pontosnews.gr
Τρίτη, 26/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σχοινάς: Έτοιμο πριν το καλοκαίρι το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς εκτιμά ότι θα υπάρξει συμφωνία για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

9/03/2021 - 11:21πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο πιστοποιητικό εμβολιασμού αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Ειδικές Αποστολές» και τόνισε πως στόχος είναι η διαδικασία για το πιστοποιητικό να είναι έτοιμη πριν από το καλοκαίρι.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία στην ΕΕ για το πιστοποιητικό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι θα υπάρξει σύγκλιση στην ανάγκη αυτού του ψηφιακού πιστοποιητικού, το οποίο θα είναι ένα ευρωπαϊκό προϊόν. Θα είναι το ίδιο σε όλη την Ευρώπη».

Στιγμιότυπο από την εκπομπή Ειδικές Αποστολές

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς περιέγραψε την πρόταση της Κομισιόν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα παρουσιάσει στις 17 Μαρτίου: «Στη φάση που βρισκόμαστε τώρα προετοιμασίας, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να έχει πάρα πολλά στοιχεία αυτό το πιστοποιητικό. Πρέπει οπωσδήποτε όμως να έχει τα εξής τρία: Να δείχνει κατά πόσο ο κάτοχός τους εμβολιαστεί ή όχι, να δείχνει τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ, του PCR και να δείχνει το κατά πόσο έχει αντισώματα ή είναι τέως ασθενής».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο συνδυασμός αυτός των τριών στοιχείων είναι επαρκής για να μπορεί κάποιος να ασκήσει την κινητικότητά του στην Ευρώπη, μπορώντας να αποδείξει την υγειονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Διευκρίνισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 17 Μαρτίου θα παρουσιάζει τις προδιαγραφές του ψηφιακού πιστοποιητικού, που θα είναι οι ίδιες για όλη την Ευρώπη, χωρίς να αναφερθεί στις παραμέτρους της χρήσης του.

Από τη στιγμή που θα παρουσιαστεί η πρόταση, χρειάζονται να γίνουν δυο επιπρόσθετα πράγματα, εξήγησε: «Το πρώτο, να ληφθεί η απόφαση, θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου και στα αρμόδια συμβούλια υπουργών.

»Η δεύτερη διαδικασία επιπρόσθετη, είναι ότι θα χρειαστεί μια τεχνική επεξεργασία, με τρόπο ώστε η κάθε χώρα-μέλος να μπορεί να επιτρέπει στους πολίτες της να κλειδώνουν, να κωδικοποιούν, να εισάγουν στο σύστημα αυτό τις πληροφορίες».

«Στόχος είναι όλα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι» τόνισε.

Σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξουν ζητήματα διάκρισης για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν απάντησε ότι δεν δικαιολογούνται οι κριτικές όσων λένε ότι αυτή είναι η κερκόπορτα των διακρίσεων ή της κατάχρησης των ελευθεριών μας, προσθέτοντας πως δεν θα υπάρχει μόνο το στοιχείο του εμβολιασμού, θα υπάρχει και το στοιχείο του PCR και το στοιχείο των αντισωμάτων.

Σχετικά με τον εμβολιασμό, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέδειξε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο και το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα εμβολιασμού στην ιστορία των εμβολιασμών στην ανθρωπότητα.

«Ποτέ κανένας δεν αγόρασε 2,6 δόσεις εμβολίου από έξι εταιρίες για 450.000.000 ανθρώπους» προσέθεσε και σημείωσε παράλληλα πως «μιλάμε για τη διαχείριση και ενός επιστημονικού θαύματος».

Εκτίμησε πως τον Απρίλιο θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι Ευρωπαίοι άνω των 60 ετών.

Πιστοποιητικό υγείας και στην Κίνα

Η Κίνα καθιέρωσε για τους πολίτες της ψηφιακό διαβατήριο, το οποίο τους επιτρέπει να αποδεικνύουν την κατάσταση της υγείας τους σε ταξίδια προς ή από το εξωτερικό και ενδεχομένως να συμβάλλει στο ευρύτερο άνοιγμα των κινεζικών συνόρων.

Το «πιστοποιητικό υγείας για τα διεθνή ταξίδια» είναι εφαρμογή για smartphone, η οποία επιδεικνύει και πιστοποιεί υγειονομικά δεδομένα των επιβατών, όπως τα τεστ τους για την COVID-19 (PCR ή αντισωμάτων) ή η κατάστασή τους όσον αφορά τον εμβολιασμό τους κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Προς το παρόν η χρήση της εφαρμογής αυτής δεν είναι υποχρεωτική, ενώ αφορά μόνο τους Κινέζους.

Πιέσεις στις ΗΠΑ για πιστοποιητικό υγείας

Μεγάλοι αεροπορικοί, ταξιδιωτικοί και αεροδιαστημικοί όμιλοι επιχειρήσεων στις ΗΠΑ συμπαρατάχθηκαν τη Δευτέρα με τις ενώσεις των εργαζόμενων στις αεροπορικές εταιρίες, παροτρύνοντας την κυβέρνηση Μπάιντεν να βοηθήσει στην κατάρτιση προσωρινών πιστοποιητικών υγείας, αναφορικά με την COVID-19, σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι ταξιδιωτικές μετακινήσεις που δέχθηκαν σκληρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού.

Σε μία επιστολή προς τον συντονιστή του Λευκού Οίκου για την ανάκαμψη από την COVID-19 Τζεφ Ζίεντς, η ένωση Airlines for America, το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, η Ένωση Τουρισμού των ΗΠΑ και 24 άλλες ενώσεις και φορείς παρότρυναν την κυβέρνηση Μπάιντεν να συνεργαστεί με τη βιομηχανία «για την ταχεία ανάπτυξη ενοποιημένων και στοχευμένων ομοσπονδιακών οδηγιών για προσωρινά πιστοποιητικά υγείας COVID-19 (CHC) που θα καλύπτουν τόσο τα διαγνωστικά τεστ όσο και τους εμβολιασμούς».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Metropolitan Expo, στις 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια σε μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας

26/05/2026 - 12:02πμ
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΙΚΗ: Ανανέωση διαβατηρίων με παλαιές ταυτότητες και χωρίς προσωπικό αριθμό

25/05/2026 - 5:14μμ
Σύγκληση, υπό την προεδρία του Γιώργου Γεραπετρίτη, του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυτικά Βαλκάνια και «Γαλάζια Πατρίδα» στο επίκεντρο του ΕΣΕΠ – Οι κινήσεις που ετοιμάζει η Αθήνα

25/05/2026 - 8:38πμ
Το υπουργείο Εσωτερικών (φωτ.: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Έρχεται η ηλεκτρονική ψήφος από το 2028

23/05/2026 - 5:49μμ
H Λάουρα Κοβέσι βγαίνει από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή-προειδοποίηση Κοβέσι στην Κομισιόν για την Ελλάδα – Στο φόντο ακόμη και «πάγωμα» κονδυλίων

23/05/2026 - 2:21μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Με κεντρικό σύνθημα «Από την κοινωνία, με την κοινωνία, για την κοινωνία» το νέο κόμμα

23/05/2026 - 10:35πμ
Στιγμιότυπο από την άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Ελλήνων ακτιβιστών που συμμετείχαν στον στόλο «Global Sumud Flotilla» (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίσιο τέλος για τους 19 Έλληνες του «Global Sumud Flotilla» – Επέστρεψαν στην Αθήνα

22/05/2026 - 11:59μμ
Οι πρώην υπουργοί Κώστας Τσιάρας και Νότης Μηταράκης προσέρχονται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με τον δικηγόρο τους, Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Παρασκευή 22 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία Τσιάρας και Μηταράκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Στο κάδρο 11 βουλευτές της ΝΔ

22/05/2026 - 3:02μμ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το τέλος της ομιλίας του στη Βουλή επί της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές και την ΕΥΠ. Παρασκευή 22 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική για τις υποκλοπές: «Όχι» της ΝΔ – Αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταγγέλλοντας «συγκάλυψη»

22/05/2026 - 12:54μμ
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία»: Το νέο πολιτικό κίνημα της Μαρίας Καρυστιανού – Οι βασικοί άξονες της ιδρυτικής διακήρυξης

21/05/2026 - 10:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η προτομή του Θεοδοσίου Ρεβελιώτη στην Μπαλακλάβα (πηγή: Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας)

Θεοδόσιος Ρεβελιώτης: Ο Έλληνας που έσωσε τη Σεβαστούπολη και έκανε ηρωική απόβαση στην Τραπεζούντα το 1810

18 λεπτά πριν
«Η Ανάστασις» διά χειρός π. Σταμάτη Σκλήρη, στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Καστέλλας (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοντάκιο Αναστάσιμο (Μέρος Γ’)

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Χολαργός: Οι απειλές πριν από το μακελειό – Τι αποκαλύπτεται για το ζευγάρι μετά την τραγωδία

1 ώρα πριν
Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (φωτ.: google.com/
maps/contrib/Panicos Panicos)

Κύπρος: Πώς διαμορφώνεται η νέα Βουλή – Οι 56 που παίρνουν έδρα και οι ανατροπές της κάλπης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: 30άρια με μεσημεριανή συννεφιά και τοπικές βροχές – Ενισχύονται οι βοριάδες στο Αιγαίο

2 ώρες πριν
Εικόνα από την περιοχή του Χολαργού όπου άνδρας επιχείρησε να σκοτώσει στη σύζυγό του πριν αυτοκτονήσει (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Οικογενειακή τραγωδία στον Χολαργό: Πυροβόλησε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign