pontosnews.gr
Παρασκευή, 31/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ένα ρομπότ, ο Τάλως, αναλαμβάνει την απολύμανση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Με υπεριώδη ακτινοβολία προχωρά με ασφάλεια στην απολύμανση χώρων του νοσοκομείου

8/04/2021 - 1:01μμ
(Φωτ.: Νοσοκομείο Παπαγεωργίου)

(Φωτ.: Νοσοκομείο Παπαγεωργίου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ένα νέο όπλο για την καταπολέμηση του κορονοϊού και για την απολύμανσή του έχει στη διάθεσή του το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Από την Τρίτη (6/4) βρίσκεται στη διάθεσή του ένα ευρωπαϊκό ρομπότ που απολυμαίνει με υπεριώδη ακτινοβολία, το οποίο «ανέλαβε καθήκοντα» στους εσωτερικούς χώρους.

Το ρομπότ έχει το όνομα Τάλως και μπορεί να απολυμάνει τους απλούς θαλάμους ασθενών σε μόλις 10 λεπτά.

Το όνομα του ρομπότ παραπέμπει στο μυθικό χάλκινο γίγαντα, που προστάτευε τη μινωική Κρήτη, μπορεί με μία φόρτιση 8 ωρών να «δουλέψει» 2,5 ώρες και να απολυμάνει περισσότερους από 18 θαλάμους.

Ο Τάλως είναι το δεύτερο από τα δύο ρομπότ που διέθεσε στην Ελλάδα και ένα από τα 200 που προμηθεύτηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ευρωπαϊκά νοσοκομεία, προκειμένου να συμβάλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, μέσω της πρωτοβουλίας του Μέσου Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης (ESI).

Το ρομπότ κατασκευάστηκε στη Δανία και το κόστος του φτάνει τα 60.000 ευρώ. Ο Τάλως, μόλις έφτασε στο Παπαγεωργίου, με τη βοήθεια τεχνικών ειδικών στη ρομποτική, χαρτογράφησε χώρους τους οποίους θα απολυμαίνει, όπως τα χειρουργεία και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Αναγνωρίζοντας το περιβάλλον, μόλις δεχτεί την εντολή του χειριστή μέσω ενός tablet μεταβαίνει στον χώρο. Αφού βεβαιωθεί ότι τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ο Τάλως με προσεκτικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας την υπεριώδη ακτινοβολία, εξαφανίζει βλαβερούς μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του νέου κορονοϊού, σε λίγα λεπτά.

Όταν ολοκληρώσει το έργο του, ρωτά τον χειριστή αν επιθυμεί να συνεχίσει την απολύμανση σε άλλο χώρο ή να επιστρέψει στο σημείο φόρτισης.

Όπως εξήγησαν εξειδικευμένοι τεχνικοί στο προσωπικό του Νοσοκομείου που θα εποπτεύει το ρομπότ, η χρήση του είναι ασφαλέστερη για τους ασθενείς αλλά και για τους εργαζόμενους, δεδομένου ότι απολυμαίνει με φυσική διαδικασία και όχι με χρήση χημικού απολυμαντικού. Επιπλέον, δεν απαιτείται ανθρώπινη αλληλεπίδραση και το προσωπικό δεν χρειάζεται πλέον να χειρίζεται, να μεταφέρει ή να αποθηκεύει τοξικές, επικίνδυνες ή διαβρωτικές χημικές ουσίες, επομένως αποφεύγεται η έκθεσή του σε κίνδυνο.

Πρόσφατα είχε παραδοθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο η Βιολέτα, το πρώτο από τα δύο ρομπότ απολύμανσης που διέθεσε στη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινος κλοιός σε Πρέβελη, Πάρο και Κάλυμνο – Μάχη με τις φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους

30/07/2026 - 10:42μμ
Εξόδιος Ακολουθία του πυροσβέστη Εμμανουήλ Στρατιδάκη που έπεσε εν ώρα καθήκοντος στη μεγάλη πυρκαγιά στη περιοχή του Ρεθύμνου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Γερακάρι Αμαρίου (φωτ.: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 58χρονο πυροσβέστη Μανώλη Στρατιδάκη

30/07/2026 - 9:47μμ
Πυρκαγιά στον Ασώματο, ένα νεο μέτωπο, στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι στη περιοχή του Ρεθύμνου (Φωτ.: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο νότιο τμήμα του νομού – Εκκενώθηκαν Κεραμές, διασώθηκαν 51 άτομα από την Πρέβελη

30/07/2026 - 7:05μμ
(Φωτ.: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέες πυρκαγιές σε Κάλυμνο και Άνδρο – Μάχη με τις φλόγες, μήνυμα 112 για την Παλαιόπολη

30/07/2026 - 4:50μμ
Νέο πύρινο μέτωπο στο Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, στον Ασώματο. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: goodnet.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Μαίνεται η νέα φωτιά στον Ασώματο – 72 πυροσβέστες και αλλεπάλληλες εκκενώσεις

30/07/2026 - 4:08μμ
Συνάδελφοι αποχαιρετούν μεταφέρουν τη σορό του 25χρονου εθελοντή πυροσβέστη Παντελή Διαμαντάκη. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Με τη γαλανόλευκη το τελευταίο αντίο στον 25χρονο πυροσβέστη Παντελή Διαμαντάκη

30/07/2026 - 3:44μμ
Καπνός από τη φωτιά στην Πάρο, Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Δανάη Αρσενίδου)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρος: Νέα αναζωπύρωση – Νέο 112 για απομάκρυνση από το Άσπρο Χωριό

30/07/2026 - 2:51μμ
Νέο πύρινο μέτωπο στο Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, στον Ασώματο. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: goodnet.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Νέα φωτιά, στον Ασώματο Αγίου Βασιλείου – Ήχησε το 112, στη μάχη τρία ελικόπτερα

30/07/2026 - 2:03μμ
Πυροσβέστης επιχειρεί στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου Κρήτης, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Δεν έχει οριοθετηθεί η φωτιά στην Αγία Παρασκευή – Οι άνεμοι εμποδίζουν τα εναέρια μέσα

30/07/2026 - 12:21μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στην Κερατέα, στον Χάρακα – Ήχησε το 112, στη μάχη έξι εναέρια μέσα

30/07/2026 - 12:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.:  www.photobystellios.com)

Νέα εποχή για τον Καθεδρικό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν – O πατήρ Γρηγόριος Γκίλμπερτ στο τιμόνι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Conference League: Αγχώθηκε, αλλά πήρε την πρόκριση ο Παναθηναϊκός

3 ώρες πριν
Βρετανικό διαβατήριο του Γιώργου Κυριακίδη, με ημερομηνία 12 Ιουλίου 1947 (φωτ.: Museums Victoria/ Moya McFadzean/ Public Domain Mark)

Από τη Λάρνακα στη Μελβούρνη: Η ιστορία του Κύπριου Γιώργου Κυριακίδη που ταξίδεψε στην Αυστραλία μόνο με ένα διαβατήριο στην τσέπη

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Europa League: Ο Κωνσταντέλιας υπέγραψε την πρόκριση του ΠΑΟΚ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ/ EUROKINISSI)

Πύρινος κλοιός σε Πρέβελη, Πάρο και Κάλυμνο – Μάχη με τις φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign