pontosnews.gr
Τετάρτη, 17/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πάσχα ο καθένας στον τόπο του, ανοίγουν Γυμνάσια-Δημοτικά, επαναλειτουργεί η εστίαση (video)

Πότε διευρύνεται η κυκλοφορία και πότε ανοίγει επίσημα ο τουρισμός

21/04/2021 - 6:35μμ
Νέα μέτρα για τον κορονοϊό – Ποια καταστήματα κλείνουν, τι θα γίνει με τα σχολεία (βίντεο)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες μέρες φανερά και κρυφά, ευθέως ή με υπονοούμενα σχετικά με το πώς θα εορταστεί το Άγιο Πάσχα, επιβεβαίωσε σήμερα στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χωρίς περιστροφές και επικαλούμενος την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας στο μέτωπο της πανδημίας Covid-19, ο πρωθυπουργός είπε ότι απαγορεύονται έως τις 14 Μαΐου οι υπερτοπικές μετακινήσεις και οι πολίτες θα γιορτάσουν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στους τόπους κατοικίας τους.

Ωστόσο ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. «Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής». Ταυτόχρονα διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας έως τις 23:00.

Επαναλειτουργούν Γυμνάσια και Δημοτικά από τη Δευτέρα 10 Μαΐου. «Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες», εξήγησε.

Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει επίσημα η τουριστική περίοδος. «Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού» σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την προσοχή των πολιτών στο θέμα του εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας πως τα εμβόλια δεν είναι επικίνδυνα, ο κορονοϊός είναι. Από τη Μεγάλη Εβδομάδα, πρόσθεσε, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος, όπως διευκρίνισε, είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα, ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test.

Ακολουθεί το μήνυμα του πρωθυπουργού:

«Διανύουμε την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορονοϊό. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Αλλά υπάρχουν δίπλα μας και νέοι σύμμαχοι: Οι εμβολιασμοί, τα self-test, αλλά και ο καλύτερος καιρός μάς κάνουν αισιόδοξους ότι η πρωτοφανής αυτή περιπέτεια τελειώνει.

Αφού, λοιπόν, ο χρόνος είναι μαζί μας, έχουμε ανάγκη από ορατότητα και προοπτική. Από έναν σαφή, «οδικό χάρτη» για το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτόν θα σας μιλήσω σήμερα.

Η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Το Σύστημα Υγείας, χάρη στην αυτοθυσία των γιατρών και των νοσηλευτών μας, ανταποκρίνεται στην πίεση. Και η πολιτική της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των περιορισμών αποδίδει. Γιατί, έστω και αργά, ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί.

»Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι, πλέον, ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας.

»Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του Covid. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας.

Ξέρω ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Αλλά αποτελεί τη μόνη επιλογή, που συνδυάζει τις επιφυλάξεις των γιατρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Και βέβαια, η μόνη που θα μας επιτρέψει, αμέσως μετά το Πάσχα, να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων.

»Υπό την προϋπόθεση, συνεπώς, ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση, μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα χρονοδιάγραμμα με τρεις σταθμούς:

Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Αυτό τον δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία.

»Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς. Τους εαυτούς τους και τους δίπλα τους.

Επανέρχομαι, ωστόσο, στο πιο κρίσιμο θέμα: τους εμβολιασμούς. Παρά την άψογη οργάνωσή τους, δεν είμαστε ακόμα στα ποσοστά που θα θέλαμε, ιδίως μεταξύ των πλέον ευπαθών. Κι όμως, η ασφάλεια και η αποτελεσματική δράση των εμβολίων αποδεικνύονται κάθε μέρα. Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί.

»Θα σας καλέσω, λοιπόν, για μία φορά ακόμη, θα σας παρακαλέσω, να θωρακίσετε την υγεία σας με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό.

Από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test. Σε λίγο ο υπουργός Υγείας θα προβεί και σε πιο αναλυτικές ανακοινώνεις.

Όλα αυτά μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά σε ένα καλοκαίρι μεγαλύτερης ελευθερίας και ευημερίας. Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στους εαυτούς μας. Κι ας το υποδεχτούμε ασφαλείς, ενωμένοι και αισιόδοξοι.»

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Λοβέρδος: Προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία μαζί με στελέχη των «Δημοκρατών»

16/09/2025 - 1:30μμ
Ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Βρεττός μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Υπό διαγραφή ο βουλευτής Νίκος Βρεττός επειδή υποστήριξε στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ

16/09/2025 - 9:40πμ
Συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ανδρουλάκης αφήνει ανοιχτό το θέμα των συνεργασιών

14/09/2025 - 3:38μμ
Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψε η ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ – Θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

13/09/2025 - 9:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται με όρους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

12/09/2025 - 5:25μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ - EPA / Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία χτύπησε την πόρτα της ΕΕ για το SAFE – Θα εισακουστούν οι ανησυχίες Ελλάδας και Κύπρου;

12/09/2025 - 11:11πμ
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Doug Burgum, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικό LNG και Chevron στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΣ

11/09/2025 - 2:35μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές, δεν τίθεται ζήτημα διαδοχής στη ΝΔ

7/09/2025 - 3:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Δείτε ζωντανά

7/09/2025 - 12:14μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στην 89η ΔΕΘ (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Μεταρρύθμιση 1,6 δισ. ευρώ με μόνιμες μειώσεις φόρων για μεσαία τάξη, οικογένειες, νέους

6/09/2025 - 11:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτογραφίες του Τάιλερ Ρόμπινσον που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές μετά τη σύλληψή του

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο εισαγγελέας ζητά τη θανατική ποινή για τον Τάιλερ Ρόμπινσον

5 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία»)

Αγιασμός και δραστηριότητες για τη νέα χρονιά από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία»

6 ώρες πριν
Καπνός υψώνεται μετά το βομβαρδισμό των προαστίων της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις. 16 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Καραβάνια αμάχων εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας – Κόλαση πυρός από το Ισραήλ

6 ώρες πριν
O Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Γκουτέρες: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

6 ώρες πριν
Στην Πλατεία Μικρασιατών Προσφύγων της Νέας Περάμου Αττικής (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Περαμίων-Κυζικηνών)

Από την Πέραμο Κυζίκου στη Νέα Πέραμο Αττικής: Εκδήλωση τιμής και μνήμης

7 ώρες πριν
(Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άρης Μαρτάκος)

Πτολεμαΐδα: Αποκαλύπτεται το μνημείο για τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign