pontosnews.gr
Σάββατο, 30/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γεραπετρίτης: Σκέψεις για υπερτοπική μετακίνηση το Πάσχα – Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε για την πορεία της πανδημίας, τα self-test και το άνοιγμα των σχολείων

6/04/2021 - 2:17μμ
Τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Προς σταθεροποίηση βαίνει η κατάσταση της πανδημίας στην Αττική, αναφορικά με τις νέες εισαγωγές και τις νοσηλείες, ωστόσο υπάρχει αυξητική πίεση σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Για τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, άφησε ένα ανοιχτό παράθυρο, αλλά τονίζοντας πως η εστίαση θα μείνει κλειστή.

Αναφορικά με τα σχολεία, επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει την προδιάθεση να ανοίξει σε πρώτο χρόνο τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και κυρίως τα Λύκεια, ενώ είναι πιο δύσκολο για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία έχει ωστόσο μεγαλύτερα περιθώρια παράτασης της σχολικής περιόδου.

Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε αρχικά την «απόλυτη εγρήγορση» της κυβέρνησης στα θέματα της πανδημίας και σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή καταγράφεται μια σταθερότητα σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές και τις νοσηλείες στην Αττική. Υπάρχει μια μικρή υστέρηση αναμονής σε ό,τι αφορά τις κλίνες ΜΕΘ. Είναι περίπου 60 άτομα μεσοσταθμικά τα οποία βρίσκονται σε αναμονή για να εισαχθούν σε κλίνες ΜΕΘ. Παρά ταύτα όλα τα κρούσματα βρίσκονται υπό αναπνευστική υποστήριξη, τους παρέχεται απόλυτη ιατρική κάλυψη. Υπάρχει μια αυξητική τάση και πίεση στο σύστημα υγείας σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

Η σκέψη για μερική επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στηρίζεται σε μια βασική παραδοχή, που έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρότατη κόπωση πλέον στον πληθυσμό με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η συμμόρφωση στα πολύ αυστηρά μέτρα, τα οποία, πράγματι, λειτουργούν επί μακρόν».

«Δίνοντας κάποιες βαλβίδες αποσυμπίεσης στους πολίτες, τους διοχετεύουμε σε πιο ελεγχόμενα κυκλώματα», υποστήριξε ο υπουργός.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς και τα self-test, που «δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία αυτού του μεγάλου προβλήματος. Το μεγάλο ρεύμα εμβολιασμού, τα self test τα οποία πλέον έχουν δρομολογηθεί και θα είναι στην αγορά μέχρι το τέλος της εβδομάδας, και έχουμε και τον καιρό, ο οποίος βελτιώνεται και έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επιδημιολογική εξάπλωση».

Στο θέμα των self-test ειδικότερα, επεσήμανε: «Εκείνο το οποίο η επιτροπή έχει ήδη συζητήσει, είναι ότι θα πάμε σε άνοιγμα σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να υποχρεωτικά αυτοδιαγνωστικά τεστ. Έως αύριο, το αργότερο μεθαύριο, εκτιμούμε ότι θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων. Ως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία της χώρας». Κατά συνέπεια, συμπέρανε, «υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουμε τη Δευτέρα τα σχολεία».

Συγκεκριμένα, προδιάθεση της κυβέρνησης είναι «να ανοίξει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, πρωτίστως τα Λύκεια». Στον αντίποδα, «η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ήταν ανοιχτή για μεγαλύτερο διάστημα και υπάρχει η δυνατότητα να επιμηκυνθεί η σχολική περίοδος, πράγμα που δεν είναι εύκολο σε ό,τι αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

«Και οι δύο εβδομάδες των σχολείων που ελπίζουμε να ανοίξουμε μέχρι το Πάσχα, θα είναι μια μεγάλη ανάσα, και μαθησιακή και ψυχολογική, για τα παιδιά», ανέφερε.

Για το ενδεχόμενο μετακινήσεων το Πάσχα, ο υπουργός Επικρατείας, σημείωσε: «Η πιθανότητα να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε το Πάσχα στα χωριά, θα είναι μια μεγάλη ανάσα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, εάν δεν έχουμε κάποια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Βεβαίως και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουμε να έχουμε ψυχαγωγικές δραστηριότητες περιλαμβανομένης και της εστίασης. Θα είναι μια σημαντική ανάσα να έχουμε έστω και αυτή τη διέξοδο. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί για να μπορέσουμε σε τρεις εβδομάδες να βρεθούμε σε καλύτερη κατάσταση».

Βέβαια, χαρακτήρισε πρώιμη η συζήτηση, αλλά όπως είπε, «εκείνο το οποίο θέλουμε είναι να υπάρχει η υπερτοπική μετακίνηση, βεβαίως όχι σε περιοχές που κατά τη διάρκεια του Πάσχα θα είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες». Πάντως, κατέληξε, «το λογικό είναι, περιοχές που βρίσκονται στο ίδιο επιδημιολογική επίπεδο, να είναι σχετικώς προσβάσιμες».

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι η κυβέρνηση προκρίνει δυο ταχύτητες σε λιανεμπόριο και εκπαίδευση, ο Γεραπετρίτης αντέτεινε ότι αυτό είναι «συνθήκη επιτυχίας», υπό την έννοια ότι η συνθήκη αυτή είναι «να έχεις μια εξατομικευμένη προσέγγιση, η οποία θα στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Είναι κάτι που έχουμε ακολουθήσει πιστά, θα συνεχίσουμε να το υιοθετούμε, θα συνεχίσουμε να ακούμε με προσήλωση τις εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής, θα συνεχίσουμε να έχουμε μια εξατομικευμένη προσέγγιση στα πράγματα».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη σημείωσε ότι «η εισήγηση που έγινε από τους επιδημιολόγους την Παρασκευή στηρίχθηκε σε ένα πολύ βασικό γεγονός, ότι τα δεδομένα δύο ημερών που αξιολογήθηκαν, έδειχναν μια εκθετική αύξηση», σε αντίθεση μάλιστα με την Αττική, που ήταν σε υψηλά μεν, αλλά σταθερά επίπεδα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «Θερισμός»: Το «ελληνικό FBI» ξεριζώνει τη μαφία των αγροτικών επιδοτήσεων

30/05/2026 - 5:27μμ
(Φωτ. αρχείου: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Της απέσπασαν χρήματα, λίρες και κοσμήματα συνολικής αξίας 50.000 ευρώ

30/05/2026 - 3:50μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Εύοσμος: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο 67χρονου στον πρώην σύντροφο της κόρης του

30/05/2026 - 12:45μμ
Αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ» (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Με μαχαίρια, χιλιάδες ευρώ και παράνομα όπλα κυκλοφορούσε αστυνομικός που συνελήφθη στη Βουλιαγμένης

30/05/2026 - 12:17μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Πρεμιέρα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με «κυνήγι ονείρων» σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο

30/05/2026 - 11:26πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι οι πρώτοι 12 κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη

30/05/2026 - 11:01πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα πρόστιμα στα ΜΜΜ: Έως και 100 ευρώ για τους παραβάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

30/05/2026 - 9:46πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος: Τρεις τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης

30/05/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Με ευχάριστο καιρό ξεκινά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

30/05/2026 - 8:09πμ
O Αλί Χαμενεΐ (φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιράν: Οι Αρχές σχεδιάζουν την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ, τρεις μήνες μετά το θάνατό του

29/05/2026 - 11:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Επιχείρηση «Θερισμός»: Το «ελληνικό FBI» ξεριζώνει τη μαφία των αγροτικών επιδοτήσεων

27 λεπτά πριν
Κόσμος παρακολουθεί εκθέματα και ιστορικά ντοκουμέντα για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην έκθεση του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη, στο σταθμό Μετρό Συντάγματος τον Μάιο του 2016. (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάλια Καρπούζη)

Όταν τα αρχεία μιλούν: Η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Φωτιάδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

59 λεπτά πριν
Ο Μωυσής Αραβόπουλος (δεύτερος όρθιος από δεξιά) σε φωτογραφία από το αρχείο της ΕΠΜ. Μέλη του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών (Καλλιθέα) απεικονίζονται μετά από εκδήλωση, περ. 1965. Στη λύρα ο Ιορδάνης. Καθιστοί από δεξιά: Ηλίας Τσιρκινίδης (με γυαλιά) αριστερά του η Ζηνοβία Λιθοξόου (μέλη της διοίκησης) και αριστερά της ο Λουκάς Αγγελίδης. Πάνω όρθιοι από δεξιά: Λευτέρης Σιδηρόπουλος (με μουστάκι) και δίπλα του αριστερά ο Μωυσής Αραβόπουλος (με άσπρο πουκάμισο και γραβάτα). Όρθιος από αριστερά (με γυαλιά) ο Ηλίας Αλβανίδης (πηγή: searchculture.gr/EPontMel)

Μωυσής Αραβόπουλος: Ο ΚΟΠΑ αποχαιρετά έναν από τους πρωτεργάτες του ποντιακού θεάτρου στην Ελλάδα

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)

Κιλκίς: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Της απέσπασαν χρήματα, λίρες και κοσμήματα συνολικής αξίας 50.000 ευρώ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»)

Σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»: Θεία Λειτουργία και πάνδημο ετήσιο μνημόσυνο στο Ροδοχώρι

3 ώρες πριν
(Φωτ.:  EPA / Mohammed Badra)

Roland Garros: Αποκλείστηκε με ανατροπή η Σάκκαρη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign