pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γενοκτονία των Αρμενίων: Οργή της Τουρκίας για την Ολλανδία

Απάντηση από τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ στο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων

27/02/2021 - 9:02πμ
Η αίθουσα όπου συνεδριάζουν οι βουλευτές της Ολλανδίας (φωτ.: EPA / Bart Maat)

Η αίθουσα όπου συνεδριάζουν οι βουλευτές της Ολλανδίας (φωτ.: EPA / Bart Maat)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας προκάλεσε το μη δεσμευτικό ψήφισμα που υιοθέτησε η Βουλή των Αντιπροσώπων της Ολλανδίας. Σύμφωνα με αυτό, η κυβέρνηση καλείται να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Το ψήφισμα εισήχθη την περασμένη Πέμπτη, μαζί με ένα ακόμα που υπερψηφίστηκε, για την επιστροφή των Αρμένιων αιχμαλώτων πολέμου από το Αζερμπαϊτζάν.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, επανέλαβε την πάγια θέση της Άγκυρας, ότι δηλαδή «επιχειρείται να ξαναγραφτεί η ιστορία με πολιτικά κίνητρα». Επιπλέον, κατηγόρησε τους βουλευτές για λαϊκίστικη πολιτική και για ψηφοθηρία ενόψει των πρόωρων εκλογών στις 17 Μαρτίου.

Συνεχίζοντας τα… μαθήματα ιστορίας, ο Τούρκος αξιωματούχος κάλεσε την ολλανδική κυβέρνηση να μελετήσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το έγκλημα της γενοκτονίας, αλλά και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επανέλαβε δε ότι μέχρι σήμερα η Αρμενία δεν έχει απαντήσει στο τουρκικό αίτημα για τη δημιουργία μιας κοινής επιτροπής που θα εξετάσει «τα γεγονότα του 1915», όπως αποκαλείται παγίως η Γενοκτονία των Αρμενίων από την Άγκυρα.

«Η ολλανδική Βουλή των Αντιπροσώπων αντί να λαμβάνει αντιτουρκικές αποφάσεις αποκομμένες από την πραγματικότητα –όπως κάνει συχνά τον τελευταίο καιρό–, θα ήταν πιο εύστοχο να ασχολείται με την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, της ξενοφοβίας και των πρακτικών που εισάγουν διακρίσεις», κατέληξε ο Χαμί Ακσόι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άνθρωποι περπατούν κοντά στα συντρίμμια ενός σπιτιού στη γειτονιά Κοροσίτο της Περέιρα, στην Κολομβία (φωτ.: EPA/CARLOS ORTEGA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Διάσωση γυναίκας 30 ώρες μετά τον σεισμό των 7,4 βαθμών

12/08/2026 - 8:57πμ
Πυκνό νέφος τέφρας και καπνού υψώνεται από την Αίτνα, όπως φαίνεται από την Κατάνη της Σικελίας (φωτ.: EPA / Orietta Scardino)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Αίτνας: «Ξύπνησε» ο πύρινος γίγαντας – Σταμάτησαν οι πτήσεις στην Κατάνη

11/08/2026 - 6:47μμ
Στην Τσερναβόντα της Ρουμανίας ο πυρηνικός σταθμός αντλεί νερό από τον Δούναβη για την ψύξη των αντιδραστήρων του, ωστόσο η στάθμη του ποταμού έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα (φωτ.: EPA / Robert Ghement)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό SOS από την ξηρασία: Ο Δούναβης απειλεί να «σβήσει» τον πυρηνικό σταθμό της Ρουμανίας

11/08/2026 - 3:35μμ
Το ιαπωνικών συμφερόντων Mercer Street φτάνει στις ακτές της Φουτζέιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 3 Αυγούστου 2021. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, το δεξαμενόπλοιο που το διαχειριζόταν η ισραηλινή εταιρεία του Εγιάλ Όφερ, είχε δεχθεί επίθεση ανοιχτά του Ομάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας Βρετανός πολίτης και ο Ρουμάνος πλοίαρχός του (φωτ. αρχείου: EPA / Ali Haider)
ΚΟΣΜΟΣ

Πετρέλαιο: Διπλός συναγερμός σε Ορμούζ και Μπαμπ ελ Μαντέμπ – Το Brent «έσπασε» τα 90 δολάρια

11/08/2026 - 3:11μμ
Ο τότε πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μιλά στους δημοσιογράφους στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι. 13 Νοεμβρίου 2009 (φωτ. αρχείου: EPA / Lucas Dolega)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική απόφαση στη Συρία: Σε θάνατο ερήμην ο Μπασάρ αλ Άσαντ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

11/08/2026 - 1:19μμ
Διασώστες επιχειρούν στα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε από τον ισχυρό σεισμό στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Κολομβία: Το μωρό που βγήκε ζωντανό από τα ερείπια – Οι διασώσεις που συγκλονίζουν

11/08/2026 - 12:55μμ
(Πηγή: YouTube/Al Jazeera English)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική απόφαση στην Τουρκία για την επανένταξη μαχητών του PKK

11/08/2026 - 12:05μμ
Μέλη της Μονάδας Έρευνας και Διάσωσης της Αστυνομίας καθώς και άλλοι πολίτες διεξάγουν επιχειρήσεις σε κτήριο απέναντι από το Πάρκο Λα Λιμπερτάδ, μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ που έπληξε, χθες, την Κολομβία (φωτ.: EPA/CARLOS ORTEGA)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες μετά τον ισχυρότερο σεισμό της 10ετίας

11/08/2026 - 9:22πμ
Κάτοικοι εξετάζουν τα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε μετά το σεισμό των 7,4 βαθμών στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Αυξάνονται οι νεκροί από το σεισμό των 7,4 Ρίχτερ – Άνθρωποι στα συντρίμμια, φόβοι για βαρύ απολογισμό

10/08/2026 - 10:38μμ
Επιβατηγό πλοίο περνά μπροστά από το κάστρο Pfalzgrafenstein στον Ρήνο, στο Κάουμπ της Γερμανίας. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στον Ρήνο: Η ξηρασία απειλεί να «κόψει» στα δύο την εμπορική αρτηρία της Ευρώπης

10/08/2026 - 9:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Μαρίλια Βασιλακοπούλου / EUROKINISSI)

Μίλτος Τεντόγλου: Ξέχασα το χρυσό μετάλλιο! – Απολαυστικός ο Γρεβενιώτης πρωταθλητής

19 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το περσινό, 2ο Ποντιακό Πανοΰρ (φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Λαυρίου «Ο Μιθριδάτης»)

«Μιθριδάτης» Λαυρίου: 3ο Ποντιακό Πανοΰρ και εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το πάτριο ημερολόγιο

43 λεπτά πριν
Άνθρωποι περπατούν κοντά στα συντρίμμια ενός σπιτιού στη γειτονιά Κοροσίτο της Περέιρα, στην Κολομβία (φωτ.: EPA/CARLOS ORTEGA)

Κολομβία: Διάσωση γυναίκας 30 ώρες μετά τον σεισμό των 7,4 βαθμών

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΕΟΚ)

Ευρωπαϊκό U16: Στην Α’ κατηγορία η Εθνική κορασίδων!

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Μέσα Αυγούστου: Μαντέψτε τι καιρό θα κάνει!

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μύθος του στίβου ο Μίλτος Τεντόγλου – Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά!

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign