pontosnews.gr
Σάββατο, 29/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χασέλ: Ο ράπερ που διχάζει την ισπανική πολιτική ηγεσία

Οι αντιδράσεις του κόσμου αλλά και του κυβερνητικού εταίρου

19/02/2021 - 6:38μμ
(Φωτ.: Instagram / pablohaseloficial)

(Φωτ.: Instagram / pablohaseloficial)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο Πάμπλο Χασέλ είναι ένας ράπερ 32 χρονών, που η φυλάκισή του αυτή την στιγμή διχάζει την Ισπανία.

Ο συγκεκριμένος δεν διστάζει με τους στίχους των τραγουδιών του, αλλά και  με τα tweet του, να εκφράσει ανοιχτά τις ριζοσπαστικές αριστερές απόψεις του, οι οποίες θεωρούνται παραβατικές και επικίνδυνες για τη δημόσια τάξη με βάση την ισχύουσα νομοθεσία που τον αντιμετωπίζει ως τρομοκράτη.

Αυτός ήταν και ο λόγος που συνελήφθη και καταδικάστηκε για πρώτη φορά το 2011.

Η τωρινή κυβέρνηση των Σοσιαλιστών και των Podemos έχει δεσμευτεί να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα ώστε να μην πλήττεται η ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης και να μην τιμωρούνται αυστηρά τέτοιου είδους αδικήματα. Ωστόσο, οι ίδιοι  έδωσαν  το «πράσινο» φως στις ειδικές δυνάμεις προκειμένου να εισβάλουν στο πανεπιστήμιο της γενέτειράς του ράπερ, Λέριντα, και να τον συλλάβουν.

Εκεί είχε κλειστεί από την περασμένη Δευτέρα, μαζί με δεκάδες υποστηρικτές του, αρνούμενος να παραδοθεί και να εκτίσει εννέα μήνες στη φυλακή.

Το τελευταίο αδίκημα που τον βαραίνει είναι αυτό του εγκωμιασμού τρομοκρατικών ενεργειών και της προσβολής του προσώπου του βασιλέα, αφού χαρακτήρισε τον πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος «μέθυσο τύραννο» και «αφεντικό της μαφίας», ενώ συνέκρινε τους δικαστές με ναζί.

Ο μουσικός κατέφυγε στο πανεπιστημιακό κτήριο προκειμένου, όπως είπε, να κάνει τη δουλειά των Αρχών όσο πιο δύσκολη γινόταν, καθώς γύρω του είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες υποστηρικτές του.

Η επόμενη μέρα από την σύλληψη

Η σύλληψη του Πάμπλο Χασέλ ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις και κατέβασε κυρίως νεαρόκοσμο στους δρόμους.

Συνολικά, σχεδόν 100 διαδηλωτές συνελήφθησαν από την Τρίτη και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένα νεαρό κορίτσι που έχασε το ένα μάτι στη Βαρκελόνη, πιθανόν από πλαστική σφαίρα αστυνομικού.

Οι διαδηλώσεις στην Ισπανία, για την φυλάκιση του 32χρονου ράπερ

Η υπόθεση είναι ακόμη πιο ευαίσθητη για τον Ισπανό πρωθυπουργό, καθώς οι διαδηλώσεις έλαβαν τη δημόσια υποστήριξη του Podemos, του μικρού κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς που είναι εταίρος των Σοσιαλιστών στο πλαίσιο του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο Πέδρο Σάντσεθ καταδίκασε σήμερα «κάθε μορφή βίας», σπάζοντας τη σιωπή που τηρούσε αφότου ξεκίνησαν, την Τρίτη, οι βίαιες διαδηλώσεις με αίτημα την αποφυλάκιση του ράπερ.

«Η δημοκρατία δεν δικαιολογεί ποτέ, ποτέ, τη βία» είπε σε ένα πολύ σύντομο σχόλιο κατά την έναρξη μιας ομιλίας στην Εστρεμαδούρα. Και συνέχισε: «Σε μια πλήρη δημοκρατία, και η Ισπανία είναι μια πλήρης και ολοκληρωμένη δημοκρατία, η καταφυγή σε οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απαράδεκτη».

Έτσι, απάντησε στον ηγέτη των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, που είναι επίσης δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του, ο οποίος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως δεν υπάρχει στην Ισπανία «μια κατάσταση πολιτικής κανονικότητας και πλήρους δημοκρατίας».

Και μπορεί ο 32χρονος ράπερ να εκτίει την ποινή φυλάκισης που αποφάσισε το δικαστήριο, όμως οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στη χώρα.

Αύριο έχει προγραμματιστεί μια τεράστια διαδήλωση, που ήδη προκαλεί πονοκέφαλο στην ισπανική ηγεσία και τις Αρχές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μαχητικό αεροσκάφος JAS-39 Gripen της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας (φωτ.: Msgt. Billy Johnston, USAF/commons.wikimedia.org/wiki)
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Στέλνει μαχητικά Gripen, κορβέτες και αντι-drone συστήματα στη Φινλανδία

29/08/2026 - 12:12πμ
Ο νέος πρόεδρος της FED Κέβιν Γουόρς στην πρώτη ομιλία του στο Τζάκσον Χολ (πηγή; YouTube/CNBC Television)
ΚΟΣΜΟΣ

Fed: «Ανησυχητικός» ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ – Τι είπε ο νέος πρόεδρος

28/08/2026 - 8:14μμ
Πολίτες στην επαρχία Νουβακότ του Νεπάλ, ψάχνουν στις λίστες αγνοουμένων τους συγγενείς τους, έξω από το στρατιωτικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Νεπάλ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Φόβοι για νέες φονικές πλημμύρες από παγετωνικές λίμνες

28/08/2026 - 6:35μμ
(Φωτ.: EPA/Cornelius Poppe)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Απεβίωσε στα 98 ο βασιλιάς Χάραλντ – Στο θρόνο ο γιος του, Χάακον

28/08/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ-Θιβέτ: Αναστέλλονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης – Υπερχείλισε λίμνη που σχηματίστηκε μετά την καταστροφή

28/08/2026 - 9:59πμ
**Λεζάντα Εικόνας:**

Φωτογραφία αρχείου χωρίς ημερομηνία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 27 Αυγούστου 2026 από το Μουσείο της Βιγένα. Απεικονίζονται διάφορα αντικείμενα της Εποχής του Χαλκού που απαρτίζουν τον «Θησαυρό της Βιγένα», στη Βιγένα του Αλικάντε, στην ανατολική Ισπανία (φωτ.: EPA/Museum of Villena)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη κλοπή στην Ισπανία: Άφαντος ο «Θησαυρός της Βιγένα» από το δημοτικό μουσείο

27/08/2026 - 11:37μμ
Χάρτης με τη μετονομασία της λίμνης Οντάριο σε «Λίμνη της Αμερικής», στο Οβάλ Γραφείο, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράφει το σχετικό διάταγμα (φωτ.: EPA / Al Drago / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ «βάφτισε» τη λίμνη Οντάριο «Λίμνη της Αμερικής» – Η κοφτή απάντηση του Καναδά

27/08/2026 - 11:29μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Βρετανό πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ, στο Κίεβο, στις 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: X / @ZelenskyyUa)
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα και Λονδίνο ανεβάζουν τους τόνους – Η Ευρώπη δεν «βλέπει» επίθεση στο ΝΑΤΟ

27/08/2026 - 8:54μμ
Αεροφωτογραφία κατεστραμμένων σπιτιών στο χωριό Ντελάιτ μετά από την ξαφνική πλημμύρα, στην περιοχή Νουβακότ του Νεπάλ, στις 27 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA/ NARENDRA SHRESTHA)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ-Θιβέτ: Άνιση μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία – Κίνδυνος για νέα πλημμύρα

27/08/2026 - 7:23μμ
Ο Ράτκο Μλάντιτς πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου στο Διεθνές Μηχανισμό για τη Διεξαγωγή των Εναπομεινάντων Ποινικών Δικαστηρίων (IRMCT) στη Χάγη της Ολλανδίας, στις 08 Ιουνίου 2021 (φωτ. αρχείου: EPA/JERRY LAMPEN)
ΚΟΣΜΟΣ

Ράτκο Μλάντιτς: Πέθανε στη Χάγη ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας

27/08/2026 - 4:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαχητικό αεροσκάφος JAS-39 Gripen της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας (φωτ.: Msgt. Billy Johnston, USAF/commons.wikimedia.org/wiki)

Σουηδία: Στέλνει μαχητικά Gripen, κορβέτες και αντι-drone συστήματα στη Φινλανδία

5 ώρες πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Ειρήνη Λουκαΐδη: Η Κύπρια της Αυστραλίας που κέρδισε διεθνές βραβείο με μια ιστορία για την πατρίδα

5 ώρες πριν
(Εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

The Chios Festival: Ο Ποντιακός Ελληνισμός στο επίκεντρο με τη βράβευση του Δημήτρη Μελισσανίδη

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/ SHAWN THEW / POOL)

Τραμπ: Νέα εθνική διαστημική ακαδημία στις ΗΠΑ – Στο επίκεντρο ο ανταγωνισμός με την Κίνα

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews/glomex)

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: «Της έλεγε ότι θα τη σκοτώσει» – Συγκλονίζουν οι καταγγελίες της ξαδέρφης της 44χρονης

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Super League 2: Πρωτάθλημα με χορηγό και τριετές συμφωνία με την ΕΡΤ – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV