pontosnews.gr
Τετάρτη, 26/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Σύσταση για αποφυγή ταξιδιού στην Ελλάδα λόγω Covid-19

Στην κατηγορία 4 μπήκε η Ελλάδα των αναθεωρημένων ταξιδιωτικών οδηγιών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

22/04/2021 - 9:08πμ
(Φωτ.: pixabay.com / fernandozhiminaicela)

(Φωτ.: pixabay.com / fernandozhiminaicela)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην μετατόπιση της Ελλάδας από την κατηγορία 3 (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού) στην κατηγορία 4 (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού) προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο πλαίσιο της αναθεώρησης των ταξιδιωτικών οδηγιών του.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αφορά αποκλειστικά τη χώρα μας, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να επικαιροποιήσει τις ταξιδιωτικές του οδηγίες και πρόσθεσε περίπου 100 χώρες στο «Επίπεδο 4», ώστε αυτές να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις επιστημονικές συστάσεις του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC).

Σχολιάζοντας στην ΕΡΤ την ένταξη της Ελλάδας στην κατηγορία 4, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι με δεδομένες τις τρέχουσες συνθήκες, οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στην κατηγορία 3 ή στην κατηγορία 4. Όπως εξήγησε, «η κατηγορία στην οποία κατατάσσεται η κάθε χώρα βασίζεται στην τρέχουσα εκτίμηση των συνθηκών εντός της χώρας, η οποία μπορεί να αλλάζει συχνά λόγω της συνεχώς εξελισσόμενης φύσης της απειλής και των στρατηγικών που έχουν υιοθετήσει οι χώρες. Η πανδημία ενέχει άνευ προηγουμένου κινδύνους και οι συμβουλές μας λαμβάνουν υπόψη τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με την Covid-19».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών οδηγιών.

«Εξετάζουμε τακτικά τις συνθήκες ασφάλειας σε προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και θα επικαιροποιούμε τις πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένους προορισμούς όταν αυτό κρίνεται κατάλληλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον αναθεωρημένο κατάλογο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Γαλλία, η Γερμανία και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων η Ιταλία και η Κύπρος.

Για την Ιταλία υπάρχει αναφορά και σε τρομοκρατικό κίνδυνο. «Στην Ιταλία υπάρχει από παλιά τρομοκρατικός κίνδυνος, με ομάδες οι οποίες συνεχίζουν να σχεδιάζουν ενδεχόμενες επιθέσεις. Οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να επιτεθούν, με μικρή ή και καμία προειδοποίηση, κατά τουριστικών προορισμών, νευραλγικών κέντρων του τομέα μεταφορών, αγορών, εμπορικών κέντρων, εστιατορίων, ξενοδοχείων, κλαμπ και εδρών της τοπικής αυτοδιοίκησης», αναφέρεται στην οδηγία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρώμη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το πλοίο Spiridon II  όσο ήταν αραγμένο στην Πάνορμο (φωτ.: Χ/Murat)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αποβιβάστηκαν στη Λιβύη οι χιλιάδες αγελάδες από την Ουρουγουάη

26/11/2025 - 8:35πμ
Μία από τις εισόδους του Λούβρου, κλειστή για το κοινό, μετά τη ληστεία των κοσμημάτων (φωτ. αρχείου: EPA/Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Άλλες τέσσερις συλλήψεις για την κλοπή στο Λούβρο

25/11/2025 - 11:57μμ
Η άτυχη οικογένεια σε παλιότερες, ευτυχισμένες στιγμές (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τοξικό εντομοκτόνο πέθανε η τουρκογερμανική οικογένεια στην Κωνσταντινούπολη

25/11/2025 - 10:57μμ
Από αριστερά, ο Στιβ Γουίτκοφ με τον Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Σεπτέμβριο (φωτ.: EPA/Sarah Yenesel)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ να συναντήσει τον Πούτιν και τον Ντρίσκολ στους Ουκρανούς

25/11/2025 - 10:25μμ
Ουκρανοί διασώστες επιχειρούν σε εννιαώροφη οικοδομή στο Κίεβο όπου χτύπησε ρωσικός πύραυλος το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες (φωτ.: EPA/Maxym Marusenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Πολύ κοντά η επίτευξη συμφωνίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Φον ντερ Λάιεν: Θα αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία

25/11/2025 - 9:15μμ
Στιγμιότυπο από συνάντηση που είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Μ. Ρήγα τον περασμένο Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ (φωτ.: Χ/Michael J. Rigas)
ΚΟΣΜΟΣ

Στην Τουρκία ο αν. ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικλ Ρήγας – Θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

25/11/2025 - 8:39μμ
Εργάτες κολλούν τη νέα πρόσοψη των γραφείων της ΕΕ στα Σκόπια, η οποία αναγράφει «Η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί σου» (φωτ. αρχείου: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Επίθεση από άγνωστο δέχθηκε στέλεχος της βουλγαρικής μειονότητας – «Εσείς, Βούλγαροι, να πάτε στη Βουλγαρία!»

25/11/2025 - 7:29μμ
Περιπολικό στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Χειροπέδες σε τρία στελέχη αμυντικών εταιρειών για κατασκοπεία – Αναζητείται και τέταρτος ύποπτος

25/11/2025 - 5:42μμ
Από αριστερά, ο Ντόναλντ Τραμπ σφίγγει το χέρι του Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτ.: Χ/Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία συμφώνησε στα βασικά στοιχεία του ειρηνευτικού σχεδίου των ΗΠΑ

25/11/2025 - 4:35μμ
Στρατιώτης με διακριτικό που φέρει την εικόνα του Βλαντίμιρ Πούτιν και την ένδειξη «Assault Brigade Veterans» παρευρίσκεται σε εκδήλωση αποστολής βοήθειας προς τις εμπόλεμες ζώνες στην Ουκρανία (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Τι θέλει ο Πούτιν στις συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Κόβει δρόμο στο εδαφικό, «θάβει» τη δυτική παρουσία

25/11/2025 - 2:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πορεία προς τον Άγνωστο Στρατιώτη, 26 Νοεμβρίου 1961  (φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών / Ψηφιακό Μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού)

500 χρόνια από την Άλωση της Τραπεζούντας: Οι ιστορικές φωτογραφίες-ντοκουμέντα

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/ Σύλλογος Ποντίων Βερολίνου / Verein der Griechen aus Pontos in Berlin e.V.)

Ποντιακό και λαϊκό γλέντι με τους «Υψηλάντηδες» στο Βερολίνο

54 λεπτά πριν
Το πλοίο Spiridon II  όσο ήταν αραγμένο στην Πάνορμο (φωτ.: Χ/Murat)

Τουρκία: Αποβιβάστηκαν στη Λιβύη οι χιλιάδες αγελάδες από την Ουρουγουάη

1 ώρα πριν
Βροχή (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Καιρός: Αρχίζει κακοκαιρία 3 ημερών – Πού αναμένονται σήμερα βροχές και καταιγίδες

2 ώρες πριν
Μία από τις εισόδους του Λούβρου, κλειστή για το κοινό, μετά τη ληστεία των κοσμημάτων (φωτ. αρχείου: EPA/Mohammed Badra)

Παρίσι: Άλλες τέσσερις συλλήψεις για την κλοπή στο Λούβρο

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Euroleague: Ισοπέδωσε την Παρτιζάν ο Παναθηναϊκός

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign