pontosnews.gr
Δευτέρα, 11/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ένας Κωνσταντινίδης για το Παρίσι: Ολυμπιακοί Αγώνες το 2024 με ελληνική υπογραφή

Τα σχέδια του διευθυντή σχεδιασμού και συντονισμού για την Πόλη του Φωτός

17/03/2021 - 7:38μμ
Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς του 2024 (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς του 2024 (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η ιδέα του είναι απλή, όσο και πρωτοποριακή: Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι τοπόσημα θα μεταμορφωθούν σε αγωνιστικούς χώρους, ενώ θα κατασκευαστούν μόλις μία εγκατάσταση και το Ολυμπιακό Χωριό.

Ο Λάμπης Κωνσταντινίδης από τη Θεσσαλονίκη είναι αυτός που σχεδιάζει μια Ολυμπιάδα με αβάν-γκαρντ στοιχεία για την Πόλη του Φωτός.

Έτσι, στη σκιά του Πύργου του Άιφελ θα διεξαχθεί το αγώνισμα του βόλεϊ στην άμμο, στους κήπους των Ανακτόρων των Βερσαλλιών οι ιππείς θα διεκδικήσουν τη διάκριση, ενώ στην πλατεία μπροστά από το Μέγαρο των Απομάχων θα φιλοξενηθούν οι τοξοβόλοι.

«Έχουμε πει ότι δεν θα κατασκευάσουμε τίποτα που δεν θα χρειάζεται και για το οποίο δεν θα υπάρχει συγκεκριμένο business plan και συγκεκριμένος φορέας που θα το λειτουργήσει», είπε στον ρ/σ Πρακτορείο ο διευθυντής σχεδιασμού και συντονισμού των Αγώνων Παρίσι 2024.

Έτσι, η Γαλλία θα φτιάξει μόνο ένα Ολυμπιακό Χωριό σε μια περιοχή βόρεια της πρωτεύουσας στην οποία υπάρχει μεγάλο οικιστικό έλλειμμα, και μία πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων καθώς η προηγούμενη είχε γίνει για τους Αγώνες του 1924.

Εκτός από το πάντρεμα του αθλητισμού με την πλούσια ιστορία του, το Παρίσι θέλει να κάνει και μια «πράσινη» διοργάνωση, μειώνοντας στο μισό και παραπάνω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ακόμα και ο λογότυπος (η ολυμπιακή φλόγα μέσα σε ένα χρυσό μετάλλιο και τη μορφή της Marianne, που ενσαρκώνει τη Γαλλική Δημοκρατία) είναι… οικολογικός, καθώς χρησιμοποιεί πολύ λιγότερο μελάνι απ’ οποιοδήποτε άλλο ολυμπιακό έμβλημα των τελευταίων 50 χρόνων.

Επίσης, για πρώτη φορά οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί θα έχουν τον ίδιο λογότυπο και θα γίνουν στις ίδιες εγκαταστάσεις, «γιατί θέλαμε να τους προωθήσουμε με την ίδια θέρμη κι ένταση», όπως ανέφερε ο Λάμπης Κωνσταντινίδης.

Σε ό,τι αφορά τους εθελοντές, που πάντα παίζουν ρόλο σε μια Ολυμπιάδα, σημείωσε πως είναι ένας «πόρος» που θα χρησιμοποιηθεί με σύνεση ώστε καθένας από τους μόλις 35.000 που θα αφιερώσει τόσες μέρες από το χρόνο του να έχει μια ουσιαστική «ανταμοιβή».

Ο Λάμπης Κωνσταντινίδης αγάπησε τους Ολυμπιακούς όταν ακόμα σπούδαζε στο Κολέγιο Ανατόλια. Δηλώνει οπαδός του στίβου, αλλά με τα χρόνια ανακάλυψε ότι τον ενθουσιάζουν η ιππασία, το μοντέλο πένταθλο, καθώς και η καλαθοσφαίριση και το ράγκμπι με αμαξίδιο.

Μετά το πέρας των σπουδών του σε ΗΠΑ και Γαλλία γύρισε στην Ελλάδα, πάνω στην ώρα για τους Ολυμπιακούς του 2004.

«Θεώρησα πως θα ήταν καλό ν’ ασχοληθώ μ’ ένα τέτοιο πρότζεκτ. Μαγεύτηκα απ’ αυτό το περιβάλλον και από τη δυνατότητα που έχουν οι Αγώνες να φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά, ενώ αποτελούν και τον μοχλό μιας πολεοδομικής και γενικότερης ανασυγκρότησης», εξήγησε.

Από διαφορετικά πόστα έχει εμπλακεί με διάφορες αθλητικές διοργανώσεις, και όταν το 2015 δέχθηκε την πρόταση του Παρισιού κουβαλούσε ήδη μια εμπειρία 15 χρόνων, η οποία και έκανε τους Γάλλους να τον εμπιστευτούν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ήττα με απουσίες για την Εθνική μπάσκετ κόντρα στο Ισραήλ

10/08/2025 - 10:55μμ
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας: Θρίαμβος για τα ελληνικά «κουπιά» στη Λιθουανία

10/08/2025 - 3:20μμ
Η Εθνική Μπάσκετ στο διεθνές ECOMMBX Cup (φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα απόψε κόντρα στο Ισραήλ, στο φιλικό ενόψει Eurobasket

10/08/2025 - 12:15μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

EcommBx Cup: Την ήττα με 76-66 γνώρισε η Εθνική μπάσκετ από τη Σερβία

9/08/2025 - 10:53μμ
(Πηγή: facebook.com/HellenicOlympicCommittee)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γκολφ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική ομάδα των ανδρών στο «Team Shield»

8/08/2025 - 5:16μμ
(Φωτ.: x.com/AEK_FC_OFFICIAL)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μιχάλης Κατσούρης:  Δύο χρόνια από τον βίαιο και άδικο θάνατό του, η ΑΕΚ θυμάται και τιμά

8/08/2025 - 3:01μμ
Λίλα Κουντουριώτη και Γιαννούλης Λαρεντζάκης (φωτ.: ΟΠΑΠ Game Time)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο ΟΠΑΠ Game Time για την κόμπρα και το μεγάλο όνειρο με την Εθνική στο Eurobasket

8/08/2025 - 2:33μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Conference League: Έχασε την ευκαιρία για προβάδισμα πρόκρισης η ΑΕΚ, 2-2 με τον Άρη Λεμεσού

7/08/2025 - 9:13μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με τον Μήτογλου στα καλύτερά του, η Ελλάδα νίκησε 74-60 το Βέλγιο στο πρώτο φιλικό ενόψει Eurobasket 2025

6/08/2025 - 10:48μμ
(Φωτ.: facebook.com/VoulaPatoulidouOfficial)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Για μένα, είσαι εδώ»: Συγκλονίζει η Βούλα Πατουλίδου για την απουσία του συζύγου της στην επέτειο της «χρυσής» της νίκης

6/08/2025 - 1:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Έσβησε η φωτιά στην Καλλιτεχνούπολη – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη Βόλβη

42 λεπτά πριν
Τούρκοι πυροβολητές πριν από τη «Μεγάλη επίθεση» του Αυγούστου του 1922, που ολοκληρώθηκε με την καταστροφή της Σμύρνης (πηγή: Πανεπιστήμιο Afyon Kocatepe)

Αύγουστος του 1922, Μικρά Ασία: Τα συμφέροντα των Γάλλων και η… αγάπη για τους Κεμαλικούς

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους (φωτ.: EPA/Will Oliver/Pool)

Ντόναλντ Τραμπ: Αναμένω μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Πούτιν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταβρύσου «Ο Πόντος»)

Τριήμερες ποντιακές εκδηλώσεις στην Πεντάβρυσο για τον Δεκαπενταύγουστο

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/IleiaLive.gr/Γιάννης Σπυρούνης)

Μεγάλη κινητοποίηση στην πυρκαγιά μεταξύ Καλλιτεχνούπολης και Νέου Βουτζά – Αναζωπύρωση στη Μεγάλη Βόλβη, φωτιές σε Αργολίδα και Αιτωλοακαρνανία

3 ώρες πριν
Από αριστερά, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κατά τη διάρκεια της υπογραφής της ειρηνευτικής συμφωνίας (φωτ.: EPA/Nathan Howard/Pool)

Στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας ειρήνης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign