pontosnews.gr
Κυριακή, 25/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αργεντινή: Διεθνής λογοτεχνικός διαγωνισμός με θέμα τα «200 χρόνια Λευτεριάς και Ελληνισμού»

Διοργανώνεται για 4η φορά από την Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση «Νόστος», με έδρα το Μπουένος Άιρες

13/04/2021 - 1:15μμ
(Φωτ.: nostos.org.ar)

(Φωτ.: nostos.org.ar)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα τα «200 χρόνια Λευτεριάς και Ελληνισμού» διοργανώνει η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση «Νόστος», με έδρα το Μπουένος Άιρες, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών της Αργεντινής (SADE).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απανταχού Έλληνες και φιλέλληνες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα έργο γραμμένο σε μία εκ των τεσσάρων γλωσσών: την ελληνική, την ισπανική, την ιταλική ή την αγγλική.

«Η εμπειρία μας από τους τρεις Διεθνείς Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς, που έχουν προηγηθεί και γενικότερα των πολλών, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένων εκδηλώσεων στα δεκαπέντε χρόνια της ύπαρξής μας, μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι και ο φετινός διαγωνισμός θα στεφθεί με επιτυχία, με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη της πατρίδας μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της οργάνωσης «Νόστος» Χριστίνα Τσαρδίκου.

Τα βραβευμένα έργα (ποίησης ή λογοτεχνικό δοκίμιο) θα δημοσιευθούν αρχικά σε μια ηλεκτρονική ανθολογία, με σκοπό να αναδειχθούν οι σκέψεις, ο στοχασμός και οι έννοιες που συνδέονται με τις αξίες και το επίκαιρο μήνυμα του ελληνικού αγώνα για την ελευθερία, ένα μήνυμα πανανθρώπινο, που συνδέεται ιδιαιτέρως με την παγκόσμια ιστορία και τη λογοτεχνία.

Τελική ημερομηνία κατάθεσης των έργων έχει οριστεί η 1η Αυγούστου 2021. Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ακολουθώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Νόστου (https://nostos.org.ar/).

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία, τρεις έπαινοι και τέσσερις τιμητικές διακρίσεις και οι βραβευμένες εργασίες θα δημοσιευθούν σε μια ψηφιακή Ανθολογία.

Η ανακοίνωση των βραβείων θα γίνει τον Οκτώβριο του 2021 και τα βραβεία θα παραδοθούν σε ημερομηνία που θα καθορισθεί στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Ο Νόστος του Ελληνισμού και του Πολιτισμού

Η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση «Ο Νόστος» είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2006 στο Μπουένος Άιρες από την ομογενή Χριστίνα Τσαρδίκου με βασικό στόχο την ανάδειξη, διάδοση και διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής παιδείας στην Αργεντινή, την Λατινική Αμερική και όπου αλλού υπάρχει δυνατότητα ή ζήτηση.

Στους στόχους της οργάνωσης εντάσσεται η ενίσχυση της ελληνικής (ελληνόφωνης) εκπαίδευσης στην Αργεντινή και τη Νότιο Αμερική και γενικότερα εκτός Ελλάδας, μέσω της συνεργασίας με πανεπιστημιακά ιδρύματα, με εκπαιδευτικούς φορείς, όπως και με ελληνικούς ή διεθνείς φορείς διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Εκτός από μαθήματα ελληνικών και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, η πολυσχιδής δράση του Νόστου περιλαμβάνει επίσης την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Αργεντινής, σε πανεπιστήμια και σχολεία, καθώς και τη διοργάνωση της «Πρώτης ημέρας της Ελλάδας στην Αργεντινή» με τον Δήμο Μπουένος Άιρες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/The Pan-Macedonian Association of Melbourne and Victoria)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συνάντηση μνήμης και διαλόγου στην Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτόριας

25/01/2026 - 3:10μμ
Από αριστερά, η Μαρία Αντώνη, ο Γιάννης Τοπαλίδης, η κόρη του Ράνια Τοπαλίδου και η Έστα Πασχαλίδη-Χειλά (φωτ.: facebook/Ioannis Topalidis)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Ο «Ποντοξενιτέας» έζησε ξανά το θρίαμβο του Euro 2004

25/01/2026 - 1:19μμ
(Φωτ.:greekherald.com.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πυρκαγιά κατέστρεψε την κοινοτική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου στην Αδελαΐδα

24/01/2026 - 8:56μμ
(Φωτ.: facebook/Pontiaki Estia Melbourne)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ποντιακή Εστία Μελβούρνης: Φουλ των χορευτικών εμφανίσεων και ποντιακό φαγοπότ’ τον Φεβρουάριο

24/01/2026 - 10:30πμ
Ο Νικολάι Χαρίτο ανάμεσα στα «Χρυσάνθεμα» (φωτ.: Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας/ Εικ.: pontosnews.gr)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νικολάι Χαρίτο (1886-1918): Το νόθο παιδί που μεγάλωσε στα πλούτη, επαναστάτησε κατά του τσάρου και δολοφονήθηκε για τα μάτια μιας Βέρας

23/01/2026 - 10:05πμ
(Φωτ.: greekherald.com.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η κυπριακή κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας βραβεύει τους Κύπριους ομογενείς για την προσφορά τους

23/01/2026 - 9:37πμ
Από την αφίσα της παράστασης
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Έφυγες με το Πατρίς»: Ιστορίες Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία ζωντανεύουν στη σκηνή του θεάτρου και συγκινούν

23/01/2026 - 8:36πμ
Τα μέλη της Ποντιακής Αδελφότητας Νότιας Αυστραλίας στη σκηνή του φεστιβάλ (φωτ.: facebook/Pontian Brotherhood of SA Inc.)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Χαμός στο Ελληνικό Φεστιβάλ Semaphore – Γιόρτασε 45 χρόνια παρουσίας με Πόντο, σουβλάκια και πολύ κέφι!

20/01/2026 - 9:00μμ
Δεξιά, ο επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας προΐσταται της κοπής της βασιλόπιτας, με τη βοήθεια του πατέρα Ευαγόρα Κωνσταντινίδη και παρουσία του προέδρου της Παρέλασης για την Ελληνική Ανεξαρτησία της Νέας Υόρκης 2026, Λου Κάτσου (αριστερά) κατά τη συνάντηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Μεγάλης Νέας Υόρκης (φωτ.: Εθνικός Κήρυκας/Ελένη Σακέλλη)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Επανεκκίνηση με βασιλόπιτα για τις προετοιμασίες της παρέλασης στη Νέα Υόρκη

18/01/2026 - 6:37μμ
Η έπαυλη Αλφιεράκη (πηγή: creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.en)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογένεια Αλφιεράκη: Οι Μανιάτες ευγενείς της Ρωσίας και η έπαυλή τους στο Ταϊγάνιο

18/01/2026 - 10:25πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/The Pan-Macedonian Association of Melbourne and Victoria)

Συνάντηση μνήμης και διαλόγου στην Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτόριας

20 λεπτά πριν
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Κάγια Κάλας (φωτ.: ΕΡΑ/Ramil Sitdikov/Reuters / POOL/Olivier Hoslet)

Η Ρωσία δεν πρόκειται να συζητήσει ποτέ με την επικεφαλής της ΕΕ Κ. Κάλας – «Απλώς θα περιμένουμε να φύγει από τη θέση της»

57 λεπτά πριν
Το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας δεξιά και στο βάθος η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Από το βιβλίο του Κ. Φωτιάδη «Πόντος: Δικαίωμα στη Μνήμη» (πηγή: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας)

Παιδεία στον Πόντο και το Φροντιστήριο Τραπεζούντας: Ένα εκπαιδευτικό πρότυπο με διεθνή ορίζοντα

2 ώρες πριν
Από αριστερά, η Μαρία Αντώνη, ο Γιάννης Τοπαλίδης, η κόρη του Ράνια Τοπαλίδου και η Έστα Πασχαλίδη-Χειλά (φωτ.: facebook/Ioannis Topalidis)

Ομογένεια: Ο «Ποντοξενιτέας» έζησε ξανά το θρίαμβο του Euro 2004

2 ώρες πριν
(Φωτ,: facebook/Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»)

Ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» υποδέχθηκε το 2026 με μεγάλο ποντιακό γλέντι

3 ώρες πριν
Κακοκαιρία στο Ρίο, 10 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.:  apohxos.gr / EUROKINISSI)

Πορτοκαλί προειδοποίηση από την ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign