pontosnews.gr
Σάββατο, 25/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπόμνημα Λιγνάδη: Αρνείται τις κατηγορίες και μιλάει για σκευωρίες

Ποιους αναφέρει ότι τον εμπλέκουν και η απόρριψη της ένσταση ακυρότητας

25/02/2021 - 6:27μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική-σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς την συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιοδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

Με αυτή την πρόταση ξεκινά το γραπτό απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε, σήμερα, στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο κατηγορούμενος για δύο βιασμούς αναφέρει στο υπόμνημα του ότι οι μηνύσεις και οι μαρτυρικές καταθέσεις σε βάρος του «είναι απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες και τις αρνούμαι κατηγορηματικά».

Η κόντρα με το ΣΕΗ, η Μπεκατώρου και η Ακρίτα

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλη η σε βάρος του υπόθεση είναι κατασκευασμένη «από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του ΣΕΗ και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ».

Σαν αιτίες για αυτή την κόντρα αναφέρει τον τρόπο που διαχειρίζονται την ένωση Ελλήνων ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους.

Μάλιστα τονίζει πως« εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Σε άλλο σημείο του υπομνήματος που αριθμεί 27 σελίδες, ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρει ότι η υπόθεση εναντίον του ξεκίνησε με διαρροές σε «υποκινούμενα sites» ότι μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου θα έρθουν και άλλες για κορυφαίο ηθοποιό ενώ όπως αναφέρει, μετά από αυτά ακολούθησαν στις 2 Φεβρουαρίου δημοσιεύματα «της γνωστής και συνδεόμενης πολιτικά με την αντιπολίτευση, κόρης παλαιών υπουργών, Έλενας Ακρίτα ότι θα παραιτηθώ από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου…».

Οι μάρτυρες και η Επίδαυρος 

Όπως σημειώνει, ακολούθησε μία κλιμάκωση ενεργειών με σκοπό «αρχικά, την ηθική εξόντωση μου δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στην φυλακή», κάτι που συνέβη μετά την καταγγελία Μπεκατώρου. Στο υπόμνημα «στην πορεία όμως, άλλαξε το σχέδιό τους και με την προσδοκία ότι από αυτή την υπόθεση θα μπορούσαν να έχουν και οικονομικό κέρδος λόγω του κλίματος που είχαν πετύχει να δημιουργηθεί για το πρόσωπο μου, βρήκαν δύο αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους και έφτιαξαν δύο ιστορίες, μια τον Αύγουστο του 2010 και μία τον Αύγουστο του 2015, πιθανολογώντας ότι τον Αύγουστο που είναι ο μήνας των παραστάσεων στην Επίδαυρο και στα άλλα θερινά θέατρα, θα ήμουν στην Αθήνα, χωρίς καν να φροντίσουν να ελέγξουν τα προγράμματα των παραστάσεων και να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπιστία».

Στο ίδιο υπόμνημα, παραθέτει λεπτομερώς όλα τα στοιχεία που κατά την άποψη του, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των δύο καταγγελλόντων για τις πράξεις που του αποδίδουν. Επίσης αναφέρεται διεξοδικά και στην πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του για παραγραμμένο αδίκημα αλλά και τη γυναίκα που κατέθεσε λίγες ώρες πριν εκδοθεί το ένταλμα σε βάρος του. Για την μάρτυρα μάλιστα αναφέρει πως «πρόκειται για μια κοπέλα που είχε εμμονή με το πρόσωπό μου» της οποίας την κατάθεση χαρακτηρίζει μυθοπλασία. Τέλος, αναφέρθηκε σε όλη την καλλιτεχνική του διαδρομή.

Λίγο αργότερα από την κατάθεση του υπομνήματος Λιγνάδη, το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε την ένσταση ακυρότητας που είχε καταθέσει ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας και ο Δημήτρης Λιγνάδης ξεκίνησε την απολογία του στην ανακρίτρια.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας έως 23°C – Βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα

25/04/2026 - 8:29πμ
(Φωτ.: Δήμος Χανίων)
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ενισχύεται η συνεργασία με την Αυστραλία για το Μνημείο Anzac, ενόψει της επετείου της Μάχης της Κρήτης

24/04/2026 - 11:04μμ
Αγρότες που κατευθύνονται στο τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Στους δρόμους ξανά αγρότες και κτηνοτρόφοι – Επιστρέφει το μπλόκο του Προμαχώνα

24/04/2026 - 10:40μμ
Πορεία προς την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος - Armenian National Committee of Greece)
ΕΛΛΑΔΑ

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων – Δεν επετράπη η προσέγγιση σε πρεσβεία και προξενείο

24/04/2026 - 9:54μμ
Στον εισαγγελέα για τη δολοφονία του 27χρονου στο Πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο. Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Δημήτριος: «Ραντεβού θανάτου» για τον 27χρονο – Διώξεις για υπόθαλψη σε τρεις, τι υποστηρίζουν οι 20χρονες

24/04/2026 - 6:01μμ
Το ενημερωτικό περίπτερο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Πλατεία Συντάγματος, Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταγμα: Η Αρμενική Νεολαία κρατά ζωντανή τη μνήμη της Γενοκτονίας – Περίπτερο ενημέρωσης και πορεία προς την τουρκική πρεσβεία

24/04/2026 - 5:30μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στου Ζωγράφου: Επιθετικού τύπου και ενεργή χειροβομβίδα βρέθηκε στην Πανεπιστημιούπολη

24/04/2026 - 4:49μμ
(Φωτ.: Νίκος Τζούμας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθώος ο Νίκος Ρωμανός για την έκρηξη σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους – Καταδικαστική απόφαση για δύο γυναίκες οι οποίες οδηγούνται στη φυλακή

24/04/2026 - 4:25μμ
(Φωτ.: Creta TV)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στην Ελευθερία Γιακουμάκη

24/04/2026 - 3:40μμ
(Φωτ.: seismoi.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Λασίθι: Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα – Δόνηση 5 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τα 5,7

24/04/2026 - 2:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από παλαιότερη εκλογική αναμέτρηση σε δημοτικές εκλογές στη Δυτική Όχθη (φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)

Παλαιστίνη: Δημοτικές εκλογές σε Δυτική Όχθη και κεντρική Γάζα

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας έως 23°C – Βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα

49 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου για τον ποδηλατικό μαραθώνιο «Διαδρομή Μνήμης: Αρμενία & Πόντος» (φωτ.: Facebook / Αρμενική- Ένωση Αρμενίων Αθλητών Θεσσαλονίκης)

Θεσσαλονίκη: Ποδηλατικός μαραθώνιος 200 χλμ. για Αρμενία και Πόντο – Μια «Διαδρομή Μνήμης» με ισχυρό συμβολισμό

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Στέλιος Στεφάνου/EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία σε παιδί με σπάνια ασθένεια

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Δύο χρονών αγοράκι ξάπλωσε στο χαλί του Οβάλ Γραφείου την ώρα που μιλούσε ο Τραμπ

10 ώρες πριν
(Φωτ.: Δήμος Χανίων)

Χανιά: Ενισχύεται η συνεργασία με την Αυστραλία για το Μνημείο Anzac, ενόψει της επετείου της Μάχης της Κρήτης

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign