pontosnews.gr
Παρασκευή, 9/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μπόρις Μουζενίδης: Αντίο στον Πόντιο που απογείωσε τον ελληνικό τουρισμό με τα φτερά της Ellinair (video)

Η πορεία ενός επιχειρηματία-πρότυπο και ο ξαφνικός θάνατος του

27/03/2021 - 2:11μμ
Ο δραστήριος επιχειρηματίας στον χώρο που αγαπούσε να βρίσκεται, στα γραφεία της Ellinair (φωτ.: Facebook/Mouzenidis.Group)

Ο δραστήριος επιχειρηματίας στον χώρο που αγαπούσε να βρίσκεται, στα γραφεία της Ellinair (φωτ.: Facebook/Mouzenidis.Group)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σοκ και βαθιά θλίψη προκάλεσε στους Πόντιους εντός και εκτός Ελλάδας η είδηση του αιφνίδιου θανάτου ενός οραματιστή επιχειρηματία που άλλαξε πολλά στον τουρισμό στη χώρα μας. Ο θάνατος του Μπόρις Μουζενίδη, από ανακοπή καρδιάς, λόγω επιπλοκών της Covid-19, σήμερα τα ξημερώματα σε νοσοκομείο της Μόσχας έπεσε πραγματικά ως κεραυνός εν αιθρία.

Το θάνατο του Πόντιου επιχειρηματία ανακοίνωσε ο όμιλος Mouzenidis Group, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν πλημμυρίσει με συλλυπητήρια για την απώλειά του.

«Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του ιδρυτή και Προέδρου του Ομίλου μας, Μπόρις Μουζενίδη. Ο Πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου.

Ο Μπόρις Μουζενίδης είχε ταξιδέψει στη Μόσχα πριν από δύο εβδομάδες, για την διεθνή έκθεση Τουρισμού MITT. Αμέσως μετά την έκθεση ένιωσε τα πρώτα ήπια συμπτώματα κορονοϊού και επειδή ακριβώς ήταν ήπια, αρνήθηκε να μπει σε νοσοκομείο. Όμως τα συμπτώματα χειροτέρευσαν και χθες το βράδυ εσπευσμένα εισήχθη σε νοσοκομείο της Μόσχας. Δυστυχώς τα ξημερώματα απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς, καθώς είχε και στο παρελθόν καρδιολογικά προβλήματα.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. «Θλίψη και οδύνη, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μπόρις Μουζενίδη. Ένας άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά για τον ελληνικό τουρισμό, ένας πρωτεργάτης και πρωτοπόρος του κλάδου. Με μεθοδικότητα, πείσμα και σκληρή δουλειά υλοποίησε το όραμά του και δημιούργησε γέφυρες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συνεργάτες του», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός.

Από τις στέπες, στην Ελλάδα

Ο Πόντιος Μπόρις Μουζενίδης γεννήθηκε στη Γεωργία το 1961. Σε παλιότερη συνέντευξή του είχε πει: «Ήρθα στην Ελλάδα το 1992, σε ηλικία 31 ετών. Ήταν όνειρο μας να έρθουμε στην πατρίδα. Επειδή το επάγγελμά μου ήταν μηχανικός αυτοκινήτων, όλοι θεωρούσαν ότι γρήγορα θα τακτοποιηθώ στην Ελλάδα. Πάντα βοηθάει να έχεις ένα επάγγελμα, να γνωρίζεις μια τέχνη».

Αλλά η ζωή τα έφερε αλλιώς. Το 1993 σε μια συζήτηση με ένα φίλο του, ο τελευταίος του είχε πει: Η Ελλάδα έχει θάλασσα και ήλιο.

Αυτή η φράση αποτυπώθηκε στο μυαλό του και δυο χρόνια αργότερα, το 1995 άνοιξε το πρώτο του τουριστικό γραφείο στην οδό Μοναστηρίου. Δύο χρόνια αργότερα μετακόμισε στην οδό Ολύμπου. Από την αρχή ξεκίνησε να φέρνει κόσμο από τη Ρωσία και αργότερα από τις άλλες περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

(Φωτ.: Facebook/Mouzenidis.Group)

Όπως ο ίδιος είχε επισημάνει: «Ήταν σημαντικό ότι ήξερα τη γλώσσα και τη νοοτροπία. Ήξερα τι ήθελαν στον τουρισμό. Στην αρχή είχαμε τουρισμό “ήλιο και θάλασσα”, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν εξελιχθεί στην αγορά της Ρωσίας και των άλλων χωρών. Υπάρχει θρησκευτικός τουρισμός, υπάρχουν πολλοί που θέλουν να επισκεφθούν τις αρχαιότητες».

Αργότερα, καθώς οι δουλειές πηγαίνουν καλύτερα επεκτείνεται ιδρύοντας τον Όμιλο Μουζενίδη. Η μεγάλη επιχειρηματική κίνηση έγινε το 2013, όταν αποφασίζει να μπει και στις πτήσεις τσάρτερ, κάτι που ισχυροποίησε τη θέση του ως tour operator. Με την αεροπορική εταιρεία Ellinair η Mouzenidis Travel γίνεται υπολογίσιμος «παίκτης» στην αγορά του τουρισμού καθώς έφθασε να φέρνει μέχρι και 1 εκατομμύριο τουρίστες στην Ελλάδα.

Έδρα της εταιρείας Mouzenidis Travel, από τα πρώτα της βήματα μέχρι και σήμερα, είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της, «πλέον λειτουργούν πολυάριθμα υποκαταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, όπως η Αθήνα, η Πιερία, η Χαλκιδική, η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Θάσος και η Ζάκυνθος». Τον όμιλο Mouzenidis αποτελούν –μεταξύ άλλων– οι εταιρίες Mouzenidis Travel, Ellinair (αεροπορική εταιρεία), Grekodom Development (Μεσιτική, κατασκευαστική εταιρία ακινήτων) και CargoService & Representations (εταιρεία διαμεταφοράς εμπορευμάτων διά αέρος αλλά και οδικώς).

Ένα πρότυπο ανθρώπου και επιχειρηματία, που ξεκίνησε να δουλεύει στην αρχή γκαρσόνι και μετά οδηγός λεωφορείων, που πέτυχε μόνος του και που όμως η μοίρα δεν ήταν στο πλευρό του.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αχιλλέας Βασιλειάδης θα μείνει για πάντα στην καρδιά των Ποντίων
ΠΟΝΤΟΣ

Ντοκιμαντέρ μνήμης για τον Αχιλλέα Βασιλειάδη, έναν χρόνο μετά το θάνατό του

9/01/2026 - 8:37πμ
Οικογενειακή φωτογραφία σε προσφυγικό βιβλιάριο, από την έκθεση «ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ», που δημιουργήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λοζάνης (φωτ. αρχείου: Έλλη Τσολάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Στυλιανού Γαντζίδη: Κρεμμύδι και ψωμί να τρώμε, καλύτερα να ζούμε στην Ελλάδα, παρά στην Τουρκία

8/01/2026 - 10:52μμ
Οι Μωμόγεροι του Θρυλορίου στους δρόμους της Κομοτηνής, Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Δημήτρης Αποστολίδης)
ΠΟΝΤΟΣ

Κουδούνια, νύφη και κυνηγητά: Οι Μωμόγεροι του Θρυλορίου ξανά στους δρόμους

8/01/2026 - 2:06μμ
Αγιασμός των υδάτων στο Μπαμπαλιό, Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Συλ. Ποντίων Μπαμπαλιού Αξέχαστες Πατρίδες)
ΠΟΝΤΟΣ

Όταν ο Εύξεινος Πόντος «άγιασε» τα νερά στο Μπαμπαλιό Αιτωλοακαρνανίας

8/01/2026 - 12:30μμ
Σκίτσο του Φ. Κτενίδη σε σχετικά νεαρή ηλικία (με δυσανάγνωστη υπογραφή), και το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους της «Ποντιακής Εστίας» (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

Ιανουάριος 1950: Κυκλοφορεί το 1ο τεύχος της «Ποντιακής Εστίας» – Η έκκληση προς τους αναγνώστες, το όνειρο του Φίλωνα Κτενίδη

7/01/2026 - 6:07μμ
Χριστιανοί και μουσουλμάνοι κάτοικοι της Αξού, αρχές 20ού αι. (φωτ.: ανώνυμου)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Μαρτυρία Δημήτρη Μισαηλίδη: Τρεις μήνες μείναμε εκεί σε τσαντίρια. Πολύς κόσμος πέθανε. Πολλά μνήματα αφήσαμε εκεί

6/01/2026 - 9:38μμ
Ο Ξενοφών Άκογλου γράφει κάτω από τη φωτογραφία των τριών νέων: «Η περιφορά του Σταυρού στα σπίτια μετά την κατάδυση» (πηγή: «Λαογραφικά Κοτυώρων / εικ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η γιορτή των Φώτων στα Κοτύωρα: Όταν ο σταυρός αγίαζε θάλασσα, σώμα και ψυχή

6/01/2026 - 9:23πμ
Παραμονή Θεοφανίων στο μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που βρίσκεται στην Άμπλιανη Λαμίας. Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: Glomex)
ΠΟΝΤΟΣ

Θεοφάνια σημαίνει μνημοκέρε: Το ποντιακό έθιμο που «φωτίζει» και για τους νεκρούς

5/01/2026 - 10:22μμ
«Καλή χρονιά» από το «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας, Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Φως Πόντου στο Πάρκο Τρίτση: Ο «Φάρος» στο Μαγικό Χωριό των Δήμων

5/01/2026 - 3:04μμ
Καρέ από το ιστορικό βίντεο με ημερομηνία 5 Ιανουαρίου 1975 (πηγή: Αρχείο ΕΡΤ)
ΠΟΝΤΟΣ

Σαν σήμερα, το 1975: Σπάνιο βίντεο με Μωμόγερους και ποντιακούς χορούς, από το αρχείο της ΕΡΤ

5/01/2026 - 1:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε στο x.com)

Ιράν: Το καθεστώς δοκιμάζεται – Η αρχή του τέλους για τους μουλάδες;

28 λεπτά πριν
Ο Αχιλλέας Βασιλειάδης θα μείνει για πάντα στην καρδιά των Ποντίων

Ντοκιμαντέρ μνήμης για τον Αχιλλέα Βασιλειάδη, έναν χρόνο μετά το θάνατό του

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας)

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook / Χρίστος Πολίτης / Christos Politis)

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Πολίτης

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυτώ Αναστασίου)

Euroleague: Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Basketball Champions League: Αποκλείστηκε ο Προμηθέας με δύο ήττες

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign