pontosnews.gr
Πέμπτη, 3/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης – Αναστασιάδης: Ποιες θα είναι οι θέσεις τους για το Κυπριακό στη συνάντηση του ΟΗΕ

Τι συζήτησαν στη μεταξύ τους συνάντηση

21/04/2021 - 1:23μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιάννης Κολεσίδης)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιάννης Κολεσίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τις κοινές θέσεις Ελλάδας και Κύπρου όσον αφορά το Κυπριακό συζήτησαν  στη συνάντηση τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Η συνάντηση αποτελεί πρόδρομο της άτυπης πενταμερούς σύσκεψης που θα γίνει στη Γενεύη για το Κυπριακό.

Στη συζήτηση που είχαν πριν ξεκινήσει η συνάντησή τους, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως το πλαίσιο των συζητήσεων που θα γίνουν στη Γενεύη είναι απολύτως σαφές καθώς «στηρίζεται σε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού».

Όσον αφορά το Κυπριακό ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε «Η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας να δημιουργεί ένα λειτουργικό και βιώσιμο κράτος μακριά από στρατεύματα κατοχής και εγγυήσεις, και ιδιαίτερα μακριά από εξαρτήσεις τρίτων», ενώ συμπλήρωσε ότι οι θέσεις Ελλάδας και Κύπρου συμπίπτουν.

Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντική «μετά από 3,5 χρόνια την προσπάθεια να συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ τη διάσκεψη για να διερευνήσει, προκειμένου να υπάρξει διάλογος για λύση του προβλήματος». Συμφώνησε, επίσης, με τη διαπίστωση ότι «τα πλαίσια που θα διαπραγματευτούμε καθορίζονται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και τις αρχές και αξίες της ΕΕ, και καθορίστηκαν την τελευταία φορά στις προσπάθειες να επαναρχίσει ο διάλογος του 2019 στο Βερολίνο με την παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ και του κ. Ακιντζί».

Από την άλλη «Η λύση μπορεί να εξευρεθεί μόνο στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνής εκπροσώπηση και βέβαια με την αποχώρηση των στρατών κατοχής, αλλά και την κατάργηση του αναχρονιστικού πλαισίου των εγγυήσεων» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής 
Αριστερής Συμπαράταξης Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MOTION TEAM)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

3/09/2026 - 12:20πμ
Εικόνα από την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η Θεσσαλονίκη κινείται», όπου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας μίλησε για τα έργα του Μετρό και τον Flyοver (φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο τραπέζι η 24ωρη λειτουργία τα σαββατοκύριακα

2/09/2026 - 10:44μμ
Ρένα Δούρου και Έλενα Ακρίτα στα βουλευτικά έδρανα. Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Δεν εξελέγη αντιπρόεδρος η Έλενα Ακρίτα

2/09/2026 - 3:36μμ
Η σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα: Διακοίνωση με απειλές για το Αιγαίο

2/09/2026 - 3:12μμ
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζοζέφ Αούν, στο Μέγαρο Μαξίμου.  Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Λίβανος: Στρατηγική σχέση με φόντο το Ισραήλ – Το μήνυμα προς τη Χεζμπολάχ

31/08/2026 - 3:16μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: Η κυριαρχία στο Αιγαίο δεν επιδέχεται σχολιασμό

29/08/2026 - 6:19μμ
(Φωτ. αρχείου: Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Γιάννη Μανιάτη στην Κομισιόν για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

29/08/2026 - 11:54πμ
Εναέρια λήψη των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ ενόψει της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Παπανίκος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επτά «ναι» στη Θεσσαλονίκη, αλλά κενό 2,5 δισ. στους δήμους – Η ατζέντα πριν από τη ΔΕΘ

27/08/2026 - 10:28μμ
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημόσιο χρέος, Ταμείο Ανάκαμψης και Τουρκία στην ατζέντα Μητσοτάκη πριν από τη ΔΕΘ

24/08/2026 - 2:15μμ
(Φωτ.: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Γεροβασίλη: Αποχώρησε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής

24/08/2026 - 12:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η υπηρεσιακή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες (δεξιά), συνομιλεί με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ (αριστερά), κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Καράκας της Βενεζουέλας (φωτ.: EPA/RONLAD PENA R)

Βενεζουέλα: Χρυσές συμφωνίες με πετρελαϊκούς κολοσσούς υπό την εποπτεία των ΗΠΑ

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)

Ιός του Δυτικού Νείλου: Στους 24 οι θάνατοι στην Ελλάδα – Συναγερμός σε 69 δήμους

39 λεπτά πριν
(Φωτ.: jerusalem-patriarchate.info)

Βουλή: Προς ψήφιση το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

1 ώρα πριν
Παιδιά περπατούν ανάμεσα σε κτήρια που υπέστησαν ζημιές από πλημμύρα παγετώνα κοντά στα σύνορα Νεπάλ-Κίνας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, στο Τρισούλι Μπαζάρ του Νουβακότ στο Νεπάλ (φωτ.: EPA/SURYAMS UPRETI AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)

Νεπάλ: Ανάγκη για ανοικοδόμηση 20.000 κατοικιών μετά τη φονική κατολίσθηση

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων ν. Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»)

Το ποντιακό αντάμωμα της «Τραπεζούντας» στην Κομοτηνή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Olga Fedorova)

US Open: Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, πέρασε στον τρίτο γύρο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV