pontosnews.gr
Κυριακή, 6/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στριμώχθηκε on air ο Τσαβούσογλου – Δεν άρεσαν όσα είπε ο Δένδιας για παραβιάσεις, μουσουλμανική μειονότητα και θαλάσσιες ζώνες (video)

Όλα όσα είπαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου

15/04/2021 - 11:27μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΥΠΕΞ/ Χάρης Ακριβιάδης)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΥΠΕΞ/ Χάρης Ακριβιάδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε αντιπαράθεση ήρθαν on air, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια, μετά την ολοκλήρωση της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους στην Άγκυρα φαίνεται να μην άρεσαν στο Μεβλούτ Τσαβούσογλου που άλλαξε το πρωτόκολλο.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφερόμενος στις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας, είπε πως η Άγκυρα έχει παραβιάσει το Διεθνές Δίκαιο τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. Επιπλέον έχει παραβιάσει και τα δικαιώματα κυριαρχίας της Ελλάδας, αναφέροντας πως έχει κάνει 400 υπερπτήσεις πάνω από το ελληνικό έδαφος.

«Μεβλούτ, πάνω από το ελληνικό έδαφος», είπε απευθυνόμενος στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Για τις μουσουλμανικές μειονότητες έκανε σαφές ότι στην Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Αυτό αναγνωρίζει η Συνθήκη της Λοζάνης, είπε ο Νίκος Δένδιας, αυτή είναι η άποψη του ελληνικού κράτους.

Περαιτέρω, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε πως η Τουρκία συνεχίζει να μην αποδέχεται τη σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας η οποία όχι μόνο αντικατοπτρίζει εθνικό δίκαιο, αλλά έχει επικυρωθεί και από την ΕΕ, άρα είναι τμήμα του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Ευρωτουρκικό ζήτημα το Μεταναστευτικό

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι το Μεταναστευτικό είναι «ευρωτουρκικό ζήτημα», αλλά ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε την ανάγκη η Τουρκία να τηρεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη δήλωση του 2016, ενώ υπενθύμισε την εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού στον Έβρο πέρσι.

Παρόλα αυτά ο Έλληνας υπουργός είχε ξεκινήσει το λόγο του κάνοντας αναφορές σε μια «θετική ατζέντα οικονομικών θεμάτων για να προχωρήσουμε τις σχέσεις μας μπροστά» και «να αλλάξουμε το κλίμα που υπάρχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Ο Τούρκος υπουργός παίρνοντας εκ νέου το λόγο χαρακτήρισε «απαράδεκτες» κάποιες από τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού, αναγκάζοντας τον τελευταίο να του πει ότι δεν ανέμενε ο Τσαβούσογλου να αντιδρά «σαν μην μεσολάβησε τίποτε στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Ανταπαντώντας ο Νίκος Δένδιας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όλα τα ελληνικά επιχειρήματα εδράζονται στο διεθνές δίκαιο, τονίζοντας μάλιστα ότι η «Τουρκία δεν μπορεί να κάνει μαθήματα στην Ελλάδα». 

Στον πρώτο γύρο δηλώσεων και πριν τη διένεξη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε αναφέρει ότι υπάρχει διαφορά απόψεων στο θέμα του Αιγαίου και ότι προκλητικές δηλώσεις πρέπει να αποφεύγονται.  Επίσης συμπλήρωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των χωρών.

https://www.youtube.com/watch?v=iCY9JVR2Lzs&t=10s

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο Βελλίδειο, για την ομιλία του πρωθυπουργού 
στα εγκαίνια της 90ής ΔΕΘ. Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Νέα τρένα από το 2027 – «Οι σταθμοί παίρνουν ζωή»

6/09/2026 - 2:04μμ
Συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.  Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026  (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Εκλογές το 2027 – «Ο Σαμαράς έχει τεχνογνωσία στο πώς να κάνει κακό στην παράταξη»

6/09/2026 - 1:16μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια της 90ης ΔΕΘ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο

6/09/2026 - 12:04μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης  Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις προαγωγές στο Δημόσιο, τους προϊσταμένους και το ΕΚΔΔΑ

5/09/2026 - 11:04πμ
O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντόνιο Κόστα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο μετά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για την άμυνά της

3/09/2026 - 9:21μμ
(Φωτ.: EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικό διάβημα στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και τις τουρκικές αιτιάσεις

3/09/2026 - 5:17μμ
Ο πρόεδρος της Ελληνικής 
Αριστερής Συμπαράταξης Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MOTION TEAM)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

3/09/2026 - 12:20πμ
Εικόνα από την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η Θεσσαλονίκη κινείται», όπου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας μίλησε για τα έργα του Μετρό και τον Flyοver (φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο τραπέζι η 24ωρη λειτουργία τα σαββατοκύριακα

2/09/2026 - 10:44μμ
Ρένα Δούρου και Έλενα Ακρίτα στα βουλευτικά έδρανα. Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Δεν εξελέγη αντιπρόεδρος η Έλενα Ακρίτα

2/09/2026 - 3:36μμ
Η σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα: Διακοίνωση με απειλές για το Αιγαίο

2/09/2026 - 3:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαδηλωτής κρατά πλακάτ με τη μορφή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη λέξη «Yok» [«Όχι»] (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)

Το ιρανικό ντόμινο απειλεί τον Ερντογάν: Πετρέλαιο, πληθωρισμός και η σκιά της κάλπης

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Πάνος Πραγιάννης)

Super League: Απίθανο 3Χ3 ο Παναιτωλικός – Νίκη ο ΟΦΗ, μοιρασιά στο Περιστέρι

41 λεπτά πριν
Η Αγορά της αρχαίας Σμύρνης ακόμα επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους αρχαιολόγους (φωτ.: Turkish Ministry of Culture and Tourism)

Η Σμύρνη «μίλησε» ξανά: Άγνωστοι χώροι και σπάνιες τοιχογραφίες ήρθαν στο φως

58 λεπτά πριν
Κατηγορούμενοι ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου στη Γιασί Αντά (φωτ.: Devlet Başkanlığı Cumhuriyet Arşivi / Independent Türkçe)

Σεπτεμβριανά 1955: Ποιοι δικάστηκαν και ποιοι έμειναν στο απυρόβλητο

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Πέντε συλλήψεις για φωτιές από αμέλεια – Από καντήλι έως καύση απορριμμάτων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Γερμανία: Συναγερμός για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Σαξονία-Άνχαλτ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV