pontosnews.gr
Παρασκευή, 31/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παιχνίδι παραλόγου

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

4/04/2021 - 4:45μμ
Μετανάστες και πρόσφυγες στη συνοριακή γραμμή του Έβρου (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μετανάστες και πρόσφυγες στη συνοριακή γραμμή του Έβρου (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το παιχνίδι του παραλόγου με τη μεθοδευμένη από το τουρκικό κράτος παράνομη διακίνηση αλλοδαπών –στη συντριπτική τους πλειονότητα μουσουλμάνων– προς την Ελλάδα και όχι προς τη Βουλγαρία, συνεχίζεται. Και το «παιχνίδι» γίνεται εξοργιστικά παράλογο αλλά και επικίνδυνο, όταν συμμετέχει σ’ αυτό η ΕΕ και δυστυχώς και η ίδια η Ελλάδα.

Πέρυσι τέτοια εποχή η Τουρκία επιχείρησε μια κανονική εισβολή στην Ελλάδα, στην αρχή με 7-8 χιλιάδες εγκάθετους και στη συνέχεια με άλλες 170 χιλιάδες αλλοδαπούς από τη συνοριακή πύλη των Καστανιών του Έβρου. Στη συνέχεια το σχέδιο προέβλεπε κατοχή της συνοριακής πύλης από άοπλους αλλοδαπούς, για να διέλθουν από εκεί με προορισμό την Ελλάδα και την Ευρώπη πάνω από δέκα εκατομμύρια μουσουλμάνοι, όπως κατήγγειλε με άρθρο του ο ακαδημαϊκός Αγτζάκουλου.

Το σχέδιο αυτό θα έφεραν σε πέρας η Τουρκία και το Ιράν, τα κράτη που ούτως ή άλλως συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στο θέμα της διακίνησης μουσουλμανικών πληθυσμών διά της Ελλάδος στην Ευρώπη. Η κοινή βαθιά στρατηγική τους είναι να εξισλαμίσουν την Ευρώπη.

Στόχος του Ερντογάν, μεταξύ άλλων, ήταν να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα με την εισβολή και κατάληψη του Έβρου και της Θράκης από άοπλους μουσουλμάνους και αν όχι να ανατρέψει, να θέσει υπό διαρκή ομηρία την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το σχέδιο του Ερντογάν δεν υλοποιήθηκε χάρις στην αυτοθυσία που επέδειξαν οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί που υπηρετούσαν στη συνοριακή πύλη των Καστανιών το πρώτο εικοσιτετράωρο αλλά και όλων εκείνων που απέκρουσαν τις κανονικές επιθέσεις που δέχονταν τα σύνορά μας επί ημέρες.

Τότε η ΕΕ κινητοποιήθηκε και έδειξε για πρώτη φορά έμπρακτη αλληλεγγύη στην Ελλάδα, με την αποστολή τμημάτων αστυνομίας και συνοριοφυλακής στον Έβρο, ενώ και η επίσκεψη ανωτάτων Ευρωπαίων αξιωματούχων εκεί, στα μέτωπα της μάχης χωρίς σφαίρες, είχε και αυτή τη σημασία της. Ακολούθησε το κλείσιμο των συνόρων κατά μήκος του Έβρου από πλευράς ελληνικού κράτους, ενώ εντάθηκαν και οι επιτηρήσεις στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία.

Παρόλα αυτά, η Τουρκία συνέχισε να διακινεί αλλοδαπούς στα σύνορα με την Ελλάδα, με φανερή πλέον εμπλοκή του ίδιου του τουρκικού κράτους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά Έλληνας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, να καταγγείλει την Τουρκία διεθνώς ως κράτος διακινητή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης, την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, μιλώντας στους ανταποκριτές ξένου Τύπου, παρουσίασε και βίντεο στο οποίο φαίνεται ότι η τουρκική ακτοφυλακή αποτυγχάνει να σταματήσει τις παράνομες διαβάσεις και ενεργεί επιθετικά ενάντια στην ελληνική, που προσπαθεί να εκτελέσει το καθήκον της για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είπε και τα εξής:

«Θα ήθελα επίσης να επιστήσω την προσοχή σας σε αποδεικτικά στοιχεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας και αποδεικνύουν ότι αυτά τα ταξίδια ενθαρρύνονται από κυκλώματα διακινητών και μερικές φορές υποστηρίζονται από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή…

…Υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με κατά παραγγελία και σκόπιμη συγκέντρωση μεταναστών από τη Σομαλία, από διακινητές. Ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Τουρκίας κυμαίνεται μεταξύ των 2 και 3 χιλιάδων.

Υφίστανται στοιχεία ακόμη ότι Σομαλοί πολίτες έλαβαν βίζα υγείας ή φοιτητική βίζα (από την πρεσβεία της Τουρκίας στο Μογκαντίσου), ενθαρρυνόμενοι με άμεσες ή έμμεσες μεθόδους».

Τέλος, ο κ. Μηταράκης είχε καταλήξει ως εξής: «Η Ελλάδα δεν θα είναι πύλη προς την Ευρώπη για τα παράνομα δίκτυα διακινητών».

Σημειώνεται ότι η αρμόδια υπηρεσία, σε όλους αυτούς τους Σομαλούς που μας έστειλε το βαθύ τουρκικό κράτος, με την εμπλοκή του τουρκικού ΥΠΕΞ, έχει δώσει άσυλο. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, οι εννιά στους δέκα Σομαλούς που έφθασαν στην Ελλάδα με τον τρόπο που κατήγγειλε ο κ. Μηταράκης, έλαβαν πολιτικό άσυλο. Λογικό;

Τις τελευταίες ημέρες, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επίσκεψη της κας Γιόχανσον, που συνοδευόταν από τον κ. Μηταράκη, σε Σάμο και Λέσβο, όπου επέβλεψαν τις εργασίες για τη δημιουργία μόνιμων δομών σε πέντε νησιά του Αιγαίου, που ακόμα και τα… ψάρια γνωρίζουν ότι απειλούνται από την Τουρκία, το τουρκικό κράτος άρχισε πάλι το παιχνίδι με τη διακίνηση καραβιών αλλοδαπών στη Λέσβο.

Μάλιστα την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, Παρασκευή μεσημέρι, βλέπουμε άλλο ένα… φρέσκο βίντεο, με την τουρκική ακταιωρό να κάνει «πλάτες» στους λαθροδιακινητές, για να εισβάλουν και πάλι οι αλλοδαποί στη Λέσβο. Ίδιο βίντεο με εκείνο που έδειξε ο κ. Μηταράκης στους ανταποκριτές ξένου τύπου πριν από τέσσερις μήνες.

Τι άλλαξε λοιπόν και η Τουρκία ξανάρχισε τα ίδια; Μήπως κάποιες κινήσεις της ΕΕ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης έδωσαν πάλι λάθος μήνυμα στην Τουρκία;

Μήπως η επίσκεψη της κυρίας Γιόχανσον λειτούργησε σαν «πράσινο φως» για να ξαναρχίσουν οι νέες επιχειρήσεις παράνομης εισβολής αλλοδαπών στην Ελλάδα;

Αλήθεια, έχει σκεφθεί κανείς στην κυβέρνηση μήπως, λέω μήπως, η δημιουργία ΜΟΝΙΜΩΝ κωμοπόλεων μουσουλμάνων στα νησιά που βρίσκονται στο στόχαστρο της Τουρκίας, διευκολύνει τα επιχειρησιακά σχέδια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για να νησιά του ανατολικού Αιγαίου;

Τέλος, μήπως έχει αναλύσει κανείς στην κυβέρνηση την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, με την οποία καλεί η Τουρκία, ο αρχιπαραβάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, την Ελλάδα «να πάψει να κακομεταχειρίζεται τους αιτούντες άσυλο».

Έχει καταλάβει κανείς το σχέδιο της Τουρκίας και ποιος παίζει ήδη το ρόλο του «Δούρειου Ίππου» εν προκειμένω;

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η παραβολή των Δέκα Παρθένων διά χειρός της Ιρλανδής ζωγράφου Phoebe Anna Traquair, 1852-1936 (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στις δέκα παρθένους (Μέρος Α’)

28/10/2025 - 9:34πμ
Οπαδοί του Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος κέρδισε τον εκλεκτό του Ερντογάν στα Κατεχόμενα (φωτ.: EPA / Birol Bebek)
ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί η Τουρκία ανησυχεί για την Κύπρο

26/10/2025 - 3:38μμ
Είσοδος του βασιλιά Γεωργίου Α' στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το 1912 (πηγή: Ρωμαΐδης-Zeitz/ benaki.org/ΦΑ_9_949)
ΓΝΩΜΕΣ

Θεσσαλονίκη: Από την απελευθέρωση στην εγκατάλειψη

25/10/2025 - 9:59πμ
Μεγάλη η χαρά του Γερμανού ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ στη συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν, στις 17 Οκτωβρίου, στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/ TURKISH FOREIGN MINISTRY PRESS OFFICE HANDOUT)
ΓΝΩΜΕΣ

Η γερμανική αθλιότητα…

24/10/2025 - 4:12μμ
(Φωτ.: pickpik.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Εις προσοχήν των… αρμοδίων

19/10/2025 - 2:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΓΝΩΜΕΣ

Πού χρειάζεται επανεξέταση η εξωτερική πολιτική

18/10/2025 - 8:44πμ
Νετανιάχου και Ερντογάν το ...μακρινό 2023  (φωτ.: x.com/RTErdogan)
ΓΝΩΜΕΣ

Τι δέον γενέσθαι με το Ισραήλ

17/10/2025 - 4:25μμ
Η Βάπτιση. Ψηφιδωτό στο Καθολικό της Νέας Μονής Χίου (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στους νεοφώτιστους (Μέρος Δ’)

14/10/2025 - 9:45πμ
Ένα χαμογελαστό παιδί με φόντο ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΓΝΩΜΕΣ

Γάζα με Παλαιστίνιους, χωρίς τη Χαμάς

12/10/2025 - 6:27μμ
Παλαιστίνιοι περπατούν πάνω στα ερείπια σπιτιών, στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/ MOHAMMED SABER)
ΓΝΩΜΕΣ

Η εκεχειρία στη Γάζα και το έλλειμμα της ελληνικής πολιτικής

11/10/2025 - 9:34πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / Syllogos Pontion Vrykselon "Kamian 'k'en argos")

«Καμίαν ‘κ’ έν’ αργώς»: Οι Πόντιοι θα χτυπήσουν τα νταούλια και οι Βρυξέλλες θα χορέψουν

38 λεπτά πριν
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν στην αμερικανική στρατιωτική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον στην Αλάσκα, 15 Αυγούστου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)

Financial Times: Ποιος ακύρωσε τη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ και ποιος ευθύνεται

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χρστίνα Κωνσταντάκη)

Καιρός: Με ανοιξιάτικα φεύγει ο Οκτώβριος – Χωρίς μεταβολή η θερμοκρασία

1 ώρα πριν
Η αρχική εικόνα της ιστοσελίδας-«μαϊμού»

Δήμος Αθηναίων: Καταγγελία για ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί παραπλανητικά το όνομα του δήμου

10 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Ηράκλειο: Πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή

10 ώρες πριν
Το ηρώο στο στρατόπεδο «Πλαστήρα», το οποίο επισκέφθηκαν οι μαθητές (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΥΠΕΘΑ)

Λάρισα: Ολοκληρώθηκαν οι «Ανοιχτές ημέρες γνωριμίας» μαθητών με το Στρατό Ξηράς

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign