pontosnews.gr
Παρασκευή, 6/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δένδιας: Σταθεροποιητικός ο ρόλος της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε στο συνέδριο του JINSA για τους άξονες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

30/03/2021 - 11:31μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Χάρης Ακριβιάδης)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Χάρης Ακριβιάδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στο διαδικτυακό συνέδριο του Εβραϊκού Ινστιτούτου Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA), με αντικείμενο τις ελληνο-αμερικανικές και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στην παρέμβασή του, ο Νίκος Δένδιας προέβη σε μία συνοπτική παρουσίαση των μείζονων αξόνων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, υπογράμμισε καταρχάς τις δύο βασικές σταθερές επί των οποίων αυτή εδράζεται και συγκεκριμένα, τον σεβασμό αφενός του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και αφετέρου την προσήλωση τόσο στην πολυμέρεια όσο και στη διμερή συνεργασία για προώθηση συνεργειών και αντιμετώπιση των εντάσεων.

Στη συνέχεια, ο υπουργός σημείωσε την επιρροή τριών σημαντικών μεταβλητών, που συνιστούν η διεθνής πολιτική των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, αλλά και της ΕΕ, η αυξανόμενη αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή μας -που επιδεινώνεται από την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας και τη στρατιωτική ανάμιξή της σε περιφερειακές κρίσεις, όπως στη Συρία και τη Λιβύη– καθώς και οι εξελίξεις στο Μεσανατολικό, με τις «Συμφωνίες του Αβραάμ» να σηματοδοτούν ευπρόσδεκτο παράδειγμα στις σχέσεις μεταξύ χωρών της περιοχής.

Επί αυτών των βάσεων, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, οι κύριοι στόχοι της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής συνοψίζονται στην προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της συνεργασίας με όλους τους εταίρους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νλικος Δένδιας επισήμανε τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, καθώς και την ανάδειξή της σε ενεργειακό κόμβο. Αναφορές έκανε ειδικότερα στη Λιβύη και στο Κυπριακό.

Παράλληλα, υπενθύμισε την ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και τις προοπτικές περαιτέρω εδραίωσής της. Τέλος, πρόβαλε την πολυσχιδή ανάπτυξη της συνεργασίας με το Ισραήλ, καθώς και την προώθηση πολυμερών σχημάτων συνεργασίας με χώρες της περιοχής.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στα κυβερνητικά έδρανα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026    (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης: Γενέθλια με… Porsche, Maybach και καραμπίνες – «Χάκαραν το email μου»

6/11/2026 - 11:46πμ
Το έμβλημα των Ηνωμένων Εθνών έξω από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Ελλάδα στον ΟΗΕ – Καμία νομιμοποίηση από την κύρωση στη Λιβύη

5/11/2026 - 11:23πμ
Ο Γιώργος Βαρεμένος στα έδρανα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Βαρεμένος: Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του

3/11/2026 - 1:37μμ
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Οι αυθαίρετες διεκδικήσεις δεν ανατρέπουν τους εθνικούς σχεδιασμούς

2/11/2026 - 1:03μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης: Στόχος εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια το πολιτικό γραφείο του στο Κολωνάκι

1/11/2026 - 9:30πμ
Συζήτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του International Institute for Strategic Studies, Μπάστιαν Γκίγκριχ (φωτ.: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η εμπορική ναυτιλία δεν πρέπει να γίνεται όμηρος γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων

31/10/2026 - 12:18μμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/wokandapix-614097)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μισθολογική διαφάνεια και ίση αμοιβή: Τι αλλάζει για εργοδότες και εργαζομένους από την 1η Νοεμβρίου 2026

31/10/2026 - 11:03πμ
Στιγμιότυπο από την αίθουσα όπου διεξήχθη η ανοιχτή συζήτηση υψηλού επιπέδου της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας, στον ΟΗΕ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργου/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Διπλωματική αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας στον ΟΗΕ

30/10/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Μητσοτάκης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Είναι παράνομο, αυθαίρετο και αντιβαίνει στην ίδια τη γεωγραφία»

29/10/2026 - 6:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εντός Νοεμβρίου η συζήτηση για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους

29/10/2026 - 1:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: gastronomos. gr / Γιώργος Δρακόπουλος. Food styling: Tina Webb)

Μουχλαμάς: Η λαχταριστή ποντιακή «στραπατσάδα» με κιμά, και πλούσιο άρωμα βουτύρου

4 λεπτά πριν
Επισκέπτες περνούν μπροστά από το λογότυπο του Bitcoin στην έκθεση και το φόρουμ Crypto Summit 2026, στη Μόσχα, στις 28 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)

Βόρεια Κορέα: Πώς ο «στρατός» του Κιμ φτάνει στα χρήματά μας

29 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Στις «4» του τουρνουά του Χονγκ Κονγκ η Σάκκαρη

53 λεπτά πριν
Η είσοδος στο Εφετείο Αθηνών (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Μύκονος: Η «δίκη των 25» για προστασία και ναρκωτικά – Απών ο «Mr Χωριάτικο»

1 ώρα πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη στρατιωτική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον, στο Άνκορατζ της Αλάσκας, για τις συνομιλίες τους στις 15 Αυγούστου 2025 (φωτ.: EPA / Gavriil Grigorov / Sputnik / Kremlin Pool)

Ουκρανία: Ο Τραμπ υπόσχεται «μεγάλο deal» με τη Ρωσία – Η Ευρώπη φοβάται το τίμημα

2 ώρες πριν
Ο Μπραντ Ντέιβις σε προωθητική φωτογραφία της τηλεοπτικής παραγωγής A Rumor of War (1980) (φωτ.: CBS Network / Wikimedia Commons)

Μπραντ Ντέιβις, ο «καταραμένος» πρωταγωνιστής του «Εξπρές του μεσονυχτίου»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV