pontosnews.gr
Σάββατο, 27/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δένδιας στη Λιβύη: Δεν πρόκειται να επικυρωθεί το «τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Ο απολογισμός της επίσκεψης του υπουργού

13/04/2021 - 12:50μμ
Ο  αναπληρωτής πρωθυπουργός της Λιβύης Χουσεΐν Ατίγια Αμπντούλ Χαφέεζ Αλ Κατράνι (Δ) συνομιλεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια (Α), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στη Βεγγάζη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γραφείο Τύπου ΥΠΕΞ/ Χάρης Ακριβιάδης)

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Λιβύης Χουσεΐν Ατίγια Αμπντούλ Χαφέεζ Αλ Κατράνι (Δ) συνομιλεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια (Α), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στη Βεγγάζη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γραφείο Τύπου ΥΠΕΞ/ Χάρης Ακριβιάδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με επιτυχία φαίνεται να στέφθηκε η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Ανατολική Λιβύη. Η επίσκεψη αυτή είχε σκοπό την εμπέδωση τριών βασικών μηνυμάτων.

Το πρώτο ήταν να μην αναληφθεί σε πρώτη φάση οποιαδήποτε πρωτοβουλία όσον αφορά το παράνομο και ανυπόστατο «τουρκολιβυκό μνημόνιο» που θα δυσχέρανε τις σχέσεις της Λιβύης τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το δεύτερο μήνυμα ήταν η εμπέδωση της ελληνικής παρουσίας με την ίδρυση του Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη. Τέλος έγινε αναφορά και για τη συνεισφορά στη χώρα για την ανοικοδόμηση της Λιβύης.

 Η ανταπόκριση των λιβυκών Αρχών και στα τρία μηνύματα ήταν ιδιαίτερα θετική, σημείωσαν διπλωματικές πηγές. Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του υπουργού σε Βεγγάζη και Αλ Κουμπά έλαβε χώρα λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα όσον αφορά το «τουρκολιβυκό μνημόνιο»  ο πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να επικυρωθεί από τη Βουλή και αναφέρθηκε, επίσης, στην πρόσφατη απόφαση λιβυκού δικαστηρίου που το έκρινε άκυρο.

Για την ίδρυση του Γενικού Προξενείου αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, που θα λειτουργήσει εκ νέου προξενική Αρχή στη Βεγγάζη. Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε με θερμά λόγια για τη χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα ξεχάσουμε την στάση της Ελλάδας υπέρ ημών».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Δένδιας παρέστη και σε σύντομη τελετή στο ευρωπαϊκό σχολείο της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης, όπου συναντήθηκε με μέλη της κοινότητας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα του ΟΗΕ (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η Τουρκία να άρει το casus belli

26/09/2025 - 9:44μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Ζωντανά η ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση

26/09/2025 - 7:30μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: Μητσοτάκης-Γκίλφοϊλ συναντήθηκαν για πρώτη φορά

25/09/2025 - 8:56μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει σε συζήτηση με την αρχισυντάκτρια της «Wall Street Journal», Emma Tucker, στο περιθώριο των εργασιών της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 80ής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη WSJ: Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με την Τουρκία για τη Chevron – Eάν αυτό τους προκαλεί δυσφορία, «c’est la vie»

25/09/2025 - 8:39πμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Γεραπετρίτης στην 80ή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για Μητσοτάκη-Ερντογάν: Δεν σταματά ο διάλογος με την Τουρκία

24/09/2025 - 10:17μμ
Σε πρώτο πλάνο ο Νίκος Σαλάτας, στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβαλε «φωτιά» η κατάθεση του πρώην προέδρου Νίκου Σαλάτα – Ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, αιχμές για Μαξίμου

24/09/2025 - 8:53μμ
Εικόνα από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρχισε η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων για τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις

24/09/2025 - 4:23μμ
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλά στην τελετή απονομής των Βραβείων Ειρήνης και Συνεργασίας των Βαλκανικών Λαών, στο ΠΑΜΑΚ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Αρβανιτίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για το αίτημα εκταφής: Η άρνηση είναι απόπειρα ταφής της αλήθειας

24/09/2025 - 9:08πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γ. Γαραντζιώτη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Κύπρος: Προσηλωμένες στην υλοποίηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης

23/09/2025 - 8:00μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, 7 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβλήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Τι λέει η Ελλάδα

23/09/2025 - 4:32μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: gein.noa.gr)

Σεισμός στην Εύβοια: Αισθητή και στην Αθήνα δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

4 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο (φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αμερικής)

Ευγνωμοσύνη Ελπιδοφόρου προς Τραμπ για το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

6 ώρες πριν
Πολωνοί αξιωματούχοι συγκεντρώνουν τα υπολείμματα ενός ρωσικού drone το οποίο είχε καταπέσει σε ανατολική περιοχή της χώρας το προηγούμενο διάστημα, στην πρώτη από τις παραβιάσεις εναέριων χώρων ξένων χωρών (φωτ.: EPA/Wojtek Jargilo)

Γερμανία: Drones εντοπίστηκαν ξανά στον εναέριο χώρο – Ερευνάται η υποψία κατασκοπείας

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Super Cup: Άνετα την Καρδίτσα και φουλ για κούπα ο Ολυμπιακός

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)

ΟΗΕ: Ρηματική διακοίνωση-απάντηση της Αιγύπτου στη Λιβύη για το παράνομο μνημόνιο με την Τουρκία

7 ώρες πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα του ΟΗΕ (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κ. Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η Τουρκία να άρει το casus belli

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign