ποντιακό και λαϊκό γλέντι με τους «Υψηλάντηδες» στο Βερολίνο

3 ώρες πριν
Το πλοίο Spiridon II  όσο ήταν αραγμένο στην Πάνορμο (φωτ.: Χ/Murat)

Τουρκία: Αποβιβάστηκαν στη Λιβύη οι χιλιάδες αγελάδες από την Ουρουγουάη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign