pontosnews.gr
Πέμπτη, 13/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Τσεχία απελαύνει 18 Ρώσους διπλωμάτες που τους κατηγορεί για κατασκοπεία

Οι υπηρεσίες πληροφοριών του ρωσικού στρατού συνδέονται με έκρηξη το 2014

18/04/2021 - 8:59πμ
Αυτοκίνητο της ρωσικής διπλωματικής αποστολής (φωτ.: EPA / Martin Divisek)

Αυτοκίνητο της ρωσικής διπλωματικής αποστολής (φωτ.: EPA / Martin Divisek)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Προθεσμία 48 ωρών προκειμένου να εγκαταλείψουν την Τσεχία πήραν 18 μέλη της πρεσβείας της Ρωσίας στην Πράγα, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιαν Χάματσεκ.

Οι 18 έχουν ταυτοποιηθεί από τις τσεχικές υπηρεσίες πληροφορίων ως πράκτορες. Κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπιτς δήλωσε ότι υπάρχουν «αδιάσειστα στοιχεία» για την εμπλοκή μελών των υπηρεσιών πληροφοριών του ρωσικού στρατού (GRU) στην έκρηξη που έγινε σε αποθήκη πυρομαχικών του στρατού στο Βερμπετίτσε το 2014.

Ερωτηθείς για ποιον λόγο η πληροφορία αυτή δεν ήταν γνωστή μέχρι χθες στις τσεχικές Αρχές, ο Αντρέι Μπάμπιτς δεν έδωσε απάντηση, δήλωσε όμως ότι ελήφθησαν άμεσα αποφάσεις. «Η έκρηξη προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημίες και έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές πολλών ανθρώπων, αλλά κυρίως σκότωσε δύο συμπατριώτες μας», πρόσθεσε.

«Οι αποκαλύψεις θα βλάψουν τις ρωσοτσεχικές σχέσεις», προέβλεψε ο Γιαν Χάματσεκ, ο οποίος έχει αντικαταστήσει προσωρινά τον φιλοευρωπαίο προκάτοχό του Τόμας Πέτριτσεκ.

Ο τέως επικεφαλής της τσεχικής διπλωματίας απομακρύνθηκε τη Δευτέρα από τον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν επειδή αντιτάχθηκε στη χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V χωρίς το πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Είχε επίσης εναντιωθεί σε ενδεχόμενη συμμετοχή της Ρωσίας σε σχέδιο του πυρηνικού τομέα στην Τσεχία.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση αντίστοιχη με αυτήν του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την απόπειρα δηλητηρίασης στο Σόλσμπερι το 2018», δήλωσε ο Γιαν Χάματσεκ αναφερόμενος στην υπόθεση Σκριπάλ.

Διπλωματική πηγή από τη Μόσχα δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι η Τσεχία έχει ήδη λάβει απόφαση να κλείσει την πρεσβεία της στη ρωσική πρωτεύουσα.

Αυτή είναι η δεύτερη απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ευρώπη σε μία εβδομάδα. Την Πέμπτη η Πολωνία ανακοίνωσε ότι εκδίωξε τρεις που κατηγορούνται για «εχθρικές ενέργειες».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Alan Wilson / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρκτική: Πρόστιμο 4.550 ευρώ σε άνδρα που ξύπνησε πολική αρκούδα

13/08/2026 - 3:15μμ
Ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα στη Ρουμανία, στις 5 Αυγούστου 2026. Οι δύο αντιδραστήρες του χρησιμοποιούν νερό από τον Δούναβη για την ψύξη τους (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Εκτός λειτουργίας ολόκληρος ο πυρηνικός σταθμός της Τσερναβόντα – «Στέρεψε» ο Δούναβης

13/08/2026 - 1:17μμ
Υποστηρικτής του φυλακισμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κρατά πλακάτ με το σύνθημα «Δεν υπάρχει σωτηρία για κανέναν μόνο του – ή όλοι μαζί ή κανείς», έξω από τις φυλακές Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη. 15 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου εγκαταλείπει το CHP και εντάσσεται στο Νέο Κόμμα

13/08/2026 - 12:20μμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, στο Οβάλ Γραφείο. 11 Αυγούστου 2026. (φωτ.: The White House / Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ αλλάζει τακτική – Οικονομική ασφυξία αντί νέων βομβαρδισμών

13/08/2026 - 9:32πμ
Ο Νόαμ Μπέταν, εκπρόσωπος του Ισραήλ, ερμηνεύει το τραγούδι «Michelle» στον μεγάλο τελικό της 70ής Eurovision, στη Βιέννη, στις 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision: Νέος κανόνας «φωτογραφίζει» το Ισραήλ – Μπορεί να κερδίσει, αλλά όχι να διοργανώσει

13/08/2026 - 8:58πμ
Επισκέπτης παρατηρεί την κυψελοειδή εγκατάσταση για τα 65 χρόνια από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου. Το έργο, μήκους 30 και ύψους τριών μέτρων, έχει στηθεί μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Τείχος του Βερολίνου: 65 χρόνια από τη νύχτα που μια πόλη κόπηκε στα δύο – Η νέα «διάφανη» εγκατάσταση

13/08/2026 - 8:34πμ
Η πετρελαιοκηλίδα στα ανοιχτά του Ομάν, όπως καταγράφηκε από δορυφόρο στις 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: European Union / Copernicus Sentinel-3)
ΚΟΣΜΟΣ

Ομάν: Πετρελαιοκηλίδα άνω των 2.000 τ.χλμ. χτυπά τις ακτές – Φόβοι για οικολογική καταστροφή

12/08/2026 - 11:40μμ
Συμβολικό χταπόδι με τα αρχικά της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), έξω από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο στην Καρλσρούη, πριν από την εξέταση προσφυγής κατά των εξουσιών παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών στο εξωτερικό, στις 14 Ιανουαρίου 2020 (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία «λύνει τα χέρια» των μυστικών υπηρεσιών – Hackbacks, παρακολουθήσεις και ενεργές επιχειρήσεις

12/08/2026 - 11:16μμ
Μέλος σωστικού συνεργείου του κολομβιανού στρατού δίνει οδηγίες σε εθελοντές κατά τη διάρκεια ερευνών σε κτήρια που κατέστρεψε ο σεισμός, στην Περέιρα της Κολομβίας (φωτ.: EPA / Carlos Ortega)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Κολομβία: Μάχη με το χρόνο στα ερείπια – Αγωνία για 11χρονη και τους παππούδες της

12/08/2026 - 9:20μμ
(Φωτ.: EPA / Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο και θα τον κρατήσουμε»

12/08/2026 - 7:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρκαγιά στη Σιβήρη Χαλκιδικής,  Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Λία Φωκά)

Χαλκιδική: Ενισχύονται διαρκώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Σίβηρη και Φούρκα – Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά

3 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ec-patr.org / Νίκος Παπαχρήστου)

Βαρθολομαίος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μού ζήτησε να τελέσω το γάμο του γιου του

33 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βάιος Χασιαλής)

Κάρπαθος: Δραπέτης φυλακών έκλεψε δωμάτιο ξενοδοχείου και επιχείρησε να φύγει με πλοίο

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Χαλκιδική: Μεγάλη φωτιά στη Σίβηρη – 112 για απομάκρυνση των κατοίκων

2 ώρες πριν
Μέλη ποντιακών σωματείων δίπλα στην εικόνα της Παναγίας Σουμελά, τον Δεκαπενταύγουστο (φωτ.: Σωματείο «Παναγία Σουμελά»)

Παναγία Σουμελά 2026: Τρεις ημέρες μνήμης στο Βέρμιο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Alan Wilson / commons.wikimedia.org)

Αρκτική: Πρόστιμο 4.550 ευρώ σε άνδρα που ξύπνησε πολική αρκούδα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign